Resan gick bra och allt annat har också flutit på. Nu är vi på plats i värmen. Kan inte med ord beskriva hur skönt det är här. Jag har redan hunnit bada flera gånger. Maten är fantastisk god. Snart är det dags för sängen här. Nya äventyr i morgon. Vi är sex timmar före i tid, 
 
 
 
Hörs snart igen! 
Lite av varje slinker ner i resväskan. Bara man har pass och något ombyte så klarar man sig långt. Packar ner det viktigaste i handbagaget ifall resväskan råkar åka till ett helt annat land. Lite overkligt att jag om några dygn sitter i solen och njuter av vågskvalp. Ett möte till och ett par timmar med schemat sedan är det semester. När jag kommer hem igen har halva februari redan passerat. Men det är ju låååååååååångt tills dess.
 
 
😁
Jag hade inte en aning om att man blir glad av grönkål, det enda jag vet är att det är vansinnigt gott. Grönkålen innehåller vitaminer C,A,K och B6 och kalcium, järn och flera andra mineraler, samt lutein, som skyddar mot grå starr. Så innehåller den även folsyra som i flera studier har visat sig höja nedstämdhet. Allra nyttigast är att ångkoka grönkålen, men den är även fantastik att strimla och woka. Grönkålspaj med nötter är underbart gott. Nu vattnas det i min mun när jag tänker på hur himelskt gott det är med grönkålschips som för övrigt är en delikatess. Hittade inget foto på grönkål i mitt lilla arkiv så jag hoppas det går lika bra med ett majsfält.
 
 
Mumsmums!
 
😁
Grönkål,
Nu har jag ett hål från köket och in i Tv-rummet, så nu kan jag hålla koll på vad som försegår där inne. Tanken är att värrmen från köket och vedspisen kommer att strömma in i rummet genom hålet och på sätt får jag bättre cirkulation på värmen. Köksdelen är i en egen liten hörna så det behövs för att det ska bli bättre snurr. Luftpumpen sitter inne i Tv-rummet så den kommer också att hjälpa till. Det kommer även monteras en fläkt i hålet och med hjälp av en strömbrytare kommer hastigheten kunna regleras. Kommer att bli kanon när det blir klart. 
 
 
Söndag igen!
 
😁
Vaknde upp till en fantastisk dag på Ön. Solen sken och fåglarna kvittrade och så droppade det så härligt från taket. EddieUnik kutade runt som en tok. Fram och tillbaka, hit och dit. Så underbart vackert. Varje liten tråd i spindelväven var täckta av små frostpärlor. 
 
 
 
Så var det dags för jobb igen!
Tur man gillar sitt jobb 😁
Idag blir det en runda till Ön. Måste ju plocka ner julstjärnan innna jag drar till värmen. Har lite annat som ska fixas nu när bästa hjälpen är med. En fläkt från köket till tv-rummet ska monteras, så värmen från vedspisen kan cirkulera runt i stugan. Några kontakter ska flyttas och ett golv ska läggas i lilla hallen. Så måste det ju hinnas njutas också. Får passa på att greja lite nu när jag är ledig en natt, för i morgon är det dags för jobb igen. 
 
 
 
Trevlig fredag!
 
😁
33 % av den vuxna befolkningen sover mindre än de sju timmar/natt som rekommenderas. Den procenten kan jag räcka upp handen på att jag tillhör. Måste skärpa mig! 
 
 
 
😴
 Inför min kommande resa nästa vecka så är tanken att jag ska packa "lite". Eftersom det är varmt dit jag ska så behövs det ju inte så mycket kläder. Ombyte naturligtvis men hur mycket hinner jag ha på mig på några veckor. Jag vet hur det varit när vi åkt till Australien, väskan packad till sista lilla luftrum och hur mycket av detta användes tror du. Jag lärde efter varje resa. Minsta möjliga packning blir ändå en hel del med skor och lite annat plock som ska med. Vi har ju tillgång till tvättmaskin och andra viktiga förnödenheter så kan man ju alltid köpa sig något ifall man har lust. Ska bli skönt att byta ut snöslask mot sol och värme, min kropp suktar efter värme nu.
 
 
 
Fem jobbnätter kvar och en heldag med utbildning!
 
☀️
Att det viner utanför husknuten är det inte att ta fel på, hur det blir med snö får jag se. Det sägs att det ev ska komma tio cm, inte så mycket kan man tycka men här kör ju folk av vägen om det så kommer en cm. Min arbetskamrat berättade idag då jag gick av att det låg tre bilar i diket, där av kom hon försent för att hon valde att köra lite lugnare. Bra tänk !  För egen del så hoppas jag på lite snö, det ljusar upp och så har jag ju en hund som älskar snö. Vi får se hur det blir med det. Inatt är jag iallafall ledig och den sköna sängen ska få besök. Foto taget förra året dagens datum på Öland. Trädet blåste omkull och knäcktes pga snön och la sig sedan så fint över min lilla bygata. Synd bara att trädet var mitt. Vi sågade i många timmar sonen och jag för att få vägen framkomlig igen. 
 
 
 
 
Håll i hatten!
 
😃
Nu har jag fått nog av de här rödtopparna, ner i lådan och upp på vinden. I min stuga på ön har jag hustomtar och de får naturligtvis inte packas ner i någon låda. Men allt annat som påminner om julen åker ner. Jag tycker det är så skönt när det är gjort. Jag köpte jord igår så några av mina blommor har redan fått nytt om rötterna och övriga ska också snart få sitt. Tänkte bli klar med sådant innan jag tar semester och väskan ska packas. All plustid ska tas ut och då passar det ju bra att kolla temperaturen över 25 grader. Ska bli skönt!
 
 
Nu är glada julen slut slut slut.........
 
🌲
Fotografering som varit en stor hobby i nästan hela mitt liv har fått stå tillbaka för andra intressen en längre tid. Men nu så har jag varit flitig några dagar. Det är ju så väldigt kul att låta kameran fånga det som bara blir en ögonblicksbild för ögat. Det är ju inte detsamma när jag tar en bild med paddan eller mobilen. Inte för mig iallafall. Han är ju bara för snygg den där EddieUnik! 
 
 
 
Solen tittade fram på min Ö idag!
 
🤗
Aussie,
Efter flera veckors grådis och regn så har vi lyckats få till några soliga dagar i denna delen av Sverige. Bus och lek med hundar och massor av spring i både två och fyrbenta. Underbart! Härligt med många hundar runt sig. Jag skulle kanske skaffa mig en flock, fem borde ju räcka.
 
 
😁
Aussie,
Vilket underbart väder idag. Solen har visat sig hela dagen och det har varit så där krispigt skönt ute. Fick bli en runda upp till Tillyshills idag. Valparna ska ju flytta hem till sina blivande mattar och hussar nu så då passade jag på att fota lite. Släpade med mig datorn till jobbet ikväll för att om tid finnes att redigera lite foton. Min min dator var inte tillräckligt modern för att hantera foton som är tagna med sonens nya kamera. Men som tur var så hade Tina fina foton som jag lånar (snodde) av henne. Dessa små underverk är ju bara för söta. Kan inte fatta att det bara är 8 månader sedan min lille EddieUnik var 8 veckor gammal. Nu är han stora kille, kan både kissa på stolpar och är intresserad av tikar. Det är roligt att fota hundar, allra helst när de leker eftersom de blir så tokiga på bild. Min fina EddieUnik med en av 7 de valparna på fotot nedan. Så mysigt att han är så snäll och go mot allt och alla. 
 
 
 
 
😍
Aussie,
Ut med granen och in med tulpanerna!
 
 
Underbart!
 
Trevlig fredag mina vänner!
 
😁
 
Då var det dags igen, nyårslöftet ska avges. Varje år så avger jag nyårslöfte, jag måste nog få slå mig för bröstet och säga att jag lyckas hålla dessa löften också. Årets löfte kan tyckas vara alldeles för lätt, men det kan bli en utmaning kan jag lova. Jag har lovat mig själv att jag måste dricka mera, eftersom jag sällan eller nästan aldrig är törstig så glömmer jag helt enkelt bort det. Eftersom jag dricker mycket te och detta i sin tur är urindrivande så behöver ju vätskebalansen fyllas på. Jag hoppas att mitt enkla knep ska få mig att lyckas, en kanna med vatten fylls upp varje morgon och så är det bara till att dricka. Kannan kommer att stå på diskbänken där jag förhoppningsvis ska bli påmind om mitt löfte. Två dagar av resten av året är avbockade. Hoppas nu detta ska medföra en god vana. Hur svårt kan det vara?!!
 
 
 
Då var det torsdag, natt tre av fyra snart avklarad!
😁
Finns det något bättre sätt än att belöna sig med något man behöver så här i början på det nya året. Min förra var så flitigt använd så nu fick det bli en ny. Ett verktyg som jag inte kan klara mig utan. Nu så ska det skruvas och borras igen. Längtar till lilla stugan. Ska bara jobba några nätter till innan jag styr över bron.
 
 
Hoppas ni inte missat supermånen!
🌕
Sitter på jobbet och summerar 2017. Vad har jag hunnit med egentligen? Min första tanke var att jag inte hunnit med någonting överhuvudtaget. Det var väl först när jag kollade igenom mina foton som jag insåg att jag har hunnit en väldigt massa saker. I min lilla stuga har det hänt en hel del även om jag är långt ifrån klart. Jag har även varit en sväng till Prag när min svärdotter fyllde 30 år. Men det störta av allt är nog den lille fyrbente som kravlade sig in i mitt hjärta. Denna underbara lille valp som fått mitt hjärta att svämma över av kärlek. Denna lille ullboll som nu vuxit till en gänglig unghund. En hel del jobb har det också blivit, om inte annat så ser jag det på hur många timmar jag ligger plus. Ja det var väl det hela 😁.
 
 
 
 
❤️