Barn hjälper barn!

6kommentarer

Något som jag är helt säker på att ni inte vet om mig är att jag samlar på Majblommor. Så länge jag kan minnas så har jag köpt majblommor varje år. Ibland flera stycken för att det kommit barn och sålt vid olika tillfälle. Majblomman är all barns blomma. Av insamlade pengar går 80% till Majblommans ändamål som är att förbättre barns villkor i Sverige. Majblommans sommargård på Galtarö drivs av bidragsmedel, samt bidrag till enskilda barn på egen ort. Sedan 1907 har insamlingen gjorts där barn hjälper barn. Som ni säkert redan räknat ut så är alla mina Majblommor som jag har i min samling inte köpta av mig själv, min mamma fick tag på ett antal på en auktion för några år sedan som hon kompletterade min samling med. Jag har nästan koll på vilket år som varje blomma har just sin färg. Materialet och färgen i blomman har skiftat genom åren, men det har även förekommit att färgkombinationen upprepat sig. Jag har även dubbletter av ett flertal ifall det finns någon annan som samlar och saknar en liten blomma. Praktiskt och bra att samla på eftersom min lilla samling inte kräver så stor plats. Frans och Lovisa är snälla nog att passa min samling då jag inte är hemma.
 
 

:-)
 
 
Majblomman,

6 kommentarer

Inger Maryissa

13 May 2014 16:44

Så mysigt med Majblommorna du samlat genom åren
och ja, de har sett olika ut genom åren och så länge de har funnits
och så fina foton som är så kul att se de olika blommorna
kommer ihåg när jag var barn och sålde majblommor och jag tyckte det var så roligt
Kram

Ailas

13 May 2014 17:00

Oj, inte illa! Vilken fin samling du har, en riktig skatt. Har en kompis som samlat på sig ganska många också, men hon kan nog inte mäta sig med dig.

Jag brukar köpa någon majblomma, om det kommer någon säljare. Men sedan lägger jag dem någonstans och efter ett tag hamnar de i soporna. Hemskt eller hur?

Trevlig kväll!
Kram

TantGlad

13 May 2014 20:29

Majblommor är fina och barn är fina.
Vilken härlig samling du har. Vad kul då du kan nästan säga villket år majblomman kommer ifrån. Så spännande.
Ha en fin kväll nu.
Tisdagskram från mig.

Soffie

13 May 2014 22:47

Å va fint du har ordnat dina majblommor, det är så himla bra och så roligt att det är just barn som säljer dem, må gott

AnnaKK

14 May 2014 07:49

Det var verkligen en samling!! :-)

Hörde för ett tag sen på radion att det finns lärare/skolor som inte längre vill administrera den här verksamheten. Så himla synd, när det nu just handlar om att barn hjälper andra barn! Det borde då sannerligen vara viktigare, kan man tycka, för en skola/klass att engagera sej i det än att samla ihop pengar till Lisebergsresor och dylikt!?

Annika

14 May 2014 19:56

Vad häftigt att du har alla dessa Majblommor kvar. Vi är nog lite av samlare vi alla kvinnor, det sitter nog i våra gener sen vi var grott människor tror jag. Känner några som samlar på simborgar märket. Det kommer ju en ny varje år med olika färger. Tror att det var 50 års jubileum nyss.
Ha en skön kväll. Kramen

Kommentera

Publiceras ej