Nu blir det grill och fiske
för någon majbrasa lär det inte bli.
Men vad gör det när vädret är så vackert.
 
:-)
Räkningarna betalda, frukosten i magen, hunden rastad och nu är det bara lite sömn också efter nattens jobb sedan är man redo för några dagars ledighet igen. Jag jobbar ännu så länge bara en natt i taget och det fungerar bra. Ska snart igång i mina procent igen, lagom till den sköna sommaren. Älskar att jobba natt på sommaren, sköna ljusa nätter utan en massa kläder som ska av och på. Min ledighet sparar jag till hösten då vi drar till sonen igen. Ska kramar honom i två dygn utan att släppa taget när vi ses igen. Konstigt nog så känns inte avståndet så längt när vi pratar över Skype. Tur att tekniken går framåt.
 
Fotot på blommorna är en spegling i vattnet. Jag skar bara ut speglingen och vände på fotot.
 
 
Ha en bra dag mina vänner!
 
:-)
Äggmackor, vatten, kaffe till promenadsällskapet, frukt och i ett underbart väder gav vi oss av för att gå hela Lyckåleden. Ibland är det lite svårt att ta in allt det vackra som man blir bjuden på av naturen just nu. Bara på dessa dagar vi varit på Öland har boken öppnat sina blad. Inte utan man blir lite förundrad över hur fort det går när det väl sätter igång. Hur redo man än tror att man är så bara är allt nästan klart på en ögonblinkning. Under vår promenad så träffade vi ett par som sa att allt är tre veckor tidigare i år än det i normala fall brukar se ut i naturen. Hoppas bara att de där tre veckorna är extra tid i härligheten. 12 kilometer ögongodis blev det innan vi var tillbaka.
 
 
 

Önskar alla en skön
söndagskväll!
 
:-)
Lyckåleden,
Temperaturen skiftar från sommarvärme på dagen till frost på natten. Jag knackade bort en ishinnan på Gozzis vattenskål som stått ute under natten när jag steg upp idag. Bra att det är lite kallt om nätterna så att blommorna inte är överblommade innan maj ens ha börjat. När jag var ute med Gozzi sista lukta-kissrundan så var det så stjärnklart att jag såg alla stjärnorna som fanns på himlavalvet. Stjärnor är fantastiskt att titta på. Jag borde lära mig mera om stjärnbilderna. De sägs att om man kan minst fem stjärnbilder är det sedan mycket lättare att leta efter finare detaljer. Får lägga mig ute en kväll och se om jag kan tyda några stjärnbilder, nu när det är så många så kan man väl om inte annat improvisera lite. :-) Några foto på Karlavagnen blir det inte, men på en och annan lilja.
 
Fågelholkarna på plats
 
Stengången börjar bli klar
 
Dottern fixar middagen ute.
 
 Spexaren W provar stengången.
 
 Här trängs stolta kejsarkronor med ståtliga klockliljor.
 
 
Nu är det natten igen!
 
 
 
 
:-)
 
 
 
När vi var i Wämöparken för några dagar sedan så hade jag mina stora barnbarn och minstingen med mig. Skrattade gott åt detta foto då jag såg att hon hade stuckit ner gaffeln med sin korv på bakom örat på nallen. Den lilla vagnen som hon fick i födelsedagspresent är flitigt använd. Som ni ser är allt det nödvändigaste nerpackat för en utedag. Vad kan man mera behöva än en tutteflaska, korv, nalle och väskan med lite plock i.
 
 
Solen skiner,
men idag har Karlskrona vind i seglet.
 
:-)
Idag så ska jag trotsa jantelagen och klappa mig själv på axeln. Lite beröm så har på en onsdag kan väl inte skada. Jag vill ju naturligtvis inte bli tjatig så jag tänker inte räkna upp allt som jag gör eller har gjort för att förtjäna klappen och berömmet. Hörde på radion för någon vecka sedan om en kvinnan som skrivit in till ett program och undrat över var alla dåliga tankar om henne själv kom ifrån. Mannen som höll i programmet började med att säga "du äger dina tankar". Jag har tänkt mycket på det där programmet om hur lätt det är tänka negativa tankar om sig själv men även om andra. Det är mycket enklare att ge sig själv en känga än att säga något positivt. Oavsett så är det svårt att vara alla människor till lags. Är det 9 personer som tycker man gjort något bra och 1 som tycker att det var dåligt, nog tusan så är det den personens ord som väger tyngst, ändå så är det jag som gjorde valet vem jag ville lyssna på. 
 
 
 
Så nu klappar jag även dig på din axel,
för allt bra som du gör :-)
 
Att ta med barnbarnen upp till stugan var en mycket bra idé. De har varit så duktig och hjälp till efter bästa förmåga. Bra väder och maten smakar ju så gott när man kan sitta ute och äta. Linnea var smart när hon kom på att Gozzi kan man ju lägga på markduken så den ligger still medan hon klipper till en bit till mig. Gozzi verkar tycka att idén var god för när jag tittade till så blev det Gozzigos istället för klippning av markduk.
 
 
 
Då var det snart slut på lediga
underbara dagar!
 
:-)
 
Trodde nog att jag skulle var så gott som själv när jag tog hunden för att promenera 7 km halv 8 idag på morgonen, men där hade jag fel. Unga som gamla så tyckte de nog att det var slöseri med tiden att sova bort denna vackra morgon. Frukosten smakade väldigt gott när jag kom tillbaka. Annars så ska jag väl säga som alla andra " Vilket underbart väder vi har"!
Mina stora barnbarn tyckte att vi skulle ta en tur till stugan i morgon och det måste jag säga var en lysande idé. Så nu är allt packat inför en heldag. Dottern har skickat med sallad, kanelbullar, dricka och lite annat smått och gott som blev över från dagens festligheter.  Men.... om jag inte går och lägger mig nu så är nog risken stor att klockan får ringa förgäves.
 
 

 
Sov gott!
 
:-)
Härliga dagar, solen skiner och jag har varit ute så gott som hela dagen. Ärligt så är det första dagen som inte vinterjackan varit på. Steg upp tidigt idag för att vandra till butiken för att köpa rågskorpor. Tänkte gotta till det med en liten rågskorpebotten så har i påsktider, men ärligt så var den inte så god som jag minns att det skulle vara. Kändes mera som en växande degklump i munnen. Men ägget som var exakt tillagat smakade desto godare.
Efter frukosten var det dags att hämta de stora barnbarnen innan vi mötte upp lilla minsta barnbarnet för att titta på alla djuren i Wämöparken. Innan vi lämnade parken så grillade vi lite korv för sedan var det dags att dra på fotboll. Idag så blev det vinst för grabbarna med 5-1, en fartfylld match i solskenet.
 
För att inte någon objuden gäst ska besöka min stuga på Öland så har jag skaffat en spanare. Hahaha...!!!
 

Min lediga påsk är alldeles alldeles underbar!
 
:-)
Vad gör man en ledig påsk, jo man fyller den med massor av trevligheter. Eftersom jag inte varit ledig en påsk på 8 år så ska det bli fantastiskt roligt att hitta på lite olika saker. Fotboll, barnbarnsgos, födelsedagsfest, god mat, något glas rött, långpromenader och eventuellt lite godis. En tur till Öland är ju bara ett måste. Det ska ju bli ett strålande väder så då kanske jag även kan hinna få lite fräknar på näsan. Mycket kramande ska också hinnas med.
 

 
:-)
 
..... lägger mig ner i det torra gräset.
Jag ligger bara där,
inte för att drömma mig bort
utan för att vara i nuet.
Tittar upp mot en klarblå himmel,
hör alla fåglarnas rop "våren är här".
En elak myra stör min njutning,
"AJ", det där gör du inte om.
 
 
Soliga varma hälsningar från mig :-)
 
 
Gozzi vet hur man gör för att ta skogen med sig hem :-)
 
 
Önskar er alla en bra dag!
 
:-D
Båda lagen som jag kollade på förra veckan förlorade sina matcher. Hoppas inte det är jag som för otur med mig. I torsdag så var vi i Backaryd för att kolla in Fjärdsjömåla AIF som spelade sin första match för i år på bortaplan. Faif är klubben där vi alla i familjen varit aktiva i på ett eller annat sätt. Det som är väldigt kul är att de ska spela Div 5 boll i år. På torsdag är det dags igen och då ska jag hålla tummarna extra hårt för att se ifall det hjälper. Väldigt kul att vara tillbaka med kameran nu eftersom jag hade haft uppehåll med fotbollsfotograferingen på grund av min skada i axeln.
 
 
I Lördag så styrde vi mot Spjutsbygd för att se Trion spela sin första hemmamatch för året. Trion gick upp i Div 4 efter att ett lag tackade nej till sin plats i fyran. Det var mycket kämpande om bollen i lördagens spel när Hörviken var och gästade Trion. Hörviken åkte sedan hem med tre färska poäng i bagaget. Solen sken i alla fall och bitvis så var det väldigt skönt där vi stod.
 
 
 
:-)
Det tar på krafterna att fira tvååringar!
 

Helgen har annars bjudit på
solsken, middagsbjudning, fotboll, jobb och tvååringar.
 
Hoppas din helg varit lika bra som min :-)
Eftersom mina minsta hjärtegryn fyller år i helgen så passar jag på att säga
 "Grattis på födelsedagen mina små hjärtan"!
 
 
 
 
Puss Puss mina hjärtan!
 
<3
......... för hund och barn att återgå till sitt vanliga liv för Turkietresenärerna är på hemväg. Barnen och jag har haft det fantastiskt kul med matlagning, hundpromenader och slappande. Tänk att det är så roligt att bära hem en massa mjölk som sedan försvinner lika fort vid middagsbordet. Mackorna hinner inte bli torra och grönludna i kanterna innan de hamnar i gapet på växande barn. Våra middagstunder har varit givande med berättelser från skolan och om vad läraren lärt ut under skoldagen. Inte utan att jag kommer att sakna denna veckan när jag drar hem till min tysta lägenhet framåt kvällen. Men jag är full av energi så förhoppningsvis så kommer dagarna att fyllas med det som ska strykas från min lista.
 
 
Nu är det dags för hundpromenad 2!
 
 
:-)
......så våren fick flytta in!
 
 
:-)
Blev lite bråttom när jag skulle till jobbet igår så jag hann inte ta med bilderna jag tog när vi gick delar av Lyckåleden. Jag tycker att det är så vackert med leder som slingrar sig fram. Jag är så tacksam till de ideella föreningar som många gånger är skötare till de här lederna där jag och många andra kan strosa runt och njuta av fågelsång, vacker natur och alla blommor.
 
 
 
 
 
 
Nu är det sovdags för mig!
Ni andra får ha en bra dag :-)
Leden blev färdig under 2007 och är uppmärkt med vit/gröna stolpLyckåleden, vitsipporar. Du kan vandra utan större problem. Högt vattenstånd vid vissa tider. Största delen av leden är ej framkomlig med barnvagn eller dylikt.

Lyckåleden innehåller spännande och vacker natur, historiska platser till exempel Chapmans grav, gamla industriplatser, rikt växt- och djurliv. Har du tur kan du få se kungsfiskare, strömstare och forsärla.

 

Vi gick halva leden i går och det var så vackert.

 

:-)

Nu ligger båda hundarna i var sin korg och snarkar efter en tvåtimmars promenad. Den sista kilometern drog Max inte någonting i kopplet, något som han annars är väldigt duktig på. Eftersom vi var två idag så satt det fint med en långpromenad. Det var underbart skönt ute, även att inte solen var framme.
 
Hibiskusen som står i fönstret är fantastiks vacker!
 
Nu får jag passa på att plocka lite
medan barnbarnen är i skolan!
 
:-)
 
När sonen och hans sambo åkte iväg till Turkiet förra veckan för att fira hennes föräldrars födelsedagar så ställer jag gärna upp som barn och hundvakt. Riktigt lyxigt att bo i en stor lya med stor balkong och ett härligt badkar. Den lilla hunden som jag passar är inte så liten som man kan tro. Han mopsar gärna upp sig mot Gozzi och skulle han få så hade nog hans tandrad suttit som en tatuering på Gozzis hals. Som tur är så har Gozzi inte alls lust med att lägga energi på att vara stöddig mot en liten ettrig terrier. Men för att komma till sak så blir det dubbla promenader med hundarna för att kunna hålla dem isär, ifall jag inte har tur att lura med någon på en runda  förstås. Eftersom den lille även drar i kopplet hela tiden så är det kört med att ens prova att promenera med båda samtidigt. Dubbla promenader och så bor sonen högst upp i hyreshuset utan hiss, så jag kommer att vara på topp till blodomloppet i maj. Klart att ni ska få se en bild på lille Max!
 
En liten ulv i fårkläder!

Solen skiner,
"inte" hos mig idag!
 
:-)
Tänkte jag skulle visa er de nya fina holkarna som jag köpt. Naturligtvis så kommer jag även att undra ifall ni har en aning om vad jag köpte för en konstig holk till mina flygande gäster på Öland. Jag ställde upp holken vid gårdspumpen så att ni kan få en hum om hur stor den är.
 
 
 
...och de vanliga holkarna som är öppningsbara i botten, ser ut så här.
 
 
 
Ska bli mycket spännande att läsa
ifall ni har koll på holken :-)
 
 
 
Jag är sååååååå glad! I mitt paket låg det två par skor från Australien. Sonen har varit och köpt mina favoritskor och skickat dem till mig. När vi var i Australien förra året så köpte jag mig lika dana skor och de har varit så grymt sköna men nu efter alla mil som jag traskat sedan dess så börjar de bli utslitna. Jag har varit och provat skor i hur många olika butiker som det bara går att komma på men jag tycker de klämmer, eller är för hårda eller så är det priset som jag tycker är fel. Nu när jag hittat de bästa av de bästa så är det svårt att hitta några andra som sitter som gjutet på foten. Jag är en riktig skoslitare, vet inte hur många par som jag sliter ut varje året.  Men nu så.....klarar jag mig nog till oktober då vi ska dit igen.
 
 
<3 Tusen tack Dennis!
Jag ska gottgöra med att skicka ett paket till dig :-)
För några dagar sedan så körde vi till holkbyggaren. Jag köpte 4 vanliga holkar och en ovanlig. Ni ska få se dem på plats sedan när de kommit upp. Om allt går enligt planerna så ska mina fåglar på Öland få sina nya reden till helgen. Holkarna är tillverkade på ett litet hemmasnickeri där sonen som är handikappad får hjälp av sin pappa att tillverka både det ena och det andra i snickeriväg. Hela vintern så spikar de holkar, de hade många olika sorters holkar, både för små och stora fåglar. Mina jag köpte är bara för småfåglar. Just nu så spikade de jakttorn och det behöver jag inget just nu i alla fall.
 
När vi stod där och pratade så började vi samtala om vildsvin och att vi inte behöver vara så rädda för vildsvinen som många tror. Om de inte är skadeskjutna förstås, då kan de vara farliga. Men annars så jagar inte grisen människan det är bara tvärt om. Han visade oss på tumstocken han snabbt drog upp ur fickan hur hög ett vildsvin kunde vara, som en liten miniponny ungefär.
 
Har nu kollat upp hur många registrerade djur (samtliga djurslag) som blivit dödade på våra vägar i hela Sverige och det är 48 444, 2013 och 48 723, 2012. Västar Götaland toppar med sina 5 691 döda djur, Skåne har näst högsta siffran med sina 5 164 döda djur förra året. Kalmar och Stockholms län låg på runt 3.500 förra året, i mitt län så dödades det 1257 st. Rådjuren är mest utsatt av alla djurslag, det dödades 35 552 förra året i hela Sverige,  samt 5 771 älgar och 3 551 vildsvin. Vildsvinen har minskat med nästan 800 dödade djur sedan 2012.
Jag har under mina bilburna år kört över och dödat 2 rådjur, en fasanhöna, en grävling och en och annan kanin, men om jag skulle räkan alla tillbuden så skulle listan bli väldigt lång.  Kör man mycket och bor på landet som jag gjort nästa hela mitt liv så får man räkna med att ett och annat djur får offra livhanken. Trots att vi kör mellan 15-23 mil per natt i jobbets vägnar så är det "peppa peppa" sällan vi dödar något djur som springer ut på vägen.
Som tur är händer det sällan att människor dör i vilttrafikolyckor, 3 är ju i och för sig 3 för många som dör per år det kunde ju varit många flera med tanke på siffran 48 444 skadade djur på våra vägar och svårt skadade personer är det 35 st  2013 mot 69 st 2012.
 
Det startades en enkätundersökning i höstas som går under namnet Viltolycksenkäten, Huvudsyftet med enkäten är att få reda på hur stort mörkertalet är. Svaren i enkäten lämnas anonymt och inga uppgifter lämnas ut till tredje part. De hoppas på att enkäten även ska ge en bättre kunskap av hur och varför viltolyckorna inträffar och att man sedan ska kunna förebygga kommande olyckor. Projektet leds av forskaren Anders Seiler på Grimsö forskningsstation och är finansierade av Trafikverkets skyltfond.
 
 
Snö igår,
barmark och solsken  idag!
April är humörssvängningarnas månad :-)
Min första jobbnatt på över 8 månader är nu avklarad, tack vare en pärla till arbetskamrat så gick det som en dans. Så nu är jag förhoppningsvis på G igen. Nu blir det till att vila några dagar innan jag ska jobba igen. Solen skiner och Gozzi väntar på att få dagen långpromenad. Eftersom jag är lika sugen på att komma iväg så är det bara till att snöra på sig skorna för att ge sig ut så fort som lunchen är intagen. 
 
 
Önskar er en fortsatt bra dag!
 
:-)
Skogen är nog det mest underbara som finns. Har man sina små barnbarn med sig så blir det extra krydda på tillvaron. Idag är det även den 1 april och ännu så länge har jag inte blivit lurad. Men idag är ju en sådan dag när man inte tror på någonting, även om det nu skulle råka vara sant. Dagen är ju inte slut ännu så man vet ju inte ifall någon skulle lyckas att dra en viting framför näsan på mig. Hur som helst, mina foton från skogen de är på riktigt.
 
 
 

Har du blivit lurad idag?
 
:-)