Spara eller Slösa?

5kommentarer

Jag får verkligen rysningar av att tänka på all mat som slängs både från butiker och från oss konsumenter. Läste en studie att ett snitthushåll slänger 6 kg mat i veckan. Det går ju åt massor av energi för att både producera och distribuera maten som vi bara slänger i soporna. Storpack är inget bra tycker jag, man handlar på sig en massa bara för att tjäna några kronor för att sedan slänga för att man inte hinner äta upp innan det är försent. När barnen bodde hemma så var risken inte stor att något behövdes slängas eftersom det alltid fanns hungriga ungar i huset. Nu så lagar jag bara det som äts upp eller så äter jag upp det som blir kvar dagen efter. Jag brukade alltid säga till mina ungar då de bodde hemma "den mat som äts upp är aldrig dyr, dyr är den maten som vi får slänga". Så är det med det :-)
 
Snart slår mina tulpaner ut!
 
 
Trevlig kväll!
 
:-)
 

5 kommentarer

Annika

08 May 2014 19:02

Jag har blivit lite duktigare på att köpa hem och att laga lagom med mat men bättre kan jag bli. Får oxå dåligt samvete varje gång jag slänger mat.
jag blev lite snopen då jag såg att jag faktiskt hade några tulpaner kvar i rabatterna för vi har haft Rådjur på besök och de bara älskar dessa blommor.
Ha en fin kväll.

Annika

08 May 2014 19:04

Glömde skriva att din sista mening där om att det är den mat vi slänger som är dyr var såååå klokt sagt.
Kram

TantGlad

08 May 2014 22:49

Hejsan..
Ja nog slängs det mycket i onödan . Att ta sig för av en måltid endast det man orkar äta upp är klokt.

Klokt på slutet åxo.
Ha nu en riktig skön fredag!
Kramen.

Inger Maryissa

09 May 2014 15:14

Ja, det slängs tyvärr alldeles för mycket mat
Jag köper också bara mat som jag vet jag kommer att äta upp
och anpassar storleken på matförpackningarna därefter när jag handlar, så det slängs ingenting
Kram

AnnaKK

12 May 2014 07:08

Jag är också helt anti att slänga mat i onödan, men har ju god hjälp av hunden när det gäller att förbruka i överkant gamla kylskåpsrester...

Men med jägare i familjen blir det lätt alldeles för mycket kött i frysboxen, även om vi delar med markägaren osv. Köttfri måndag och liknande är ju inte riktigt aktuellt här, kan jag ju säga... Men definitivt inte heller att slänga bort mindre attraktiva styckdetaljer bara för att det finns "obegränsat" med fina!!

Kommentera

Publiceras ej