Helgen födelsedagsfirande och skördefest på Öland har varit fantastiskt roligt och god. Mumsiga bakelser, god mat, loppis, konst och färgglada prydnader med det bästa sällskapet då kan det ju knappast inte bli bättre. Efter att ha latat mig och bara haft trevligheter för mig väntar nu två dagars intensiv träning. Flytt och städ av en styck lägenhet väntar på mig. Så förhoppningsvis när jag sitter vid min dator i morgonkväll så är det inte bara med ömmande muskler utan också en enormt lättnad. Eftersom jag inte kan flytta till nytt boende innan min resa till Australien så får det bli att magasinera möblerna tills dess. Tack till alla som holt tummar och tår för mig, förrådet som vi anmälde oss till blev vårt. Sonen och jag ska dela på det sedan när jag får boende igen och inte behöver hela själv. Ett stort förråd till en billig peng där el och värme ingår släpper man inte i första taget.
Så några foto från helgen fyrverkeri i Borgholm på Öland.
 
 
 
 

 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Jag och många fler än mig har säkert tvivlat på det där sjöodjuret som man hör talas om sedan man var liten!
Men nu kan jag intyga med foto och mina egna ögon att det är sanning!!
Som tur var blev jag inte uppäten :-)
 
 
 
Härliga lördag!
 
:-)
Efter en fantastisk födelsedag är jag nu än mer fylld av kärlek!
 

 
Tusen tack!
 
<3
 
 
I ett inlägg för några dagar sedan så skrev jag om horoskop. Blev lite full av
skratt då jag läste detta för perioden 18/9 - 1/10.
 
Jupiters glada energi hjälper dig att säga ja till de bra sakerna i tillvaron,
en positiv attityd som bär dig genom det mesta.
Med lite mer tur än vanligt just nu, bör du få det du önskar dig!
Fokusera på: Det ljusa ,
Lyckokastet: Ett miljöombyte
 
 
Att kunna göra skillnad för någon ger dig extra glans, en gnistrande medalj i hjärtat!
 
 
Min tur just nu kan ju även bero på att Ni håller
tummar och tår för mig :-)
Jag tycker att Sveriges flagga är så fin. Jag njuter då jag är ute och kör på allmänna flaggdagar och ser vår vackra blågula flagga hissad och vajande för vinden. Konstig nog skulle det dröja allt för många år innan jag själv fick en flagga att hissa. När pappa och jag var i stugan för några dagar sedan så påpekade han att grannarna snart skulle klaga på att jag hade min flagga uppe hela tiden. Lite skämtsam sa jag att jag har många år att ta igen. För att lilla pappsen inte skulle bli allt för ledsen och orolig för att jag skulle få skäll av grannarna så hängde jag dit en vimpel istället. När jag kom hem var jag ju bara tvungen att kolla upp det där som jag redan viste ang lagen om att flaggan måste upp en viss tid och ner vid en annan var förlegad. Med marginal så kan man väl säga att jag inte varit allt för olydig med tanke på att lagen togs bort 1982.
Hur kom det sig då att vi har denna mycket vackra flagga. Jag kan ju börja med att berätta att den svenska flaggan är världens näst äldsta nationsflagga. Det sägs att blått och gult var Karls Knutsson Bondes personliga färger och när han skulle ta fram en flagga så bytte han helt enkelt ut Danmarks färger på flaggan mot sina favoritfärger.
Ärligt så kan ju knappast inte några andra färger vara bättre än en blå himmel och en gul sol på flaggan för att beskriva vårt vackra land.
 

Torsdag och en veckas jobbledighet väntas!
Men det finns annat jobb som väntar :-)
 
 
 
Någon har stulit/lånat min ståldam!
Det enda som finns kvar är nycklarna. Man undrar ju vart hon tagit vägen.
Inte utan att jag hoppas på att den som gjorde det har cyklat omkull som straff.
Bara hon inte ligger på havets botten?!
 
 
Livet går vidare, men saknaden är stor!
 
:(
Idag till frukost fick det bli en sötsyrlig kick för hälsa och hy.
Den är även mättande och innerhåller bra egenskaper som kan minska på det dåliga kolesterolet.
Smakade mycket gott tillsammans med övrigt intag.
 

Nu ska jag sova gott!
Hoppas jag :-)
 
 
 
.....är......tålamod......tålamod.......TÅLAMOD!!!! Inget är som väntans tider.....andas...andas :-)
 
Kan inte se mig mätt på dessa små varelser.
 
 
Måndag, ny vecka och solen finns där bakom molnen!
 
 
:-)
 
Veckan som kommer är en mycket spännande vecka med många avgöranden. Eftersom jag inte kan påverka hur det blir mer än jag gjort så är det nu upp till andra att bestämmer hur svaret ska blir. Inte utan att det är lite nervöst. Tur att jag jobbar tre nätter nu för med all säkerhet så hade jag ändå inte kunnat sova en blund på natten. Tummarna hålls stenhårt och jag önskar att allt ska bli så som jag vill. HOPPAS!! HOPPAS!! HOPPAS!!
 
Ur dimman lättade örnen från sin spaningsplats.
 
Fortsättningföljer!
 
:-)
Igår när jag vaknade efter min jobbnatt packades fikakorgen med lite av varje för jag hade fått förmånen av min granne att åka på en båttur till Utklippan som är Sveriges sydostligaste ögrupp och som består av Norraskär och Södraskär. Vilken upplevelse, jag är helt tagen av denna magi som platsen erbjöd.
 
 
När vi kom dit så var det så dimmigt att vi knappast inte såg någonting. Sälarna som jag hade tänkt fotografera
tittade nyfiket på oss genom dimman.
 
 
 

Trotts dimman så var där så otroligt vackert och stillsamt så den medhavda fikan smakade underbart gott intagen på en av de varma klipporna. Som ett trollslag försvann dimman och synen som skådades var helt otrolig. Så det vara bara till att åka en sväng till för att se sälarna med lite mera skärpa. Vilken fantastisk syn.
 
 
 
 
 

Här kommer lite fakta om ön och fyren. Naturreservat sedan 1988. Fyrtornet är en Heidenstamsfyr och byggdes 1970 och är 30,9 meter högt. Fyren är helautomatiserad sedan 1972. Det vita ljuset som är saknad av många släcktes ner av sjöfatsverket 2008.
 
 
 
 
Ett stort tack till min granne som lät mig få uppleva denna
fantastiska dag med sälarna som är ett av mina favoritdjur.
 
Tusen tack!
 
:-)

.
Sälar,
Jag kan bara inte låta bli att läsa mitt horoskopet som finns i dagstidningen eller olika veckotidningar som jag råkar på. Det är inte så illa att jag blir påverkad av det jag läser och låter bli att gå ut på en vecka om det råkar stå att det vore det bästa för en våg kommande dagar. Eftersom jag är född i slutet på mitt stjärntecken så brukar jag ofta snegla på det tecken som kommer efter för att se ifall det står lite mera om det jag vill att det ska stå där. Tror jag ska börja skriva mitt egna horoskop. I kommande veckas horoskop står att jag ska hålla kontakt med jorden och öppna ögonen, veckans utmaning var "illusioner". Fritt för tolkning med andra ord. Jag börjar med att lägga mig i sängen med förhoppningsvis stängda ögon och det där med illusionen är väl då att jag ska inse att sova är bra.
 
 
Ännu en härlig dag väntas!
Till er som får njuta av den säger jag "grattis"!
Till mig själv säger jag "god natt"!
 
:-)
Just nu så sitter jag och äter frukost omgiven av ett hav av banankartonger. De flesta kartonger är det redan saker i men som tur är finns det fortfarande tomma kartonger. Banankartonger är det allra bästa att förvara saker i. Jag håller på att packa, om 14 dagar ska allt vara tömt och städat. Efter mycket funderande fram och tillbaka så kom jag då äntligen till skott med att sälja min lägenhet, när jag väl bestämt mig så gick det väldigt fort. Trotts att jag hela tiden vetat att detta var det rätta så har jag ändå dragit ut på det, hahaha man vill ju inte göra något förhastat. Ni vet hur jag har det, besluten ska noga vägas i vågskålarna och så lite velande på det så kan det bli väldigt utdraget typ si så där i 1½ år. Men nu så behöver jag inte lägga energi på detta mera, nu är det bara ny bostad som ska fixas men ännu så länge är det bara en önskan. Det löser sig alltid det är ju 14 dagar till så nog kommer det att dyka upp något om inte så står min stuga på Öland och väntar på mig. Ville ju ha allt ordnat med försäljningen innan jag drar till Australien, resten får lösa sig när jag kommer hem annars. GALEN!!!? Nej då....bara lite :-)
 
Så här såg det ut innan jag började möblera med banankartonger!

Sova en stund innan dagens möte!
Ha det gott!
 
:-)
 
 
Så här dagen efter en mycket turbulent valvaka så kan man väl säga att det känns rätt så avslaget. Hur det ska bli framöver får vi väl se. En del dörrar står öppna medan andra är stängda. Det kan bli hur bra som helts men det kan också bli katastrof.  Oavsett så är det måndag och en ny vecka. Bara till att spotta i nävarna för nu är det dags att ta tag i resten av dagen.
 
 
 
 
:-)
I morgon väldigt tidigt är det dags för dottern och mig att åka på loppis. Inte handla bara sälja. Bilen är smockfull med både det ena och det andra, har vi tur så finns det endast tomma kartonger i bilen då vi kör hem. Hur som helst så är det väldigt trevligt att sälja på loppis. Man träffar alltid massor av trevliga människor som man kan slänga några ord med. Så vill vi ju naturligtvis ha tur med vädret också eftersom loppisen är utomhus intill den vackra Brunnshallen i Ronneby. Då är det bara lite skönhetssömn som saknas innan det är dags för avfärd. 
 
 
Natti natti!
 
........och så glöm inte att hedra demokratin.
Gå och rösta!!!!
 
:-)
Just nu känns det som om jag skulle behöva ett extra minne. Det är väldigt mycket nu, men som tur är så ser jag ljuset i tunneln framöver. Hur som så ska det bli väldigt skönt med semester om 6 veckor. Men innan dess så ska det hända en hel del. Mera om detta framöver, naturligtvis så kommer jag att berätta för er.
Tredje stänglen på båda mina amaryllislökar som jag fick av killen då jag köpte lavendel är nu på gång. Fantastiskt fina!
 

Önskar er en trevlig kväll!
Jag drar till jobbet.... :-)
11 september är och kommer alltid förbli dagen som världen aldrig glömmer! Jag tror att hur många år som än går så är 11 september dagen då man nästa vet exakt vad man gjorde. Bilderna på Tv från terrorattacken mot World Trade Center och Göran Persson tal på nyhetsmorgon den 11 september två år senare har etsat sig fast på min näthinna och sorgen i mitt hjärta är ännu ett oläkt sår. Så många oskyldiga som fick offra sina liv till ingen nytta, så många efterlevande som fortfarande frågar sig "varför".
 

Idag är det 111 oskrivna blad (dagar) kvar av 2014.
 
Var rädda om vandra!
 
 
Skulle så gärna velat krypa upp i soffhörnan, tända ljus, ta fram snuttefilten, dricka te med massor av honung, knapra på något onyttigt samtidigt som jag tycker lite synd om mig själv. Men nu ska jobbkläderna på, hunden rastas för att sedan ut i mörkret för att jobba. Vadååååååå mysa soffan.....!
 
Den som viskar han ljuger...:-)
 
Ha en trevlig kväll!!!
 
:-)
Mina matlåder som jag hade gjort för att slippa laga mat när jag var i stugan blev kvar hemma i kylskåpet. Tänkte först åka till affären för att handla lite att tugga på men jag hittade pålägg i kylskåpet, knäckebröd i brödkorgen och flera påsar med nudlar, så det har inte gått någon nöd på mig.  Mina mumsiga matlåder kan jag ju ha nu när jag är hemma igen. Den som spar han har :-)
 
Man tager vad man haver sa Nallen och red iväg på domherren!
 
Kommer förhoppningsvis att somna ovaggad ikväll!
 
:-)
Tänk så modern man är då! Mitt gamla mjölkakärl som min murgröna fått som bostad är hur het som helst nu i höst. Allt ska vara rostigt och det ska planteras i både grytor och stekpannor. Inte mig emot, jag tycker att både rostigt och blommor är fint. Ska se om jag kan hitta på något kul med allt rostigt som jag hittade då jag sågade ner en syrenhäck förra året. Tanken var att mina fynd skulle få åka till skoten men det har inte blivit av. Skrotet har stått där i syrenriset i så många år så grannen trodde inte ens att jag var född då mycket av skrotet kom dit. Och då kan ni fatta att det är länge sedan...... kanske jag skulle sälja rostigt skot på loppis? :-) Eller kanske ha kryddodling i den gamla järnspisen som står där.... eller göra ett modernt konstverk av alla gamla spikar och beslag som jag också hittade. Jag återkommer med kommande projekt, jag börjar med detta fotot.
 
 
 
Ha en bra söndag!
 
:-)
 
När Gozzi och jag tog en kvällspromenad i förgår så hade jag kameran med mig för att jag såg att det skulle bli fin solnedgång och det kan ju vara trevligt att träna på. Vi hann inte gå så lång på byvägen innan himlen var svartprickig av vildgässen som skulle ge sig av. Hur ska detta gå tänkte jag när de kom flygande huller om buller, ljudnivån var nära på öronbedövande. Gozzi som annars gillar att skälla på fåglar bara satte sig för att stirra upp mot skyn. När de vimsat runt en stund så blev det till slut ordning i ledet och lugnet la sig,  sedan fortsatte de sin färd lite mer organiserat.
 
 
 
Flyttfåglar = Höst!
 
:-)
I min lilla burk som står uppe på skåpet i stugan, finns mer läskande än läskiga saker.
 
 
Nu säger jag nattinatti....
....och till er som redan sovit så säger jag "ha en bra dag"! :-)
 
 
Nu måste jag ta mig i kragen och ringa till min massör för att bli lite ompysslad. Även om man försöker att knåda lite själv så är det inte samma sak ifall någon annan gör det. Undrar ifall ryggen varit lika skön att få knådad eller kliad på om den suttit framtill. Sist jag var på en riktigt gedigen genomkörare var i Thailand, en helkroppsmassage som hette duga. En liten smal tjej som knådade så att jag var säker på att min sista stund var kommen, men efteråt kände jag mig som en ny människa. Tyvärr så varar det ju inte för evigt så nu är det nog dags igen, min sjukgymnast har ju underhållet nackmusklerna men det finns ju flera muskler på ryggen som behöver sitt.
 
Ett foto på min dotter i en solnedgång!
:-)
 
Ifall man löptränar 2 gånger i veckan så ska det räcka med att träna en gång till i veckan i 12 veckor för att klara ett halvmaraton. Ett halvmaraton är på 21,1 kilometer. Mitt mål är att under 2015 springa milen men ett till träningstillfälle  i veckan kan man väl offra för att klara halvmaran. Får väl ta en sak i taget misstänker jag, men att ha ett mål med sin träning är den bästa moroten för mig. Handen på hjärtat så tycker jag att det är urtråkigt att springa, det är själva loppet som ger mig energi även om själva känslan infinner sig när jag än varit på språng.
 

Ha en trevlig torsdag!
 
:-)
En studie visar att vi blir allt sämre på att pausa hjärnan, men det vi inte tänker på är att det är väldigt viktigt att vi gör det. Det är inte pausen vid datorn eller pillet på mobilen som räknas som paus. Vissa yogaövningar ska vara väldigt bra för att pausa hjänan, som tex att stå på huvudet...hahaha, det ska dessutom vara bra för blodtrycket. Meditation är också väldigt bra för att få ordning på alla intryck som vi hela tiden matas med. Vill man nu inte stå på huvudet eller sitta i yogaställning för att pausa hjärnan, så fungera det lika bra att ta ett bad, en tupplur, stirra ut genom fönstret eller bara sätta på sin favoritmusik. Det viktigaste är att man dagligen tänker på att pausa för att slippa andra besvär som kan smyga sig på om ifall man hela tiden låter hjärnan marschera på. Kan ju i och för sig räcka med att titta på en fjäril som somnat under nattlampan.
 
 
Natti Natti!
 
:-)
 
 
Efter långpromenaden i gårkväll så kröp jag ner i sängen inlindad som en puppa i en stor fleecefilt, plockade fram boken som jag påbörjat men redan efter en sida eller två så var John Blund envis med att säga god natt. Nu är jag utvilad och med frukosten i magen så kan jag bara nickande instämma att en natt i stugan ger hälsa, kraft och mod.
 
 
Mitt i veckan!
 
:-)
 
Det är inte alltid man kan få som man vill. även om man lätt faller till föga!
 
 
Nu är det kvällen igen!
 
:-)
Vissa större beslut som jag fattat tidigare i mitt liv har liksom känts rätt direkt, men det är när det kommer till besluts som ska vägas för och emot det är då det blir sååååååååå jobbigt och energikrävande. Ena dagen så väger den högra vågskålen mest, nästa dag så är det den andra. Jag vänder och vrider och hur mycket jag än försöker så leder det inte till något resultat. Jag får nog backa något steg för att betrakta på håll, kan ju vara en lösning.
 
 
Jajaja....  :-)
Det hade varit mycket enklare och tryggare för svampplockare ifall naturen själva hade kunnat varudeklarerat alla svampar! Då hade vi mycket lättare kunnat ta till vara på naturens egna resurser.
 
 
 

En varierande dag denna 1;a dagen på höstemånaden.
Jobba, promenad hem, äta, sova, städa, hundpromenad, möte, äta, diska,
vila, hundpromenad och jobba :-)
I lördags kväll sprang jag på stan med brudarna. Det var 1300 förtidsanmälda samt några efteranmälningar och jag var en av de 600 tjejer som sprang nattloppet i Kalmar. På en bana kantad av marschaller, musikanter, raggarbilars tutande och en klappande påhejande publik sprang vi 5,7 km runt och genom staden. Vilken folkfest. Min femte medalj för genomfört lopp hänger nu på min anslagstavla som ett bevis på att jag har lyckats med en av årets utmaningar. Grymt nöjd med min insats.
 
 
Idag är det ny vecka, ny månad och nya möjligheter,
 
Ha en bra dag!
 
:-)