Älskade William!
 
Tusen grattiskramar till mormors hjärta
födelsedagen!
 
 
Vi ses snart!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :-)
En runda till förrådet idag resulterade i funna bestick och köksknivar. Är lite lättare att skära bröd om man har en kniv eller som när jag för några dagar sedan skulle skära melon. Men ett vanligt matbestick gick ju bra det också. Hittade lita annat bra att ha också.Nog om detta, här kommer mera bröllopsbilder på det fina brudparet och det galna följet.

Brudfotona är tagna utanför Bastion Aurora, där är väldigt populärt att fotografera brudpar. vacker vy, valfria platser för bra ljus och valmöjligheterna sätter inga gränser.
 
     
 
 
 
 
      
 
Paret vigdes i Augerumskyrka
 
 
Bröllopsfoto kan man aldrig se sig mätt på!
 
:-)
 
 
Det är så här tokiga de är!
Hela tiden!
...och jag kan inte sluta skratta   :-)
 
 
Jag gillar verkligen denna bilden.
dessa underbara människor :-)
Klockan ringde tidigt denna soliga lördag, trots att tre av mina fyra väderappar visade regn och tunga moln. En runda med hunden och lite frukost innan det bar iväg till salongen där jag skulle träffa Anna som skulle stå brud några timmar senare. Jag hade fått förmånen att följa henne under dagen för att föreviga det hela.
När jag väl kom dit satt hon helt lungt och lät sig kammas och lockas som om det vore vilken dag som, med skillnad att hon ville vara lite extra fin i håret. Anna var väl omhändertagen och under tiden jag satt där och såg hur hennes frisyr växte fram så kunde jag bara nickade instämma att den var alldeles underbart vacker.
 
     
 
 
     
 
 
 
 
Men det var ju inte bara Anna som skulle fixas utan även hennes blivande man, som det inte tog lika lång tid för.
Grabbarna skulle samlas i min sons lägenhet så medan Anna blev klar på sitt håll kollade jag hur det gick för den blivande mannen. När jag kom dit så satt han och letade nålar i den nya skjortan, jag tror han fick bort alla.
 
   
 
....i ett rasande tempo var den blivande mannen klar och på plats
väntande på sin fina brud.
 
 
...och medan det väntades så.....
 
     
 
... fanns det lita av varje som  behövdes komma på plats.
 
 
Mera bilder kommer,
jag lovar :-)
 
Idag har det varit en riktigt mysdag,
och sådana dagar får det gärna bli många flera av.
 
 
I morgon är en mycket spännade dag
så i kväll blir det sängen tidigt.
Ni ska få veta alla smaskiga detaljer
så fort jag kommer över en fungerande dator,
tidigast söndag.
 
Sov Gott!
 
:-)
Idag är det 5 månader sedan jag lämnade nycklarna till det som var min bostad i nästan 25 år. Jag skulle inte vilja göra om den resan med sömnlösa nätter, utrensning, husvisning, funderingar och mycket annat. Men med facit i hand blev det mycket bra. Jag trivs i min lägehet och jag bor i ett fantastiskt fint område med härliga promenadvägar, fina vyer över vattnet från närliggande klippor. Bussförbindelser utan för dörren och en butik bara ett stenkast från min bostad. Jag drömmer fortfarande om kartonger och utrensade grejer som möter mig på jobbet, i lägenheten och ibland även på vägen. Men som tur är blir det mera sällan nu. För och nackdelar är det med allt så här listar jag fem av varje. Naturligtvis så börjar jag med fördelarna.
 
Fem fördelar med flytten
Jag kan vara mycket mera på Öland i stugan
Gräset är alltid klippt då jag kommer hem
Mera tid för att umgås med nära och kära
Jag slipper ligga sömnlös och fundera på vad som kan gå sönder
Jag kan spara en slant varje månad till kommande resor eller andra roligheter
 
Fem nackdelar med flytten
Att jag inte vågar ha Gozzi själv i lägenheten, måste alltid ordna hundvakt
Saknar mitt fina nya kök
Saknar min sköna alltan, friheten att sitta där med en kopp te när solen var framme
Att jag inte kunde ta med min underbart stora ormhassel som jag fick en gång av barnen då jag fyllde år
(en sak till, men nu fick jag nästan tänka till)
Min diskmaskin, hahaha...
 
Solnedgång från Sturkö
 

Konstigt väder hos mig
solen skiner och det regnar!
 
:-)
 
 
 
Idag den 22/8 fyller två av mina favoritgrabbar år :-)

Älskade Dennis!
 
Tusen grattiskramar
på din födelsedag
önskar din mamma
 
 
Älskade Kevin!
 
Tusen grattiskramar till farmors hjärta
på födelsedagen!
 
 
Hoppas ni får en underbart trevlig födelsedag!
 
:-)  :-)
 
 
När pappa var på auktion senast så sköpte han en trampbil i plåt, väldigt häftig och lättrullad. Han ska inte behålla den, utan sälja den vidare. Kan tänka mig att det lilla barnet som fick den här bilen en gång i tiden blev väldigt glad.
 
 
 
Konstigt väder vi har
åska i norr
sol hos mig :-)
Inget nytt precis och vi har ju hört det förut "sådan husse, sådan hund". Men Brittiska forskare har kommit fram till att valet av hundras har större avgörande än man tror, hundens utseende och temperament kan avslöja vem du är. Oftast väljer man en hund som återspegla ens egna egenskaper. Kom att tänka på att jag listade vilka egenskaper som var viktig när jag skulle köpa ny hund. Livslängd, inlärning, hur de funkar tillsamman med andra hundar, om de gillar barn, vaktegenskaper, pälsvård....känns som det är egenskaper många vill ha ut av sin hund. Med tanke på att jag gillar att samla familjen så borde jag ju valt en vallhund och inte en jaktras. Men det är ju klart när jag tänker efter, förutsättningarna förändras ju, jag hade ju tonåringar då och de behövdes jagas lite ibland. Annars så vet jag inte vad Gozzi och jag har för likheter...... mer än sak, vi är lika envisa.
 
Sådan husse såda hund!
 
Solen skiner och det är 26 grader ute!
 
:-)
 
 
När jag hade varit hos dottern senast och skulle åka så vinkade dottern och W av mig på gårsplanen. Slängpussar och mycket vinkande blir det alltid, men denna gången så lyfte W sina händer och ritade ett hjärta i luften. Det hjärtat har jag haft framför mina ögon sedan dess och som kommer att värma mig hela hösten och de iskalla vinterdagarna långt framöver. Mormors goekille som fyller hel hand näst nästa vecka.
 
W på Ölands djurpark, väldigt konsentrerad för att inte ramla in hos kamelerna :-)
 

Då var det lördag
middagen väl placerad i magsäcken
då var det bara efterrätten också som ska komma på plats.
 
Hoppas du får en trevlig fortsättning på kvällen,
för det ska jag :-)
 
Så här ser min Magnolia ut underifrån :-)
 
 
När jag låg där under trädet och plåtade så fick jag se något i ögonvrån.
 
 
Undrar var den ska ta vägen?
 
Nu ska i alla fall jag äta frukost :-)
När min kära lillebror var på Öland senast så hjälpte han mig att klippa ett av alla mina fruktträd som jag har här på tomten. Tanken är att jag så småningom ska ha sådanadär välklippta träd som man kan se i en del trädgårdar. Frukten ska vara lätt att komma åt och jag kommer förhoppningsvis inte att ha hela trädgården full att rutten frukt. Bara några meter från det nyklippta fruktträdet står min Magnolia, För att inte det ena trädet skulle ta över det andra så bestämde vi att även klippa lite på Magnolian för att då försöka hålla även detta träd i ett mera hanterbart skick. Pappa som kom upp några dagar senare tyckte detta var fruktansvärt att klippa på Magnolian. Jag tyckte det blev bra, lillebror tycket det blev bra så då var vi nöjda oavsett vad pappa tyckte. Som svar på detta så har min Magnolia blivit tät och fin och som tack bjuder den nu mig på ett femtontal fina blommor på de nya skotten i augusti.
 
 
 
 
:-)
 
 
En helt vanlig onsdag mitt i månaden
och Estelle har namnsdag.
 
 
Eftersom jag inte kan hissa flaggan får det bli en blomma.
 
:-)
 
Var på polisstationen för att fixa nytt pass i förra veckan, personbeviset som jag bemödat mig att skicka efter behövdes inte. Bara jag kunde legitimera mig var det inga problem. Undrar var problemet var förut, då behövdes både legg och personbevis. När jag öppnade dörren in till polisstationen var där fullt av folk, det kommer att ta hela dagen tänkte jag. Men när jag dragit min nummerlapp så såg jag till min förvåning att det var bara tre nummer före mig. Under tiden jag väntade kollade jag lite i min telefon när damen bakom mig säger till sin man " nu är det nummer 38", det tar en liten stund så kommer nummer 39 upp på den lilla tavlan. Så tar det ytterligare någon minut så säger samma dam som innan bakom mig  "men jag hade ju 38". Jag skrattade lite tyst för mig själv. Men jag skrattade inte så mycket när jag upptäckte att man skulle stå där framme mitt bland att folket för att fotograferas. Men nu är det gjort och ett nytt pass behövdes så det var bara till att gilla läget.
 
Det finns ju hattar annars ifall man inte skulle bli nöjd :-)
 
 
Så var det kvällen igen
en snabbrunda med hunden
så hopp i säng
ska upp tidigt.
 
Sov gott alla!
 
:-)
 
 
 
 
 
 
I helgen har det varit Sail i karlskrona, många har haft synpunkter på att kommunen anordnar ett Sail utan att se till att det finns båtar att titta på. Hur som helst har det varit mycket folk som har varit där, ung som gammal. Igår var det även Marinens dag och det brukar vara väldigt uppskattat. Jag har inte varit på något av festligheterna, men idag så tog hunden och jag en tidig morgonpromenad bland resterna av festen. På tal om båt så finns det ju en trotjänare som aldrig sviket ett Sail, vår fina Jarramas som ligger utanför Marinmuseumet.
 
 
     
 
Jag har även hunnit med att titta på fotboll idag, sonens lag spelade mot IFK Hässleholm och matchen slutade 0-0. Det gästande laget ligger tvåa i Div 3 och Lyckeby Goif ligger på tredje plats.
Mycket spännande och båda lagen jobbade för att plocka hem tre poäng. Men det var ribbskott och fina målvaktsräddningar så vi får väl se resultatet som rättvist.
 
Inte så bra skärpa men är det spännande så......är det.
 
Såg ni handbollen?
Ryyyyyysare!
Undrar vilket som är värst, förlora med 10 i målskillnad eller 1?!!
 
:-)
 
 
Kändes riktigt skönt när jag körde mot sopstationen idag för att slänga lite skäp. Inte alls så jobbigt som när jag var där sist inför husförsäljningen. Samtidigt som jag hoppade ur bilen och med lätthet tog mig ann mitt skräp så behövdes det bara en titt åt vänster för att jag snabbt skulle inse att jag inte var botad. Där mitt bland alla stannade jag upp i min kastarörelse samtidigt som det kom två killar emot mig bärande på en sådandär utdragbar säng från 50-talet målad med någon gräddvit färg. Så vacker att jag nästan fick hejda mig från att skrika "inte slänga den fina". Jag böjde ner mitt huvud för att inte behöva se när den slängdes i containen, men ljudet av den fina sängen när den hamnade där hördes lång väg. När jag satte mig i bilen för att köra så kom samma killar bärande på var sin karmstol.............tur de inte hörde mitt tysta skrik.
 
Ska nog ta en runda till tippen i morgon mé
mest som terapi :-)
 
Tanke blev handling och Ölands södra sida fick ett besök, lite mera allvarligt på denna del av Öland men nog så vackert. Kameran var med men när jag väl var där så bestämde jag mig för att bara se och uppleva, ärligt talat så är alvaret inte så fotovackert som själva upplevelsen med vidderna. Hur många gånger jag än besöker Öland så blir man aldrig färdig med att se allt. Den något mindre kustnära vägen från Mörbylånga till Degerhamn nästa rakt igenom odlingslandskapet var väldigt vacker. Fågelskådarna stod uppradade vid Ottenby för att skåda förhoppningsvis någon ovanlig fågel som råkat felnavigera. Efter en något kylig men vacker kväll var det väldigt gott med en stor kopp te i mitt lilla lusthus.
 
Tänk vad en liten spindel kan väva
 

Då var det fredag och det gör ju inget :-)
Känner mig lite extra lyxig idag när jag redan kan ta helg. Det blåser ute och solen lyser med sin frånvaro. Men om jag bara kan hålla mig lite till så tror jag nog att den snart kommer fram. Vi brukar kolla av med våra brukare om hur vädret ska bli framöver på natten då vi jobbar och eftersom de har olika väderkanaler som sina favoriter så kan vädret på ett och samma ställe bli väldigt växlande. Vädret är nog det som det pratas om mest på mitt jobb, hur som helst så är vädersnack alltid gångbart. Oavsett om jag tar helg eller ej så blir det med all säkerhet väder även idag.
 
Lilla Nea uppskattade parkens djur mer än något annan av barnen som var med i lördags.
Så söt där han gick runt och pratade med alla djuren om allt möjligt.
 
 
 
 
Om vi nu inte skulle höras innan
så önskar jag alla en trevlig helg
 
:-)
Det har varit underbara sommarnätter nu när jag jobbat, ljummet och skönt. Det kom en regnskur i förgår natt men det var som varmvatten som föll i lagom droppar från skyn. Kvällssolen har gått ner båda jobbnätterna och färgat himmelen underbart röd och man kan inte sluta förundas över hur vackert det kan se ut. Nu är det snart jobb igen, men snart väntas ledighet och det ska bli skönt.
 
När vi besökte djurparken hade personalen satt upp denna skylt vid schimpanserna inhägnad. Inte utan att jag blev lite nyfiken på hur hårt de kunde kasta. Det var tydligen flera än jag som funderade över det, mannen som stod en bit från mig gjorde det som man inte skulle göra enligt skylten. Inte trodde jag att en apa kunde kasta med en sådan kraft. Hann inte få upp kameran men det var kanske tur.
 
 
 
:-)
I lördags fick Ölands djurpark och nöjesfält ett heldagarsbesök av familjen. Barnen som hade laddat hela veckan var taggade inför alla kommande upplevelser som parken erbjuder. Djuren ligger ju högst på min lista men det som lockade barnen mest var alla karuseller. Vattenlandet fick ett snabbesök just innan vi skulle åka hem eftersom tiden blev knapp där mot slutet. Djurparken med sina 100 olika arter från hela världen fick vi nästan tvinga barnen att följa med för att se. Det har blivit några besök på djurparken genom åren men nu så var det väldigt längesedan jag var där. Om jag hinner så ska djurparken få ett besök till innan de stänger för året för jag vill gärna se hur mycket alla de små djurbarnen vuxit.
 
Timon satt på sin vaktpost medan de små surikatungarna lekte
 
Slappa i sommarvärmen tyckte Tigern var skönt
 
Krokodilen rörde inte mera än ögonlocken trots att vi stod där länge för att få se honom röra sig
 
Det var nästan att hela djurparken fick plats i strutsens gap
 
Två flamingos som munhuggs
 

Bara några droppar med regn i helgen
annars sköna dagar och ljumna kvällar :-)
Inatt hade mångubben inte en chans när Tor drog över landskapet med sina skenande hästar så gnistorna yrde. Där körde vi runt på Öarna helt ovetande och tittade på fina blixtar som lyste upp himmel och hav medan arbetskamraterna i de andra patrullerna fick uppleva åskan betydligt värre med blixtnedslag och muller. Det hade till och med haglat så kraftigt på sina håll att det låg drivor med hagel. Solen som tittade fram tidigare i morse är nu snart täckt av den grå massan som drar in från havet. Men jag sover en stund så hinner nog vädret bli bättre.
 
Hoppas mina fågelungar haft det bra under nocken
 
Har det åskat hos dig?
 
Trevlig helg till er alla!
 
:-)
Det var underbara vyer som jag fick uppleva under nattens jobb ute på öarna. Den stjärnklara himlen fick fullmånen att lyste upp hela havet och det skimrade som silver trådar i det stilla vattnet. Så när solen tog över månens syssla då var det dags för mig att åka hem. Hoppas kommande natt blir lika vacker.
 
Vallmon som växer längs med väggrenen på Öland
 

En jobbnatt till
sedan är det Ölaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaand!!
 
:-)
.....vill inte förstå. Men det är bara till att inse att jag inte kan göra något åt det. Det är den 1 augusti redan och i natt har det varit 6 plusgrader på sina ställen. Fullmåne i och för sig till kommande natt och då är det ju oftast kallare, men var tusan tog sommaren vägen eller i alla fall sommarmånaderna. Men för att tänka på något annat så ångrar jag att min kamera inte var med på jobbet inatt, solen som gick upp och älvorna som dansade med sina skira klänningar ur den daggvåta marken var så underbart vacker att det nästa tog andan ur en. Så inatt får jag inte glöma bort att komma ihåg min kamera.
 
Den här fina träsoffan skulle jag kunna tänka mig ha i mina ägor
 
God morgon till er som ska vara vakna
god natt till er andra.
 
:-)