:-) Många grattiskramar till mormors stora och starka kille på 4-års dagen :-)



Idag är ingen vanlig dag......hurra hurra hurra

Vi ses på fredag
då blir det kramar och paket ;.)
Idag blir det till att städa alla skåpen, känns lite konstigt att det ska komma hit en massa människor och kolla runt i skåp och lådor. Man kan ju liksom inte plockan undan allt, man bor ju trots allt i huset som ska visas. Men nu så ska allt sorterat i rader och fina högar sedan så ska det vara avtorkat och smulfritt och så inga döda flugor i fönsterkarmen. Hahaha....Trots att Gozzi är en hanhund så brukar det bli avkommor efter honom utan inblandning av någon tik, de bor nu mera i dammsugaren men lika ofta under soffan eller så gömmer de sig i alla hörn. Inte utan att man blir lite nyfiken på vad människorna kommer att säga när de kommer hit, ska nog koppla in en avlyssningsanläggning eller så kan jag ju gömma mig i en garderob bakom alla kläder eller varför inte under den gozzi-hårbolls-fria soffan.


Ett hus på ryggen (bakom ryggen) kanske skulle vara något för mig i framtiden

Nu är jag redo igen
fika är ett viktigt inslag i en städerskas vardag.
Tack för att ni finns
Tack för uppmuntrande kommentarer
Tack för kramar
Tack för de små frön som ni sår i min vardag
Tack för att ni inte tröttnar på att lyssna
Tack vare er så kommer allt att bli så bra,
det är jag säker på.


Sallan Brallan på promenad

Det är en styrka att vara svag....
Idag luktar det inte hallon här hemma hos mig kan man lugnt säga. Ärligt talat så luktar det skit för rörspolaren är här och städar inne i avloppsrören. Rent och fint blir det så man får stå ut med lukten en stund. Killen som grejar han verkar trivas med sitt skitjobb och det är ju bra för trivs man på jobbet så utför man ett bättre arbete oavsett om man är på banken eller rensar rör.

För mig är det ledig fredag från jobbet men jag håller på här hemma med mitt grejande. Håller det uppe så ska gräsklipparen få sig ett arbetspass om inte så finns det andra saker på listan som måste bli gjorda. Men det blir en ledig kväll i alla fall med fotboll, god mat och trevligt umgänge.


.....till er alla!
:-)




I flera år så har jag funderat på hur jag ska göra med mitt hus. Sälja eller behålla? Många av nattens timmar har gått åt till att väga för och emot, jag har gått milslånga promenader för att vända och vrida på alla tänkbara stöttestenar, jag har flera gånger bestämt mig för att sedan ångra mig lika snabbt. Så mitt projekt har varit att rensa ut och sortera, köra lass efter lass till återvinningen, fixa och greja här hemma för att sedan ringa en mäklare för att komma så långt som till att skylten är på plats. Nu så har jag skrivit på pappret till mäklaren om ensamrätt, jag har satt upp skylten och jag överlevt så här långt. Tack för hjälpen ni som varit här och hjälpt till med allt. Barnen tycker att jag gör rätt och stöttar mig i det beslut som jag nu tagit. Men det sitter inte utanpå ska ni veta, men å andra sidan så har jag ju inte sålt ännu. Men det bör jag nog ta med i beräkningarna eftersom jag trots allt har det Till salu.



Ett av de svåraste besluten jag fattat i mitt liv,
trots att mitt liv inte ha varit sittande på en räkmacka precis
men jag hoppas att mitt beslut ska bli bra,
jag kan bara inte förstå det ännu.

Jag har ju allt att vinna
och mitt paradis på Öland är ju kvar

:-)
Poliskontrollen utanför mitt på store vägen hamnade en bekant som nu har bytt föraresidan mot passageraresidan och inte bara det, plånboken blev tom för 4000 ville poliserna ha för den tegelstenen under foten. Han hade glömt några nycklar hemma som han var tvungen till att hämta, körde på lite extra för att han var sen. Men inte gick det fortare att komma fram för det. Men han är inte ensam för det var flera som hade hängande mungipor efter den fartkollen. Som tur är så har jag aldrig behövt lägga pengar till den kassan men böter har jag fått en gång för att jag inte hade bälte på mig. Men det var några år sedan, 1980 om jag inte minns fel, så det är nästa glömt. Men bara nästan. Jag hoppas att jag slipper böter i fortsättningen, lägger gärna de pengarna på en resa eller något annat roligt.

Tur inte Gozzis syrra blev tagen i en fartkontroll för hon kan springa fort

Har du fått böter någon gång?

:-)
Som ni kan se ute så har jag semester, solen skiner från en klarblå himmel och vad kan man annat önska. Att jag tagit semester beror mest på att jag ska försöka hinna så mycket som möjligt med mitt projekt. Hinner jag så ska jag skriva om det i morgon för nu kan det nog vara dags att få ner det på skrift. Det har varit många turer med detta ska ni veta, blod, svett och tårar och massor huvudbry. Nu är min lunch avklarad, så det är bara till att på att igen.


Sonens flickvän Julia visar stolt upp gäddan hon fångat

Vi hörs senare :-)
Tusen Grattiskramar på din födelsedag Älskade Dennis
önskar Mamma



Hoppas du får en bra födelsedag
och
Tack så jätte mycket för den trevliga festen i lördags.

Överraskningar är på G! :-)

Många grattiskramar till farmors stora kille på 8-års dagen!



Han leve hipp hipp "Hurra"" Hurra""Hurra""Hurra"!

Snart kommer farmor med mjuka paket!

Kram kram kram :-)
Solen skiner och jag har just satt i mig två tunnbrödsrullar med bredgotts nya med havssalt och smörstekta kantareller, en stor kopp med te fick ockå plats. Igår var jag på en mycket trevlig 25+25 års fest så klockan var väldigt tidigt idag då jag kom hem. Sonen och en kompis firade sina födelsedagar på finaste IP och det var en mycket trevlig tillställnng med lekar och annat bus. Efter som jag körde så brottas jag inte med huvudvärk eller andra åkommor som en del andra säkert gör idag.


Lite bilder från när deltagarna gick hem från festen

Nu ska rabatten få sig en omgång :-)
Enligt stjärnorna så har jag en fantastisk månad framför mig. En sensommar med hög energi väntar på mig. Det bästa jag kan göra är att starta nya projekt eller unna mig själv ett tuffare träningsschema. Då väljer jag nog hellre att starta ett nytt projekt eller rättare sagt så har jag redan gjort det. Om detta projekt ska jag berätta mera om senare.För om jag inte hittar en positiv utlopp för all kraft som bor i min kropp så ligger gräl och konflikter nära. Det är i alla fall vad jag önskar att det ska bli något positivt med det jag påbörjat, konflikter och gräl vill jag inte vara med om. Jag ska inte påbörja någon lågenergidiet eller svältkur för de gör mig bara trött, utan jag ska ladda med massor av energi och ta ut mig till max i stället. Vilken tur för dieter är inget för mig, då går jag hellre en mil extra. Det skulle även löna sig att visa vad man går för på jobbet. Kan det va möjligt att jag får lite extra klirr i kassan då tro. Min energi skulle också inspirera andra. Kan detta var möjligt så bir ingen gladare än jag, då kanske man slipper gå själv på hundpromenaderna. 1-2/9 har jag fina kärleksdagar att se fram emot. Inte mig emot.


Ohhhhhhhhhh så mycket roligt jag ska få vara med om

Klart det stämmer!
Eller hur?

:-)
...är att ha roligt!
:-) Så därför ska jag ha lite roligheter för mig idag :-)



Jag ska leta upp Gozzis kompis, för att jag vet att Tilly har en jätterolig matte
som har en av nycklarna till välmående.

:-)
Onsdagen avslutades med lite fotboll, det var Lyckeby och Sillhövda som spelar div-3 fotboll på Sillhövdas hemmaarena. Lyckeby var förhandstippade att vinna men Sillhövda spelade en mycket bra match och matchen slutade 2-1 till Sillhövda. Lite rått och kallt framåt kvällen och solen hann nästan gå ner innan matchen var färdigspelad. Det blir fort mörkt nu på kvällarna och det är inte utan att man saknar när det var ljust till sena natten. Så det är till att tända ljuset och koka stora kannan med te, då så kan man ju lätt stå ut även om jag saknar de ljusa kvällarna.


De gröna fick nöja sig med att ligga under hela matchen

Snart torsdag och jag ska inte göra mer än nödvändigt denna dag,
äta, gå med hunden och fixa något gott till Trionspelarna.

:-)


Bara en liten titt i arkivet innan jag ska sova



:-)
Att vara tillfälligt glömsk är helt normalt och inget att oroa sig för. När livet ibland kör ihop sig och man har mycket runt sig kan det lätt bli så att hjärnan sållar av alla intryck den utsätts för. Men om besvären håller i sig och glömskan tilltar eller om det finns en vänlig anhörig som påpekar att inte allt är som det varit då bör man nog ta och kolla upp hur det står till. Om inte annat för att slippa oroa sig i onödan. 2010 hade 70.000 svenskar en alzheimerdiagnos, före 60 är risken minimal. Sjukdomen går inte att bota men kommer man i tid så finns bra bromsmedicin.



Så håll igång hjärnan med motion, dans, korsord, vänner,
massor av god och nyttig kost.

Solen lyser,
med sin frånvaro.

:-)
Just nu så har jag allt annat än hjärnkoll, mitt huvud är överhettat och mina armar är mjölksyrestinna efter allt fixande och fejande. Kommer inte ihåg var jag lägger ifrån mig sådant som jag nyss höll i min hand eller var tusan la jag hanskarna. Har jag hunnit äta något idag tänkte jag för en stund sedan då magen knorrade och tungan kändes torr som ett sandpapper. Men snart om någon vecka eller så då ska jag bara koppla av, sitta ner och bara vara. För då är förhoppningsvis allt klart som står på min lista.


Sonen gjorde mål igår igen då de vann med 4-1

Nu så ska jag strax dra till jobbet!

Hoppas du haft en bra dag

:-)


Funderar på att byta skepnad idag.
Undrar om jag slipper städa då?

Lördagsgodis är i alla fall gott, oavsett!

:-)
Dottern blev stoppad av polisen idag, körkortsvisning och alkokontroll. Med ett leende säger dottern att hon tycker det skulle bli trevligt för det var första gången hon blev stoppad sedan hon fick sitt körkort för fyra år sedan. Polismannen mumlar något och med sur min så ber han om körkortet och så får hon blåsa. Ja, varför vara trevlig och skapa bra intryck till våra ungdomar som försöker att sköta sig.


Leendet har många ansikten

Muntergökarnas dag, möjligen!

:-)



Erfarenhet är en lott,
köpt efter det att dragningen ägt rum.
Fotbollskväll med uppehåll och efter en härlig vinst för våra grönvita grabbar så kommer jag att sova med ett leende på läpparna. Kollar man in tabellen så ligger IF Trions grabbar på en femte plats i div 4 efter 14 spelade omgångar. Sonen kämpade på och var orsak till alla tre målen, han fick en straff när han blev fälld av målvakten som en lagkamraten slog in, så la han en hörna som nickades in av samma lagkamrat och så gjorde han själv ett av målen. Trots att de bara var 10 man på plan efter att en av våra killar blivit utvisad så hade de övertaget och vann matchen rättvist.


Dennis var på hugget i dagens match

Sov gott!

:-)
Man kan inte beskylla vädret för att vara enformigt i alla fall, från ösregn med åska, uppehåll och så störtskurar och nu skiner solen. Man hinner nästan att ta på sig skorna för en trevlig långrunda med hunden och som ett trollslag så öppnar sig himlen och regnet forsar ner. På fem röda är man så blöt att man kan tro man badat med kläderna på. Hunden blänger konstigt på mig som om det vore mitt fel det här med vädret. Men felet är ju hans för om han inte behövde gå ut för att uträtta sina behov så kunde vi ju vänta tills det blev lite mera stadigt väder för utgång. Men nu är det nog lika bra vi gör ett försök igen, har vi tur så hinner vi i alla fall ner för backen innan vi får vända åter i galopp.



:-)
Man vet inte hur bra det är med en tumme och hur stor betydelse den har på handen förrän man inte kan använda den som man brukar. Det är en vecka sedan min tumme blev påhoppad av gräsklipparen, den var avstängd så inget blodvite uppstod. Men det gjorde så horngubbens ont att jag vet inte när jag utsattes för sådan smärta senast. Jag förstörde den avkopplande eftermiddagen för mina nära med min värkande tumme. Jag såg bara munnar som rörde sig då någon försökte prata till mig och om jag själv försökte säga något så kom det bara stötvis med ord. Vad jag sa eller vad andra sa till mig har jag ingen aning om. Jag röntgade den dagen efter och inget var brutet så det är bara till att vänta på att den ska bli sitt vanliga jag igen. Tur det var vänster även om jag använder vänster hand mer än vad jag trott, har jag fått vetskap under denna veckan när jag försökt att greppa om något. Har ju lite runt mig just nu så att det var ju inte den bästa veckan att vara tumlös. Det kunde ju som sagt varit värre, mycket värre.


Gottigottgott

Ha en bra fortsättning på måndagen :-)
Dessa små söta dvärgcollie valparna fick jag gosa lite med i helgen.







Annars är det fullt upp!

Hoppas du haft en trevlig helg :-)
Det är aldrig försent,
att få minnen för livet.



:-)
Efter en trevlig tripp till Öland med solsken, god mat och familjebus så avslutades måndagen med fotboll mellan Kalmar och Mjällby på Kalmars nya arena Guldfågeln. Efter många minuters väntan så fick Mjällby in tre snabba mål i slutet av andra halvlek. Vi satt nästan högst upp med solen gassande mot oss, så vi behövde inte frysa i alla fall. På lördag spelar Mjällby mot Malmö, så förhoppningsvis blir det en liten tripp dit. Nu väntar solen och en morgonpromenad med hunden.


Undrar om jag inte ska sätta mig här nästa gång


Kalmar-Mjällby 0-3

Hoppas solen skiner hos dig me!

:-)