Som ni säkert redan sett så har jag inte haft tid att blogga. Jag har tagit tag i mina gamla skåderspelartalanger. Har ni sett filmen Frost? Det har jag!!! Många gånger! Till och med så många gånger att nu är det jag som står knackande utanför den stängda dörren och sjunger " vill du inte lek". Innanför står en liten flicka som ber mig gå, jag går då sorgset därifrån. Inte lika ofta, men det händer att även jag får vara Elsa. Då brukar Anna ligga livlös på golvet och vi får gå till trollen. Jag behöver nog inte skriva vem som ALLTID får vara troll. Jag har nu lite rast från teatrandet eftersom jag ska jobba inatt. I och för sig så är även jobbet ett skådespel många gånger. Man får vara mångsidig på mitt jobb. 
 
 
 
 
Ha en bra kväll!
 
👭
Idag och några dagar framåt så fylls hela Öland av alla de människor som vill uppleva något magiskt. Det ordnas konstnatt både fredag och lördag. Det är många som fixar aktiviteter där insamlingen går till välgörande ändamål. Auktioner till förmån för barncancerfonden och många andra fina handlingar. Det finns verkligen något för alla denna helgen på Öland. Oavsett om man så vill mata sin mage, själ, ögat eller sinnet så är det bara till att ge sig ut och njuta av allt från söder till norr. Vad sägs om vinprovning från egen vingård i Wannborga, skattkammarön på Lundegården, Ölandsost med många härliga smaker eller varför inte göra ett besök hos Kamel bonden. Fyrverkeriet som ordnas av kommunen i Borgholm på lördagskvällen vid 21.00 är ett måste, så otroligt vackert. Så har ni inget för er, sätt er i bilen och kom. Jag lovar att ni inte ska bli besvikna. Glöm inte att fira med Färjestaden som blev årets Ölandsby. Väskan är packad, nu drar jag :-)
 
Heliga Birgittas kapell, Kapelludden!
 
Syns!
 
:-)
 
 
Ölands skördefest,
Jag tyckte att nu är det minsann dags för lite röj i min lya. Sortera papper, plocka undan, fixa i lådor och garderober och rensa ut det som inte används. Kan ju vara bra att ha det där fixat innan det blir dag för resan. Om inte annat så är det skönt när man kommer hem och sådant redan är gjort. När jag ändå är i farten så kan jag ju passa på att möblera om lite. Städ och annat plock är ett måste men att möblera om det gillar jag. Nu tar jag paus för det är så fint väder ute.
 

Ha det bra!
 
:-D
Nu är det dags för den här kroppen att ta sig ut i solen. Efter att ha plockat lite med de där måstena på morgonkvisten så kan man med gott samvete lämna lyan för att göra andra trevliga saker. Frukosten och morgonteet är på plats så vad väntar jag på........
 
 
Måndag och nya möjligheter!
 
Ha en bra dag :D
Inte hade jag en aning om att ättika var så bra hjälp till allt möjligt. Jag har sällan ättika hemma eftersom jag tycker att det både luktar och smakar illa. Men skam den som inte kan ändra sig, nu har jag köpt hem så jag har både till stugan och lyan. Naturligtvis så testade jag om det verkligen var så bra som man kunde läsa sig till på Perstorps hemsida. Jag började med att kalka av min vattenkokare som hade en beläggning av allt kalkrikt vatten som kokats i den. Mycket nöjd med resultatet. Så putsades det lite fönster med en skvätt i, mina finglas diskades och i sköljvattnet så hällde jag en liten skvätt ättika. Lika nöjd över dessa resultaten. Så kom då testen som jag inte trodde skulle ge samma goda resultat, min gamla emaljerade kannà som alltid står ute med vatten i den var så ful i botten av en tjock beläggning. Den har jag skurat med allt möjligt men inte fått bort hälften av beläggningen. Ättika och varmt vatten som fick stå ett par timmar och jag är förbluffad, inte en skymt av något svartbrunt i botten. Enkelt och bra att ha hemma både mot odörer, fläckar och mycket annat. Prova du också!
 
 
 
Söndag och helgen har varit fantastisk!
 
😎
Solen skiner och vinden viner efter en hel natts regnande. Kapelludden på Öland är en fantastisk fin plats även om det blåser idag. Med sitt rika fågelliv vid strandängarna och de små vikarna så är detta en plats dit många tar sig med sin kamera, så även jag. Fikakorg och med en underbar vy så infinner sig lugnet, bara till att njuta.
 
 
 
Trevlig fredag mina vänner!
 
😻
- Lägg båda händerna på en plan yta. Tag ett djupt andetag och lyft långsamt ett finger i taget. Tänk (eller säg för dig själv) "En timmes sömn" och sänk samtidigt fingret. Gå varvet runt med fingrarna och upprepa tre gånger. Effektivt? Kroppen kommer tro att du tagit en powernap.
Det här måste jag testa nästa gång jag jobbar och ögon går i kors av trötthet. Funkar det så är det ju toppen!
 
 
 
Trevlig torsdag mina vänner!
Grattis till Hildegard och Magnhild som har namnsdag 😀
Jag älskar att läsa sagor. Har läst mycket för mina barn då de var små, men nu är det barnbarnens tur. Igår så gjorde W och jag hans läsläxa tillsammans. Vi läste en mening var. Det är så kul när läskoden kläcks och det ska läsas på allt. Både det man bör och i bland även det som inte bör läsas när man är mindre. Då jag var mindre och hade lärt mig läsa så blev det ofta min favoritbok av H. C. Andersens som jag alltid läste ur. Min favorit var "flickan med svavelstickorna". Jag kunde läsa den om och om igen, fördelen med att kunna läsa själv var ju just det att man avgjorde själv hur många gånger en saga skulle läsas. Den fula ankungen, prinsessan på ärten, tummelisa, dummerjöns och kejsarens nya kläder var några andra av H. C. Andersens kända och älskade äventyr i min bok. Så ni mån tro jag blev glad då jag skulle läsa för barnbarnen igår kväll och jag hittade en bok i hyllan bland sagoböckerna med alla dessa fina berättelser. Kvällens saga blev den lilla sjöjungfrun, ikväll får vi nog ta min favorit. Jag misstänker att jag kommer får ge mig eftersom kejsarens nya kläder verkar vara en annan av favoriterna.
 
 
 
Vilken var din favoritbok?
 
😍
En hel burk med skogens röda guld till morgondagens biff med lök och goda potatis har fått puttra på spisen helt enligt farmors gamla recept. Vilken skillnad på smak, hemkokat är bäst. Kanske blir en sväng till skogen i morgon också. Kanske jag får med mig någon frivillig 😃
 
 
 
😍
 
En natt då jag jobbade i en annan patrull för något år sedan så kom vi hem till en liten dam som låg i sin säng och vi var där för att byta hennes inkontinensskydd. Damen brukade inte vara så talförd under besöken enligt min kollega så vi jobbade på under tystnad. Det var mitt under bytet som jag kände hur det började killa i min näsa, jag gjorde allt för att försöka kväva min nysning men till slut gick den inte att hejda. Jag nös så tyst jag bara kunde i mitt armveck och när jag sedan skulle fortsätta med bytet öppnade den lilla damen munnen och sa "attjo din jävel". Min kollega och jag tittade på varandra något paffa och den lilla damen fortsatte "du vill väl ha tillbaka din själ" och det tackade jag naturligtvis för. Vi skrattade gott åt händelsen när vi sedan kom ut i bilen, för det var ju inget som vi hade förväntat oss att få höra av den tystlåtna damen.
 
 
Måndag och ny vecka!
 
Härligt!!!
 
:-)
 
 
Sitter här och drömmer mig bort lite. Känns riktigt bra faktiskt. Inte utan att man småler lite över att shortsen, linnet och solkrämen ska packas i resväskan istället för att läggas längst in i garderoben. Ska bli så underbart att få krama sönder sonen och Jenny lite efter ett års väntan. Längtar efter att få möta alla leende människor längs med morgonpromenaden. Få stiga upp varje morgon och veta att värmen gör min kropp så hel. Jag drar ett långt och djupt andetag medan jag njuter av känslan. En tår av lycka rullar ner för min kind.
 
 
Härliga lediga söndag!
 
<3
Min stora dotter har nog värdens snällaste katt. Deras fina katten är en hittekatt, det var flera syskon från början som hittades på olika ställen men några var i så dåligt skick att de inte gick att rädda. Denna lilla ulltussen var väldigt dålig i magen då han dök upp hos min granne där jag hade huset innan. Eftersom de inte kunde ha honom kvar och jag var i flyttankar så frågade jag min dotter om de hade plats i hemmet för en knasig och rolig katt. Nu är det några år sedan Bambam flyttade till Kalmar och många gosestunder har det blivit genom åren. Vad barnen än hittar på med katten så spinner den och låter sig välvilligt vara med på det mesta. Någon bättre barnkatt kan man nog inte ha. När detta foto tog så var han häst.
 
 

Trevlig kväll!
 
:-D
 
Idag vet jag någon som kommer att bli väldigt glad över påsen med nybakat från det bästa bageriet i hela Karlskrona kommun. Trotts att bageriet har stängt fram till 07.00 så öppnas ändå dörren upp för nattarbetarna i tidig morgon. Knaprande på en skorpa i dofter från den heta påsen fortsätter vår färd i morgonstund med ett leende på våra läppar och smulor i vårt knä. En skorpa bakad av kärlek och vanlighet.
 
Mums!
 
Önskar alla en solig lördag!
 
:-)
Men......det var ju nyss måndag och jag hade många lediga dagar framför mig!
Som tur är så har jag många strykningar på min "att-göra-lista".
 
 
:-)
Har varit i stugan några dagar och jag har hunnit hur mycket som helst. Skönt när man är lite långledig som jag råkade vara just nu i det härliga vädret. Jag har varit duktig och ställt klockan så att jag kommit upp ur sängen tidigt varje morgon för annars är risken stor att jag ligger och drar mig alldeles för länge. Fördelen med att det mörknar tidigare på kvällen är att jag kommit in i tid och även kommit i säng relativt hyffsat. Men det är också den enda anledningen till att det är bra med att det mörknar snabbare på kvällen, okej då.....tända ljus är fint :-)
Nu har jag målat grått så länge att jag bytte ut den mot en lite mörkare nyans. Falu rödfärg på lilla ladan fick det bli, så nu lyser den så fint och det känns skönt att veta att den nu är lite mera rustad inför vinterns hårda tag.
 
 
 
 Ha det bra mina vänner!
 
:-)
Idag tog solen och jag ett krafttag, vi steg upp samtidigt. Ska man hinna lite nu när man är ledig så är det lika bra att utnyttja dagen. Har redan hunnit en hel del på min "att göra lista" men nu är det dags för frukost. Utanför där jag bor håller byggarna på att riva upp för att göra iordning ännu en vindsvåning för boende. Det är det tredje huset som den fastighetsägaren ökar på antalet lägenheter i sina fastigheter med att iordningställa vinden. Bostadsbristen är stor så det är ju ett smart drag. Frukosten på plats, rasten slut. Det är bara till att på göromålen igen!!!
 
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
I en liten springa mellan husgrunden och träpanelen på min lilla stuga har det flyttat i flera tusen bin. Jag tror att de är bi för de är mycket mindre än getingar. De är så många att jag blir mörkrädd bara av tanken på om de skulle få för sig att börja jaga mig. De ser i och för sig snälla ut men de är ju så många. Svärsonen som tycker det är lite kul med bin ska få göra något åt mina husdjur. Hur som så vill jag inte ha de så nära huset eftersom jag är superallergisk. När jag var ute på kvällen så fick jag för mig att de svärmade för det var ett jäkla liv en längre stund. Blev lite fundersam varför jag hittade en hel del döda bin inne i huset när jag kom upp i förgår, men det kan ju ha sin förklaring nu när jag vet var de finns.
 
Inget foto på något bi, men de sticks nog vilket som!
 
Natti natti!
 
Ny vecka nya möjligheter!
 
:-)
 

 
Alla var så grymt taggade efter Nattloppet i Kalmar att vi redan hemma hos dottern började planera inför nästa lopp mellan tuggorna. Sagt och gjort, nu är vi anmälda. Vi är tio stycken i olika åldrar som redan har anmält oss och boendet ska fixas senare ikväll. Planeringen för höstens/vinterns/vårens träningsupplägg är i full gång. Alla är vi olika och vår träning kommer att bli helt och hållet individanpassad. Ska bli så roligt.
 
Dessa godingarna och några till ska med :-)
 
Söndag?
Då har ju denna veckan också gått!?
 
:-)
 
 
....... önska er en trevlig fredag!
 
 
:-)
Hela mitt soffbord är fullt av "post it lappar" efter dagen alla samtal med olika försäkringsbolag. Det är nämligen dags att förnya bilförsäkring och konstigt nog så är det flera bolag som hört av sig för att de vill ha mig som kund. Men eftersom jag själv vill styra detta så har jag ägnat några timmar åt att ringa runt. Bilförsäkring som bilförsäkring kan man tycka men det är en hel del som skiljer alla dessa bolag åt. Självrisk, vem får köra bilen, står den i parkeringsgarage, vilka förmåner ingår och mycket mycket mera. Känner mig rätt så nöjd nu när jag väl kommit till beslut.
 
Nedan kan ni se en mycket nöjd kille över sin födelsedagspresenten som vi la ihop till. BMX är mångas önskning nu har jag förstått. Här ska det trampas och trixas och de kommande uppvisningarna behöver jag nog inte vänta så värst länge på.
 
 
Medan jag dricker ingefära i alla möjliga och omöjliga former som skydd 
mot alla otäcka sjukdomar som förekommer på jobbet...
.....önskar jag er en finfin eftermiddag!
 
:-)
 
Potatisen är upphackade, de goda sockerärtorna plockade och vitlöken som jag trodde skulle hinna bli klar är bara pyttesmå. Nu är mina odlingslådor fixade inför vinterns vila och i väntan på att nya skott ska få spira så hinner jag fundera på vad som ska planteras till våren. Morötter är ett måste, potatis naturligtvis och så måste jag så rödbetor också. Persilja är ju gott, lika så palsternackor, kanske några sparris och hallon är ju smaskigt. Ja som ni ser är det inga problem med vad man vill ha, vi får väl se vad som kommer i jorden :-)
 
 
Då var det onsdag och på schemat står det jobb!
Lika bra att göra som det står..........
 
Ha en fortsatt bra kväll!
 
:-)
Då var tiden inne för att välkomna hösten. Solen skiner idag och temperaturen visar 22 grader. September brukar vara en väldigt vacker månad, kan ju beror på att jag tycker det eftersom det är min månad. Det är lätt att sörja den sommar som redan rusat förbi, men det är då man ska öppna ögonen för att njuta av dagen. Parkens blommor i alla färger är fantastiks fina, trots augustis torka. Pappas rabatter duger också bra för att Nikon och jag ska bli nöjda. Nu ska jag och min cykel ta en runda innan det är dags för möte, bilen är packad så efter där drar min blå och jag till den avlånga ön.
 

Ha en bra dag!
 
:-)