Mammadagen firades redan på lördagen med hela härliga familjen. Det är det bästa som finns då alla är samlade.
Vilken lycka!



Tack för fina presenter och en mycket trevlig dag och kväll tillsammans med er.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

:-)
Igår bar det då av till Jämshög, närmare bestämt till Motorpavallen. Uppehåll hela kvällen så paraplyet som fanns med för säkerhets skull behövde inte användas. Grästuvor yrde och spelare for. Men det var inte bara svetten som sprutade på planen utan även hormonerna. Det var inte utan att det gick hett till emellanåt. Matchen slutade 1-1. Två röda kort , ett var. Jämshög har nog sin målvakt att tacka för kvällens poäng. Annars vet man inte hur det hade slutat....

...och så några bilder me förstås, på Dennis naturligtvis.








..vilken fin logga på rumpan....

Då tar vi nya tag inför nästa match som spelas hemma på vår fina Arena mot Jämjö och inte PÅ Jämjö som jag skrev innan.

:-)



Idag bär det av till Jämshög för att kolla boll. De grönvita grabbarna ska förhoppningsvis spela till sig tre färska poäng. Som ni alla säkert redan vet så kan man följa matchen på www.spelarfruarna.blogg.se och inte nog med detta där kan man även kolla in andra saker som händer i föreningen.


Måååååååååååååål

Då ses vi kl 18.00 i Jämshög!

:-)
Grattis Lena Meyer-Landrut
till din seger i kvällens
Eurovision Song Contest


Här får du en tulpan av mig

Vann rätt låt?

Hoppas du haft en bra dag!
:-)
Har ni sett Lidls reklam "Ge mamma en dammsugare på mors dag" och så en bild med punchrullar och chokladbollar på ett vackert glasfat på fot.
Kunde inte låta bli att småskratta lite för mig själv åt bilden.
Men jag är ju så lättroad av goda kakor som smälter i munnen. Det fanns en tid då jag kunde stanna till vid affären för att köpa lite fika och så kunde Emmie och jag dela på ett paket chokladbollar (sex stycken) tills vi fick veta hur många kalorier det var i varje boll. Sedan var det färdigsmaskat.
I alla fall varje kväll:-)


Tro, hopp på kärlek

I morgon blir det mycket gos.
Längtar!

Nu blir det fika!
:-)


Anna Bergendahl gick inte vidare igår, snubblade på målsnöret. Jag tyckte hon gjorde ett lysande framträdande och borde med mina öron mätt gått vidare. Man kan alltid efteråt säga och tycka att man bore skickat någon annan. Jag tror inte att det hade spelat någon roll vem vi än hade skickat, möjligtvis Orsa Spelmän :-)


Efter en härlig frukost är jag nu redo för att möta dagen

Solen skiner från en klarblå himmel och det är alldeles vindstilla. Efter en kall natt med endast 5 grader så behövs lite värme. Det var så vackert ut i natt, Gozzi och jag gick en runda vid midnatt för att njuta av månens ljus. Tänkte först gått ner till havet, men insåg att John Blund blir så sur om han får vänta förlänge.

Ha en bra dag!

:-)
Idag har en liten kille varit och hjälpt sin mormor. Han är så duktig och vill så gärna hjälpa till med allt.


Snart är en sten på plats


ska bara först


så nu är det snart klart.

Tack Annelie för den underbart goda maten och all hjälp med skrotkörningen till tippen.
Kom gärna hit snart igen, jag har massor av roliga saker ni kan hitta på här.

Månen är stor och fylligt rund!
:-)
Medan tonerna från den svarta riddaren Roy Orbinson klingat ut i rummet har jag och dammtrasan kollat runt lite. Det är nog inte städa jag först tänker på då jag hör hans ljuva röst utan mera en gammal Volvo Amazon som min kompis kille hade. Sittande i baksätet, fnittrande och med massor av planer satt vi där i en bil som var klädd med vit plysch och med vita kuddar runt oss. Roy Orbinsons alla låtar snurrade på ett band och ibland sjöng föraren med och förstörde stämnigen. Doften från de gröna granarna som dinglade hängde framme på backspeglen dyker upp med musiken.  ....och så var det kväll efter kväll mil efter mil .....



Medan magnolian står i full blom så dansar jag ut i solen för att möta sommaren!

:-)
Natten mellan torsdag och fredag är det fullmåne igen. Min hjärna har inte förstått att vi lever på 2010-talet så jag behöver inte hålla mig vaken för att vakta elden. Tror ni jag kunde sova igår då, nej, men idag på morgonen runt 3 kollade jag på klockan sista gången innan jag somnade. Så när klockan ringde 06.00 så var jag mera sovande än vaken. Jag tror att jag vaknade till någon gång i eftermiddags. Är jag trött nu då? Försökte få Gozzi till att fixa mig en kopp te, men inte. Han kollade på mig och visa tänderna, undrar vad han menar. Läppen hade nog bara fastnat på tandraden för att han saknade saliv :-)
Men annars har det varit en intressant dag, med lite fakta om Lyckebyån och dess avrinningsområde, samt info om vindkraftverken i Brunsmo. Men vi började med en fika på Flaken där Dacke hade bott.
När jag kom hem så packade jag, hämtade släpen och så körde jag till Annelie och fikade. Nu så är vi tillbaka i paradiset. Hann med en sväng till grannen innan jag bar in ved och vatten till morgondagen.


Sommarkänsla

Undrar varför jag alltid är hungrig då jag ska lägga mig?
Har det något med lägerelden att göra, tro.

Vet ni vad jag hörde idag?
Det ska bli en skitsommar!
Regn och mulet blandat med sol.
Men jag tror inte på skvaller.
Gör du?


Nu ska jag krypa ner till John Blund.
Tänkte jag skulle ställa klockan på 06.30 så man får något gjort.
Ja, man tänker så mycket!
Puss och kram
Underbara Öland har idag bjudit på alla väderförhållande som man kan tänkas finna. Utom snö då förstås, men det var nog nära för jag tyckte det varit kallt. Solen gassade ena minuten och så regnade det nästa och sedan sken solen igen och så när vi tänkte passa på att gå ut då kommer ett skyfall med iskalla droppar. Men en runda till havet hann vi med och grillbitarna blev klara innan en skur ödela den glödande kolen. Så medan himmel var öppen så sattvi inne och smaskade på den goda maten. På väg hem så stannade vi till hos Annelie och fikade. Jag lär nog ha träningsvärk i morgon för jag fick mig ett träningspass som hette duga. Men jag lär nog mesta ha ont i skrattmagen. De är ju för roliga de där flickorna.
Passade på att gå en tulpanrunda med Nikon medan solen tittade fram.



Nu ska sängen få ett beskök!
För min klocka ringen sex i morgon..
...hemsk upplevelse.

Sov så gott!
Tack för idag tjejer....snart ses vi igen....hihihi
:-)
Trion vann med 4-2 i kvällens match mot Atlas. Nu kommer man att sova gott på detta.









Grattis!

:-)
Ikväll är det fotboll, va passar väl bättre att börja en vecka med om inte lite fotboll.
Kan man då få önska fint väder, massor av mål gjorda av våra fina Trionkillar och tre poäng till samlingen så är ju lyckan fullständig.
Bortamatch mot Atlas på Sturkö blir det Klockan 19.00
Hoppas många kommer!


Vi vill ha mål, mål, mål..många mål, många mål det vill vi se...

Vi ses!
:-)
Det sägs att vintern med sitt tjocka snötäcke gjort det möjligt för ormarna att klara sig bättre. Det är inte bara ormarna utan även andra småkryp som tex fästingar som gottat sig under det skyddande snötäcket. För min del så har jag inte sett några ormar eller ökning av fästingar. Jag tycker det är sällan man ser några ormar nu för tiden. När man var barn så minns jag att det låg ormar och solade över allt. Min farfar han blev skogstokig då han såg en orm. Jag minns en gång då de grävde dike intill slåttervallen när en orm kom ålande. Han svor och levde rövare och inte nog med detta han började slå med spaden och slutande inte förrän ormen låg hackad i småbitar. Så var det varje gång. Man kan ju hoppas på att myggor, flugor och knott druknat i all snö.
Lite snö och svinkallt, det är döden för småkrypen.



Sommarmedaljens baksida är flugor, myggor, knott och slemmiga ormar!

...och för er som snart ska stiga upp
och har en lång arbetsvecka framför er kan jag bara säga
JAG ÄR LELELELEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEDIG hela veckan lång!!!!
:-)
Solen sken, fåglarna kvittrade, rådjuret stod stilla och betade (tills Gozzi dök upp), det porlade i bäcken. Det var som att kliva in i en sagobok. Så stilla, så fridfullt och alldeles underbart.


Nu är bladen som vackrast


Morgonljuset är fint att fotografera i



Man kan inte se sig mätt på vad naturen har att erbjuda oss nu.

:-)
...tills Victoria ska få sin drömprins. Möhippan varade i två dygn med massor av skumpa, spex och skratt.
Inte nog med detta nu har även du möjlighet att få ta del av det hela, man kan få slicka på Victoria och Daniel för sex kronor. För det är väl vad ett frimärke kostar?
...och naturligtvis fick Olle Häger första intervjun medan Daniel och Victoria lattjade med varandra. 
Enligt samma tidning så ska den varma och romantiska Kräftan matcha den fysiska Jungfrumannen perfekt.
Så var det med det och så levde de lyckliga i alla sina dagar.


Puss och kram

Är du bjuden?

:-)
Annandag pingst mot nationaldagen.
Bra eller dåligt?
Annandagen är alltid på en måndag och den 6 juni som då är vår nationaldag inföll ju mycket riktigt på en måndag 2005 då bytet var. Pingsten är ju pröllopets helg och då kan det ju vara bra med lite extra ledigt att vila upp sig på. Men jag minns inte att det var några protester ang detta byte, vi bytte ju bara en helgdag mot en annan.
Eller?
Detta året är just ett sådan år då många extra lediga dagar är borta, 1 maj på en lördag, 6 juni på en söndag, julafton på en fredag och nyåret lika så. Kollade lite närmare på det här med lediga dagar och såg då att vi i historien även haft tredjedag och fjärdedags påsk, pingst, jul..... Men å andra sidan fanns det inte lagstadgad semester då. 1938 blev det två veckor lagstadgad semester mot våra fem nu.


Nalle pustar ut efter letandet av lediga dagar

Lördag = Godis

:-)
....en Nalle som letade efter sina vänner.


Nikon och jag har varit på uppdrag idag......


...på en Nalle beställning...


...som letar efter sina vänner...


...ibland får man ta hjälp....


...men där är de ju....


....puss puss!

:-)

Undrar om det är Twice som ska plåga öronen av oss i sommar med sin låt " Sommar i Sverige"?



Medan ni fundera över det så kan jag plåga er med lite blommor från rabatten.
För er som sovit gott kan jag meddela att Tor har slagit med sin hammare i natt så blixtrarna yrt. Regndroppar så stora som jordgubbar har plaskat mot rutan. Kom hem lagom blöt om fötterna med ett hår som en slickad kattunge. ...och hur sugen är man då på att gå en runda med lurvetass, undrar hur sugen han är på att gå. Ska försöka övertala honom att det är skitväder och han kommer att bli sjuk och hängig om han går ut i detta väder.
Varför kollar han så konstigt på mig?

Eftersom jag är så pigg och ladda av Tors hammare:-)...hihihi... så blir det fem snabba.

Bettan eller B-rolle
grillat eller stekt
Maxi eller Ikea
honung eller socker
handväska eller ryggsäck

Ta nu och njut av denna underbara dag!

:-)
Hittade lite blommor bland kirskålen











Ha en trevlig kväll!

:-)
När....
...smakar frukosten som godast
...njuter jag som mest av en promenad kl 07.15 
...är man som gladast på morgonen
...är man inte avundsjuk på de som kör till sina jobb
...låter man dagens alla göromål bara vara
...är sängen som skönast
...behöver man inte ställa klockan för att man ska stiga upp?

Jo, när man går av sitt nattpass!
Jag tror att jag ska jobba varje natt :-)


Min fina magnolia är snart utslagen

Hej hopp i säng!

:-)





Det hela började med ett lass matjord som jag betällde för att fylla ut det nya stenpartiet, det var ju några år sedan nu men fint blev det. Jag fick inte bara matjord utan även förmånen att bekanta mig med kirskålen, som nu nästan är helt horngubben sjukt svårt att bli av med. Under många år i omgångar har jag försökt att ta dö på de rackarna. Varje dag så fort ett litet skott var upp så var jag där med mördarespaden. Jag hackade och svor. Nu är hela stenpartiet grönt och frodigt av, KIRSKÅL igen. Men nu så har jag tänkt om. Det finns massor av goda recept att tillreda av kirskål. Så nu ska det ätas, hackat och malet, hela eller delade, kokta eller friterade. Hur bra som helst, jag behöver inte lägga halva semester eller alla fina kvällar för att kröka rygg och rensa, ingen gödning, man behöver inte lägga tid på att vattna för de står där gröna och frodiga oavsett om det är en het och torr sommar.
Skulle inte förvåna om de dog nu bara för att jag ska börja äta av dem :-)


Av pappa fick jag denna fina pelargonia

Bara säg till om du är sugen på att äta med mig!
Hihihihi....

:-)




Idag när Gozzi och jag skulle gå en runda innan hemfärd från stuga så kommer det en hare skuttande i värsta farten. Ögonen på Gozzi höll på att ramla ur hålorna, näsborrarna blev stora som tefat och ett läta som hämtades från magen någonstans fastnade i strupen av att jag beordrade honom ligg. Mellan min stenmur och grannens lada går en väg och där kom haren skuttande, jag tror att det var samma galna hare som förra året kom springande in på tomten och tänkte gena in i ett tält när han fick syn på oss. Man kan inte säga annat än att det är djurrikt på Öland.


Helt slut efter rusningen

Igelkotten hade varit framme i natt och ätit av Gozzis mat, den hade lämnat sitt visitkort på gången. Jag satte ut lite extra mat och vatten nu när vi åkte.
Mycket djurskrivande har det blivit de senaste inläggen :)

Oj då!
Måste sova nu :-)

Dagens fråga!
När sover en Näktergal?
Jag tror att här intill min stuga sitter en Näktergal i varje buske, sova är nog inget som de har behov av. Det låter underbart och det är otroligt hur en så liten fågel kan få ur sig så mycket skönsång, men på natten när man ska försöka sova  och man har de utanför fönstret så kan det bli lite intensivt, med tanke på att de är nattsångare. Men det finns fina hörproppar man kan använda sig av så dämpas ljudet lite.
Näktergalen är Ölands landskapsdjur och även deras landskapsfågel. Näktergalen tillhör familjen flugsnappare. Deras underbara sång kan höras kilometervis och då kan ni ju tänka er hur det låter när man har de runt sig i alla vädersträck. Inte nog med detta, om flera fåglar sjunger samtidigt inom hörhåll försöker de gärna överrösta varandra.



Ha en bra dag!
:-)
Nu har jag kommit fram till att det är en ringduva eftersom hon har en vit halsteckning och vita vingband vilket övriga duvor inte har. Två små ägg som hon ska ruva på i 17 dagar. Ungarna föds sedan upp på en speciell "krävmjölk" som duvor har. Ringduvans läte låter som "men gå då, ändå".


Ringduvans vita halsteckning syns väl på denna bild

Vilket underbart väder det varit idag. Solen har varit framme och det har varit 20 grader. Jag tog av mig och satt i bara linnet medan jag fikade och det var tur att ingen såg mig för jag är vitare än en albino. Så har gräset blivit klippt och det tog sin lilla tid för jag fick tömma uppsamlaren ofta. Nikon fick komma ut och rasta sig lite medan jag höll ett vakande öga över duvan.


Massor av blommer växer det, både där det ska och inte ska.

Nu ska jag dricka en stor kopp med te medan jag läser på lite om mina duvor.

:-)

Inte det bästa stället att lägga sina ägg men det är ju inte alltid man kan råda över hur andra vill bosätta sig.



På ena husgaveln så växer en klätterhortensia som jag beskar kraftigt i höstas för att gaveln behövde målas. Tydligen tyckte duvan att det var en ypperligt bra plats att sätta bo på. Men nu så får det vara med att skrapa och måla tills de små liven flyttat. Två små ägg har duvan fått och det ska bli kul att följa hur det går. För att inte störa så får Gozzi mest ligga på andra sidan av huset för om han sträcker sig upp på bakbenen så kan han nå henne. Jag ska kolla lite nogare på henne för att se vad det kan vara för slags duva. Kan ju vara kul att lära sig skilja på de tre olika duvslagen, ringduva, tamduva och skogsduva. Deras läten skiljer sig också åt och det kan ju vara lättare för en duvamatör som jag att lära sig skillnaden på så sätt. Jag återkommer om detta i ett senare inlägg.

:-)
Kan en dag bli bättre än att få börja med att sova sedan födelsedagsfest med världens bästa Sara och så få kolla fotboll på Trions IP en söndagseftermiddag. När klockan ringde 11.00 ville inte mina ögon öppna sig så jag tänkte bara blunda två minuter men det blev några till och så några till..... Den goda pizzan och mumsiga tårtan satt fint som frukost hemma hos Sara och Dennis. Sedan bar det av till IP där Trion killarna värmde upp inför dagens match mot Hörviken, 2-2 blev det efter många nervösa minutrar.


Domaren hämtade luft från tårna för att blåsa, men för vad vet vi inte?


oj då!


V bästa Dennis kämpade, men har man domaren emot sig så har man.


Så då var det kvällen igen!

Sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooova
för i morgon ska jag inte stiga upp före tolv
:-)



Idag är ingen vanlig dag....
för idag
fyller
Världens Bästa Sara År


Sara och sessan

Tusen grattis kramar
från
Svärmor

:-)
I natt eller snarare innan 24.00 så körde vi till M.C.D för att köpa mjukglass. Vi brukar ha en stund för lite intag av dricka, frukt eller ett besök på muggen om man så skulle vilja det innan midnatt. Men Asta och jag blev så glass-sugna. Mjukglass med kolasås sitter fint när man har glasslängtan. Vi brukar då stanna bilen på något upplyst ställe, inatt så ställde vi oss på vedebyskolans parkering under det stora gatlyset. Där satt vi och njut av våra mycket goda glassar när en "nästan" sprillans ny volvo glider upp och vill prata. Med mycket allvarlig min säger personen "det är polisen!", "eller hur" svarar jag och skrattar. Personen tittar då med sitt invanda manliga allvarspolisuttryck och undrar vad vi gör där. Jag frågar om det hänt något och han svara då att han undrade om vi tyckte det var konstigt att han ville kolla upp bilen som stod med lysena på, ensamma på  parkeringen under ett gatlyse. Asta böjer sig fram och säger " jag trodde ni skojade med oss"! Polisen undrade om vi nattpatrullen och vi nickade ju instämmande. Hur skulle jag kunna veta att han var polis eftersom de kommer med en grå volvo och inte visar någon legitimation, det kunde ju varit några rånare.
Jag hade nog blivit mera fundersam och vi smygit undan och kurat i någon buske med bilen. Bra att de kollade upp oss men kommunloggan på den väl upplysta bilen borde ju talat för sig själv.
Men när de körde där ifrån så fick vi poliserna att släppa stenansikterna och önskade oss trevlig fortsättning på natten. Vi önskade ju naturligtvis detsamma.


Ibland kan man känna sig lite hängig

Soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooova!!!!!!!!!!!!!!

:-)
Det är skönt att ha någon att hålla om!



:-)
Hittade ett recept i en tidning och jag blev så sugen!!!

Det här behövs till 6 personer:
1½ gelantinblad
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
½ dl mjölk
100 g vit choklad
Hallonmoussen:
1½ gelantinblad
200 g frysta, tinade hallon
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Garnering:
hallon

1. Panacotta:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min.
Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.
2. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelantinenbladen.
Rör om tills gelantinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången.
Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kylen att stelan i två timmar.
1. Hallonmousse:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Mosa hallon och värm hälften i en kastrull.
Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen.
2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig.
Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
3. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar.
Garnera med hallon.



Lycka till!

:-)
Idag har mina stora barnbarn och jag kört ved medan deras pappa varit på jobbet. Det har ju varit stängt i skolan idag så då blev det farmor som fick den stora äran. De har varit så duktiga och hjälp mig hela dagen utan att säga en endå gång att det var tråkigt. När vi kom hem efter sista lasset hade pappsen kommit hem från jobbet och fixat pannkakor och det kan jag lova satt fint. Sedan åkte de iväg för att fiska och jag tog en runda med lurvetass.
Idag så har det varit riktigt gott ute, man kan inte förstå att man inte behöver ha dunjacka och mössa på, men man ska nog inte ropa hej för högt ännu för rätt som det är så står man väl där och huttrar igen.


Mina duktig barnbarn

Ha en bra kväll!
:-)
Medan vi var på fotbollen så hade det kommit massor av regn här hemma så nästan hela vägen hade flytit bort. Tre åsksmällar efter varandra hade slagit ut båda telefonerna. Mina datorer hade klarat sig som tur var.
Vi klarade oss rätt så bra under hela fotbollsmatchen, inte bästa ljuset för att fotografera men några bilder blev det, kan inte skryta med skärpan men vädret kan man ju inte rå över. Regnet hängde i luften men endast några få droppar letade sig ner. En annan match som spelades samma kväll fick de avbryta under åskvädet.

Förlust och dåligt väder men att Dennis fick börja spela igen övervägde det hela.





Bra jobbat Dennis!

:-)
Jag skulle vilja önska mig en namnsdagspresent på Lottadagen!

I så fall önska jag en vinst i kvällens match
Trion mot Ronneby
från grabbarna.

Om nu sonen ska vara med och spela i kvällen match så önskar jag några mål i present från dig.


Jag har laddat Nikon, så då ses vi.

:-)




Föreläsning med Lisa Andersson
Kan man vara annat än glad över en föreläsning som innehåller ett rehabiliterande förhållningssätt genemot våra brukare. Detta skapar inte bara ett bra arbetsätt som förbättrar tillvaron för brukaren utan även bidrar till en bättre arbetesmiljö.
Att någon vågar visa, berätta och ta ton. Lisa berörde känsliga ämnen, vände upp och ner på förutfattade meningar, tog tag och ruskade om. Hon talade om vikten av att vi måste jobba åt samma håll och håll ihop.
....och "varför har man inte tänkt på detta innan" och "gör ni inte redan det då" ?
Frågorna, funderingarna och svaren är många.
Nu sätter vi punkt för det gamla, det har varit, så det kan vi inte ändra på, bara ta lärdom av.
Men det som ska hända och händer nu, det är det som vi ska förändra.
Hur vill jag ha min ålderdom?
Vem ska få komma hem till mig och hur vill jag bli bemött?
Tänka sig in i brukarens situation, de anhörigas och närstående.
Inte vara dömande!
Hjälpas åt att bidra till ett mjukare och behagligare arbetsklimat.
Då kör vi!
Tack Lisa!


Visst är det fint i svartvit, men ett jobb bör nog innehålla mera

:-)




Solen har strålat och de som varit ute under dagen verkade vara mycket nöjda.
En kvällssväng med Nikon satt fint.
Det blev några bilder på barnbarnen och gosenosarna


Kevin visar upp sin fina mask han gjort i skolan


..han ville bara visa att det var Kevin under masken.


Bollträdet


Linnea och Gozzi gosar som vanligt


Sally passar på att njuta av kvällssolen

Då var det dax igen!
Sov gott
:-)
.... på att vårvärmen har kommit för att stanna (i alla fall dagtid).
Passade på att ta lite foto i går när lurvtass och jag var ute på en liten runda.









:-)
För detta är ingen vanlig dag....
Grattis på din födelsedag
Emmie Prinsessan Svartögat Snöret Törnström


Världens bästa Emmie fyller år idag

Solen borde vara här för att fira med oss
men borta är de blåsiga dagarna,
bara glada miner och leende läppar
när
Världens bästa Emmie ska firas.

Hon är tjejen med fart och alltid något på gång,
inreder och fixar med färger i ton,
på sitt jobb hon trivs med att människor hjälpa
och
lätt för att ge ett uppmuntrande ord till vilsna själar.

På sin fritid hon sina vänner träffar
de fikar, tränar eller bara umgås medan skratten de klingar.
En resa är bokad och Emmie hon längtar,
men sommaren ska njutas och solbrännan läggas.
En runda på stan för att grejer kolla
en väska till eller två, några blingbling och nya skor kan ju vara bra att ha.

En träff med Emmie är alltid "upp"piggande, trevligt
och alldeles underbart.


Grattis Älskade
Emmie

Min underbara dotter
önskar
Din Mamma
Idag så snörades skorna på efter många veckors uppehåll
och ut på plan sprang Dennis laddad till tänder
för att sätta tre mål i första halvlek.
Bra jobbat!


Bilden är från en annan match

Graaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!

:-)
Har idag delvis varit sysselsatt med att lösa korsord. Jag är så förundrad över hur det kan gå till när man gör ett korsord. Då är det ju liksom inte bara ett korsord utan varenda tidning är full av korsord. Det lockas med lätta kryss och svåra kryss för alla typer av läsare och lösare med fina priser. Men hur får man det hela till att gå ihop. Hur kan man få det till att stämma. Jag kom ihåg när jag gick i femman, då skulle vi göra en egen tidning, denna tidning skulle innehålla lite skvaller, ett repotage, rolig historia och ett korsord. Vi fick lära oss grunderna för att bli korsordsfixare. Minns att man skulle börja i en viss hörna, minns ej vilken eftersom det var ett tag sedan jag gick i femman. Blev nästan lite uppspelt av att jag kom ihåg att jag gått i femman, så längesedan var det. Detta korsord som då var på en mycket lite yta, fick jag med konstens alla regler till att bli ett korsord. Jag har tidningen kvar och det är inte utan att jag är lite mallig över min upplaga, den första och den sista.



...och medan jag fortsätter att fundera över hur det kan vara möjligt
att göra korsord
kan jag ju passa på att lägga mig
för att fortsätta att fundera.

:-)

Hittade ett Gulligt kort på Linnea när hon var 3 år, den fina tröja fick hon av faster Annelie


Linnea tyckte det var roligt att skrämma mig, detta är en fejkskada


Smakar gott tycker Gozzi


Farmors Linnea är en kul tjej

Lite bilder från arkivet på den lilla Linnea får avsluta natten

Sov så gott!
:-)

Den första jordgubben smakade mumsimumsmums


Sommargott i vårkylan

Regnet öser ner, Gozzi ligger blöt i sin korg efter promenaden. Inte lika kallt idag konstigt nog, men blåsten gör ju vinden kallare. Så regn, vårblommor och porl i bäcken går också att njuta av. Men ute har alla våraktiviteter avstannat. Men det finns att göra inne så här är ingen brist på sysslor, bara lust. Man kan ju alltid ta fram ett papper och skriva en liten lista på vad som borde göras, så har man ju gjort någon nytta. Det får nog bli lite mera te och så kan man ju ställa fram skurhinken med lite liljonkonvalj medel i så luktar det ju i alla fall nystädat. Fönster behöver putsas men man ska ju något ha att göra i morgon :-).

Idag ska jag inte äta lördagsgodis
den som spar han har tills i morgon
för då blir det gottigottisgott.

:-)
Lite kallt kan man nog säga att det var på IP ikväll, stelfrusen var nog mer nära sanningen.
Dagens frusna match slutade 1-1.
Hur lätt var det att fotografera stelfrusen och med mörkret hängande över axlarna.
Men några bilder blev det allt, utan skärpa.


Kramiga bilder gillar vi för då vet man att det hänt något väldigt stort just innan

Bra kämpat grabbar!
Om man nu ska få önska något inför nästa match
så skulle jag vilja ha det lite varmare, mera mål och tre goa poäng.

Go natt!
:-)


Så här såg Dennis nyckelben ut för sex veckor sedan.



Nyckelbensfraktur är en skada som drabbar ca 4 % av alla vuxna och ca 36 % av skuldrans frakturer. Skadan är vanligare bland män än kvinnor. Nyckelbenet har stor läkningskapacitet och förbeningen tar ca 6-8 veckor för att läka bra. Ca 95 % av alla nyckelbensfrakturer läker så pass bra att operation ej behövs och benets hållbarhet blir lika bra som innan brottet.


Lite bilder på aktiviteter innan fraktur

Enligt Dennis själv är han nu återigen redo för att lira boll med grabbarna med lite smygstart på söndag, förstår om han varit sugen nu när han följt Triokillarna från läktaren.


Full fart igen!

Ikväll så träffas vi alla glada på Trions hemma
arena kl 19.00.
Det ska liras mot Högadahl och naturligtvis så vill vi att grabbarna gör sitt bästa för sin hemmapublik.

Lycka till!

:-)


...med lyckliga tankar
helt och hållet
enligt
Nalle Puh

För ett antal år sedan när min arbetskamrat var mammaledig (fri-halv-år då valpen kom) i 6 månader, så jobbade jag tillsammans med en mycket trevlig tjej. När våra månader tillsammans var slut så fick jag en bok av henne, en bok om lyckliga tankar, helt och hållet enligt Nalle Puh.
Denna bok brukar jag plocka fram och läsa ur då livet inte är på topp.

En dålig dag kan alltid bli bättre,
sa I-or.




Många små tänkvärda rader från
de små liven i
sjumilaskogen.

På sista sidan i boken kan man läsa
"Puh och hans vänner kommer alltid att finnas där för dig"

Men vart de än går, och vad som än händer på vägen, så kommer det alltid en liten pojke och hans Nalle Björn att leka på den förtrollade platsen högst uppe i skogen.

Sov Gott!
:-/




Ibland är du underbar
även när du inte vet om det



:)
Vilken lyx!
Har bara kollat tv hela eftermiddagen, legat under filten och sappat mellan alla kanalerna.
Så har jag löst lite korsord mellan kanalbyterna.
Druckit många liter te och ätit jordnötskakor.
Emmie var snäll och hjälpte mig med att gå en långrunda med Gozzi och Jimmie tog morgonpromenaden.
Sista nattrundan fixades nu när han kom hem från jobbet.
Massor av tack för hjälpen kära snälla underbara.

Har även kollat runt lite bland bilderna idag, sorterat och slängt.
Hittade ett roligt foto på Jimmie och Kevin då de skulle köra ner pianot till garaget.


Ska det gå åt h...te så ska det göras med musik

Visste du att palsternacka innerhåller färre kalorier och fler fiber än moroten,
dessutom innerhåller den vitamin K och C.

Hittade en sida på internet med trendiga trenchcoatar (svårstavat)  ett av vårens "måste plagg"
såååååååååååå snygga.
Se men inte röra (köpa).
Så var det med det!

:-/
Har bläddrat i alla mina tidningar massor av gånger,
funderat på vad som borde göras men som jag inte kan just nu,
man ser ju så mycket,
kolla tv,
lyssnar på fåglarna när de kvittrar,
Gozzi som undrar när han ska få gå långpromenad,
är det inte ovanligt kallt ute,
varför finns det inte kanelbullespray,
när var det bilen skulle besiktas,
vad grönt det blivit ute,
vad önskar Emmie sig i födelsedagspresent,
sugen på hotellfrukost,
undrar vem som kom på att det skulle heta rut-och rotavdrag,
massor av skit på tv,
björken har musöron,
rosen borde klippas,
i morgon ska det ätas glass,
nu tittade solen fram.

Nu är det bara 2½ timme tills jag ska till doktorn
hoppas att han har många bra svar.


Lillkillen förra året i maj då vi var på upptäckarepromenad i skogen

:-/
Vissa människor tar sig rätten att härska över andras saker. För ett tag sedan så var samma tjuvgäng igång igen som tidigare varit runt på sin stöldturne runt om i byn. Polisen hade denna gång gillrat en fälla men de hann undan men polisen tar dem senare under kvällen. Polisen gör en anmälan om allt som de gjort sig skyldiga till under kvällen för att sedan släppa dem. Är det inte så man kan bli galen. De här typerna kommer ju bara fortsätta stjäla eftersom de kan ju ändå inte hända något och de drabbade kan ju inte få någon ersättning för det finns ju inga pengar som skurkaran kan betala med. Stölder, stölder och åter stölder. Man önskar bara att alla hade en köttätande växt innanför dörren så de blev svalda med hull och hår. Man vågar snart inte lämna sin bostad för att åka till jobbet med tanke på alla skumma typer som stryker runt.
Ska det vara så här?


Mmmmmmm....sa du smaka tjuv!

:-/




Ett ord säger inte så mycket
men förenade i grupp
kan de bli till rykande sanning
eller dräpande svar
de kan viga ett par
förena en värld
eller rasera totalt

:-)



När man ser hyacinter så förknippas de oftast till juletiden, men jag tänker även på min farfar. Farmor fick inte ha hyacinter inne för farfar, han tyckte de luktade lik. Så om de någon gång fick en julgrupp så åkte hyacinterna bort.
Undrar om det är hans fel att ja tycker hyacinter passar bättre ute än inne. Ibland kan det vara skönt att ha någon att skylla sina dåliga vanor på.

:-)
Enligt vägverkets tidsvinst-förlustsnurra kan man se hur det påverkar om du höjer eller sänker hastigheten från 90 km. Om jag då ska köra 10 mil och höjer till 110 km/tim så gör jag en tidsvinst på 12 minuter men å andra sidan så ökar risken för svåra skador med +83 % och dödligheten med 147% om jag skulle råka krocka. De nya hastighetsbestämmelserna gör ju inte så mycket på just tiden om man sänker farten från 90 till 80 ca 8 minuter på 10 mil, men risken att skadas svårt minskar med hela 30% och dödligheten minskar med 41%.
Så kör lugnt
för din egen och andras skull.



Fem snabba!

Tvätta eller städa
Diska eller laga mat
Glass eller godis
Vår eller sommar
Öl eller vin

När budbäraren är långsam
är nyheterna goda.

:-)




Medan jag tuggar på en macka och sörplar mitt varma goda te så tänkte jag bara skriva några rader om eftermiddagen.

Kan ju börja med segern mot Kristianopel med 4-2, så jäkla skönt! Nu är det bara några matcher till innan Dennis får börja spela igen efter sin axelskada. Ska bli så kul! Hoppas att han har laddat nu när han stått vid sidan om.


Snej är killen som bjuder på sig själv i alla lägen, snyggt tröjtryck.

När jag körde från Öland idag så ringde pappa för de var på auktion lite utanför Kalmar. Han hade köpt en uppsamlare till åkgräsklipparen. När jag kom dit så skulle jag snirkla mig fram till fyndet. När jag ändå var där så tänkte jag kolla läget och om det fanns något kul att köpa. Men innan dess så var jag tvungen att flytta bilen och släpet för att jag inte skulle stå ivägen. Där stod de gubbarna med händerna i fickorna med putande snusläpp och glodde som fånar då jag skulle backande snikla mig tillbaka en bra bit för att sedan ställa mig på andra sidan. Tänkte först med avsikt göra värsta fel-backningen så att de svalt hela prillan, men pappa stod där ju också så han fick känna sig lite stolt. Jag gjorde tummen upp åt gubbarna när jag steg ur bilen men då vände de sig om :-)
Massor av grejer var där men jag hade inte orken att sitta kvar så jag körde vidare.
Innan jag drog till fotbollen så svänge jag inom Annelie och fikade på smarriga bullar och goda teet. Lite prat och planerning hann vi också med, så naturligtvis massor av bebbe och bubbegos.

För er som hunnit att kolla in vår underbara natur har säkert sett vad mycket som hänt denna helgen. Träden börjar nu få en grön nyans och gräsmattan behöver få sitt första klipp.
Så underbart vacker ute!

Den som ingenting har att göra
är alltid upptagen.
:-)

Då var det snart dax för fotboll.
Dagens match spelas på Noplens hemmaplan och vi alla som följer Trions framgångar i fyra kommer ju naturligtvis vara där. Solen skiner, fikakorgen packad och Nikon polerad. Kan det bli bättre!


Kom igen nu grabbar!!!

Då syns vi!

:-)
Grattis Team Moraeus till 500.000 i körslaget, hoppas att dina pengar kommer väl till pass.
Folkkära kan man säga, Kalle har under våren spelat sig in i hjärtat på många röstdeltagare.
De har berört, verkligen.

Men var de bäst!!!!?

Ser man till kvällens program så måste jag ändå tycka att Team Picasso var ett snäpp bättre.
Hon har varit väldigt duktig och med en säkerhet både då det gäller det koregrafiska och musikaliska samt fördelning av stämmorna i sin kör, helt underbart.

Inte utan att man har varit berörd av alla känslor som körslagets deltagar gett utlopp för i kvällens program.


Blomsterkören

Det var mycket dumt av mig att bita av naglarna igår. Jag har ångrat mig många gånger idag för att de har gjort så ont så fort jag rört vid med fingertopparna. Med tanke på att jag har ett så fint manikyrsett så var det ännu oklokare gjort. Är rädd för att det inte är sista gången jag låter det ske.

Ska upp tidigt i morgon så det är lika bra jag säger god natt.

Hoppas bara att jag inte drömmer en liknande dröm som jag hade inatt.
Jag blev getingstucken av minst tio getingar på min vänstra arm, den svullnade upp och så sprack skinnet. Jag har inte brytt mig om att analysera denna dröm då jag förmodar att det inte kan medföra eller tolkas till något bra. Det skulle i så fall vara att jag inte fick andningsbesvär av sticken som jag brukar. Just vänster arm ska annars vara risk för oss som blir påvärkade av getingstick. Ja vet inte vad det heller skulle betyda i såll fall, bara en tanke jag fick.


:-)



Gozzi och jag kollade läget bland sipporna ute i backen idag.


Vitsippor


Blåsippor


Gulsippor

Men det finns andra gula blommor som liknar gulsippor


Svalört



Gulsippa till vänster och Svalört till höger,
(gulsippornas blad är helt identiska med vitsippornas blad)

Men alla så tillhör de samma släkte av "ranunkelväxterna"

Är det bara jag som tycker att vi har mycket mera vitsippor i år än tidigare vårar?

:-)