Utvald!
2,4,6,8,10.........2,4,6,8,10........jag kommer att drömma om siffror som räknar lego, små och stora askar, med gubbar och annat i färgglada paketer. Jag kommer att drömma om den lilla flickan som stod med vita lappar i handen som jag efter mycket möda och stort besvär placerat ut på tillhörande hög med nallar, dockor och annat som jag räknat. I ögonvrån ser jag flickan när jag just stående på ett ben balanserande mellan annat redan räknat på en pall, 41,42,43,44,45 och då ser jag lapparna. Jag går fram till den lilla flickan och förklarar att man inte för röra lapparna för de är mina, då står jag där med 5 lappar men var skulle de sitta och hur mycket hade jag hunnit räkna till när jag stod där på pallen balanserande på ett ben.......................................................
Ja, det var till att börja om från början
35,36,37,38,39


....hade man lust att säga.....till en viss vuxen person som......

Annars är denna söndagen också en mycket bra söndag för jag är ledig igen....

Puss och kram

:-))


Fullmåne, svinkallt, -19, torkning av alla kroppsvätskor som finns, halsbränna och frossa så fick även denna natt ett slut. Önskar man kunde elda med björkved i bilarna när det är så här kallt. Står bilen mer än 5 minuter så tar det en kvart att värma upp igen. Men, skogarna bjöd på en förtrollande och vacker natt. Månljuset var så intensivt så man kunde inte annat än bara njuta. Rådjurens smala ben kämpade på i den tjocka skaren. Inte utan man tycker synd om alla vilda djur nu när det är så kallt. Utom vildsvinen, de äter upp sina polare.


Så här kände jag mig när jag kom hem idag från jobbet

Såg ni slutet Robinsonäventyret?
Tycker du att Hans var en värdig vinnare?

:-))
Lite kallt om näsan var det allt idag när vi kollade boll


Snart blir det mååååååååååååååååååål


Full fart på Dennis som alltid
(Sara passar Gozzi medan jag fotograferar, det klär henne att ha jycke)
Eller hur?
Ha en trevlig kväll

:-))
Vad hände?
Missade let`s dance igår kväll för att det var jobbnatt, men råkade av en händelse passera en tv hos en vårdtagare och ser att en av mina favoriter åker ut. Hur kunde detta hända? Agneta borde ju få stanna kvar med tanke på att det finns de som har träben och borde enligt mig åkt ut före. Deppnatt och frusna fötter, som tur är så får jag äta godis idag, jag behöver tröstäta lite. Medan jag försöker tina upp mina fötter så äter jag en crèmegroda. Undrar hur många sådana man kan äta innan man mår illa. Jag köpte ett lager när jag var i Boris lilla butik. Min avsikt är att tömma det lagret idag.

Försökte mig på fågelfotografering igår.
Här nedan har ni resultatet.


Fick nöja mig med bakdelen

Nu ska jag sova!
Dagi dagi
Eller vad säger man när man ska sova på dagen?
:-))
Nu är min häliga långledighet över. Det har varit så underbart skönt att bara vara, just ledig. Vad passar bättre än att avsluta ledigheten med en solig vinterpromenad. Gozzi tyckte det var lite kallt om tassarna eftersom vi traskade runt där det inte var plogat. Nikon och jag hade bestämt att vi skulle försöka få till lite vinterbilder och det kan ju inte var så svårt med tanke på all snö och is vi har.


Badsugen?


Gozzi tyckte det var jobbigt att sitta och vänta


Bara is så lång ögat kan nå


Isigt

Hoppas nu att det fina vädret håller i sig hela helgen

Imorgon är det lördag och då ska jag äta GODIS :-))
En liten pippi som längtansfullt väntar på mina smörbakade kakor.



Kärlek är ett språk som varje hjärta förstår.

:-))
Ja, vi ska inte klaga på den vita vintern vi har iallafall, barn som åker pulka, vuxna som svettas i skidspåret, rödebybacken som roar gammal som ung och bilägare som försöker få fram sina bilar ur snödrivorna. Plogbilar och tanter med snöiga rullatorer, hundar som hoppar runt i sin snöiver och en och annan som svär långa ramsor.
Som sagt, alla blir roade.
Ska försöka se om jag kan hitta min bil bakom snövallen som blivit när snön yrt runt. Men det få nog va tills i morgon eftersom det sägs ska komma mer under natten.

Dagens lunch tillsammans med Emmie smakade ljuvligt.




Härliga snöbilder, eller?

Då blir det tv-soffan ikväll igen, det är ju finalvecka i Robinson .
Hoppas någon av tjejerna vinner.

:-))



Jag älskar att gå på bio. Jag skulle kunna gå på bio en gång i veckan om det inte varit så dyrt. Jag tycker att 80-100 kr per film är dyrt. Jag vet att de körde med billiga måndagar ett tag och då var jag nog på bio 3 gånger i månaden. Våren ska visst bjuda på massor av bra filmer. Jag hoppas att jag ska kunna få tillfälle och ekonomi att göra många besök i den nya filmstaden.
Skuld och kärlek är vad som är innerhållet i vårens filmer. Så den som är intresserad av teman som skuld, försoning och kärlekens kraft har en härlig filmvår att se fram emot.
Michael Nyqvist och Isabella Scorupco ska spela tillsamman i en film som heter Änglavakt. En dramatisk händelse gör att livet ställs på ända för det lyckliga paret Ernst o Cecilia (Michael o Isabella). När en mystisk främling med ovanliga förmågor dyker upp så ställs saker på sin spets.
Miss Kicki, Sebbe, Daisy Diamond, Kärlekens krigare, Blood calls you, är några av de filmer som jag skulle vilja se under våren. Får öronmärka biokvällar i min agenda.
På dagens agenda står det med stora bokstäver, STÄDA OCH PLOCKA UNDAN. Så vi får se om lusten infinner sig. Troligtvis inte. Det blir nog något som är betydligt roligare.

som att leka med bilder, tex...



eller bara kolla på bilder



När man har tröttnat på det kan man ju ta nya bilder.
Så det finns att göra hela tiden.

Har du kollat ut? Full snöstorm!
Nu ska Gozzi och jag ut. Det blir nog en ingen långrunda idag.
:-))




Visste solen redan igår att den inte skulle komma tillbaka idag,
eftersom den bjöd på en så fantastisk solnedgång.



:-))
......läsa lite innan jag somnade. Undrar om jag hann öppna boken? Jag var nog tröttare än jag trott. Kände mig pigg, eller möjligtvis övertrött, när jag gick för att lägga mig efter Emmies och min lilla tripp igår. Så när jag intog bädden lite uppepå täcket för att läsa, sedan så vet jag inte mera. Vaknade av att jag letade efter mitt täcke för att jag tyckte det var kallt. Jag hittade inget täcke, nöjde mig med en filt och morgonrocken som jag hade haft med mig då jag skulle läsa, kunde inte fatta vad jag hade gjort av täcket. Somnade om igen och vakande av att mobilen larmar för att jag hade ställt klockan på åtta. Inte utan att jag skrattat lite åt mig själv idag. Kul att man kan göra det någon gång ibland. Blev extra glad över att det var just idag eftersom det har varit löning och solsken hela dagen.
Gozzi och jag har tagit ett träningspass på ängen hemma hos mor och far. Gozzi var så duktig och belönades med att få springa tokiga-gozzi-springet. Nu ska jag äta lite och kolla på tv innan Gozzi och jag tar sista kvällskisserundan.


Gozzi kollar runt

Igår när Emmie och jag var i Boris lilla butik så hade vi nästa hela stället för oss själv. Man kunde tro att vi var sådandär viktiga VIP-kunder där dom stänger hela butiken för att vi skulle komma. Troligtvis så var nog alla utom då Emmie och jag förstås, trötta efter julklappsspringet och där av lite folk. Jag vill åka dit igen, snart eller nu. Kan man locka med att det finns fina backar och annat kul att göra i närheten.
Så vi får se.....

Har ni hört att det ska bli snökaos?
Ta det lungt i trafiken om ni måste ut och köra.

:-))
........var borta, men vi har varit där. Steg upp väldigt tidigt för att vi ta skulle ta oss en tur till Boris Lennerhovs lilla butik. För er som inte varit där, säger jag bara, "åk dit". Emmie och jag hade planerat vår lilla resa några veckor för att det krävs ju lite planering när det ska passa med jobbtider och barnvakt till lurvetass. (Tack Sabbe för hjälpen Gozzi) Men eftersom jag bara hade en natt nu så passade jag på att ta semester. Mycket trevlig dag har vi haft Emmie och jag, pillat på alla saker, ätit gott, fikat gott, skrattat mycket, handlat, letat och provat. Om ni vill se mera av stället vi varit på kan ni gå in på deras blogg som drivs av några av tjejerna som jobbar där. www.gekas.se/bloggen
Det ska bli skönt att få krypa ner i goa sängen


provdockor finns det gott om på gekås

Nu är det sova som gäller!


Sov Gott

:-))
Vaknade på morgonen med solen som gassade rakt in på mitt ansikte. Fattade först inte vad som hände, fick för mig att någon lyste med en ficklampa rakt i ögonen på mig. Har ju inte rullat ner av den enkla anledningen att man inte vetat om det varit natt eller dag några veckor tillbaka. Men jag vände mig och drog täcket över huvudet så blev det mörkt igen. Jag hörde Gozzi gny till lite av besvikelse om en för honom tidig morgonpromenad för att kissa in de bästa ställerna först av alla. Men jag tyckte att han fick en väldigt sen kvällskissrunda så han fick minsann klara sig tills jag var reda att möta dagen. Nu är det snart dax igen, för en kissrunda innan livet tar oss vidare på nya äventyr.


Man behöver inte vara mindre värd för att man känner sig lite sliten

När livet ger dig citroner,
gör marmelad.

Puss och kram

:-))
Gozzipromenaden på lördagsmorgonen resulterade i lite frostiga bilder. Vilken morgon. Solen sken från en klarblå himmel. Men så kallt. Fåglarna har det jobbigt nu när det inte finns så mycket mat. Ska köpa lite fågelmat och förse de små liven med i morgon. Håll till godo med en del av dagens bilder.


Att en ynka liten gren kan vara så vacker


Varje liten gren var täckt av frost


Ett frostigt eklöv hade letat sig fram i solen

Sov gott!

:-))
Gråzon, uppförbacke, funderingar och ältande. Ibland bara fastnar det som ett mantra, tankarna. Nu har jag börjat att lyssna på radion när Gozzi och jag promenerar och det är bra för att släppa taget om bokstäverna som bildar ord och meningar. Men att komma fram till ett beslut så gäller det ju att släppa tankarna som mal i huvudet dag som natt. Hur mycket jag än är medveten om att man inte kan komma fram till ett bra beslut inte alltid rätt, men bra beslut så ska man ju helst släppa funderingarna innan John Blund kommer, om han kommer. Det blir som en sur socka i en lika sur sko om man inte släpper taget och vädrar. Det omedvetna styr mera än vad man tror. Att städa upp i sin inre garderob tar längre tid och är mer krävande än det värsta träningspass. Det ska fram i ljuset och betraktas.


Livet med skygglappar kan ge vissna blad

:-))

Idag är det torsdag och en härligt ledig dag. Även om jag hade lite att göra så är det ju inget tvång när man får det gjort. Kunde lika väl väntat tills i morgon eller nästa dag. Emmie var här och åt med mig på sin middagsrast. Passar ju mig bra för då slipper jag äta själv och Emmie får lite lagad mat mitt på dagen. Jag har tvätta och plocka undan lite medan jag ändå slappade runt, så har ju Gozzi fått några kisserundor naturligtvis. Det tar tid att rasta honom för han har mera intresse av alla löptikslukter. Jag fattar inte hur han kan suga sig fast så i marken som när han hittar en liten pöl efter en tik. Han ser ut som ormen i djungelboken när man tvingar upp hans huvud från marken. Sedan tar det en stund innan man kan få kontakt med honom. Så går vi några steg och då är det dax igen. Finns det näskorgar med köttbulledoft? När Emmie hade jobbat klart bjöd jag upp henne på lite fika och då passade vi på att planera lite inför måndagen. Det ska bli så kul att åka en sväng och komma utanför kommunen. Ikväll tog Gozzi och jag en runda på stan för att dregla utanför alla butiker med sina erbjudande. Nu börjar min lediga dag närma sig sitt slut, ska kolla lite på tv och sticka färdigt en mössa innan jag går en sväng med löptiksluktaren.


Gozzi och jag har varit och matat fåglarna med äpple från Öland idag

Sunda matvanor,
sund motion,
sund vila och en sund livsföring
håller i stort sett vem som helst frisk.

kan inte påstå att jag är den rätte att yttra mig om detta

:-))

När jag idag såg alla fåglar som satt utanför och väntade på lite goda hembakade kakor av smör så fick Nikon och jag en ide. Slänga ut lite kakor till fåglarna och så kan vi ta lite fina fågelbilder i utbyte. Så ut med kakorna, fram med Nikon och så satte jag mig tillrätta och väntade. Där låg kakorna och hånskrattade åt mig. Efter en stund så tröttnade jag för att koka mig lite te. Vad fåglar det kom, de pickade och mumsade. Så jag smög fram till fönstret och riktade Nikon, fåglarna var borta. Efter en stund så gav jag upp, så det blev lite amaryllisfotografering som tröst medan fåglarna satte i sig varje smula av mina smörbakade kakor.






Undrar vad jag ska göra nu?
Jag är ju ledig

:-))


Tyst och död (röd) är telefon......





Vi kommer till en vårdtagare inatt där parets telefon inte fungerade. Jag börjar att dona lite för att se om jag kan hitta felet. Hur jag än gör så är det helt dött i luren. Då tänker jag att jag skulle ju kunna ringa till deras telefon från min jobbtelefon för att höra om det går fram några signaler.
Följande samtal utspelar sig då mellan mig och vårdtagaren.
Jag kan prova att ringa till er telefon, säger jag.
Vårdt: Gör du det.
Jag: Vad har ni för något telefonnummer?
Vårdtag; Det vet inte jag.
Jag; Har du det uppskrivet så kan jag leta upp det?
Vårdtag; Jag vet inte. Vad menar du?
Jag; Ditt hemnummer?
Vårdtag; Jaha! Nu fattar jag, jag har XXXXXXX
Jag slår nummret och väntar och väntar......
Då säger vårdagaren; Jag tror inte det är någon som svarar för de ligger nog och sover vid denna tiden.

Hoppas jag nu inte får avdrag på lönen för att jag har skrattat så mycket på jobbet inatt.

Ha en bra dag!
Nu är jag leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedig i nio hela dygn.....lalalalalaaaaaaaaaaaaa

Uppskattning är den perfekta
presenten för alla tillfällen.

:-))

:-))





Gör: Kom just hem från ett möte, ska äta lite innan det är dax för en Gozzirunda och så ska jag kolla om John Blund är kvar i sängen innan jag går till jobbet igen.
Folk blir förvånade när de hör att jag: Inte har varit ute och gått
Om jag vann fem miljoner skulle jag: En mille var till barnen och så lägger jag beslag på en själv och för min peng skulle jag köpa en sjöbod på Öland.
Jag hade velat uppfinna: Röntgenmaskinen
Gör mig glad: När mina barn hör av sig
Gör mig arg: Orättvisor
Jag är stolt över: Mina barn
Om jag fick leva om mitt liv skulle jag: Hoppats på att jag hade studerat mera och utbildat mig till mitt drömyrke (fotograf)
Vem får dagens tre röda rosor: Rosorna ger jag till mig själv idag. (Fotograferingsobjekt)

:-)



Ta inte livet för allvarligt.
Du klarar dig ändå inte ifrån det levande.

:-))
Satte mig en stund idag för att skriva ner lite vad som behöver hinnas med i stugan på Öland innan 2010 är slut. Tänkte samla min härliga familj en (två) helger för att hinna med att renas ur lilla ladan och köra gamla spisar och annat till tippen. Huset behöver skrapas och målas och det behöver byggas lite här och var så massor av annat. Jag kommer att muta med god mat och dricka och annat trevligheter på kvällarna. Tänkte redan nu snart sätta upp några datum så att alla vet och kan paxa dessa för stugan och mig.
Det kommer att bli så fint.


Kommer ni ihåg denna bilden.......


........här kommer en ledtråd till. Var det lättare nu?

Då var det dax för jobbet igen.
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vad rooooooooooooooooooooligt!!!!

:-))
Man ska inte kolla in goda matrecept när man slöbläddrar i en tidning när man kommer hem från jobbet och är hungrig. Kylskåpet ekar tomt och det blir man ju inte mindre hungrig av. Men en sak har jag, massor av gott te som jag fick i julklapp. Bara att välja och vraka. Bröd  från frysen och leverpastej med gurka fick duga. Nu ska det bli skönt att sova, medan det snöar ute.
Bara jag inte drömmer om mat.


Jag älskar tulpaner

:-))
Nikon och jag tog en sväng till Rödebybacken för att fotografera lite. Dennis och Sara skulle dit för att träna lite innan de stora backarna väntar. Synd inte solen kunde leta sig fram, är trött på den gråa yllefilten som täcker vår himmel.



Så var det snart jobb igen, helgen går fort när man bara är ledig två nätter. Tre nätter nu på jobbet sedan är jag ledig hela nio dygn. Ska bli så skönt.
Som tur var så känner jag mig inte (lite) sjuk längre. Hoppas det bara var trötthet.

Ha en trevlig kväll!

Puss och kram
Känner mig inte riktigt bra, trött, ont i huvudet och magen. Kan vara avsaknad av solen. Har lite ont i halsen då jag sväljer om jag känner efter riktigt ordentligt, så har jag har nog lite feber. Undrar om jag inte är lite snorig me. Ska koka mig lite te för att se om det hjälper.


Tänder lite ljus för att pigga upp mig

:(

Ett bra sätt att få fart på skrattmusklerna är att gå hem från jobbet en tråkig grå dag och veta att det är fredag.



" Det handlar inte alltid om att lägga tid till livet,
utan också liv till tiden"

:-))
3 miljoner drabbade och 50.000 kan vara döda. Två miljoner barn i Haiti riskerar svåra skador både kroppsligt och känslomässigt.
Så långt borta men ändå så nära.




Att se fram emot en ljusnande morgondag
kan hjälpa oss
att ta oss igenom en dyster och
molnig dag.

Kram
Undrar om det är påskharen som varit framme och värpt guldägg på mitt köksbord?
Lite tidigt i så fall, men han måste ju naturligvis börja någonstans.



:-))
Började dagen med en liten runda med Gozzi, bara så att han klarade sig tills jag hade käkade frukost. Efter frukost blev det en lite längre runda innan jag satte mig framför dator för att kolla på lite foto, sortera och slänga det som inte ska sparas. Vad är det som händer när man kollar på foto, tiden bara rusar iväg. Jag satte mig, kollade på några bilder och så hade gått två timmar. Hur går detta till? Bra att ha en massa foto att kolla på när man blir gammal, för då går tiden sakta sägs det. Tiden är dryg i väntan på måltiderna. Tänk att få göra ett bildspel som spelas upp på alla äldreboende, där kunde de sitta och njuta av blommor från öland, solnedgången, utsikt från bryggareberget, Triongrabbarna i målsegerns söttma, lekande barn, hundar, snöbilder, sommarbilder, gamla bilar, nya bilar, jag ni förstår nog att listan kan göras hur låååååååång som helst. Ska ta upp detta med Per Jonsson, äldreförvaltningens hövding. Det borde ju inte vara så svårt att genomföra.
Vilken bra ide!
Kom jag på den själv?


En gammal grålle kan ju väcka minnen från förr

Nu har jag inte tid med er längre,
ska bara kolla lite bilder till, sedan är det dax för lurvtass att gå en sväng innan jag ska fixa mig lite mat.

Ha en trevlig fortsättning på dagen
och glöm inte att
Lysa upp din dag med tacksamhetens solsken

:-))



Idag så har det varit en fridag och vad passar då bättre än att sopa ut julen. Det tog mig 37 min och 14 sekunder. Två julstjärnor, en tomte, en ljusslinga, en ljusstake, två röda kuddar och ett julpåslakan. Första julen utan gran och alla tomtar och annat plock är nu över och det är skönt. Det är som om det inte varit jul på någotvis. Men det var ju förra året. Nu är det en ny jul som jag har att se fram emot :-)) Men det ska bli påsk,pingst, midsommar........osv innan dess.


W blåset ut tredje ljuset

Igår var jag på bio. Sista delen i millennium-serien "luftslottet som sprängdes". Men en sak är säker, bio och godissug hör inte ihop. Jag var så gottesugen hela dagen igår och det blev inte bättre av att gå på bio. Men nu efteråt kan jag ju tycka det var bra att inte äta något godis eller annat onyttigt för jag hade säkert satt det i halsen eftersom filmen var så spännande. Noomi Rapace är mycket duktig skådespelare och gör rollen Lisbeth Salander så jäkla bra. Vi ska hyra filmerna en regnig dag för att kolla på dem igen. Det sägs att det ska finnas manus till en bok till som inte blivit utgiven. Stieg Larsson hade tänk att skriva 10 böcker om Mikael Blomkvist, man kan ju bara beklaga att det inte blev en fortsättning.




Ikväll blir det tv-soffan, tända ljus, gott te och fötterna på bordet. Ska kolla om jag har något nyttigt att smaska på annars får det bara bli te. Det duger.
Susan Boyle som sjöng sig in i våran hjärtan blir först ut på tv-kvällen i dokumentäret "drömmen som blev sann". För er som hörde hennes sång nu innan reklamen kan jag bara säga "grattis", varje hårstrå står på min kropp och mina ögonen är fylla av tårar.
Jag är så glad över att få vara ledig en kväll som denna.

:-))
Har varit på ett möte idag på jobbets vägnar som handlade om genomförandeplan i äldreförvaltningen. Just nu känns det lite snurrigt och man har svårt att greppa vad som de vill ha gjort och varför. Eller hur den har uppkommit. Kan det vara alla skriverier i tidningen. Nu ska vi vara riggade till händer och fötter. Men måste allt alltid vara så ut på udden. Jag kan förstå att det är bra att ha en plan där man ska utföra en handling så lika som möjlig oavsett vem det är som är utföraren. Men detta får ju inte på något sätt bli en ersättning av den viktiga kontinuiteten. Att få en handling utförd med ett få tal utförare måste ändå vara det viktigaste och det som man ska sträva efter. Biståndshandläggarens beslut som i alla fall bedöms efter brukarens behov borde väl vara nog. Kan bara tänka mig själv om jag skulle behöva ha hjälp och det kommer 27 olika människor till en på en vecka. Även om nu dessa skulle utföra handlingen lika som biståndshandläggaren och jag kom överrens om så vill man ju inte att det ska springa olika personer hos en för då blir det ju mera en robbothandling än ett mänskligt möte.


Skulle det vara en lösning med en mask, så ser alla lika ut också

Det blir nog bra till slut, det brukar vilja bli det.

:-))

Fick med reklamen ett kusrsprogram från medborgarskolan, tänkte anmäla mig till fotokursen. Men det fanns ju hur mycket som helst jag skulle vilja gå på.

Klädsömnad
Stickning
Lyxiga tryfflar
Docktillverkning
Teater drama
Båtkurs för tjejer
Rallylydnad med Gozzi
Skrivarcirkel - kreativt skrivande
Spanska
Digital fotografering



Tur det finns lite att göra ifall man skulle få långtråkigt.
Får nog nöja mig med fotokursen.
Nu ska jag sova för om några timmar ska jag på kurs med jobbet.
Ikväll blir det bio.................Ohhhhhhh va roligt!

:-))
Natten mellan torsdag och fredag drömde jag att någon snodde min Nikon. När jag väl hittade den så var den trasig, jag vaknade av att jag var helt svettig och hjärtat slog.
Hu hemska tanke!


Ispromenad från Wämöstrand..........


....till Rosenholm där Triongrabbarna tränade

Nu så är jag nybadad och frukosten avklarad, då var det bara lite vila också.

:-))
Från lördag hela veckan till endast lördagsgodis. Min målsättning är att dra ner på godismumsandet. En dag i veckan räcker. Vi i sverige är väldsmästare på att mumsa godis, 17 kg per peson och år gör oss till jordens största gottegrisar. Många tror att det beror på plockegodisets som kom till butikerna på 80-talet. Det började i en liten skala, men ju mera godis det finns att välja på, ju mera plockar vi till oss. Även jag, plockegodis är jättegott. Som ni säkert redan vet, är godis inte bra för oss.  Sedan 80-talet har medelvikten ökat med fem kilo och antalet feta svenskar har fördubblats. Vart femte barn är överviktigt, detta ökar risken för diabetes 2, högt blodtryck, åderförkalkning med proppar i hjärtat och hjärna eller sjukdommar i rörelseapparaten senare i livet. Jag personligen tror ju inte att vi ökat i vikt för att vi är världsbästa på att äta godis, utan vår kosthållning för övrigt och hur vi rör på oss är också en bidragande orsak. Snabbmat, fikabröd, dryckesvanor och.....ja ni vet nog själva. Det har nog aldrig funnits så mycket bantningsdieter som nu. Från rena rama svältkurer till äta så mycket du orkar. Många av mina arbetskamrater har tagit tag i sin vikt och med mycket gott resultat ser vi hur de förändras. "Mycket bra jobbat tjejer".


Bättre än godis

Har du också svårt att låta bli gotteburken.

Prova detta först nästa gång du blir sugen.

Ät frukust, lunch, middag och två mellanmål. Låt det aldrig gå mer än tre timmar mellan målen.
Dra ner på saltet, efter salt vill man oftast ha sött.
Avsluta måltiden med en frukt.
Ibland förväxlas godissuget med törst, Prova att dricka något.
Surt och beskt kan hämma sötsuget, grapefrukt, en citronskiva eller en liten, liten, liten bit mörk choklad kan hjälpa dig.

I morgon är det lördag och då ska jag äta Marabou Apelsin krokant som jag fick som gåva efter paketleken hos familjen J och T.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Marabou
Om ni vill veta så innerhåller den 130 kcal per 25 g. Min choklad är på 200 g och jag tänker sätta i mig hela kakan själv. 8 gånger 130= en hel middag.
Men är det lördag så är det.

:-))


Många, många, många år har vi träffats. A-M, B, M, E, I-L, B, F och så jag. Så var kvällen här då vi skulle ses för att skåla in det nya året, massor av god mat, sex-leken och prat om livet.


Skåååååååååååååååååååååååååål


Sex-leken


Äta gott


Goda kakor

Trevlig kväll med mycket minnen och skratt, som alltid då vi träffas.

;.))
En nattarbetare ska lägga sig sent när man är ledig för att stiga upp mycket senare, inte lägga sig sent och stiga upp tidigt. Idag var jag uppe väldigt tidigt, Gozzi kikade på mig under lugg för han trodde nog inte vad han såg. När jag närmade mig ytterdörren för att ta en runda med Gozzi så låg han lungt kvar. Väl ute så blev det fart, som vanligt när det är snöigt. När jag gick omkring utan veta var jag gick så kom jag att tänka på de sju dvärgarna och funderade på vad det hette. Jag kom bara på fem, Toker (som är jag), Blyger, Trötter, Prosit, Butter och så inget mer. Jag vände och jag vred, letade och letade i mitt minne som inte var stort, men jag hade ändå hoppet om att det skulle dyka upp. Men, inte!!!! Det var bara att acceptera att de sju dvärgarna bara var fem. Men så dök han upp den kloke av alla, naturligtvis måste det finnas en Kloker. Men det fattades ju ändå en för att familjen skulle vara samlad. Men vet?
HJÄLP!!!!!

Toker, Blyger, Trötter, Prosit, Butter och Kloker
och så....?


Snart är det dax för kulorna att ge sig tillbaka i förrådet för att återhämta sig.



Visste du att högskoleprovet endast fått full pott av 5 personer/ dvs 122poäng.
Undrara vet som fått minst?

:-))

Fästa blicken och så ett solskensleende mot sin mamma som är det bästa i världen, trygghet, mat, värme och massor av kärlek.



Efter en eftermiddag med många som ville hålla lilla N i sin famn, sover hon nu säkert gott när lugnet har lagt sig. W har haft fullt upp med att hålla morbror Dennis sysselsatt med fotbollen och alla sakerna.



Härliga timmar med mat, skratt, paketlek, kladdkaka, spel och massor av W och N gos.

Sov gott!

:-))
Många bilder har det blivit 2009, en del mycket bra andra mindre bra. Eftersom jag fotar det mesta som kommer i min väg så har det nog blivit runt 12.000 bilder innan papperskorgen fått sitt.
Här är mitt sätt att återberätta året 2009.



Hela härliga underbara familjen, det bästa i livet.

:-))



Hemmasnickaren A1 är i full gång på minsta lediga tid med lillkillens rum. Under ett antal månader har nu W´s rum börjat ta form. Tapeter och målning var ju gjort för några veckor sedan. Men det gick inte att känna igen idag då jag var där. Målade figurer på väggarna och en egen klätterborg som på kvällen ska husa en sovande riddare. En pojkdröm har gått i uppfyllelse. Jag kan tänka hur det kommer att se ut när A1 har grabbgänget på besök, kan det bli som när min storebror fick ett tågbana i julklapp när han var liten. Vem lekte med tågbanan? Inte var det min storebror, utan golvet var täckt av de vuxna.
Häng på här nu så ska W visa en del av in och utgångarna i borgen.


W visar vägen, bara häng på


..och så kommer man ut här. Men man kan oxå......


..klättra upp här för att komma ut på andra sidan.


På en av väggarna ser det ut såhär.....


och på en annan så här

En liten bild på motivet utdraget från nätet har blivit en stor bild på väggen. På frihand har han först ritat upp bilden sedan målat den. Mycket bra jobbat.


Mormors lilla tjej med de pussgoa kinderna (bakom N och Annelie kan ni se en giraff ta form)

N har blivit så stor och det är ruskigt va de växer i början. Den lilla munnen har börjat att le. Hur söt som helst.
Tack för den goda maten Annelie, vi ses snart igen.

Sov så gott!

:-))




Alla dessa röda dagar gör en vill. Men för min del kvittar det ju eftersom en natt är den andra lik oavsett färg. Det är ju klart att det blir lite mera bidrag i plånboken under röda nätter. Igår var det fotboll så en tur till Ronneby fick det bli. Man kan ju inte säga att man är i Ronneby allt för ofta. Första matchen var ingen hitt men andra och tredje gjorde de väldigt bra ifrån sig. Så även om vi inte vann hela kalset så kunde vi trionanhängare åka därifrån med högburet huvud. Hoppas det blir lite träningsmatcher snart så man får provknäppa de nya inställningarna på Nikon innan allvaret börjar.
Oj då!
Klockan redan nio, ska sova en stund innan jag drar till Annelie för att lämna hö till pollarna.


Blir sååååååååå suuuuuuuuuuuuuuuugen!!!!!!!!

Tar du för givet att andra förstår hur
mycket du uppskattar dem
tror de förmodligen att du tar dem för givet.
Sätt ord på din tacksamhet och uppskattning.

:))
En tur till Öland är ju aldrig fel, så när Glenn skulle ta en tur till Kalmar med tjejerna var jag inte sen att hänga på. Medan Kalmarbutikerna fick besök av två köpsugna medresenärer så tog vi oss till lilla stugan för att kolla läget. Blev man sugen på att stanna, eller? Blommorna fick lite vatten och huset en snabbkoll så bar det av hemåt igen. Men en sak är säker, för mig har Öland sin tjusning även på vintern.


Tur, fåglarna hann flytta på sig




Då var det lördag igen och jag ska äta plockegodis. Ska byta ut maten mot en stor tallrik med mitt favogodis.
Det är så det ska vara när man har börjat det nya sunda livet. Godis på lördagar.

Ha en trevlig kväll!

...och för er som ska kolla boll i morgon. Syns vi där!

:-))
Ett underbart slut på 2009 och en lika bra början på 2010. (Jag vet inte hur många gånger jag fått skriva om 2010, det råkar bli en nolla förmycket, 20010). Årets sista dag avslutades med god mat och bubbeldryck, efter att vi ätit i lugn och ro så var dax för att skåla in det nya året. Det var bara att ta ett kliv ut på Glenns balkong så kunde man beskåda en himmel som skiftade i alla färger. Mycket vackert. Vilken vacker och magisk natt, fullmåne och nyårsnatt. Vid midnatt var det nästan lika ljust som på dagen.


Många och vackra raket

Kan man börja det nya året bättre än att ta en sovmorgon, bara vara ledig och liksom njuta. Ett nytt år med många oskrivna blad att fylla med glädje och förväntan. Jag kommer då att tänka på nyårsdagen för tre år sedan då Emmie och jag tog en långpromenad för att påbörja det nya året sunt. Vi hade nog hunnit gå 30 minuter när jag fick väldiga hjärtklappningar som jag den sista tiden haft titt som tätt. Dessa hjärtklappningar hade jag haft i många år från och till. Men de sista två åren hade jag de ofta, säkert flera gånger i veckan. I början sökte jag sjukvård för mina besvär men fick då höra att det var något jag skulle lära mig att leva med för det fanns ingen hjälp att få. Men just denna nyårsdagen gick det inte över, det bara dunkade på timme efter timme till slut åkte jag in på akuten. Om ni någon gång suttit på akuten och tyckt att det varit drygt så kan jag säga att det tog ca 15 minuter från det jag kom in till akuten tills jag låg på hjärtintensiven. Sladdar och kanyler täckte min kropp. Hjärtslag på 260 i minuten. Jag var helt slut efter att hjärtat dunkat på så i fyra timmar. Läkaren sa att jag sprungit mitt livs första maraton gånger fyra, otränad. Just denna nyårsdagen var början till ett nytt liv, ett liv utan hjärtklappningar, utan att behöva vara rädd för när eller hur länge det skulla hålla på. Fyra månader senare så opererade jag, vilken tur att jag hamnade på sjukhuset denna dag annars hade jag säker lidit av mina hjärtklappningar än.

Dagens underbara långpromenad 2010, resulterade i fina bilder och massor av frisk luft.









Det krävs vishet för att acceptera
att en annan människas förslag
är bättre än ens eget.

God fortsättnig!

:-))