Här kommer en bild på Ellas små valpar. Eftersom det är Ellas c-kull så ska alla valparna heta något på C, kan ju va kul och se vad Annica och Yngve kommer att hitta på då. Eller vi kan ju hjälpa till. Vad sägs om Clabbe, Coolman, Clapton och Cliff till bebbebojkarna och Claudia, Cheer och Cathinka till bebbeflickorna.
Så Annica då var det klart.
Har du något bra förslag?


Vilka små godingar

Idag är det ledig söndag och det tillhör inte vanligheten eftersom jag annars jobbar alla söndagar.

Ikväll blir det fotboll på Rosenholm, ska bli så kul.



Nu ska det bli en runda med Gozzi.
Vilket väder vi har!

:-)
Då var det dax för Malmö, melodifesten har börjat, deltävling fyra har startat. Man kunde glutta lite vad som händer och jag kan bara säga att festen är i full gång. Vi som då inte tagit oss till Malmö denna lördag får njuta av festligheterna framför tv-rutan. Men vi får vänta ännu några timmar innan vi får ta del av det roliga.
Men jag måste bara undra
Var är alla schlagerbidrag?
Det är ju mera ett musikprogram än schlager.

Har som vanligt tjuvlyssnat på kvällens bidrag.

Låt nr ett; Stopp med Sibel
Låt nr två; Magisk stjärna med Py Bäckman
Låt nr tre; Human Frontier med Neo
Låt nr fyra; Thursdays med Lovestoned
Låt nr fem; This Is My Life med Anna Bergendahl
Låt nr sex; Jag vill om du vågar med Pernilla Walgren
Låt nr sju; Idiot med Noll disciplin
Låt nr åtta; Hallow med Peter Jöback

Vad ska man då säga om detta startfält. Skulle inte förvåna mig om Idiot låten går vidare med tanke på de som inte tycker om melodifestivalen, som aldrig skulle få för sig att titta, röstar på denna låten för att jävlas.
Jag undrar hur de som inte gillar schlager ändå vet så mycket om låtarna.
Om man nu ska sia lite så tror jag på Pernilla och Anna går till Globen och så Sibel och Peter till andra chansen. Undrar om Py är mera som utfyllnad än deltagare, förlåt mig men jag tycker det får vara nog nu.


Älskar, älskar inte, älskar, älskar inte, älskar..........schlager

Ha en trevlig kväll!

Puss och kram
:-)
Då var väntan över, Gozzis syster Ella har fått sina valpar. Sju stycken välskapta underbara valpar, tre tikar och fyra hanar. Det ska bli så roligt att komma till Tyresö om några veckor för att gosa valpar. Det är ju alltid ett trevligt inslag i vardagen, men man blir ju så sugen.


Gozzi längtar att få träffa W-valpen (härlig vårbild)

När Gozzi och jag var hos W senast så var det full snöstorm. jag skulle gå en lten runda med Gozzi och då ville W följa med i vagnen. Vi kämpade i snömodd och med de små hjulen på vagnen körde vi fast hur vi än gick. När vi efter mycket möd och stort besvär kom tillbaka hem till gårsplanen så ville W att vi skulle jaga Gozzi med vagnen, något som tillhör W,s bästa kulfaktor, han skrattar så han tappar andan. Det är så kul för Gozzi är verkligen med på noterna, han springer runt och retar oss för att vi inte ska kan fånga honom. Vi körde fast och vagnen fastnade i snövallarna och ju mer vi fastnade desto roligare var det. Men snart är snön borta och då får han passa sig Gozzi för då kommer vi att ta honom, W och jag. Vilket härligt väder vi har. Nu ska vi ta en lång, lång runda. Den första på många veckor.

Hörs senare!
:-)
.....våren som killade mig i näsan när Gozzi och jag var ute och gick idag. Nikon fick hänga på för man vet ju aldrig om man träffar på något vårtecken. Det närmaste vårtecken förutom då känlsan i näsan var att en andhane ivrigt försökte uppvakta en liten anddam. Men hon verkade inte så sugen på idén. Jag håller med henne, det är alldeles för kallt för sådana aktiviteter ut nu.


Spegelbild, spegelbild, säg mig vem som vackrast i staden är?

Ikväll är det Let`s dance
Vem ska vinna,
vem ska försvinna?



Nattens "mormors lilla kråka" åkande på de glashala landsbygdsvägarna har gått mycket bra. Mindre bra för andra som inte anpassade hastigheten efter väglaget. Typiskt är bara att många larmat en natt som denna och vill ha hjälp när det inte går att skynda om man vill komma fram.



Hoppas att du tog det lungt till eller hem från jobbet idag
så du inte blev ett bidrag till statistiken för februari 2010.

Ledig, ledig,ledig
:-\



Nu vet jag hur det känns för de som har tummen mitt i handen, det blir inte mycket gjort kan jag lova.
Jag har tagit mitt telepatiansvar genom att hålla mina tummar för våra OS medaljörhopp i Vancouver. Efter nattens match i ishockeyn är jag tvekasam till om detta inte ska förbli ett kroniskt kramptillstånd med tummen mitt i handen. Såg ni herrarnas stafettlopp? Jag har träningsvärk idag efter det loppet, jag har även ont i mina knän efter curlingen och vi ska bara inte tala om mina fyrkantiga ögon efter allt kollande. Ska bli skönt när detta är över så man får återhämta sig lite och förhoppningsvis få tummarna på rätt plats igen.


Liten som stor har tagit sitt telepatiansvar

I morgon ska jag köpa garn,
jag ska virka mig en Sverige mössa och med stolthet ska den få värma mina öron tills vårsolen tar över.

Puss och kram
hela dan
:-]
Vissa beslut som man fattat genom åren är man väldigt nöjd och stolt över, andra är man mindre stolt över eller helst vill glömma. Vissa beslut ältar man fram och tillbaka, väger fördelar och nackdelar mot varandra ändå fattar man fel beslut. Minns en gång när jag blev erbjuden en utbildning, jag tackade nej till en betald utbildning för att jag inte hade någon användning av den då. Rätt eller fel? Då tyckte jag nog det var rätt, men undrar om jag tänkte längre än näsan räckte. Med facit i handen så tror jag att mitt beslut grundade sig på att jag inte trodde att jag skulle klara av en utbildning. Synd jag inte provade, hade behövt den utbildningen nu. Man ska gå på magkänsla, lyssna på sin intuition ändå så bortser man från varningar som man får eller känner klart och tydligt. Idag blev jag påmind om ett beslut som jag fattade förra våren, så mycket som jag funderade på mitt beslut, så lätt det hade varit att bara säga ja. Många fördelar, men jag är ju inte den typer som väljer den lättaste vägen. Men idag är jag så glad att jag inte föll för frestelsen att säga "Ja tack". För ett tag sedan var det ett jobb som jag velat söka men inte gjorde. Men nu så har jag börjat att skriva på min nya CV så den ligger färdig om jag skulle komma i situationen igen att jag snubblar över ett jobb som jag vill söka.


Ibland ser man inte det rätta för alla hinder

Nu ska jag snart gå till jobbet, är inte säker på att det är det rätta beslutet eftersom jag legat sjuk sen jag gick av jobbet senast. Men när jag känner efter riktigt ordentligt så känner jag mig mycket bättre än jag gjorde igår.

Fattar du alltid rätt beslut?

:-]
Skogspromenader gör dig glad, mindre arg, sänker ditt blodtrycket, är avstressande och ger dig bättre koncentrationsförmåga.


Solen tittade fram idag likt en blomma från öland en vårmorgon

Skogspromenader med Nikon är avstressande.
Något som jag mera tycker om och gör mig glad är att planera. Det kan vara så enkelt som att palnera ett datum till att åka till Boris lilla butik, en träff, biobesök eller att planera en god middag till någon som vill äta något gott.
När man är sjuk och mest ligger så hinner man ju tänka mera, fundera på vad man ska göra eller hinna med. Just nu skulle jag vilja planera och jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska bli några etapper på vandringsleden i år.
För några år sedan när min vän E-beth var i livet planerade vi en vandringsledspromenad. Planering är ju halva nöjet, E-beth och jag tränade på hur mycket vi skulle orka bära, mat (godis) och var vi skulle börja. Vi hämtade kartor för att vi skulle gå där vi hade tillgång till vatten och sovplats så vi skulle slippa bära på tält. Eftersom nu E-beth valde en annan vandring utan mig så får jag ju inte detta hindra från att planera vidare även om det nu gått några år.
Något som jag även tänkt hinna med i år är att turista hemma, se platser, åka en skärgårdstur, köra på småvägar och besöka andra platser som känns intressanta.

Nu ska Gozzi och jag ut på en liten runda igen
Solbrillor på

:-]



Gozzi släpade ut mig på en kiss o nosrunda och skapandet av innehållet i grön majpåse som är nerbrytbar av naturen. Nikon fick följa med efter att jag dammat av den, var ju ett tag sedan jag fotade nu över en vecka. Har nog inte hänt sedan jag köpte den. Trots att jag försökte smyga och göra mig osynlig så att ingen skulle märka mig på hundpromenaden så träffade jag på tanter och farbröder som var tvugna att komentera all snö som kommit. Jag var ju inte så sugen på att prata men man vill ju inte vara ohövlig. "Oh va snö", "när ska det sluta", så mycket snö har det aldrig varit i stan", var gör de av all snö de kör bort", "vad dyrt", "alla har tröttnat" och "eller vad tycker du". Det kan man ju undra vad jag tycker. Jag vet inte om det är fel med snö när det är vinter och sol när det är sommar. Jag frågade helt lungt om de ville att det skulle regna i stället.
...och vad tror ni att de svarde på det då.....?
Just det!


Sååååååååå fint!

Jag tror att många flera kommer att värdesätta våren i år, mera än de brukar göra. Jag kollade på fotografier från februari förra året som jag tagit och då var snödropparna uppe. De växer nog under snön och när snön har smälter bort så behöver vi inte vänta på vårtecken.


Att skotta snö och is från hyreshustaken var det många som var sysselsatta med idag, man får inte vara höjdrädd.


Vi "stötte" även på en snögubbe.

Mycket av det du ser beror på vad det är du tittar efter.

:-\
Är det något du saknar i apoteksväg nu i sjukdomstider kan du ju fråga mig, här saknas inget i medicinväg. Pappa tyckte jag skulle prova med en (två) whisky, men det finns inte i mitt apotek för tillfället. Ringde om tid till vårdcentralen, men alla tider var redan uppbokade. Så om det inte var livsviktigt så vore det bra om jag väntade med att boka tid tills i morgon eller en annan dag. Eller så kunde jag vänta att boka tills jag blev frisk. Just nu känns det som om det är mest synd om Gozzi som inte får några långrundor. Så om någon har ett löpband som inte används så mottages detta med glädje. Blöja och löpband är Gozzis nya liv. Förhoppningsvis så ska jag nog inte vara sjuk för evigt, om det nu inte hinner bli kroniskt innan man får vård. Men i morgon ska jag vara först på linjen.


Känner mig lite frusen

Massor av Tv-tittande och te blir det till OS från Vancouver. Jag kollar t.o.m på curling och det är inte min favoritsport. Jag gillar paråkning, skidskytte och annat som har med snö att göra.

Jag har även kollat in vårens mode och jag säger bara en sak
VILL HA!!!!
Jag älskar kavajer, chinos, skjortor, sjalar, sandaletter och jeansjackor. Så skulle jag kunna tänka mig en mockaväska med om jag nu skulle hitta lite pengar till att fynda vårmode.

Något som inte tilltalar mig lika mycket är vårens inredningsfärgchock  med bohemchik. Jag är inte så mycket för att blanda friskt, med rutor, ränder och stormönstrat.

Soffan och mera te står på min meny

:-\
Någon sa att Timoteij var kvällens slagerskräll. Kul att låten "Kom" gick vidare som första bidrag, eftersom nu Darin varit favorit hela veckan. Nu fick ju han med en plats, men jag vet inte om hans bidrag passade så bra in i slagersammanhang. Tyckte att han bidrag var mera smärtsamt än slagerdigg, men det var nog för jag behövde något uppiggande. Är trött på att vara förkyld nu, men i morgon blir det nog ett besök hos farbror doktorn för jag misstänker att detta inte går över av sig själv. Nog om detta. Så gick då Alcazar och Erik vidare till andra chansen jag som trodde låten Yeba skulle gå vidare :-), han hade gjort sig i Norge.
Eller hur?



OS i Vancouver fortsätter och våra duktiga medaljörer står på prispallen och glädjer oss svenska som sitter i Tv-soffan och biter på våra naglar, sliter vårt hår, sätter teet i halsen och toppar blodtrycksmätaren.

Nu ska jag tycka synd om mig själv,
glass, chokladsås, te, kan ju hjälpa.

:-\
Jag var bara tvungen att tjuvlyssna på kvällens bidrag. En liten snutt eller truddelutt på varje låt gick att förhandslyssna innan kvällens musikframträdande. Svårt att bilda en uppfattning om hur det ska gå.
Många nya namn för mig bland kvällens bidrag.
Men jag tror nog att Darin ska kunna komma vidare utan problem.
Men man vet ju aldrig.

Här kommer kvällens bidrag

1 . Bidrag; Hedlines
Upphovsmän;Peter Boström, Tonny Nilsson
Artist; Alcasar

2. Bidrag; Tonight
Upphovsmän; Sharon Vaughn Anders Hansson
Artist; Johannes bah Kuhnke

3. Bidrag; Doctor Doctor
Upphovsmän; Mirja Breitholtz, Tonny Nilson
Artist; Elin Lanto

4. Bidrag, Hur kan man tro på kärleken
Upphovsmän; Niclas Lundin, Tony Malm, Kennet Gärestad
Artist; Erik Linder

5. Bidrag; Yeba
Upphovsmän; Tuomas Pyhärjärvi, Getty Domein
Artist Getty Domein

6. Bidrag; Kom
Upphovsmän; Niklas Arn, Gustav Euren, Karl Euren
Artist; Timotij

7. Bidrag; You`re Out Of My Life
Upphovsmän; Henrik jansson, Tony Nilsson
Artist; Darin

8. Bidrag; Haven Or hell
Upphovsmän; Håkan Larsson, Björn Lönnros, Jörgen Svensson
Artist; Crucified Barbara

Vem är din favorit?

Lycka till!
Kan vissa behöva mer än andra
Utan att nämna några namn

Snörvel, snörvel, host, host......

:-\
Är så trött på att min förkylning eller vad det nu är som händer i min kropp inte vill släppa taget och försvinna, brinna upp. Feber, ont i huvudet, munblåsor och hosta. Om det nu inte har gått över tills på måndag så lovar jag här och nu att gå till farbror doktorn för nu är jag trött på snorpapper, alvedon, nässpray och hostmedicin.

Idag är det lördag och då får jag äta tröstgodis


Vilken tur och tröst för mig att det är lördag idag för då får jag äta upp mina godisar.

När jag körde hem från jobbet idag så var det riktigt halt. Som tur var så höll sig alla andra hemma när jag halkade omkring, tur vallarna finns så man här något att stussa mellan.
När jag kom hem så fixade jag världens frukost med ägg hembakat surdegsbröd, massor av te och yoggi. Nu ska jag bara dricka upp min tredje kopp te och äta lite tröst innan jag gör mig redo för John Blund.
Ska bli så skööööööööööööööööööööööööööönt.

Ha en trevlig dag!

:-/

Någon har flyttat in i mitt huvud. Denna inneboende heter nog Willy, för jag tror att han är snickare. Han håller på att banka med något som jag tror är en slägga, kan vara en borrmaskin typ kobra. Jag hade hoppats på att Willy skulla ta kvällen någon gång men han bara hamrar på. Har försökt sjunga vaggvisa, men då bankar han på ännu värre till mitt nynnande. Jag ska ge honom en stund till annars ska jag avskeda honom, göra honom hemlös och utblottad.
Nu har jag satt på mig lite te och rotat igenom hela frysen efter en liten kaka att trösta mig med.
Ingen kaka, inget annat smaskigt till en gottesugen hittades.



Heja Anja!
Såg just nu reprisen på Anjas krasch i störtloppsbacken, satte nästan teet i halsen. Anja fick en medalj som tur var med tanke på att hon nog hade ont i hela kroppen efter kraschen och alla blåmärken som täcker hennes kropp.  Stark gjort. Hon är en härlig tjej Anja Persson.
Undrar varför alla klagar på mössorna som Sveriges OS-hopp har på sig. Jag tycker att de är jättefina och så är de inte stickade som många tror för de är virkade.

Då var det natten igen!

Natti natti!

:-]




Jag har hört från väldigt säkra källor att det ska bli mera snö i helgen.
Lite snö?
Men det låter ju trevligt, det var ju längesedan.
Eller hur?
Då tänkte jag att vad passar bättre en nyhet som denna om inte ett litet foto på
snö(droppar).


Undrar om det är dessa droppar som ska snö(a) i helgen?

:-)

Tänk, halva februari har redan passerat. Snart är det mars årets drygaste månad enligt mig. Vilken tur att Annelie fyller år i mars så att det händer något kul. Mars brukar vara slabbig, halkig, grå, regnig i och för sig blir dagarna längre och natten kortare men det hjälper inte. I år ska jag ta tag i tråkiga-mars-tänket, jag ska göra allt för att mars månad 2010 ska bli jättetrevlig, en månad som man kommer att längta till andra år. Hur det ska gå till vet jag inte ännu men det får lösa sig. Jag ska börja den roliga månaden med att fira min arbetskamrat som fyller år, sedan ska jag gå på trevligt möten och så kommer resten av månaden bara att fortsätta med trevligheter. Nu ser jag fram emot mars, ska bli så kul att det snart är mars, ska bli såååååå kul.
Eller Hur?
Vilken månad tycker du är tråkigast?



Sov Gott!
:-)
Nikon och jag har lekt lite bland rosbladen idag.
Snart är det möte och möte och möte....



Ha det bra, trallalaaaaaaaaaa

:-)
Idag är det fettisdagen men för att vara på den säkra sidan att inte missa läckerheterna så blev det en fastlagsbulle redan igår. Vår trevliga träff hos Fia resulterade i hemlagade fastlagsbullsmumsade tjejer, men innan bullen fick rulla runt i min gom och kittla smaklökarna så åt vi frallor med ost och körsbärsmarmelad.
Så ljuvligt gott!


Blir du sugen?

När vi hade ökat på rynkorna med de värsta skrattattackerna om prat från gamla minnen och tokigheter som vi hittat på under åren så skulle vi kolla film. Fias katter smög runt för att kolla vad vi höll på med, inte konstigt med tanke på att vi fick värsta skrattattackerna igen av filmen då vi associerade till oss själva. Vi är ett härligt gäng av tjejer som  har träffats i många år. Det var när min stora dotter Annelie gick i 4;de klass vi började spela teater för att får ihop pengar till en resa till skåne vi började träffas. Några har valt andra vägar men vi som är kvar ger inte upp den snart 20 åriga gemenskapen. Det är inte klokt va roligt vi haft genom åren.


En av Fias katter som satt och lurade bakom soffan

Det är mera effektivt att ta regelbundna pauser än att tvingas tvärstanna.

:-D





Tänk så mycket kärleksobjekt det finns.
Till sig själv, till andra, med andra, i mat, kakor, möbler, djur och drömmar. När jag kom hem från jobbet idag så somnade jag nästan genast, tog säkert inte så lång tid innan jag påbörjade min dröm som jag inte vill släppa taget om då jag borde öppna mina ögon igen. Jag drömde om ett rum som jag hade möblerat med röd soffa, vita kuddar, massor av värmeljus, röda rosor, mitt rum var som en varm famn, som ett pulserande hjärta full av kärlek. Varje gång jag sluter mina ögon så öppnar jag dörren till mitt rum. Jag ska skriva ner alla detaljer till mitt hjärterum, så att jag kan uppleva min dröm med öppna ögon någon gång i framtiden. I mitt rum ska jag bjuda på romantiska middagar, kärleksmums, hjärtegodis, älsklingsdesserter och ljuvlig musik till alla hjärtegryn.
Jag är nog en romantiker!
Fniss,fniss,fniss



När kryddan är kärlek,
tycker alla om maten.

Puss puss
Alla hjärtans dag!
Vilken härlig söndag
Mina tankar går denna söndagen till mina underbara barn
och
världens goaste barnbarn.


Massor av rosor till mina nära och kära


Farmors L-hjärta


Farmors K-hjärta


Mormors W-hjärta


Mormors N-hjärta

100 000 000 pussar till er!

Med en gnutta kärlek
kan man komma långt, långt.

:-D
Läste i en tidning att det finns köldterapi. Det låter ju som en bra ide nu när var och varannan person går omkring och fryser, huttrar och svär över kylan och all kall snö. Jag läste ivrigt vidare och ju mera jag läste så förstod jag att det inte handlade om att bli hypnotiserad att "jag fryser inte, jag är inte kall, jag älskar minusgrader, ge mig mera snö" utan det handlade om att bli stoppad i en frys för att bli av med muskelvärk, sömnproblem, utbrändhet eller som bara återhämtning efter ett hårt träningspass. Behöver jag skriva att fryshuset ligger i Findland, knivar och köld, ja ja....
Tänk dig tanken att du befinner dig i en frys -110 grader endast iförd en bikini i tre minuter. Köldterapin på Haikko kostar 250 kr per gång. Nästa gång du börjar frysa och skaka så ska du veta att om du kyler ner dig lite till så slutar du skaka och detta sker vid ca 32 grader, så ge inte upp. Men se till att göra det snabbt, för långsam nedfrysning är extremt farligt och drabbar oftast personer som fått förmycket i strupen och svalt allt och sedan somnat ute i en snödriva.


Skuggan av ett träd

Så ut i kylan nu och rehabilitera dig!
Det ska jag!
Ska jag vara ärlig?
Gozzi behöver tömma blåsan

:-))
Efter en runda hos Saras föräldrar idag med hundbus i snömassorna och värsta goda lunchen innan vi körde hemåt igen för att samla krafter inför kvällens match, melodifestival och OS i Vancouver. Trions ena herrlag skulle spela mot Fjöset och Dennis skulle påbörja sin domarkarriär. Lite kallt var det allt. Två minuter i åtta satte jag nycklen i dörren, kastade mig in för att sätta på tv och plocka fram kvällens gottebord. Undan med näsdukar och annat som påminde om veckans snörvel med feber och halsont.


Häftiga rörelsebilder blev det i kvällens match


"Hu kallt" sa Dennis

Melodifestivalen startade med Erik och låten "Manboy" som oxå var kvällens förste  som gick vidare till Globen. Andreas J sjön låt nr sex och han knep den andra biljetten. Andra generationen, Anna-Maria, Hanna Lindblad och Highlights åkte ut och de två som får öva lite till på sina framträdande är Pauline och Orsa spelmän. Jag vet inte vad jag ska säga om kvällens utbud men att Erik skulle gå vidare var det ju ingen tvekan om, Orsa spelmän har vi ju inte hört för sista gången. De kommer snart att toppa på svensktoppen och gnida sina fioler in det svenska folkhemmet.


Sara passade Gozzi medan jag sprang runt och lekte med Nikon under kvällens match.

OS i VANCOUVER har startat
Ska du kolla?

Natti natti
:-))
Då var det dax igen!
Deltävling nummer två i melodifestivalen
och
jag ska ladda upp med god mat och massor av godis.




Lyssna och njut på ett av kvällens bidrag

lalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  


Vi hörs senare ikväll!

:-))
Konstigt att man kan känna sig uppåt trots uttorkade näsvingar av allt snytande, förkylningsblåsor i och utanför munnen, tjut i örat, tryck över bihålorna och (lite) ledvärk. Har just gått en lite runda med lurvetass, han är så snäll som nöjer sig med smårundor nu när jag inte varit på hugget riktigt. Idag har jag kört hö till pollarna. Det har även blivit lite bubbegos och en liten hårfixing. En jättestor sax och en borste fick duga när W skulle friseras. Han var så duktig, satt som ett litet ljus då jag försökte få till det med denna stora saxen som var både längre och bredare än hans huvud (överdrev bara lite). Sötekillen. Efter mycket väntande så hördes små smackande ljud från N då hon sög på sin hand och då tyckte den fotograferingssugna mormorn att det var dax att hämta lilla sessan. Eftersom jag inte ville gosa eller skrämma slaget  på lilla barnet med mitt sönderfrästa nyle så gömde jag mig bakom kameran.


Sötnosen innan saxning


Det är inte bara jag som blir glad över att få träffa min dotter, N ler hela tiden när hon tittar på sin mamma


Sötistjejerna

Jag lovar dig min kära Annelie att jag kommer en annan dag och jag ska stannar så länge att du kommer att säga då jag åkt "jag trodde aldrig hon skulle åka hem".
Tack för jättegod kladdkaka.
Hade även ett mycket trevligt samtal med en kompis idag, som jag verkligen uppskattade.

När ska jag lära mig att K inte kommer efter L i alfabetet?
Trött jag blir!
Nu ska iaf jag sova!

Sussa gotti gott gott
:)

Utmaningen från min dotter Annelie var inte så lätt som jag först tänkt mig. När jag satt mig ner med mina bilder så hittade jag betydligt flera bilder än fem som ville ta med. Men så tänkte jag som så, om jag tar några bilder nu så kan jag ta med några en annan dag och en annan dag och....... Bilderna som jag nu valt är mina favoriter pga flera orsaker, jag ger en liten beskrivning under varje bild.


Bilden är tagen i Köpningsvik en kväll innan solen skulle gå ner. Jag var på väg till stugan när jag vände för att hinna ta lite bilder från stranden i Köpingsvik. Gillar denna bilden för den ger en evighetskänlsa på något vis.


En bild på W´s första puss på lillasyster N. Kolla in W`s lilla hand, hur han håller och ömheten som återspeglar sig i bilden.


En solig höstdag gick Gozzi och jag till Hoglandspark för att fotografera blommorna. Denna bild tycker jag är helt fantastisk, med färgerna, skuggan, bakgrunden och de små daggdropparna från nattens fukt. Så säger ju bilden lite om att baksidan kan vara minst lika vacker som framsidan.


Vad finns då att säga om denna bilden. Min pappa på sin första hela fotbollsmatch i sitt liv. Bilden är tagen just i rätt ögonblick med tanke på att han brukar alltd hitta på något med ögonen eller räcka ut tungan på alla bilder som man försöker ta och så dessa glasögonen som alltid sitter på snè.


Fotbollsbilder är så kul att kolla på. Återspeglar så mycket. Kolla bara på denna bilden. Bollen på väg in i mål, motståndarnas besvikelse och så är det ju alltid extra kul när det är Dennis som gjort målet. Fotbollsbilder kan man liksom inte förutbestämma de är en överraskning varje gång man kommer hem från en match.


Ännu en härlig och underbar ögonblicksbild.

Tack Annelie
för din roliga utmaning.
Vilken är din favoritbild?

:-))
Tillhör en av alla som åkt på en förkylning. Enligt en undersökning så är februarie en riktig virusmånad. Jag brukar klara mig rätt så bra annars men eftersom jag känt mig lite nersatt ett tag så blir man ju mera mottaglig. Men jag har laddat upp med panodil, nezeril, bafucin, pappersnäsdukar, loka, handsprit, smörja-näsan-salva, glass och te med honung. Kollar tv och ligga soffan är en del av min dag. Hade hoppats på att kunna ta mig till Kalmar idag men orken fanns inte. Så jag får avvakta tills i morgon.


Husapotek=egenvård

Emmie tittade in när hon hade middagsrast. Vi käkade lite och så blev vi lite sugna på kakor till teet. Vad passar då bättre än att slänga ihop lite spelarfrukakor. Snabbt och lätt i assistenten, in i ugnen och så knaper, knaper.
De är så goda så man har svårt att sluta äta. Men det finns en risk med att knapra i sig förmånga.


Så här kan det gå om man äter förmånga spelarfrukakor (Sara o Ninni)

Otoligt vad mycket tv-program det visas hela dagarna. Sitter och sappa mellan kanalerna. Massor av repriser, top model, Oprah, partiledardebatter och nyheter. Just nu så kollar jag på när de operera, inte så trevligt men ska man ändå snörvla så passar det ju bra till ett operationprogram. Nu är det reklam och då ska jag koka mig en stor kopp te och äta massor av spelarfrukakor.

Gozzi tycker att jag är världens tråkigaste matte. Jag håller med honom hur kul kan det vara att ligga och stirra på mig i stället för att få gå långrundor. Han tycker inte ens det är roligt när jag gör lite grimaser här från soffhörnan.

Jag vill börja dansa zumba!
Ser så jätte roligt ut.

:-]
Nu snöar det igen!
Missa inte detta tillfälle, kan ju vara årets sista.


Bilden är tagen från framrutan på bilen då jag körde, testade lite bara.

Pocketboksmysteriet är uppklarat.  Gårdagens test med lägga upp en liten musiksnutt på bloggen lyckades för en okunnig som mig. Med hjälp av ett inlägg som Emmies kompis Malin hade gjort på Patricpirats blogg så kan jag me nu.
Jippie!

Tre nätter jobbade.
Ledigheten är efterlängtad, ska bli sååååååååååååååå skönt.
Nu väntar sängen


:)
Hittade en lite påse med en bok från pocketklubben bland min post igår.
Något fundersam blev jag allt!
Välkommen till Pocketklubben!
Här kommer ditt välkomstpaket!
"Nästa månad får du ditt första ordinarie månadsbokspaket", läser jag vidare på nästa rad.
Till saken hör att jag INTE beställt någon pocket från någon pocketbokklubb.
Men enligt brevet så hade jag gjort ett mycket bra val.
Brevet avslutas med,
"Än en gång, varmt välkommen till Pocketklubben!"
Men längst ner så fanns det dock lite prenumerationsregler
  • Returer fråntar dig inte betalningsansvar
  • Bokvalet måste vara beställt innan 14.30 den 20:de varje månad
  • Betalning sker med fakturan som medföljer
Undrar vem som varit så snäll och tagit sig denna tid, för att se till att jag får en prenumeration på pocketböcker?

Har det möjligtvis drabbat någon mera än jag?


Undrar om det är Nisse Karlsson varit framme

Bokklubben har ett samtal att vänta från mig idag.
Ska bara sova lite först

:-]


Norges bidrag till ESC är nu klar. Med sina tvåhundrafemtitusen flera röster än tvåan sjöng sig Didrik Salli-Tangen sig in i mångas hjärtan i helgen. Låten är skriven av Fredrik Kempe och heter "My heart is Yours", frågan är om inte mitt hjärta är hans också efter det bidraget. Det var allt ett Peter Jöbacks stuk på den låten. Fredik Kempe har även skrivit två av bidragen till Sveriges uttagning. En av dessa ska Molly Sandens pojkvän (tror jag) framföra och en ska Just Peter Jöback sjunga. Jag ser fram emot dessa, gillar Kempes låtar.
Känner dig sugen på att lyssna på Norges bidrag så finns den att söka på datorn.
Luta dig tillbaka och njut.


I väntan på nästa deltävling i melodifestivalen

:-]
Efter en givande och mycket trevlig dag med spelarfruarna bänkade vi oss inför melodifestivalen del ett hemma hos Sara och Dennis med god Thaibuffé och valfri dryck. Alltid kul att sitta tillsammans och kolla på festivalen, man hissar och dissar låtarna och artisternas kläder. De som nu hade några kläder på sig som kunde bedömas. De artister som tog de första platserna till Globen var Salem Al fakir med låten "Keep On Walking" och Ola Svensson med låten "Unstoppable". Jessica Andersson med sin låt "I Did If For Love" och Pain Of Salvation med låten "Road Salt" gick vidare till andra chansen. Ola var ju nästan given, hade nog kvittat vad han än hade framfört, många unga tjejer som röstade på honom. (Undrar var han hade får idèn om håret ifrån?) Någon på jobbet tyckte att Salem Al Fakir skulle haft andra byxor på sig så hade han kommit bättre till vid röstningen. Var det därför jag blev lite frågande vem som sjöng så bra igår när jag kollade på reprisen och råkade vara i köket då han framförde sitt bidrag. Hur kunde jag missa denna bra låten, tänkte jag. Efter att jag kolla vem det var så gick jag ut i köket igen för att lyssna färdigt på låten. Till sist, jag saknade Björn Gusatvsson för att han skulle behöva lätta uppp lite bland hermelinerna


Vissa låtar kräver hörselkåpor andra skygglappar

Lite gnällig ska jag nu lägga mig för att sova efter min första natt av tre.
Hoppas jag känner mig bättre när jag vaknar.


:-(
Vaknade på morgonen hade ont i hela kroppen. Tog två panodil, drack varm te och tog en minimal runda med Gozzi för att sedan hoppa i säng igen. Kollat på tv och försökt att vila så mycket som möjligt.
Nu ska Gozzi få en liten runda igen innan jag dricker mera te och vilar.


Känner mig färglös idag

:-]
Min dotter Annelie undrar om jag skulle klara av att plocka fram de fem bästa bilderna som jag tagit. Blir inte lätt, bara fem. För mig så spelar det igen roll om bilden är bra med tanke på skärpa eller motivet rätt placerat och allt annat regelrätt utan hur objektet får mig som betraktare att tänka, uppleva, förnimma....
Men min kära dotter jag ska göra ett försök!
Jag tror att jag vet vilka som jag skulle välja utan att ens behöva leta.

Tills dess får ni hålla till godo med denna bild

MIN FRUKOST



Puss och kram, hela dan

:-))

Snöiga bilder på tokGozzi


Undrar om matte gömt något här?


Den som söker han finner....


Sol och snöklädda grenar


Trots skylten på Ip, har.........


någon tjuvtränat på fotbollsplanen


....så var det bara två månader kvar, 10 april Trion-Mörrum

:-))

Härliga bilder från gårdagens Nikon, Gozzi promenad









:-))
Enligt en undersökning med 1000 kvinnor så visar det sig att hela 93 procent mindes sina första skor medan bara 63 procent kom ihåg den första kyssen.



Jag kommer mycket väl ihåg min första kyss
men några skor har jag inget minne av.

Kyss eller skor
Vad minns du?

:-))
Sugen på något gott!

Deg
125 g kallt smör
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ca 1½ dl vetemjöl
1 1/4 dl potatismjöl
Blanda snabbt samman i en matberdare, bara tills degen precis går ihop.
Forme en rulle som läggs inlindad med folie i kyl ca 30 min.

Fyllning;
115 g smör
1 1/4 dl socker
2 ½ msk vetemjöl
2½ msk vispgrädde
1½- 2 dl halvtinade hallon
150 g blandade nötter
mandel, valnötter etc
Hacka nötblandningen grovt. Blanda samman smör, socker, mjöl, och grädde till fyllningen i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning tills den tjocknar.

Dela degen i bitar och tumma ut i folieformar, nagga kanten med en gaffel.
Lägg två hallon per klädd form, fördela nötblandningen i formarna och häll över smeten.
Grädda i nedre del av ugn i 200 grader ca 15 min.

LYCKA TILL!

:-))


Snö är nederbörd i form av iskristaller, enstaka eller sammanfogade, som faller från moln. De nedfallande iskristallerna kallas snöstjärnor och i de fall de klumpas ihop blir det snöflingor enligt Wikipedia.
Jag vågar inte säga det högt i rädsla om att bli morad och bortförd, att B-rolle ska få ett flak med snö över sig eller att jag inte får vara med mina kompisar o leka
men
jag ÄLSKAR snö.
Nu får det gärna hålla sig på några minusgrader och lite solsken, men i början på april kan den få smälta bort för att låta våren få komma.
Så bra vi skulle må.
Slippa det grå och disiga väret som vi annars skulle behöva stå ut med.


Massor av snöstjärnor

Gillar du snö?

:-))
Såg ett program på tv om en familj som miste tre av sina fyra barn på 3½ år, inte nog med detta de vårdade sina sjuka döende barn hemma. Skötte allt. Alla tre barnen led av en obotlig sjukdom. Det drabbar ca 500 barn per år. Först dog sonen som var 16 år, de mindre syskonen var 8 och 6 år då de dog. Det var så rörande när föräldrarna satt och berättade sin historia, man fick även se inslag där de vårdade sina barn i hemmet. Den minste sonen ville träffa jultomten men eftersom de inte viste om sonen skulle leva till jul så fick tomten komma i oktober. De berättade om sin kamp mot försäkringskassan, där de fick kämpa för att få vara hemma med sjukpeng, de döende barnen hade ju ingen diagnos, därför kunde de inte få vara hemma. Läkaren skrev intyg och försökte få dem att förstå, till slut lyckades det. Men, tänk att de ska behöva genomlida detta i all bedrövelse. Sonen som dör först berättade själv för sina syskon att han skulle "fara bort" till ett annat ställe som hade allt man kunde önska sig.
Att de bara orkade, mitt hjärta blöder. Att mista ett barn måste vara det värsta man kan utsättas för. Bara man tänker på det så kan man inte fatta hur de orkat. Att mista ett barn vore ju nog, de miste tre. Deras band till varandra hade blivit så starka, bara det är ju beundrandsvärt.
Det är ju så det ska var när man kämpat tillsammans, när man gått igenom jobbiga perioder, något traumatisk, att man ska kämpa, bli starka och växa tillsammans.



Många kramar till mina duktiga och underbara barn.
:-))
Man förväntar sig att personer i vissa yrkesgrupper ska inge visst förtroende, när inte det stämmer så tappar man tilliten ibland till hela yrkesgruppen. Många gånger har man en förutfattad mening om personen eller yrkesgruppen, men det kan oxå vara så att man står där öga mot öga och inser att personen du har framför dig inte står för sitt uppdrag.

Polischefen som jobbade med sexuellt utnyttjande misstankt för att han planerat en våldtäkt på en flicka.
Psykologen som får en ångestatack när hissen stannar mellan två våningar.
Frisören som ska klippa dig har risigt och flotigt hår.
Dietisten som har kraftig övervikt.
Förmyndaren som tar hand om andras pengar har ekonomiska problem.
Ekonomichefen som förskingrar.
Läkaren som är tablettmissbrukare.
Taxichauffören som saknar lokalsinne.
Barnskötaren som daskar till sina egna barn.
Nattarbetaren som är mörkrädd
eller
målaren som är färgblind.



Vem ska man och vem kan man lita på?

:-))