Att det bara kan vara så stilla ute som det varit idag. Gozzis och min promenad på fm ner till havet var helt underbar. Det var så stilla så man hörde tystnaden. Havet låg helt spegelblank och inte en gren rörde sig på träden. Nikon var med på vår lilla promenad för att se om vi hittade något att föreviga. Som ni säkert redan vet så hittar vi alltid något att ställa in skärpan på. Tyresö är så vackert att man kan stöva omkring tills man inte hittar tillbaka. Det är små vägar som gör en så nyfiken och höjder som måste betraktas.









Sov gott
:-]

Fick bara för mig att leka med lite bilder jag hittade.



Oj vad tiden rinner iväg. Öland fredag, lite städning och fotboll lördag, strul med uppkoppling och så Öland igen söndag,  jobba lite på söndagsnatten och nu så har jag kommit hem för att skriva lite innan jag kryper till sängs.
Lite bilder från lördagens lir som slutade 6-0 till våra duktiga killar.


11:an på topp


Nick i mål.


Den som sätter krokben på andra får själv i gräset bita.


Späningen stiger.......


Tillsammans är vi starka...


Dennis i sina nya glazizar. "Supersnygg"

Det var en lyckad dag att fotografera trionkillarna, bra ljus, duktiga spelare och hemmaplan.

W lär sig nya ord för varje dag. Han vet och håller reda på allt som sker. Han kan va ute och greja i timmar, med att bygga stenmur med pappa eller fixa med pollarna med mamma.
Annelie berättade idag att W hade repat gräs och matat pollarna med, det var väldigt uppskattat. Lika uppskattat var inte vattnet som W drack upp ur Gozzis skål.

Skönt att få mysa och ladda inför dagens bus.

Idag, tidigt på morgonen åkte A2 och jag till öland. Vilket väder, massor av blommor, fåglarna kvittrade och vårstädade sina bo. Vi har burit en massa saker, först åt ena hållet sedan åt det andra hållet. Lite fika i solgasset satt fint medans armar och ben fick vila. 

Full aktivitet i de små holkarna 

När barnbarnen kom hem från skola och dagis så käkade vi lite mat och sedan packade vi fikakorgen för att bege oss till Fabbesjön. Det var en skön kväll så länge solen var framme, ungefär som att pendla mellan två årstider, om man befann sig i skugga eller sol. Barnen sprang runt och klättrade på de stora stenarna, innan vi satte oss att fika. Nikon var med för att se om det kunde bli lite kort att lägga till samlingen.


Någon hade glömt sin kruka med blommor i skogen, tänkte ta den med men ägaren letar nog efter den. L och K tyckte det var kul att bli fotade.

Det var en mysig stund vi hade vid sjön, Gozzi hade koll så att igen sprang bort sig.


Att bli fotograferad är ju alltid kul.


LInslusen nr 1


Kevin njöt av varje tugga.........


.... medans Linneas slank ner lite fortare.

I BLT idag stod det om spelarfruarnas blogg, kul tycker jag med tanke på att det läggs ner mycket tid och ideerna flödar så att sömnen blir lidande.


Sara klurar på nya ideer till spelfruarnas blogg.




I en av rabatterna växer en hubbe med backsippor, varje vår dyker de blå blommorna upp och påminner om mannen som jag fick de av. Det är fem år sedan, nästan på dagen som jag planterade blommorna. Jag ser framför mig när spaden åkte i marken och den lilla hubben fick skiljas från sina vänner för att åka med mig i Bettan hem för att söka sig nya rötter under rönnen. Mannen var svårt sjuk i KOL (lungsjukdom), han orkade knappast inte bära spaden och det var med stor ansträngning som han lät spaden träffa jorden för att dela med sig av våren till mig. Hans fru tittade oroligt på medans hans lyckliga ansikte lyste och backsipporna sträcktes fram. "Med glädje delar jag med mig till dig", sa han och nästan svimmade av trötthet.
Efteråt när vi satt och gjorde upp betalningen för Bettan, som var orsaken till att våra vägar möttes, sa mannen med trötthet i rösten, "detta är min sista vår".


Backsippa
Så var det igång, vi var där, många var det. Vi satt som på nålar. Slet vårt hår, tuggade på våra naglar, någon gungade med benen, andra gick runt, en del bollmade, men en sak hade vi alla gemensamt. NERVÖSA.


Svetten lackar eller är det solen......

Lite tur hade vi allt, men Ola är en kille att lita på. Som sagt, inga bollar i Olas kasse.


Vänster, vänster, vänster, bra där.

Här kommer kommer min favorit bland 201 bilder som jag tog under kvällen. Inte de bästa förhållande att fota i med tanke på ljuset. Jag har nog kastat 130 av bilderna. Det jag gillar med denna bilden är just farten man upplever som betraktare. Det är inte alltid de tydliga bilderna som är de bästa.


Bitvis var det hårda tag bland spelarna.


Salle, Vilken klippa. Något att luta sig mot när bollarna viner.


Målvakten var ivägen hela tiden.


Bensnoa är mycket populärt bland spelarna.


... man prova och nicka in bollen oxå...


Många hörnskott blev det, men ingen som ville bidra till något mål.


.... skott, på skott, på skott ..............

En pinne är bättre än en nolla.
:-))

Här är killen som blev glad när mamma kom hem från sin lilla tripp med en ny leksak att greja med.
Vilken härlig dag vi har haft, lagom med folk, mycket att pilla på, go mat och många kassar att packa in i bilen.


Jag har köpt en bok med goda salladsrecept.


Emmie har handlat lite annat.


Nu ska vi sova så vi orkar med en dag till.
Natti natti :))


Det sägs att Pakens grabbar är heta i år.


Det gäller att hålla sig på avstånd när 11;an är på språng.


Inga bollar i Olas kasse.

HEJJA HEJJA alla triongrabbar.
VI är där när ni gör det.
VINNER, VINNER, VINNER........

I går kom pappa och Emmies Andreas hit med motorsåg. Vi skulle kapa några träd innan valborg så att vi kan köra riset till majbålet. Mycket ris blir det, en bonde som bor här i närheten ska hjälpa mig att köra iväg det. Oj vad buskar jag vill ta bort,  får ta lite till hösten också. Det är mycket man vill göra nu både inne och ute. Så vill man ju hinna med att njuta me av Gozzipromenader och härliga cykelturer i blåsippeskogen.

Pappa kvistar upp ett träd


Så blev det bara en stubbe kvar

Här finns alldeles för många frukträd som börjar bli svaga och som fått växa på alla håll. Tre fällde vi i går och det ska bort några till i höst när vi tar nästa röj. Syrenhäcken ska sågas ner och börjas om från början så den blir tät och fin. Buskar ska flyttas och tre rabatter in till huset ska bort. Jag vill inte ha några rabatter intill huset, mycket finare med plattor och stenar som man kan sätta krukor på.


Ekologisk bananplanta?

Idag åker vi från Öland igen, jag ska på ett möte, efter mötet åker jag hem till Emmie och A2. Gozzi och jag sover där inatt för tidigt i morgon åker vi till Kalmar och så vidare till Ullared. Det ska bli kul att hitta på något med tjejerna. Annelie ska handla bra och ha grejer till w, om hon hann skulle det även bli något till henne själv. Det ska vi nog se till att det blir. Jag ska köpa en vårjacka och ett stativ till Nikon. Så ska vi äta gott och skratta mycket.


Äpple på spett


Gozzi älskar att ligga i trädgården.

Nu måste ska Gozzi och jag gå en härlig runda i solen och njuta av allt det vackra. Och till er som är på jobbet och sliter, jag lovar att njuta för er me.

Puss och kram :))

Efter avslutat arbetspass så var det hem och hämta Gozzi för Bettan skulle få nya sulor. Snällt av killen som skulle sätta dit däcken att göra det idag. Så bra det blev, skönt att ha det gjort innan polisen stoppar mig. Nu är det bara en dragkrok me på Bettans önskelista. Så om allt går enligt planerna så blir det om två veckor.

En fika stund, Wgos och promenad blev det när jag tittade in hos Annelie innan jag körde till Öland. Påskharen hade värpt en bok som jag skulle ge till W som var i full gång som vanligt. Detta lilla barn måste ha hur mycket energi som helst.


w hjälper sin pappa med veden.

Efter promenaden så lämnade jag Anneliehemmet för att köra vidare till Öland. Här är så vackert. Gozzi och jag tog cykeltur, tänkte träna upp honom nu inför stranden. Det är inte bara havet som är blått på Öland, skogen är alldeles full av blåsippor blandat med vitsippor och gulsippor. Ett foto gör inte detta rättvist, det måste upplevas.


Jobbigt att vänta.

När vi kom tillbaka hem så fortsatte jag med min städning. Gozzi somnade gott och drömde om haren som jag skrivit om på hans blogg.


Cykeln åkte in i ladan för att vila sig till turen i morgon.

Sov gott, för det ska jag göra.

Ledig, ledig, lalalaaaaa....ledig i dagarna sex.
Kommer ni ihåg, Lycko Slanten? Med serien, Spara och Slösa. Barnbarnet hade fått ett ex från skolan som blev min frukostlektyr idag. I detta nummret så bakade Spara och Slösa pedagogisk tårta. Slösa hade alldeles för många tårtbitar och enligt mamman skulle hennes pengar aldrig räcka till allt, medans då Spara hade endast en tårtbit som det stod, spara på. Temat för detta nummer var familjens ekonomi, kul läsning, Om man lägger ihop alla löner i Sverige och delar det med antal personer som har lön så ligger medeltalet på 25 800 per månad. Oj, då! När skatt och dyligt är betald så blir det en timpeng på 120 kr. Så för att tjäna ihop till en fotboll måste du jobba 1 timme och 29 minuter enligt tidningen. Eller om du vill gå på bio måste du jobba 33 minuter. Man kunde även läsa ett repotage "Om det var billigare förr". 1978 kostade en liter bensin 1,85 kr och Januari 2009 10,24 kr och kronans värde har gjort att bensinen är dyrare idag. Men en semesterresa till Kreta är billigare idag enligt uträkningen som tidningen gjort.
Sveriges befolkning har ökat med ca 76.000 personer förra året. Vid början av detta året bordde vi 9 259 000 personer i Sverige. 
...och så lite om bollar. Det är ingen som vet var fotbollen kommer ifrån,  men troligtvis så spelade kina redan 300-talet föra kristus enligt hittade tecken. Bollen var då gjord av läder fylld med fjädrar. Den storsta av bollar är Basketbollen och den minsta är golfbollen. ja, så nu vet ni det.



Idag är inte en vanlig dag, för idag är Gozzi med Dennis och Sara på en runda till S föräldrar. Jag gick en liten runda med Nikon och det kändes konstigt att inte ha med Gozzi. Men jag är jätteglad att Gozzi fick följa med för det är bara bra att han kan umgås och lyda andra utan att jag är med.

Så ska jag bara jobba en natt till innan jag är ledig en hel vecka.
Häääääääääääääääääääääääääärligt!!!!!!!
Vilket gott väder ute;-))
När man jobbar natt tar dagen slut väldigt fort. Steg upp, långpromenad med Gozzi, fota lite, äta mat, lite blogg och så är det dax att jobba igen. Inte mycket text men lite bilder att vila ögonen på.


Påskkaktus


En liten ödla som låg och solade.


Grodsim


HJÄLP!!!! ... alla hade inte lärt sig simma, eller är det något annat de har för sig???


Vissa blir aldrig lediga.

Jag önskar en trevlig kväll med hopp om ännu en solig dag i morgon.
Goa kramar till er alla.
;-))
Denna långa dag har bestått av sova, fotografering, Nilenstigpromenad, fika och lite blogg.


Med hjälp av Emmies välvilja som modell har jag börjat träna inför stundande bröloppsfotografering. Mycket kul att ta foton i olika ljusvinklar och bakgrund. Träning ger färdighet.


Nästa gång ska vi träna på att fotografera med blixt  både i ljus och skuggbilder. Med hopp om att få låna modellen vid flera tillfälle för träning. Tack för hjälpen.


Bettan har gått och blivit kär.





Varm, go och gla. Ska en innesko va.


Så gla en mamma kan bli.

...och till alla er som har tänk o va lediga.
Trevlig kväll!
Nu skyndar jag till jobbet och di gamle som behöver vår hjälp.
Långa kramar.

Det närmaste Blåkulla jag har kommit var Strömsberg eftersom jag fick åka på den kommunala kvasten i natt. Uvar, vildsvin och påskharen har kantat vår väg.
Men i min brevlåda låg ett litet äggskal med tillhörande kyckling. Gissa om den blev glad när den slapp undan tidningar och räkningar som nästan krossat hennes spröda ben. Med svajande lugg följde hon med till sin nya bostad. Gozzi fick hälsa henne välkommen.
En resa till Näsum har också hunnits med. Tinas små valpar har varit och blivit ögonlysta. Allt gick jättebra och alla valpar var helt ok. Jag hade två små godingar i mitt knä, två satt i en bur bak hos oss och fyra satt i Tillys bur. En trevlig liten utflykt med valpegoz.

Vi har det bra vi här bak i buren........


Glad  Post hälsning i Påsk.    Tack så jättemycket!

Påskpussar

Trots att jag inte gjort något idag så har jag fått massor gjort, låter otroligt men det är så det är. Skurhinken gör att det luktar nystädat i hela huset. Krukorna har blivit med blommor. Ogräset har av någon konstig anledning hamnat med rötterna ovan jord. Hyllor och konsoller har blivit lackade. Gozzi har blivit tränad och ligger nu och drömmer om dagens långrunda.
Vilket gott väder vi haft idag igen, solen har varit framme hela dagen. Nu lyser månen så full och go och kallt är det ute. Då är det mysigt att sitta inne med tända ljus och det sprakar så gott från spisen.
Snart är det dax för sista Gozzirundan sedan väntas det te och kladdkaka innan sängen ska värmas upp.


Gozzi gillade att springa i vattnet idag


Vassvippa


Fruktsten


Vårblommor
Sov gott!
I morgon är en ny dag och då tar vi nya tag.
;-))
Idag har jag upptäckt att det går åt mera energi till att göra ingenting än att jobba på som vanligt. För att jag skulle bli lite pigg så hällde jag upp lite vatten i skurhinken och i med lite liljonkonvaljskurmedel. Men jag har inte städat. Känner mig piggare och genast inte lika trött och så tillbaka till fåtöljen och boken.  Men så åkte Nikon fram och så blev det lite bilder. Nu ska Gozzi och jag gå ner till havet och kolla läget, leta strandfynd, fika, kolla fågellivet och så bara slappa.
Till kvällen åker grillen fram så är du sugen finns det till dig me. Köttet smakar bättre på Öland av någon konstig anledning.
;-)





Träningsmatch mot Rödeby på Rosenholm slutade med förlust till våra killar. Lite hängande huvud var det allt idag, vad det nu kan bero på. Inte samma sting som förra helgen då de var laddade till tänder och fokus på boll i mål. När Rödeby hade gjort sitt andra mål så gnistrade det till i Trion och de kämpade på så gott de kunde.


Även Rödebymålvakten hade lite att göra


Det gäller att vara först på boll


Bra jobbat


Spurta på nu....




Det är bra grabbar, inget att hänga läpp för...

.
......eller vad säger du?

Vilka fina dagar det varit på öland, men jag har mest varit inne och städat. Långpromenader med Gozzi och testunder i solen har det ju blivit. Idag gick vi till blåsippostället för att fota lite, på väg dit så såg vi årets fösta orm. Huggorm, örk! 




   

Först städa sedan leka. Efter att jag gått en runda me Gozzi käkade vi frukost. Sedan var det bara till att sätta igång med städet. Det är roligare att städa när man vet att man har något kul framför sig. Annelie och W kommer i em.


Skura skura ..........



Jag hade just packat korgen me god fika när Annelie och W dök upp.


W smakar av päronen jag packat med.


W går sin egen väg


Mycket spring i små ben och undan gick det.


"Inte bada nu" sa mamma.


Strandfynd


Jag vill bada, ahu ahu..........


Tack för en underbar skön eftermiddag.

:-))

Det var med lätta steg jag lämnade min arbetsplats idag efter nio nätters arbete på tolv dygn. Nu är jag ledig tills på söndag och då jobbar jag bara en natt sedan ledig igen.
Sitter i stugan på Egby och summera dagen. har just ätit en pasta sallad med lax och den satt som en smäck. Vilket gott väder vi haft idag, fåglarna har kvittrat o blommorna har mått så gott i vårsolen. Gozzi och jag tog en runda ner till havet för att plocka lite snäckor och leta lita fina stenar till mitt senaste loppisfynd.

Loppisfyndet.....


...blev fin med lite snäckor och stenar.


Det är så mysigt nere vid sjöbodarna, satt en lång stund och bara gjorde just ingenting, Tingeling


Även en torris kan det bli något av.


När solen gav sig av för att väcka andra på vår jord passade vi på att tacka för idag.


Fick solen inget annat för sig så lovade den återkomma i morgon.


I morgon kommer solstrålen W med sin gosiga mamma.

Hjärtligt välkomna!

:-)