Resväskan packad, alla måsten avbockade och Gozzi avvinkad. Om några timmar så sitter vi på tåget som ska ta oss till flyget och sedan har vi bara ett mål i siktet - AUSTRALIEN NU KOMMER VI! Men jag kommer att skriva några gånger när tillfälle ges. Ha det gott här hemma och glöm inte att hösten ska frysas in :-)
 
 
Ska bli såååå roligt att få träffa sonen snart!
 
 
lalalalalalaaaaaaaaaaaaaa!
Vad jag är glaaaaaaaaaaa :D
Återkommer i december med massor av foto från vår tippp!
 
 
När jag var hos mina barnbarn för några kvällar sedan medan föräldrarna var upptagna med jobb så var barnen igång med byggandet av lego. Helt otroligt att alla barnen i familjen gillar legobygge. Till och med lilla E som bara är 2 ½ byggde med vana fingrar. Roligt att se hur den ena farkosten efter den andra växte fram. Tänk så mycket olika modeller det går att göra. Jag hade nog med att fotografera allt fint :-)
 
 
 
 
Önskar alla en trevligt fredag!
 
:-)
 
Mina sköna skor som jag alltid har då jag flyger har släppt i sömmen och jag har nu gjort ett tappert försök att laga dem med lim. De är så mjuka och följsamma och jag kan ha de på hur länge som helst utan att foten ömmar. Så nu hoppas jag att de håller en resa till så att jag slipper köpa nya. De har ju hängt med några år men jag tycker nog att de har mycket mer att ge.
 
 
Så var det natten igen!
Ska upp med tuppen, mot Öland :-)
 
Natti natti!
I arla morgonstund så steg jag in på ryggkliniken i staden för att höra med kiropraktikern ifall han möjligvis kunde hitta något för att underlätta min vardag.  Han behövde inte leta så värst länge innan han hittade låsning nummer ett.... nummer två och nummer tre. Låsningarna kan ha kommit i samband med min axelskada för ett år sedan eller på grund av den. Just nu så är det fantastiskt skönt att slippa denna smärta som låsningarna åsamkat mig. Som om detta inte vore nog så flög även bisvärmen som jag haft inne i öronen ett tag sin kos. 500 kr kostade besöket och de pengarna var en väl investering i mig själv. Kiropraktiken höjde ett varningens finger att det from och med nu är slut på magsovandet. Illa illa men det är väl bara att bita ihop och vända andra kinden till :-)
 
 
 
Full fart!
Listan bockas av :-)
 
Det som inte syns finns inte, men sticker man upp näsan ovan vattenytan så finns risken att det står en amatörfotograf där som råkar få med nosen på bild. Jag tror att de som smyger runt i vårt vatten gör det för träningssyfte. Lite konstigt att vi inte ser dessa främmande farkoster som smyger runt innan de hamnar på amatörens minneskort. Jag kan ju tycka att med dagens fina tekniska prylar så borde man se en lös mutter som ligger på havets botten. Stockholm får helt enkelt sätta upp förbudsskyltar för u-båtar så som vi fick göra efter att U-137 gick på grund.
 
 
 
 
:-)
Vilket tillbehör är dina favoriter på våfflan? Jag gillar våfflor med finhackad rödlök, avokadoröra och räkor. Vill jag ha en söt våffla så är det jordgubbssylt som är godast. Barnbarnen gillade jordgubbssylt också bäst utom lilla N för hon ville ha vaniljglass uppe på sylten. Många våfflor hann det bli eftersom barnen vill ha detta även till frukost dagen efter. Mumsig frukost även för mig :-)
 

:-)
Då var det dags för mig att ta ut min årliga semester. Tog lite extra när jag ändå var i farten. Det ska bli sju härliga veckor med blandat innehåll. Har ju lite som jag hade tänkt att hinna med innan vi åker. Men jag börjar min ledighet med lite barnbarnsgos medan föräldrarna har egen tid. När jag pratade med dottern igår så hade barnen sagt att de inte var ett dugg avundsjuka på sin mamma och pappa att de skulle sova på hotell för deras mormor skulle minsann komma och göra våfflor. Men den där mormon hon ska bara vila lite först.
 

Ha en underbar fredag!
Har ni tråkigt så kom till oss :-D
Trotts att jag borde ha sovet en stund på eftermiddagen inför nattens jobb så valde jag att åka till Ö o B där de hade utförsäljning. Skulle ju bara kolla lite hade jag tänkt. Den där lilla kollen resulterade i att jag fick åka hem till föräldrarna för att låna ett släp för att kunna ta hem mitt fynd. Pallkragar som hade kostat 50 kronor st var nu rabatterade med 75%. Så det är inte utan att jag känner mig grymt nöjd och att kroppen fick vara utan den stundens vila var det helt klart värt. Jag hade tänkt att vänta med mitt inköp till våren men ett sådant här erbjudande kan man ju bara inte missa. Upptäckte i somras hur gent det var att odla i pallkragar eftersom man inte behöver odla en massa oönskat ogräs också. Köpte även lite olika lökar och en stor fiberduk till samma underbara rabatterade pris. Ska det ska bli kul att få sätta igång med odlandet sedan när det blir så dags.
 
Jag byter ut pumorna mot kryddodling i pallkragar inför nästa års odlingssäsong.
 
Vet ni vad???
Nu har jag bara 10 timmars jobb kvar innan det är dags för
7 veckors semester. Så nöjd!
 
:-D
 
 
 
När jag var lite så var det många som frågade ifall jag var en pojke eller flicka. Jag tror att det kunde bero på att jag sällan gjorde sådant som man förväntade sig att flickor skulle göra. Jag var mera intresserad av att klättra, bygga, smutsa ner mig och klänningar fick jag klåda av.  Det var ett himla liv hemma då mamma skulle klä upp oss inför kalas eller andra festligheter, min bror fick ha byxor men mig tvingade de till att ha kjol eller klänning. Oj oj vad min stackars mamma fick utså, men mest synd var det om mig. Det var bara 17 månader mellan min bror och mig så många trodde att vi var tvillingbröder. Tiden gick och jag kan väl inte påstå att jag blev mer lik en flicka för det utan jag fick vara den där pojkflickan tills jag kom i puberteten. Mina somrar hos min faster vad rena rama drömmen. Där gick jag omkring i min kusin avlagda Lee jeans, de var så stora att jag fick rullade upp benlängden hur många varv som och i midjan stod byxorna ut som en ballong.  Jag var med ute på gården och jobbade hela dagarna. På kvällarna så satt jag i ladugården och klappade hönsen eller gosade kalvarna. Jag försökte till och med mig på att försöka rida in en ko ända tills min faster kom på mig. När jag blir stor ska jag ha gifta mig med en bonde och bo på en gård brukade jag ofta säga. Jag hade redan som liten valt ut vilken bonde det skulle bli men inte tänkte jag på att han var mycket äldre än mig och att han skulle hinna skaffa både fru och barn innan jag ens var mogen för sådant. Eftersom det nu inte blev som jag hade tänkt från början så blev det inget av med det där att vara bonnafru. Får nog ta och besöka min faster nästa vecka för att prata gamla minnen.
 
W är lika hoppglad som hans mormor var i den åldern.
 

Mitt i veckan!
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Det har varit väldigt mycket görande i mitt liv en tid tillbaka så när jag var ute med hunden för ett tag sedan så tänkta jag att en kväll måste jag bara sätta mig vid datorn och göra en bloggvandring. Eftersom denna veckan så här i oktober hade en mycket passanade kväll över så har det nu blivit av. Jag bestämde mig för att jag skulle ta mig 10 bloggar fram genom att gå ner i kommentarsfältet i olika bloggar och klicka på en blogg som jag aldrig tidigare besökt. Några var inte uppdaterade och några hade ägaren avslutat och då fick jag ta mig tillbaka för att välja en annan blogg. Jag har haft en väldigt trevlig och avkopplande kväll där jag läst om nästan alla ämne som man kan komma på. Tänk så många flitiga bloggskrivare det finns runt om i Sverige. Fina bilder, glädjande besked, sorgliga minnen, goda kakor, politik, handarbeten och massor av annat läsvärt. För att inte Gozzi skulle känna sig allt för utanför så fick det bli ett lite uppehåll här vid datorn så att han fick komma ut på sin bloggbromenad.
 
 
Ha en fortsatt fin kväll oavsett vad du gör!
 
:-)
Ännu några bitar av mitt livspussel är nu på plats. När jag kommer hem från min resa så har jag en ny lägenhet som väntar på mig. Hade en stor portion med tur så det kan inte kännas annat än bra. Ska bli väldigt kul att få inreda och fixa iordning i min nya lya framöver. Lite tidigt att tänka på just nu men det är ju dags för stjärnor och ljusstakar då och lite ljus sprider ju alltid trevnad. Med tanke på jul så är nu butikerna fulla av tingeltangel och det är alldeles förtidigt tycker jag. Halva november skulle kunna vara acceptabelt att få plocka fram julsaker i butikerna enligt mig.
Min "måstelista" inför resan är fullklottrad, även om det är många måsten kvar så har jag även hunnit med att bocka av en hel del. Med tanka på hur mycket som har löst sig av de stora frågetecknen så är det ju egentligen bara smågrejer kvar.
 
 
Ha en bra!
 :-)
 
 
Jag har haft förmånen att jobba tre nätter med en tjej som är från Polen. Det har varit mycket snack om mat i bilen mellan brukarnas besök om nätterna. Det är så roligt att få ta del av andras kulturers mat och hur den tillagas. Jag fick även smaka på lite olika rätter som hon tog med till mig  och allt var mycket gott. Ena natten så bjöds det på stekt panerad spetspaprika med fyllning, rödkålssallad, surkål med pasta och inlagd citronskivling. Natten innan så fick jag potatispaj med olika kryddor och vitlök, en potatisburjare panerad med sesamfrö och några raggmunkar, allt slank ner utan protest. När vi började prata om kroppkakor så nickade min jobbarkompis gillande att sådana brukade de också göra i Polen. Lite annorlunda fyllning bara enlig mig. Hon blev inte förvånade över min reaktion då hon berättade att de vita kroppkakornas fyllning bestod av jordgubbar, plommon eller enligt önskemål. Barnen älskar detta i Polen sa min jobbarkompis sedan och log. Detta måste jag naturligtvis testa för innan dess kan jag ju inte säga något. Massor av goda recept fick jag också ta del av, ska bli spännande att prova. Jag tror jag börjar med kroppkakorna. Hoppas vi ska jobba snart igen :-)
 
Det är inte jag som provsmakat svampen!
 
 
Ledig kväll med mina vänner
passar mycket fint efter jobbhelgen!
 
:-)
Jag har haft förmånen att jobba tre nätter med en tjej som är från Polen. Det har varit mycket snack om mat i bilen mellan brukarnas besök om nätterna. Det är så roligt att få ta del av andras kulturers mat och hur den tillagas. Jag fick även smaka på lite olika rätter som hon tog med till mig  och allt var mycket gott. Ena natten så bjöds det på stekt panerad spetspaprika med fyllning, rödkålssallad, surkål med pasta och inlagd citronskivling. Natten innan så fick jag potatispaj med olika kryddor och vitlök, en potatisburjare panerad med sesamfrö och några raggmunkar, allt slank ner utan protest. När vi började prata om kroppkakor så nickade min jobbarkompis gillande att sådana brukade de också göra i Polen. Lite annorlunda fyllning bara enlig mig. Hon blev inte förvånade över min reaktion då hon berättade att de vita kroppkakornas fyllning bestod av jordgubbar, plommon eller enligt önskemål. Barnen älskar detta i Polen sa min jobbarkompis sedan och log. Detta måste jag naturligtvis testa för innan dess kan jag ju inte säga något. Massor av goda recept fick jag också ta del av, ska bli spännande att prova. Jag tror jag börjar med kroppkakorna. Hoppas vi ska jobba snart igen :-)
 
Det är inte jag som provsmakat svampen!
 
 
Ledig kväll med mina vänner
passar mycket fint efter jobbhelgen!
 
:-)
...när det går lika bra att dricka ur glas!
När jag köpte ProViva senast så fick jag denna på köpet. Smakade hälsa, kraft och mod!
 
 
Skulle du våga prova?
 
:-)
 
Inte för att vara tjatig men vilket underbart höstväder vi har, Gozzi och jag tog en långrunda när jag vaknade efter natten jobb. När vi gick förbi Lorentzbergs båtupptagningsplats så vimlade det av båtar, människor och doften av grillkorv blandade sig med såpa och tång. Det skrubbades och snickrades samtidigt som båt efter båt kom på plats. Alla var så glada jag mötte idag, log och hälsade, pratade några ord och så gick vi vidare. Gozzi var så nöjd för han träffade en hundkompis som han lekte med en stund. Vi satte oss en stund borta vid viken för att njuta av utsikten och svanarna som gjorde sig fina inför kvällen. Att sammanfatta med ordet "fantastiskt" känns nästan lite klent.  
 
Undrar om det är någon mening att ta upp min båt?
 
 
Njuta av denna utsikten är alldeles gratis!
 

Härligt höstligt!
 
 
Lika bra att jag letar upp sängen en stund till,
så man är utvilad inför natten bravader.
 
:-)
Medan jag sitter och har suttit i telefonkö i olika ärenden hela förmiddagen som måste vara fixade innan resan så kan det aldrig bli långtråkigt när jag samtidigt kan titta på foton på dessa godingar.
 
 
Telefonkö.....
du är placerad i kö och ditt samtal besvaras så fort vi kan!!!
Förlåt om det dröjer.....vi ser fram emot att få ge dig service.
Du har nu plats 34 i kön!
Tur man kan göra annat under tiden :-)
 
Då är det snart dags för jobbhelg igen. Tyckte att jag hade massor av lediga dagar framför mig när jag gick av i söndags morse. Har hunnit en hel del i veckan så jag ska väl inte klaga. Nu är det bara fem jobbnätter till innan det är dags att vara ledig i väldigt många veckor i landet lång borta. Ska bli skönt. Har lite som måste fixas till innan dess, men det är ju gott om tid.
Fjärkontrollen som jag skulle leta upp idag hittades redan i låda fem så det var inte utan att jag drog en lättnandes suck. Kunde ju varit mycket värre.
 
 
Nu det bara 5 minuter kvar av fotbollsmatchen,
jag tippade 2-1 till Sverige, än är inte hoppet ute.
 
:-)
Min store son var snabb med att ta fram kameran när vi var hemma hos min pappa för ett tag sedan när jag hittade den gamla korddynan jag hade på mig när jag lärde mig simma då jag var barn. Bara ett harskutt från tomtgränsen i mitt föräldrahem rinner Lyckebyån förbi, där bland näckrosbladen har jag lärt mig simma. Eftersom jag vet att min midja var väldigt smal på den tiden så kan man ju undra ifall pappa fick ta dynan två varv runt mig innan jag fick kliva i vattnet. Fram och tillbaka gick pappa där på kanten med repet som var fatsknutet i korkdynan och kommenderade mig att röra på armar och ben. Ja.....jag lärde mig simma, trots att jag nästan är säker på att pappa själv inte är simkunnig.
 
 
 
Simma lugnt!
 
:-)
 
 
 
Idag har jag ett speciellt uppdrag, leta upp fjärrkontroll
till Tv-boxen som råkade komma med i flyttlasset.
50 flyttkartonger och massor av andra påsar där den kan ha hamnat.
Killen som köpte min lägenhet vill gärna kolla på TV.......
 
Kan ju bli spännande detta!!
 
:-)
...många gånger!
 
 
 
 
:-)
På skördefesten på Öland så har de ett traktorrace som drar massor av publik. 20 kr i inträde och i år gick pengarna till barncancerfonden. Hej och hå vad det gick undan när de maskinerna körde som hade lite mer under huven än vad en vanlig klippare har. Undrar om jag inte ska ställa upp nästa år :-)
 
 
 
 
:-)
 
 
Fotografera barnbarnen är alltid lika kul och inspirerande för en amatör som mig!
Får nog locka med något gott nästa gång :-)
 
 
 
Ny vecka och nya möjligheter!
 
:-D
Tre jobbnätter avklarade och söndagskvällen är min första lediga kväll på länge. Lägenheten är tömd, städad och nycklarna överlämnade. Möblerna magasinerade och resväskan packad trots att det är tre veckor tills vi ska åka, lika bra tänkte jag eftersom jag var rädd att jag inte skulle hitta mina kläder som ska få äran att få följa med till Australien ifall jag inte packade innan flyttlasset gick. Härligt med lite ledighet nu så att Gozzi och jag kan ta oss en liten tur över bron. Gräset ska klippas och riset ska få sig en runda till tippen. Fem jobbnätter kvar och stugan behöver ha lite omsorg innan vintern, men det är ju gott om tid. Eller hur?
 
 

God natt!
:-)