Idag fyller mormors hjärta 15 år❣️
Stort grattis på din dag goding ❤️

(null)

❤️ Önskar dig en fantastisk födelsedag ❤️
Mitt barnbarn som var arbetsledare för dagen röstade på sekatör. Först hade vi som plan att såga ner trädet för att sedan plantera nytt. Äppelträden på ön börjar komma till åren, de är både ihåliga och säkert finns det nog även lite röta på insidan. 

(null)

För några år sedan drabbades äppelträdet även av någon sjuka som gör att äpplen ruttnar redan på grenen. Mitt barnbarn som tycker det är jättekul att frisera min träd fick fria händer. 

(null)

N och jag hade mysiga dagar på ön
i helgen. Kvalitetstid 💖

Zinnia är så vacker att titta på. De finns i många fina färger, såsom rött, laxrosa, gult och vitt. Nästa år tänkte jag plantera Zinnia i en av mina krukor på ön. Eftersom som de trivs i soligt läge så passar de ju bra på solen och vindarnas Ö. 

(null)

Zinnian tåls att kika närmare på, se så fin blomman är. Hur är det möjligt att de är så vackra. 

(null)

När vi var på Barnens Gård så stod jag med näsan in i denna ljuva rosenbuske, vid namn Rosa pisocarpa. (Googlade jag fram när jag kom hem) Den luktade helt ljuvligt. Önskar att ni kunde känna hur fantastiskt gott den doftade. Lagom mild doft. 

(null)

Härligt väder hos mig!


Idag var det tänkt att jag skulle ta mig en rejäl sovmorgon. Vakna pigg och utvilad efter att ha ställt klockan på tidiga många morgnar en längre tid. Utom de dagar jag sovit då förstår på grund av jobbet. Som ni säger redan räknat ut blev det inget med den där sovmorgonen. 
Hur som så låg jag ändå kvar i sängen en stund för att jag kunde unna mig det. Jag plockade fram mina bilder i mobilen, lätt att bli fast där kan jag lova. 
Vilken underbar sommar vi haft, trotts att jag jobbat hela sommaren så har jag haft ett bra schema med luft mellan passen. Utom de två gånger jag fått gå in extra på grund av sjukdom, men de räknas knappast.

Sommarens bilder kan jag inte se sig mätt på. Många härliga foton på mina godingar. 

(null)

(null)

(null)

❤️
Många grattiskramar på din 
❤️ Födelsedag Käre son ❤️

(null)

❤️ Vi ses efter att du slutat jobba ❤️
Idag fyller farmors stora hjärta 19 år❣️
Stort grattis på din dag ❤️

(null)

❤️ Ses på tisdag goding ❤️
Önskar dig en fantastisk 
födelsedag 🎁 

Nu är V. Virvelvind återlämnad till sina föräldrar efter en intensiv helg med farmor. Mamman och pappan har varit iväg på bröllop och dit var inga Virvelvindar välkomna och jag tror bestämt att det har varit betydligt roligare hos farmor. Vi har bland annat varit på barnens gård. Där var även ett av mina kalmarbarnbarn och en kompis till henne med. Barnens Gård öppnade 10.00 och då var vi redan vid entrédörren med full packning bestående av fikakorg och badkläder.
 
(null)

Väldigt trevlig ställe, litet och perfekt för alla åldrar . Badlandet är nog det som drar mest just nu tror jag. 

(null)

(null)

Det finns många söta och väldigt tama djur att klappa. Kaninerna var uppskattade och gosemjuka att klappa. 

(null)

Även de busiga getterna uppskattade att få sig ett kli även om de mycket hellre ville mäta sin styrka med varandra. 

(null)

Hönsen var lite roliga faktiskt. Sjukt långa ben och det gör att de inte tål köld så bra. Men heta sommardag funkar då benen är smala. Rasen är modern engelsk stridshöns, detta är en pigg, orädd och nyfiken ras som går lätt att få tam. Visst är den söt . 

(null)

Bad blev det som sagt mycket av 

(null)

(null)

(null)

(null)

Alla mina barn var med hem, så cirkusen blev utan. 

(null)

Parken stängde 17.00 och vi stannade naturligtvis tills dess.
Dessa goa barnbarn ❤️

När jag hade sovit några timmmar efter nattens jobb så hämtade jag upp två av mina barnbarn som skulle hjälpa mig på ön. 
Det är mycket roligare att greja när man är flera som hjälps åt. Vi hann köra tre lass till återvinningen med både det ena och det andra. Det är en grym känsla att röja och plocka undan sådant som bara blivit liggande. 
Äppelträdet med sin yviga krona fick sig en regäl klippning. Det var så mycket som behövdes klippas så vi får ta resten nästa gång vi kommer till stugan. 

(null)

När maten serverades så valde N att äta sittande på en gren i äppelträdet. 

(null)

Redan när vi körde upp till stugan så bestämde vi att vi ville se solnedgången på kvällen i Köpingsvik.  Vilken härlig kväll med bad och mys. 

(null)

Hungriga hade vi ju hittat bli igen och vad passar då inte bättre än att äta sittande på stranden. Pizza fick avsluta dagen. 

(null)

Någon hade roat sig med att göra en sandgubbe. Visst var den söt. 

(null)

❤️

Fantastiskt och alldeles underbart!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

❤️

I lurarna just nu. Perfekt tidsfördriv 
när jag grejar på ön. 

(null)

(null)

Min favorit läser högt för mig, Gunilla Leining är grym på det hon gör.

Nu är jag tillbaka i paradiset. 
En natt på jobbet, två lediga 🤩
Igår var vi på dinosaurs, jag och min svärdotter och två av mina barnbarn. 
Mycket spännande och oförglömlig upplevelse. 

(null)

Killen som heter Roland Wiberg har sedan barnsben fascinerats av dinosaurier och hans största dröm var att ha ett eget museum med bara dinosaurier.  

(null)

(null)

Museumet innehåller mer än 200 dinosaurieskelett och "levande" dinosaurier i fullt naturlig storlek som andas, rör sig och  ryter som om de vore tillbaks. 

(null)

(null)

Dinosaurs som ligger i Kalmar är Europas största dinosauriemuseum.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fick en alldeles nykläckta dinosauriepojke 
med oss hem 🤣. 
Mycket trevlig dag 🥰

I lurarna just nu!

(null)

(null)

Mycket bra!
Några steg bort från min lya i stan ligger Hoglandspark. Så mycket vackra blommor i långa rader. Tog mig en runda dit idag efter att jag sovit en stund på förmiddagen. 

(null)

Det finns många fina blommor i rabatterna med paradisblomster är en av mina favoriter. Det gröna prydnadsgräset är också vackert.

(null)

(null)

Nästan så man får lust att plocka sig en bukett. 
Hittade en plåtburk när jag rensade i lådorna på ön som stått i arbetsboden. 
Kungliga Flottans Röktobak i bleckask från 1915 eller 1916. Efter 1917 hette den endast Flottans Röktobak. Priset var 17 öre för en 50 grams blekask, den fanns även i pappask. 

(null)

Vid försäljning på tradera eller annan marknad så ligger priset på runt 100 kr. Eftersom jag gillar gamla plåtburkar så får asken stanna i mina ägor tills någon annan bestämmer över den. Roligt med små fynd i en bortglömd låda. 

(null)

Och i skrivande stund är det redan den andra augusti, Som alltid så rusar tiden på. 


Mycket trevliga dagar på Trossö, vilken folkfest. Så mycket roliga aktiviteter. Vi har verkligen njutit av varje sekund. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

❤️