Vilket väder vi fått. Har en galen hund som älskar det här vädret, han kutar runt och dyker med nosen rakt ner i snön, rullar sig och hoppar som om han hade fjäderben. Väldigt kul och underhållande att kolla på. Snön lär ju ligga ett tag så han kommer säkert att tröttna på isklumpar mellan trampdynorna och en ständigt blöt päls. Sitter jag inne så klagar jag absolut inte på vädret, fantastiskt vackert när snön yr och dansar runt som en vilde utanför mitt fönster. Snart är det dags igen att beskåda det hela från utsidan, EddieUnik behöver rastas oavsett väder.
 
 
 
 
Hur är vädret hos dig?
 
🌨
Aussie,
Jag älskar banan, tyvärr så älskar inte min mage banan lika mycket som jag. Men jag har märkt att det har lite att göra med var i mognadsprocess bananen befinner sig. Men när bananen är tillagad eller smugit sig ner i en kaka då går det bättre. Jag brukar byta ut en del av det raffinerade sockert mot banan som sötningsmedel i en del bakverk som muffins eller sockerkaka. På så sätt får kakan en naturlig sötma från bananens fruktsocker, samtidigt som den även bjuder på massor av vitamin B och ett litet stänk av vitamin A och C. Ibland så råkar det även slinka ner lite banan i mitt brödbak. Får nog baka lite i morgon ..... 😁.
 
 
 
-7 grader ute! 
Härligt 👍😁
Jag personligen tycker att det låter för jäkligt att använda ordet brukare till våra boende eller vårdtagare. Hur många brukare har ni? Vem har kommit på detta samlingsord för människor i behov av hjälp. Jag brukat säga att man inte ska dissa något om man inte kan hitta på något bättre alternativ själv. Men ni ska veta vad jag har funderat för att hitta ett bättre och mer passande ord stället för brukare. Patienterna finns på sjukhusen, kunderna i butiken, boende i hyreshusen, gäster på hotellen och klient är för formellt. Jag vet att det finns flera kommuner som tagit bort användningen av ordet brukare. Men vi i vår kommun har det kvar. Hoppas verkligen att jag en dag när jag minst annar det kommer på något mycket bättre ord. Tills dess så får jag helt enkelt vänja mig vid att sluta att använda ordet, brukare.
 
 
 
Då var det fredag igen!
Dags för jobbhelg 😷
Som tur är så brukar inte min förkylning sitta i så länge, svin ont i huvudet, halsen och kroppen två dygn sedan är det över. Känner mig mycket bättre,  bara lite småsliten. Vila ett par dagar till så är jag på G igen lagom till helgens jobb. Körde upp till dottern i Kalmar en sväng, där har jag myst med minstingen som inte heller är så kry. Vi kollar film och myser. Dottern gick en långrunda med EddieUnik så han är helt utslagen nu efter allt plumsade i snön. Tror jag stannar här några dagar, uppassad med mat och annat.
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
😁
Önskar att jag skulle slippa svälja, det river som en eld i ett öppet sår. Försöker låta bli att svälja men nu märker jag hur många gånger som man sväljer utan att tänka på det. Dricker varmt, river ingefära och tar en och annan bafusin. Nu har jag bestämt mig för att dra täcket över huvudet och jag tänker inte stiga upp förrän rivet i halsen är borta. Som tur är så brukar det aldrig bli så långvarigt. Är säkert snart på banan igen. 
 
 
 
😴
När minsta dottern var liten så ville hon att jag skulle göra olika frisyrer på henne. Det var alla möjliga och omöjliga flätningar som jag fick göra. Nu är det dotterns tur att göra frisyrer på sin dotter. Här har hon skickat två foton på hur det kan se ut. Mycket nöjd är mitt barnbarn iallafall. Jag misstänker att min dotter är minst lika nöjd över resultatet.
 
 
 
 
Söndag, och jag har redan varit
hemma en vecka ✈️
Det sägs att ecklesiastikminister som är ett finare ord för kyrkominister är sveriges svåraste ord att stava till. Den siste ecklesiastikministern i Sverige var Olof Palme. Vi har gott om svårstavade ord i vårt svenska språk. Ord med flera dubbelkonsonanter kan ofta ställa till problem för att ordet ska bli rättstavat. Som om detta inte vore nog så är det ju alla dessa "tysta" bokstäverna som kan ställa till det. Särskrivning är också väldigt vanligt fel, där en hel mening kan få en helt annan innebörd än det var tänkt. När jag satt på tåget hem från min lilla tripp satt det två killar och samtalade om den pågående svenskundervisningen som de båda hade kommit ifrån. Den ena killen tyckte att det svenskan var så svår att lära för att varje ord hade 100 olika betydelser. 100 kanske var att ta i men visst finns det ord som har olika betydelse beroende på i vilket sammanhang det används. 
Jag är ingen kung på stavning, men jag älskar att skriva, så ibland blir det lite fel. Stavningshälpen finns ju lätt tillgänglig nu för tiden. 
 
 
 
 
💐 
När jag var på Koh Lanta så såg jag många barn och ungdomar som höll på att jonglera med bollar som satt fast i en kedja. Sådana där bollar skulle jag kunna ha användning för i min träning med EddieUnik tänkte jag. Kruxet var den där metallkedjan som bollen satt fast i. Jag vill ju inte att EddieUnik ska fastna med tänderna i kedjan. Hur som så köpte jag bollarna, nu ångrar jag på att jag inte köpte flera, de kostade ju endast 70 svenka kronor för två. De såldes bara i par eftersom man ska ha en i varje hand då man virar och snurrar de runt samtidigt. Krävdes lite teknik faktiskt. Men mitt endamål är ju något helt annat, de ska jag ha som belöning till EddieUnik när han utför det som jag önskar. Eftersom han älskar att hämta och springa efter boll så är han väldigt villig att stå till tjänst när han ser att jag lägger bollar i min träningsväst. Jag löste de där metallkjedjorna relativt enkelt med lite lina från Ullared som jag köpte för att göra hundkoppel av. Så idag när vi vilat lite efter nattens jobb ska bollarna testas. Hur som så blev jag grymt nöjd, vill gärna bli bra. 
 
 
 
Om jag kommer ihåg så kan det vara möjligen att bildbevis dyka upp ikväll.
 
🐾😁
Aussie,
För mig finns det inte någon speciell dag då jag firar de jag älskar. De jag älskar finns i mitt hjärta och i mina tankar varje dag året om. Det är ändå trevligt med all glada tillrop och hjärtan små som stora, röda blommor och kärleksförklaringar i massor. Så ha en bra dag alla oavsett om ni firar eller bara betraktar.
 
 
Stora ❤️:an till mina ❤️:an
Telefonkiosk!
Det var några år sedan 😁, lika bra att passa på.
 
 
Mot Sverige ✈️
Krabi,
Om några timmar är det dags att lämna vårt underbara boende här på Koh Lanta för en natt i Krabi innan hemfärd. Vilka underbara veckor vi haft, känner mig inte riktigt färdig här ännu. Får helt enkelt komma tillbaka. 
 
 
🇹🇭☀️
 
 
Koh Lanta,
Här på ön finns två svensskolor. Allt från förskola till 9:an, här kan barn och ungdommar få till sig kunskap medan föräldrar jobbar eller semestrar. Igår var vi på skolavslutning för de elever som ska åka hem och gått på en av skolorna. Vi har lärt känna många härliga barn och föräldrar från hela Sverige. Tanken är att vi förhoppningsvis ska träffa några av dessa hemma i Sverige till sommaren. På avslutningen hade eleverna dansuppvisning som var väldigt uppskattad. Vi avslutade det hela med att hissa 🇹🇭 och sjunga Thailands nationalsång. Väldigt trevligt!
 
 
☀️ 
Koh Lanta,
Varje kväll beskådar jag detta underbart vackra.
 
 
❤️
Koh Lanta,
Efter gårdagens båtutflykt i 6 till 8 s/m blåst så känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Kära nån, de var de längsta 45 minutrarna på bra länge. Satt och höll i mig med högerarmen runt en stolpe intill min sittplats. När vi väl kom fram så kändes armen som i ett enda långt kramptillstånd. Hade lite ont i magen också förstås efter att ha skrattat mig halvt fördärvad. Ska heller inte glömma att berätta om min svanskota som nästan bröts efter att jag råkat göra en himlafärd mitt i ett greppbyte. Under de få sekunderna det tog att vrida handen i ett ouppmärksamt ögonblick då en megvåg skickade mig upp i luften och hamnade på passagerarens knä till vänster om mig. Helt ärligt, jag trodde benet gick av på henne. Som tur var så klarade sig hennes ben bra och min svanskota ömmar nu mera bara vid belastning. När vi igårkväll summerade dagen så spelades dagen upp och skrattsalvorna ekade. Mina stackars redan då ömmande magmuskler fick sig en ny omgång. Malackasundet som vi besökte var fantastiskt fin, på tal om resans mål. 
 
 
Ha en bra dag!
En ny strand väntar på mig 😁☀️
Koh Lanta,
Bra början på årets andra månad. Långpromenad och ett träningspass i havet. Nu är det dags för intag av dagens andra frukost. Blandat väder, solsken från klarblå himmel, sedan lite regn och åska efter det. Blixtrarna är fantastiska att titta på när de lyser upp hela havet. Igår fick jag massage, sååååå skönt. Smidig som en panter nu. Naturligtvis så måste jag hinna läsa också.
 
 
Ha det bra!
Hörs snart igen ☀️
 
 
Koh Lanta,