Grattis på 7-års dagen mormors älskade stora kille!
Idag är det du som bestämmer!
 

Idag är ingen vanlig dag...tralallalallala <3
Pappa blir alltid lika glad när jag tar fram kameran då jag är hemma hos mina föräldrar för att fotografera blommorna. Inte undra på det, för det är han som är trädgårdsmästaren. Eftersom solen lyste igår då jag var där så var det alldeles fullt av bin och fjärilar som flög runt. Jag tycker att dahlior är så vackra, men det är inga blommor för mig att odla eftersom frosten hinner före på hösten. Det är mycket lättare med rötter och lökar som inte behövs grävas upp för förvaring. Misstänker att pappa köper nytt varje år för jag tycker att färgerna ändrar sig.
 
 
 
 

 
 

:-)
Jag var uppe väldigt tidigt idag för att hinna med lite plock. Det blev mycket mera plockande och grejande än vad jag hade tänkt mig så nu innan jag kollade på klockan trodde jag hon var 3. Snopen blev jag över att hon bara var 12. Så helt plötsligt hade jag tre timmar extra att fortsätta med mitt grejande, var bara tvungen att fylla på energiförrådet innan jag drar igång igen. Ska nog börja med en långpromenad, vem vet jag kanske hittar en groda som jag kan pussa lite på :-)
 
 
Ha en fortsatt bra lördag!
 
:-)
 
 
 
 
 
 
Så där ja, nu behöver jag inte skämmas längre, de första kantarellerna är plockade och uppätna. Jag lämnade Gozzi hos mina föräldrar idag då jag var på andra trevligheter som han inte kunde hänga med på. När jag sedan hämtade honom igen så tog vi en liten skogspromenad innan vi åkte vidare, den lilla avstickaren från vägen resulterade i en halv bajspåse (hahaha) med svamp. Så gott! Kvar i skogen står de bruna svamparna, bara de gula fick följa med hem till mig idag.
 
 
 
 
 
:-)
Sista fredagen denna månaden, ingen mening med att fundera över hur det kunde bli det, redan.... det var ju nyss juli!!!??? Hur som så skiner solen hos mig och det gör mig väldigt glad. När jag gick kvällsrundan med hunden igår så kändes det riktigt behagligt ute. Hoppas värmen håller i sig tills jag ska åka, det är ju bara 24 jobbnätter till sedan är det dags. Om jag längtar? Pratade med sonen igår, nu snackar vi bara fotoinställningar, ska bli mycket kul att ge sig ut på roliga fotograferingsturer med Dennis då vi är på plats.
Uppe med tuppen idag för det stod en hel kasse med svamp som väntade på att få tillredas. Min svägerska hade varit ute på svampjakt och tycket att jag behövde lite att mumsa på. Tog mig en kantarellmacka nu på morgonen och det smakade mera kan jag lova. Skäms över att säga att jag inte hunnit plocka några själv i år. Det är så mycket annat som måste hinnas med innan hösten kommer så det är bara till att prioritera. 
Sonen håller nu på med olika ljussättningar på fotokursen. Hahaha..här kommer ett litet bildbevis.
 
 
 
Ha en trevlig dag!
 
:-)
För ett tag sedan var jag på Ikea och köpte tyg, det blev mycket tyg för det skulle räcka till att klä innetaket på friggeboden som står på Öland. Så när man ligger i sängen så kan man räkna fåglar istället för får när man ska sova. Ärligt så hinner man inte räkna så värst lång för man somnar snabbt för där är så tyst. Ska bara fixa till hyllan ovan fönstret också sedan så är det klart.
 

:-)
Onsdagar var väldigt bra dagar då man jobbade mån-fredag. Men nu så spelar veckodagarna ingen som helst roll för min del nu när jag har oregelbundna tider. Vi har tvättstugescheman på mitt jobb, sex veckor i taget lägger vi ut våra nätter vi ska jobba. De kommande sex veckorna som mitt schema gäller är grymt bra. Ett önskeschema som jag mer än gärna velat ha varje period. Men som med allt annat så är det någon annan som fått mindre bra schema för att jag skulle få mitt perfekta.
 
 
Ha en fortsatt bra onsdag!
 
:-)
 
Det är första gången som jag har en amaryllis som blommar på sommaren. Den är mycket vacker där den står på trädgårdsbordet. Jag fick en påse med två amaryllis i som medskick av killen som jag köpte mina lavendelblommor av. Hyggligt! Lökarna är nu inne på andra stänglen. Vem vet, det kanske kommer flera.
 
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
 
 
 
 
Sonen har börjat en fotokurs, han skickade en förhandstitt till mig idag. Grymt bra jobbat, tycker jag. Ska bli spännande att följa utvecklingen i detta mycket trevliga ämne. Han vistas ju i en miljö där det alltid finns spännande fotoobjekt. Väntar med spänning på nästa bildserie.
 
 
 
 
 

Bra jobbat Dennis!
 
:-)
I fredags var jag på begravning. En stund för eftertanke och om hur skört livet kan vara. En väldigt vacker begravning med många fina blomsterarrangemang, fint tal och underbar musik och sång. I 8 år hade Mette och jag känt varandra, trotts att vi inte umgicks så hade vi alltid givande och trevliga samtal då vi sågs eller hade telefonkontakt med varandra. Vi var många i kyrkan denna dag för att följa Mette till den eviga vilan. Solen kikade fram en stund i en liten glipa i det grådisiga molntäcket., nästan som om Mette vill säga oss något. Förhoppningsvis så sitter hon nu och luktar på sina älsklingsblommor och lyssnar på något fint musikstycke som han älskar.
 
 
Mina tankar går till Mettes dotter
och maken som får kämpa med sin sorg efter
en omtänksam och älskad hustru och mamma.
 
<3
Grattis på din födelsedag min kära Dennis!
Hoppas du får en trevlig födelsedag i landet långt borta.
Tårtkalaset får vi ta i oktober då vi ses.
 
 
Grattis säger jag även till farmors gullkille som fyller 11 år idag!
Hoppas du får en fin födelsedag med många paket och skönsång.
 

Idag är ingen vanlig dag....
för idag fyller 2 av mina älsklingskillar år!!
 
Hurra hurra hurra!!!!!!
 
:-)
 
 
Med musik i lurarana och glada tankar så går det mesta. Tur att det tråkiga är först och det roliga sedan. När jag valde att byta färg på min lilla stuga så bestämde jag mig för att skrapa bort all färg innan den nya skulle målas dit. Det går inte fort men resultatet blir mycket bra enligt mig. Även om det är grymt tråkigt och tar tid så ångrar jag inte mitt beslut. Från blekgult till en grå nyans blir lilla stugan så fin. Jag trodde att grannarna skulle ha massor av kommentarer om mitt färgval, ni vet hur det kan vara när stugan varit gul sedan början på 1900-talet och så ska det minsann alltid vara. Men jag har bara fått positiv respons från alla. Inte för att jag hade brytt mig men det är ju alltid kul när någon annan också tycker det blir fint.
 
Så här ser den ut nu.....
 

...och så här fin kommer den att bli :-)
 
 
Trägen vinner!
 
:-)
 
Barnbarnens Gammelfarfar som själv jobbat inom kustartilleriet innan han gick i pension har hela sommaren guidat på Kustartilleriet Regementes museum ute på Aspö. Massor av intressant historia fick till oss på Kjells sista guidning för året. Har ni planer att köra till Karlskrona nästa år så måste nu bara åka en tur med bilfärjan ut till Aspö för att besöka detta museum. Inträde 20 kr och för dessa pengar fick vi många timmars intressant visning av allt från kläder till små och stora kanoner. I ett av rummen hade de samlat överstar och andra högt uppsatta personer som blivit avmålade av olika konstnärer, där fanns också ett möblemang som hade räddats från tippen. Vilken tur säger jag bara att detta inte fick hända på så fina möbler. I ett annat rum fanns det kläder som blivit skänkta av olika personer. Kokvagnen tycket jag var mest intressant, sådan skulle jag gärna vilja ha på Öland med vedspis och allt. Intressant att se hur det kunde få plats med så mycket pryttlar på en så liten yta. Roligt att se hur barnbarnen andäktigt lyssnade och visa intresse för allt som berättades.
 

 

 
 

 
 

 

 
 
 
 
 
:-)
KA2 Aspö Museum,
Helt otroligt men sant! Jag har slitit upp 6 par skor på ett år, hur kan detta vara möjligt. Skorna har kostat allt från några hundra upp till 1000 kr. Konstigt nog så har prislappen inte spelat någon roll för hållbarheten. Visserligen så går jag mycket och nu även springer en del så det kan ju vara en av orsakerna, men ändå. Man kan ju tycka att det borde vara lite mera slitstarkt för en sko som kostar 1000 kr. Nu är det nämligen dags igen att köpa nya skor om jag ska kunna fortsätta att springa i höst. Har kollat lite på rean, men oftast så är ju min storlek slut innan ens rean börjat. Som tur är så har jag ett par nästan helt orörda som sonen skickade till mig i våras från Australien, de kan jag ju slita på medan jag letar efter nya. Kanske jag skulle anmäla mig till ett av alla företag som skotestare :-)
 

 
Tisdag och solen skiner!
 
:-)
Fick fyra pumpasticklingar av pappa i slutet på maj som jag planterade i mitt trädgårdsland på Öland. Jag fick order av pappa att de skulle ha mycket vatten, och mycket vatten har de fått både av mig och vår herre.  För att behålla fukten så klädde jag in alla plantor och lite runt om med gräsklipp. Naturligtvis så frågar pappa varje gång jag varit uppe i stugan hur det är med plantorna och om de vuxit något.....och det kan man nog säga att de har. De växer och växer så att jag snart kommer att mötas av en reva så fort jag kommer rätt sida om Ölandsbron. Pappa tyckte att jag kunde klippa revorna ifall de bredde ut sig förmycket men det tänker jag då inte göra. Hoppas hela tomten växer igen :-) Jag kan ju ha självplockning av pumpor lagom till skördefesten.
 
 
 
 
:-)
 
 
Det har varit mycket roliga och innehållsrika dagar med de stora barnbarnen i helgen. Fredagens karusellåkande gav inte bara trötta barnbarn, jag blev snurrig i hela huvudet och då åkte jag inte ens. Det var ett evigt tjatande om att få åka den nya attraktionen som gör 7 inversioner och rusade fram i 100 km/h med en bana som är 1381 meter lång och en åktid på 130 sekunder och för att få åka denna härligheten så kan man få köa upp till 1 ½ timme ifall man har otur. Miljonerna har rullat (typ 239 miljoner) för att få till denna bergodalbana vid namn Helix som slingrara sig över hela Liseberg, synd att de inte hinner att se något av den fina utsikten när de ändå är uppe i luften.
Tidiga morgnar och sena kvällar har det blivit så den blivande tonåringen beklagade sig över att hon bara måste få sova ut innan skolan börjar på torsdag. Hahahaha.....de borde ju vara fulla av energi!! Annat blev det när hon fick shoppa loss för sina födelsedagspengar i Boris lilla butik. Jag han inte handla så mycket till mig själv men det gör ju inte så mycket eftersom min garderob redan är så full. Fynd kan jag ju förstås inte motstå så när jag råkade springa på en ullkappa för 100 kronor då hamnade den i min vagn. Köpte lite lökar också till min rabatt  på Öland, så vill jag skynda mig dit för att plantera. Får nog sova lite först :-)
 
 
 
 
 
Så har man ju inte varit på Liseberg utan att ha spelat på chokladhjulet. Nummer 13 är ett givet nummer. Synd bara att jag inte äter godis längre, men det finns ju många andra som gör så de ska nog inte mögla bort.
 
 
 
 
 
Natti Natti!
 
:-)
 
 
 
 
 
Packat och klart, mina stora barnbarn ska få en upplevelse i födelsedagspresent. Båda fyller nu på hösten så det passar ju bra att hitta på något som båda kan hänga med på. Vi börjar med heldag i Göteborg och då ska vi naturligtvis till Liseberg. Innan vi drar vidare måste vi sova lite, för utvilad måste vara när man ska till Boris lilla butik för att handla inför skolstarten. När vi ändå är iväg så får det bli en natt där också. Ska bli väldigt kul att få komma iväg på lite busmys. Det är mycket som ska hinnas med när jag står för programmet.
 
 
Hörs på Söndag!
 
Trevlig helg :-)
När jag vaknade en morgon i förra veckan så hade jag ett stort leende på mina läppar och jag kände mig grymt nöjd med tillvaron. Men när jag öppnade mina ögon och såg att jag befann mig i min lägenhet och inte där som jag hade befunnit mig innan jag vaknade så blev jag grymt besviken. Jag hade drömt att mina fönster äntligen var färdigmålade, kittade och klara för att kunna möta en Ölandsvinter. Känslan som jag kände när jag vaknade har gjort det mycket enklare att ta tag i detta tråkiga bestyr. Snart så kan jag ligga där och njuta på riktigt.
 
 
 
 
:-)
Just nu har jag många bollar i luften! Råkar ha semester några nätter och det är ju bra för det är ju då man ska hinna så mycket som möjligt har jag hört.  
 
 
 
Önskar alla en finfin dag!
 
:-)
När jag blickar ut från min lilla veranda där jag sitter med mitt te så ser jag min fina stengång som pappa gjort. Det gör inget att solen inte alltid skiner då jag är här för jag njuter av min utsikt oavsett väder.
 
Tittar du noga på trädet till vänster så ser man att min magnolia blommar igen.
Önskar alla en trevlig dag!
 
:-)
Tänkte på en sak när jag käkade min frukost igår efter natten jobb. Citronfil med müsli. ett knäckebröd med ost och en stor kopp te är det som serveras just nu hemma hos mig.  Borde dricka ett stort glas med vatten också men det blir inte alltid så. Jag har aldrig varit någon frukostentusiast innan jag började jobba natt, ett mål jag mer än gärna hoppade över innan. Plötsligt så var jag jättehungrig på morgonen även de mornar då jag inte hade jobbat. Mitt blodsocker mår ju betydligt mycket bättre av att jag äter på morgonen, men kan man inte äta eller man känner att varje tugga ger kräkkänsla då är det bättre att låta bli har jag tänkt. Mina funderingar vid frukostbordet igår var just att det finns de som käkar samma frukost varje dag år ut och år in. Vad enformigt det skulle bli ifall man skulle äta köttbullar och potatis varje dag i ett helt liv till middag. Jag är periodare, nu har jag kört fast på fil och knäckebröd, ett tag var det omelett och bacon, två ägg och knäckebröd en annan gång. Jag är inte mycket för smörgåsar, frallor någon gång i månaden är mycket godare tycker jag. Undrar om det är vanligare i den äldre generationen det där med att det ska ätas exat som det alltid har varit på bestämda tider. De är ju lönande för de som har sina trogna grötköpare eller vad det nu kan vara de har köpt för att äta till frukost i ett helt liv.  
 
 
Undrar om sonen packade ner solen och det fina vädret i sin resväska,
för det är bara regn hos mig :-)
När jag gick med Gozzi idag på morgonen efter natten jobb var det så stilla ute att jag hade hört ifall ett barr lossnat från sitt fäste och landat på marken. Nattens fullmåne har visat oss ön på ett magiskt sätt och det har varit ovanligt tyst från brukarnas larm. Kommer nog att sova väldigt gott efter att min frukost kommit på plats.
 
 
 
Sonen är framme nu och allt har gått bra!
Skönt att veta :-)
En heldag i Malmö och mys på Emporia innan vi vinkade av sonen som skulle med tåget till Köpenhamn för där ta flyget vidare ut i världen. Han var i Bangkok när vi hade kontakt innan idag och allt hade gått bra så längt. Lite trång i flygplanet och kliiga myggbett hade stört nattsömnen. Ja behöver väl inte skriva att jag saknar honom jättemycket men nu gjorde jag det i alla fall. Skrattar samtidigt åt alla tokigheter vi hunnit med under de veckor han varit hemma, som tröst tittar jag på lite foto och så känns det bra igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det slut på den härliga ledigheten!
Jobb igen!
 
:-)
Eftersom jag skulle på ett möte igår så drog jag från den ena ön till den andra även att jag var ledig. Det var längesedan jag var hemma och ledig. Har hunnit med massor av måsten idag, sådant som bara legat och väntat på att jag skulle få tummarna ur. Inte utan att jag känner mig mera än nöjd nu. Om jag får välja så är jag ju mycket hellre på Öland då jag är ledig än här. Ska bara jobba lite först i helgen sedan är det dag igen för att ta sig över bron. Längtar redan. Eftersom sonen ska åka till Australien i morgon så har jag lovat att köra honom till Malmö, ska bli trevligt att bara vara en hel dag till innan han åker. Även om vi snart ska ses igen så är jag svag för det där med avsked. Nu har vi ju haft trevliga dagar och veckor och det är dessa som jag ska glädjas åt i stället för att tänka på att han ska åka. Fantastiskt kul har vi haft >3
 
Blir så full av skratt då jag tittar på detta fotot. Haha..Gruppbild på familjen! Vem har sagt att det ska vara lätt
 
 
Ha en bra fredag!
 
:-)
När jag körde hem från stugan idag så körde jag inom min kompis för att goas lite hundvalp innan de skulle till sina nya hem. Det är livsfarligt att gosa valp för jag blir så sjukt sugen på att skaffa en. Min kompis och ett gäng av hennes valpköpare brukar träffas för att träna och göra en massa andra roliga saker med sina hundar ihop. Det är verkligen fullt ös på de där små liven även att det var varmt idag så busade de och sprang runt hela tiden. Gozzi och mormor till hundarna har varit kompisar sedan de båda var små. Nu leker de inte längre med varandra men Gozzi blir alltid lika uppspelt då vi kör upp för deras backe. Gozzi och Tilly träffades jätte ofta då de var små och upp i vuxen ålder. Jag brukade köra upp när jag jobbat natt för att hundarna skulle leka och för att Gozzi skulle äta bättre när det blev lite konkurrens om maten. Funkade alltid! Sedan sov Gozzi gott när jag gick och la mig. Tänk vad djur anpassar sig efter hur man själv är, det har aldrig varit några problem att få Gozzi att sova då jag jobbat natt, även att han redan sovit hela natten då jag kom hem. Nu skulle jag nog kunna ha sovmorgon till ett utan att han skulle bry sig. Men med en liten valp i huset då skulle det minsann bli annorlunda.
 
 
 
 
:-)
 
 
Om några dagar så återvänder sonen till vintern och vi som blir kvar här hemma får fortsätta att njuta sommaren. Har varit fantastiskt kul att ha sonen hemma sedan i juni och vilket vinterlov han fick. Eftersom vi ska byta ut höstrusket mot sommar i november så kan man ju inte annat än le. På tal om att le så kommer jag snart sitta i bilen upp till stugan och där är mungiporna nästan alltid uppåt.
 
 
Hörs!
 
:-D
Nu när det klagas så mycket på värmen och att man inte kan sova, äta, dricka så kan ju inte jag vara värre. Men eftersom jag både kan andas och sova när det är så dags och inte blir ett dugg störd av värmen så får jag klaga på allt skräp som man bara helt utan skrupler kastar runt sig. Jag har så svårt för att fatta att man inte kan ta hand om sina tomma kartonger, glasspapper fimpar eller vad det nu kan vara som ligger över allt. Jag har sett när hemtjänstbilen kommer och ställer sig utanför trapphuset där tvättstugan ligger, vissa brukar tar sig ett bloss, kastar fimpen på marken trampar till för att sedan sätta sig i bilen för att köra iväg. Undrar hur man tänker där liksom...!? Vem ska plocka upp den hade de tänkt! Nästa gång jag ser det ska jag säga till. Jag tror att barnen många gånger har bättre renhållning än de vuxna. Håll Sverige Rent är nog något som borde ligga alla varmt om hjärtat i alla fall enligt mig. Så....det var skönt! Nu har även jag fått beklaga mig lite. För att du var så snäll och lyssnade så ska jag bjuda på en ett foto på en vacker blomma :-)
 
 
Glöm inte att dricka i värmen :-)
 
 
Ha en fortsatt fin sommardag!
(i natt var det 25 grader 23.00)
 
:-)
Karlskrona har verkligen lyckats med att skapa en skärgårdsfest med alla tillbehör. Igår var vi bland annat på cirkus där barnen kunde testa på allt möjligt roligt, de kunde även få köpa saker som man kan använda för egna förställningar hemma. Mycket gick ju att göra utan att ha några speciella saker hemma, bara en vig kropp och massor av muskler. Det var allt från vuxna till mindre barn som ställde upp och hjälpte alla barn som ville prova på. Vilka glada och engagerade människor vi mötte under de timmar vi var där (även om de ser lite sammanbitna ut på fotona).
 
 
 
 
 
 
 
 
En mycket trevlig helg som innehållit alla möjliga ingredienser :-)
 
 
Idag är det lördag och som jag skrivit i ett tidigare inlägg så har jag bara ätit godis på lördagar innan. Tog tag i min onda mage i mars i år och då blev det inget godis på lördagen heller. Det har nu gått 20 veckor och jag har inte varit sugen på godis en enda gång sedan dess, jag som varit världens värsta godisgris innan. Konstigt som det kan bli, vet inte vad som hänt men det är väl bara till att tacka och ta emot. Hoppas att jag aldrig mer blir sugen på godis för det är ju inget att ha egentligen. Idag så ska jag unna mig en glass i alla fall, den tredje för i år.
 
 
Önskar alla en finfin lördag!
 
:-)
 
Skärgårdsfesten i Karlskrona invigdes på torsdagskvällen med ett stadslopp på 5 eller 10 km om man så ville. I vårt lag Team Activa Zoo var det bara Anna som sprang milen, vi andra kämpade oss igenom 5:an gata upp och gata ner. Mycket nöjd över mitt genomförda lopp och efter en iskall dusch så satte vi oss på en av stadens bästa restaurang för att njuta av en god bit mat och lite rött till det. Efter det så fortsatte vi den härliga sommarnatten till Lasse Stefanz på stortorget. Lika bra att passa på att köra hela programmet då man är i farten så naturligtvis blev det även efterfest som var mycket trevlig och givande. Vaknade upp till ännu en härlig dag mitt i händelsernas centrum. Så nu är det bara till att gasa innan det är dags för nattens jobb.
 
Jag och Emma!
 
Fredag och solen är med oss även en dag!
 
:-)