Så magiskt vackert när det helt plötsligt blev ett hål på den mörka himlen och just där tittade solen fram när jag var på Öland senast. Moln kan vara så otroligt vackra med sina olika skiftningar. Helst vill jag ju ha klarblå himmel men om jag inte har något val så får jag njuta av det som bjuds, hur som så har ju ön så mycket annat vackert att bjuda på.
 
 
Fredag och sista dagen i denna månaden!
Nästa månad tar vi nya tag :-)
Skärdgårdsfesten invigdes med ett lopp runt vår vackra stad, så nu har jag sprungit året tredje lopp. Mycket nöjd över mitt resultat även att det var tungt att springa idag. Det som är kul med att springa på hemmaplan är publikstödet. Dottern från Kalmar med barn kom också hit och det är så roligt när barnbarnen ropar " KÄMPA MORMOR". Nu så sover de små liven, laddar inför morgondagens alla kuligheter. Jag drar till jobbet  06.30 så jag får roa mig där. Nästa lopp blir i Kalmar, det loppet gillar jag.
 
Himlen var fantastikts fin på Öland igårkväll, foto som är taget med min IPad är långt ifrån hur det såg ut i verkligheten. Men ni får ha överseende med det.
 
 
Nu är det dags för sängen :) 
Jag och en kompis tog oss en sväng till secondhandbutiken idag. Tur var det för jag köpte en för mig ny resväska, den andra blev mosad och mörbultad sista jag var i Australien. Två resor höll den gamla, hoppas denna klarar sig längre. Vi hade köpt nya väskor alla tre inför vår första resa, se bild nedan, ingen av väskorna höll mer än två resor.  Med tanke på att jag gav 60 kr för en Carlton idag så ska jag nog vara rätt så nöjd. Jag som hade budgeterat 1000 kr för ny väska inför resan som jag nu kan lägga på annat. En pocketbok för 1 kr som också ska med på resan inhandlades. Det är en spänningsroman som Anna Jansson skrivit "inte ens det förflutna". Den verkade bra så vem vet den kanske är utläst innan oktober. Nu höll jag på att glömma bort att jag gjort ett fyndköp till, en stor hemvävd trasmatta i underbara färgen för 125 kr, som ska få åka med till stugan. Vilket klipp!! Väldigt roligt att handla idag.
 
 
Snart är det jobbdags!
 
:-)
Om ca 3-4 månader har jag ett nytt golv i mitt kök, eftersom de gamla underskåpen måste brytas upp så kommer även dessa att bli nya. Nu är det besiktat och killen som var här sa att de skulle sätta igång så fort som möjligt med rivningen. Jag säger som sonen i Australien brukar säga " det finns alltid två sätt att se på saker och ting". Istället för att deppa ihop för att jag ska behöva bo på en byggarbetsplats ett  bra tag så ser jag framför mig hur fint det kommer att bli när det blir klart. Hoppas jag får vara med att välja golvmatta. Kanske jag skulle passa på att riva ner tapeter och fixa till nu när hela köket ändå ska tömmas.
 
Vatten är som bäst då det är där det ska vara!
 
Fortsättning följer!
 
:-)
Min son med sambo har flyttat till ny lya och då så måste den gamla städas och det har vi slitit med idag. Så grymt skönt när städgrejorna bärs ner och den sista soppåsen åker i soporna. Med nytvättade skrynkliga händer och med ett stort leende åker man sedan hem för att dricka stans största kopp med smaskigt te. Så jäkla skön känsla med en tom nystädad lägenhet för då har man något nytt roligt på gång. Deras nya lya är så fin och rymlig i ett skönt och naturnära område. Så den måste ju naturligtvis invigas snart ..... de ska bara först :-)
 
 
Nu är det snart dags för lite mat!
 
Gò kväll!
 
:-)
 
Idag när mina snälla grannar kom hem från sin lilla tripp så hade de köpt en katt till mig som tack för hjälpen. Jag blev jätteglad eftersom jag tycker att det är lite ensamt nu när jag inte har något djur längre. Nu sover den så gott, lika bra att jag också kryper ner innan han vaknar. 
 
 
God natt!
 
:)
När klockan ringde 05.30 idag så var det nästan så jag ångrade att jag varit så välvillig till att jobba dagtid på det stället som jag annars har min nattjänst. Men när jag väl hade kommit ut ur duschen och frukosten var på plats så kände jag mig redo för att köra ut på öarna. Får väl skylla mig lite själv eftersom jag blev sittande vid datorn när jag egentligen borde sova, men det är var inte så lätt att komma till ro med surret från avfuktaren. Hahaha...inte utan att det var lite roligt att se uppsynen på brukarna när jag kom in på alldeles fel tid mot vad de brukar få se mig. Så när morgon- och förmiddagsbestyren var klara så blev det några timmar ledigt för att snart köra tillbaka igen, det är detta som kallas delade turer. Kan knappast inte vara en man som kom på detta, men som med allting annat så är det delad mening. En del gillar delade turer och en del gillar det inte, för min egen del så är det inget jag tycker om. Jobbar hellre 12 timmarspass. Hur som så har jag hunnit med att klappa katt, ägarna kommer hem idag....redan en vecka gått. Några bilder blir det inte, när jag tog fram kameran så började katten att fräsa och försvann, jag tolkade det som om katten inte ville vara med på bild. Den blyga katten har inte visat sig på hela veckan trots mitt tålamod. Ägarna sa att den kan vara sådan så jag litar på att det är så. Nu är även middagen på plats så nu behöver jag inte fundera mer på mat innan jag kommer hem igen vid 22-tiden. Har packat med frukt och två knäckebröd ifall det skulle knipa, något annat tror jag inte ska behövas.
 
Nästan som på riktigt!
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
När jag satt i min bil småvisslande igår på väg till stugan så ringde det på mobilen, "KAN DU JOBBA!!??", det är kris. Eftersom jag redan var på rätt sida om bron så förstod uppringaren att jag inte kunde jobba just då, väderprognosen inför helgen visade att det skulle bli skitväder med massor av regn och åska på ön under hela lördagen så jag lovade att jobba på söndag. Regnovädret som utlovades på ön med nästan 80 millimeter regn tog sig en annan väg, visst har det regnat men långt ifrån de mängderna. När jag kom hem under eftermiddagen så fick jag höra att det hade regnat rätt så mycket i staun och orsakat lite översvämningar på olika ställen. Så jag känner mig förskonad både från regn och åska. Nu skiner solen så fint och mina ben blir lite sugna på en kvällspromenad efter den mycket mumsiga maten som jag just ätit. Trots det snabba besöket i stugan så var det kvalitetstid med god mat, cykelturer och ett glas rött på kvällen. Jag ska ju snart upp igen så att jag slipper höra avfuktarens brus innanför byggplasten som är uppsatt in till köket. På måndag kommer de för att kolla hur stor vattenskadan är och har jag otur så är den rätt så omfattande med tanke på att röret sipprat ett tag.
 
 
Mums för egenodlad potatis!
 
:-)
Sonen har skickat lite foton som jag kan kolla på tills det blir dags att hälsa på igen. Det är ju 3 månaders jobb innan det är dags och då kan det ju vara en tröst att ha lite foton som man kan plocka fram när längtan blir för stor. Så nu när jag suttit här och tittat, så tänkte jag låta er också få ta del av de fina fotona. Så kan vi kolla tillsammans :-)
 
 
 
 

Fredag!! Det måste ju vara en perfekt dag att
börja sin fyra dygnsledighet på.
 
Fredagskramar!
 
 
Det är så mysigt att ta en tur på cyklarna när vi är i stugan. Dotterns barn är så glada för att cykla så vi är ju inte sena med att hänga på när de vill ut på en tur. Man känner dofter, temperaturväxlingarna och fågelkvitter, eller skriande är väl mera nära sanningen medan lungorna fylls med nytt syre. Lite stopp längs med vägen är ju alltid trevligt. 
 
 
 
 
 
 
Torsdag och helgen närmar sig med stora kliv!
Ledighet är ju aldrig fel, massor av trevligheter väntas :D 
 
 
 
.....där växer det så det knakar. Både det jag vill och sådant som jag inte vill. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu var jag tillbaka i staun!
Mot jobbet!  
 
:)
 
 
 
 
 
När bilen är på vift så sätter jag mig på bussen för att se ifall solen skiner på ön. Nu leder ju vi solligan i Karlskrona men idag så blir det inte många plus för här regnar det. Ska bli skönt att få sova i lugnet kommande natt efter att ha lyssnat på avfuktaren och larmet för att inte missa att tömma behållaren. Vattenläckan i köket..... det ska nog bli bra när det blir klart......hoppas jag :)
 
 
Ha en bra dag!
 
:)
Jag har fått förmånen att vara kattvakt åt två katter i en vecka medan deras ägare ska på semester. Här ska det gullas må ni tro. Jag är ju väldigt glad för katter så det är ju perfekt att få låna två som redan är stora, rumsrena och trygga med att vara innekatter. Den ena katten är väldigt bly och vill vara för sig själv, ska bli intressant att se ifall den mjuknar något på en vecka. Den andra katten kom springande direkt och vill bli klappad och kliad. Ska försöka få till en bild i veckan så får ni se ifall det är en eller två som vill vara modell. Dotterns katt får vara modell tills dess. Fortsättning följer! 
 
 
Söndag och jobbet kallar!
 
:-)
Vad är det som får din inre glädjetankmätare att gå upp i full tank? Det är inte det minsta själviskt att prioritera sin egen tillförsel av energi och glädje. I natt har jag gjort en liten inventering av mina energigivare som är både personer som jag tycker om att umgås med, men också andra ting i vardagen, så nu har jag tänkt att K-märka dem. Det är väldigt befriande att få tanka upp sin glädjetankmätare och att ha förmånen att själv få avgöra vad som är bra för mitt välbefinnande. Överst på min önskelista för stunden är att få sova gott och ladda inför en trevlig eftermiddag. 
 
 
Ha en bra och energigivande söndag!
 
:-)
 
Heliga Korskyrkan i Ronneby med sina äldsta delar från slutet av 1100-talet och fullbordad under 1400-talet är den förnämsta medeltida byggnaden i Blekinge och den innehåller samtidigt länets största samling av renässanskonst. Denna vackra kyrka fick besök av mig idag då jag följde med en kompis som skulle fotografera ett bröllop. Lite svårt med ljuset då man skulle fotografer inne i kyrkan men det får man så ut med när man är i en så fantastisk plats med alla dessa vackra målningar och gamla detaljer.
 
 
 

 
 
 
Trevlig lördag mina vänner!
 
:-)
Heliga Korskyrkan,
Kom hem från härliga Öland till en liten sjö i köket, det var ett rör under diskbänken som hade blivit täppt och orsakat läckan. Hos mig såg det inte så mycket ut men vatten är ju som det är och söker sig egna vägnar och eftersom jag turligt nog bor längst ned så hade det runnit ner i källaren. Rörmokaren var sur som ättika och fräste som en värsta orm när jag talade med i telefon eftersom jag blev inringd på dagjobb så var hyresvärden och han i min lägenhet själva. Han undrade varför jag inte hade ringt innan och det var ju väldigt enkelt att svara på "jag har ingen kristallkula". Nu är problemet löst och jag får hoppas på att det inte händer igen. Så nu återstår bara en tvätt av badlakan som jag har haft att torka upp med. Tur att jag inte stannade på Öland hela veckan som det var tänkt från början.
 
 
Lördag och massor av trevligheter att göra!
 
:-)
 
Solen och vindarnas ö har bjudit mig på härliga dagar med mina kära barn och barnbarn.
 
 
 
 
 
 
Dottern och jag sprang Viktoriajoggen,
och jag överlevde :-)
Nu har halva Juli redan passerat och det är knappt att jag fattat hur. Om tiden rusar på även för mig som jobba hela sommaren, då måste ju tiden upplevas att gå mycket snabbare för de som är lediga. Om man inte har tråkigt vill säga eller sitter i ett väntrum på sjukhuset. Det får jag verkligen hoppas att ingen behöver göra. Sommar var det visst oavsett väder.
 
 
Njut av dagen!
 
:-)
 
 
Önskar er en bra tisdag!
 
:-)
 
Frukostmys och efter det en sväng med Nikon i Hoglandspark. En runda på stan resulterade i två nya tekoppar på rea, de var så sköna att dricka ur så det får nog bli två till. Annars har det inte hänt så mycket idag, nu laddar jag inför en jobbnatt. Väskan är packad, blommorna vattnade för i morgon bär det av till Öland med kryddorna.
 
 
 
 
Trevlig kväll!
 
:-)
Sonen skickade en fin bild på himlen som de blickade upp mot i gårkväll. Svårt att fatta att det finns så många flera stjärnor i Australien som kan tindra på en och samma gång. Det blir nog att sova under bar himmel nästa gång jag kommer dit.
 
 
Då var det måndag och kompismys!
Ny vecka och vårt vackra land håller på att värmas upp,
sakta men säkert :-)
Andra semesterperioden påbörjad!
Jag väntar lite till med min semester.......
 
<3 Den bästa kryddan i livets skafferi <3
 
 
<3
Nu börjar vi närma oss slutet på pappas och min lilla tripp. Vad passar då inte bättre än med ett besök i vackra Rättvik. Höga höjder är verkligen något som jag dras till så när jag på håll såg en skidbacke i skyn så styrde jag min lilla blå dit. Väl där uppe så hade jag hela Rättvik framför mina ögon. Rättviks kyrka med anor från 1200-talet som så fint ligger vid Siljans strand var nästan det första man såg. Långbryggan som byggdes 1895 används idag som promenadväg men byggdes för att ångbåtarna skulle kunna lägga till vid Rättvik. Mycket vackert!
 
 
 
 
 
 
Får se vad den lilla blå tar oss
nästa gång :-)
Rättvik,
När man kommer in i Hedemora så välkomnas man av Hedemoraryttaren som står i Gussarvskorsningen, där har han suttit och lyft på hatten i mer 60 år. Det är Jerker Werkmäster som är konstnären bakom träskulpturen. Hedemora är Dalarnas minsta stad och den fick stadsprivilegier 1446. Den ligger vackert insmuget mellan tre berg och fyra sjöar.
 
 
 
Här inne hittade vi en restaurang, med väldigt god mat.
 
Ha en bra söndag!
 
:-)
Hedemoraryttaren,
Jag har aldrig sett så mycket lupiner och inte tala om alla dessa vackra prästkragar som växte längs med vägarna på vår tripp. Pappa sa att de hade så stora problem med just alla dessa lupiner och dess spridning längs med vägrenen att de till och med övervägde att bespruta dem. Jag tyckte att de var enormt vackra med alla sina färger. Tog inget lupinfoto så ni får hålla till goda med dessa foton istället.
 
 
 
 

 
:-)
 
På en vacker plats i Dalarna vid Dalälven i byn Grimsbärke ligger Ingmar Bergmans brygga. Det var här i byn som Ingmar tillbringade många somrar tillsammans med sin morfar med familj. Ingmar ville att bryggan skulle ligga på samma ställe som deras tvättbrygga låg placerad för där höll han på att drunkna som liten men blev räddad av familjens piga. Tyvärr så fick bryggan placeras där det rent praktiskt var genomförbart. Ingmar han inte själv besöka bryggan. Men jag såg till att en annan gubbe fick sitta där och njuta av utsikten och den vackra omgivningen.
 
 
 
 
 
För er som roas av geocacke discription
så är platsen ett hett tips:-)
 
 
Det har blivit en hel del loppis nu när vi varit iväg. Många med bara skräp men även en del så fina så att man kunde tro att man betalt inträde till ett museum. Tog lite foto på ett av dessa ställen vi stannade till vid, så rent och avtorkat och prydligt uppradat så denna loppisen fick en 10:a av 10 möjliga. När sedan de som hade loppisen var trevliga och villigt berättade om gårdens historia så blev det ett extra plus i kanten. Som om detta inte vore nog, de hade även en fantastiskt fin och välskött trädgård. En bit utanför Hedemora mot Rättvik fanns denna lilla ort vid namn Nämnsbo. Är ni på det hållet måste ni stanna till, hälsa gärna från mig :-)
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Färden fortsätter :-)
Finns det fina rastplatser så gäller det att passa på att stanna till för att fota och kanske äta något också. Nya hammarbron invigdes 1994 och den är 540,5 meter lång, 13 meter bred och har en medelhöjd på 22.8 meter över vattenytan. Det fläktade så skönt här uppe på höjden denna varma och härliga sommardag.
 
 
 
:-)
 
Eftersom jag är väldigt svag för gamla kyrkor så var vi ju bara tvungna att stanna till här, kaffetarmen på pappa började ändå göra sig hörd så det passade ju bra. Tyvärr var borden som fanns intill kyrkan upptagna av andra besökare så det fick bli en bakluckefika. Medan pappa stillade kaffesuget så gick Nikon och jag en runda.  Den här gamla kyrkan uppfördes under 1100-talet. Den har under århundraden tillbyggts, övergivits och förfallit och där efter återuppbyggts till sin medeltida form. Kyrkan återinvigdes 1934 (samma år som min pappa föddes) efter att ha stått som ruin sedan mitten av 1500-talet. Träsnidaren Eva Spångberg har tillverkat flera föremål i kyrkan, bland annat triumfkrucifixet. Synd att kyrkan inte var öppen, för då hade jag även fått se den på insidan.
 
 
 
 

Fortsättning följer!
 
:-)
Kyrka,
 
Vaknade upp idag på ett mycket fint och prisvärt boende i Hedemora. Natten har varit väldigt varm, men jag kanske inte ska tala om att jag somnade med täcket och överkast upp över öronen. Det viktiga är ju att man sovit gott och det har jag verkligen gjort. Lugnt på vägarna och inga större missöden längs med dessa heller, en och annan kokande bil fick vi se under våra 65 mil genom vårt vackra Sverige. Nu väntar ny äventyr.
 
Fortsättning följer!
 
Mer detaljerat med bilder och så får ni vänta med
tills jag kommer hem :) 
 
Nu är väskan packa och lite annat fixat för i morgon är det tänkt att jag ska drar jag ut på äventyr. Resrutten är utstakad och första hotellnatten bokad. Batteriet till kameran laddad och lite smaskig färdkost inköpt. Sverige är så fantastiskt fint så jag hoppas på många fina upplevelser. Har lovat mig själv att Sverige måste synas i sömmarna lite mera ingående. Hur som så vet jag en till som ser fram emot vår lilla tripp, farsgubben ska med. Det är han som har önskemålen och det är jag som bestämmer. Perfekt fördelning!
 

Snart dags för bädden!
 
God Natt!
 
:-)
Idag är jag så sugen på att baka, hallongrottor, vaniljbullar, rulltårta, sockerkaka, chokladbollar eller kanske en liten smaskig lagom kletig kladdkaka. Efter en intensiv dag med massor av nya händelser och intryck så sätter jag mig och stickar en stund tills anfallet gått över. Ett par varv på sticket sedan så hamnade jag här vid datorn. Kolla på foto är ett väldigt bra och trevligt tidsfördriv.  När jag jobbade i natt så kom jag att tänka på att livet är en ständig resa med olika hållplatser som man antingen stannar till vid eller bara åka förbi.  Eftersom jag i sommar jobbar på en palliativ avdelning, slutstationen i livet så att säga så dyker väldigt mycket funderingar och tankar upp. Tänk att få ha förmånen att bidra med att se till att slutstationen i den mån det går blir så bra som möjligt.
 
 
Solen lyser, sommaren är här,
träden är grönare, sinnet lättare.
 
:-)
 
Det är ju ny månad! Hur kunde jag missa detta!? Kan ju bero på att jag inte behöver veta vilket datum det är, eller är jag bara så upptagen med att vara så den där siffran inte spelar mig någon roll.
 

Hur som så är det torsdag
och jag önskar dig en trevlig och avkopplande sådan.
 
:-)
.....men inte alltid. För några år sedan så ville jag flytta mina pioner som stod där så taniga och med sina små och vilsna blommor. Så när spaden åkte fram och pion efter pion grävdes upp så råkade det sammanträffa med att min far ringde för att prata bort en stund. Som alltid så frågade han vad jag gjorde och när jag då berättade att jag grävde upp mina pioner för att flytta dessa till ett bättre ställe, sa han att det kommer aldrig att gå. Eftersom jag redan bestämt mig så fortsatte jag att gräva. Det blev en hiskeliga massa rötter så när jag tagit vad jag behövde så tog jag hem resten till min far. Så nu kan både han och jag njuta av alla fina stora blommor som har kommit upp ur rötterna. Naturligtvis så kan jag ju inte låta bli att pika honom lite ibland, när jag påpekar att nu blommar mina pioner.
 
 
 
Härliga dagar på Öland!
 
:-)