Kunde bara inte ligga kvar i sängen när jag vaknade idag alldeles förtidigt efter natten jobb.
Solen och alla andra som var ute och gick gjorde att kläderna snabbt åkte på.
Flera timmar strosade vi runt för att njuta av luften, fåglarna och den underbara solen.
 
Hittade denna skapelsen i en trädgård
 

Lönen på kontot, räkningarna betalda
och så börjar vi om från början .-)
 
....eller ska jag vara orolig?
 
Läste på FB en liten konversation mellan Dennis och en av bästisarna.
 
 
 
Hej Dennis! Idag spelade vi tennis som vi brukar på fredagar, din ersättare för dagen var ingen mindre än Bengts pojk Tomas. Han gjorde inte bort sig vi vann stort! Men jag saknade dig på banan! Ha de gott där nere//Snej

  • Dennis Törnström Snyggt snej! Ja det är synd att man inte kan klona sig, saknar er sjukt mycket men jag har kommit rätt så bli inte så ledsna om jag fastnar vi har en pågående svit iaf! Viktigaste matchen!
     
  • Jens Salleke Jo du Dennis då blir vi ledsna men kul att du trivs. Se till o spela mycke tennis så vi kan förlänga sviten när kommer hem
     
  • Dennis Törnström Har redan checkat av att slå nägon i tennis Snej expect Federer när/om jag kommer tillbaka
     
     
    Misstänkte att sonen skulle trivas här
    men inte för bra .-)
     
Somnade som en stock igår kväll och vaknade två minuter innan klockan skulle ringa idag. Frukosten satt som en smäck nu efter långpromenaden med lurvetass. Då var det sista tisdagen denna månaden och mars står otåligt väntande med att få töa.
 
Idag ska Natasha passa Lurvet medan jag hittar på annat
 
Ha en fortsatt bra tisdag :-)
I dag har jag hunnit med sååååå många måsten att jag nästan skulle firat. Ni vet, saker som hänger över en och den ena dagen efter den andra bara går utan att få det gjort. Det var länge sedan som jag känt mig så nöjd över min dag som jag känner mig nu och alla dessa saker som bockats av på göra listan. Konstigt att det ska vara så svårt att få vissa saker gjorda. Men men...bättre sent än aldrig!
 
Fotot är taget i Köpenhamn...innanför planket var en byggarbetsplats.
 
Nu säger jag God Natt,
för jag ska sova väldigt gott i natt,
lika bra att lägga sig i tid  :-)
När jag var 1 år så fick jag en nalle av mormor och morfar. Så fin med bruna ögon och den mjukaste päls. Denna nalle har fått hänga med på både det ena och det andra. Omfamnad har den fått utstå många tårar men även dans i glädjens dagar. På sin hylla sitter han nu, utan ögon och med sliten päls.
Men för mig är han den finaste av de alla.
 
Ser ni min fina egenhändiga lagning?
 
Den gula västen stickade jag i trean och pyjamasjackan hade jag som liten. Den lilla blommiga trosan sydde farmor när jag var tre år av en gammal blus på sin trampsymaskin då jag hade ramlat i mjölkhinken.
 
Måndag och dagens datum är 25.
Lön för en del men vi i kommunen får allt vänta :-)


Kladdkaka, hur gott kan det vara. Enkelt och snabbt så har man en egen favorit med eller utan något på. Försökte komma ihåg när jag åt min första bit kladdkaka, men jag tror att det var någon gång på 80-talet. Det sägs att kakan kom till efter ett misslyckat kakbak. Jag gillar kladdkaka som har någon slags chokladsmet utbredd uppe på, men det går lika bra med glass och bär.
 
 
Får nog bli en kladdkakebit idag :-)
 
 
Kungsmarken får bli min presentation nr 11. Inte för att det är vackert, utan mer för att det är ett av Karlskronas största bostadsområden. Området hette tidigare Yttre Wämö, namnet Kungsmarken sägs komma av att Gustav lll en gång övernattade på en bondgård uppe på bergets topp och det var utmärkt med en sten. Husen är av rundad arkitektur och syns på långt håll. Kungsmarken är fördelat på 3 hus och hette när de byggdes A-huset, B-huset och C-huset. Nu mera är C-huset privatägt och A och B ägs av kommunala Karlskrona hem. Området hade länge hög status, med eget torg, livsmedelsbutik, kyrka, skola, post, bank och vårdcentral. Med tiden har området fått ett sämre anseende. I början på 2000-talet fick området en rejäl upprustning med ny fasad och nya entréer. A-huset byggdes 1968 och är längst och delat med en brandgång på mitten. Sedan byggdes C-huset och där efter B-huset. B-huset fick fasaden i vinklar i stället för runda eftersom pengarna tog slut. Prins Carl Philip huserade här någon natt då han gjorde värnplikten. Här finns nu mera även studentbostäder, äldreomsorg, bostäder för militär personal och en hel del av Karlskronas kommuns kontorspersonal för äldreförvaltningen. Det är här vi börjar vår natt innan vi i min patrull drar ut på öarna.
 
Glashissen tar oss upp till äldreförvaltningens kontorsdelar och nattpatrullens kontor
 
 
A-huset
 
 
B-huset
 
 
A-husets slut och B-husets början
 
 
C-huset
 
 
Som ni ser har jag sett den blå himmelen idag .-)
 
 
I vår familj finns ett mangomonster, detta lilla monster kan sätta i sig hur många mango som på en dag ifall han hade fri tillgång. Det är inte så många år sedan jag bekantade mig med denna mycket goda frukt. Nu mera så köper jag den ofta för att njuta av det söta köttet.
 
Mangon är en frukt som innehåller antioxidanter, bland annat typen av antioxidanter som skyddar synen. Mangon är en växtart i familjen sumakväxter. Man tror att Mangon började odlas för 4000 år sedan. Mangon är Pakistans och Indiens nationalfrukt och används flitigt i dryck och matlagning.
 
:-)
Idag har jag kollat på en ny lägenhet. Kan inte riktigt bestämma mig ifall jag ska flytta hit eller dit. Min dotter tror att jag är lite rastlös och att det är anledningen till att jag vill flytta. Hon kan nog ha rätt i det. Alltid kul att kolla för att se hur utbudet ser ut. Som jag känner det nu så skulle en koja i skogen passa mig bra. Kan nog vara mullen i mig som saknar friheten. Lägenheten var stor och rymlig med mycket att göra. Får se vad som händer.
 
 
Redan fredag igen!
 
:-)
Tänkte jag skulle försöka mig på att fotografera lita annat än barn och Gozzi.
Har sett att så många andra tar så fina foton på fåglar, så varför inte jag också.
Jag gjorde i alla fall ett tappert försök.
 
 
 
Med dessa bilder säger jag
God morgon till er som ska upp
och God natt till er som ska ner...under täcket :-)
 
 
Gozzi är som tokig nu när det har snöat. Han hoppar. springer, rullar sig så att snön yr runt om honom. Igår så tog vi en runda mot Kalmar för att gosa lite. Lilla Ella blev jätteglad över att Gozzi kom, inte så mycket kanske för just Gozzi,  men den goda maten han hade med sig.
 
 
 
 
Jag missade solen här hemma idag,
bytte ut den mot snöstormen i Kalmar.
Barnbarnen är som solar, så det bytet
var bättre.
 
:-)
 
 
Melodifestivalens första deltävling huserade i Telenor Arena Rosenholm
ett ställe som är riktigt tråkigt på insidan. Grå betong överallt.
Men jag har fått en idé, vi bjuder in några graffitimålare.
Så behöver ju inte de stå ute nu när det är så kallt och snöigt.
 
 
När jag kollade den norska väderappen idag
så ska solen komma snart, inte idag men snart ....:-)
 
Gozzi är glad och jag med mina nya kängor är glad över den långa vinterpromenaden vi just kom hem ifrån.
Det är mycket vackert i bokskogen.
 
 
 
:-)
 
 
Då var det vecka 8 och alla skolelever har sportlov i vår kommun. Så för att de ska ha något att göra så har Kung Bore sett till att det kommit nästan 15 cm snö....och om resten av väderleksrapporten stämmer så ska det snöa några timmar till. Men mina kära vänner sedan ska solen titta fram när tisdagen har kommit och det kan jag lova att jag ser fram emot.  Jag skulle också bli jätteglad om det fanns en liten kopp som jag kunde sätta fast på Gozzis nos så att löptikslukter försvann. Hade ju varit mycket trevligt om vi kunde gå en normal promenad för en gångs skull. Varje liten tikpöl ska undersökas och som om han vore fastspikad i marken försöker jag att dra honom där ifrån.
 
 
I morgon är det en vecka sedan Dennis åkte
Vi sms:ade för en stund sedan
då var han på väg upp och skulle till skolan.
Stackare sa jag och kröp ner i sängen :-)
 
 
 
Grenadjärtorpet är ännu ett hus som blivit flyttat till Wämöparken för
att bevaras så att vi alla som vill kan ta oss dit för att se och känna dess historia.
 
 
 
 
 
 
Det var många som valt att strosa runt
i Wämöparken denna något mulna men sköna söndag.
Hörde hur grannen brassade på musiken lite efter 7 medan mina laxbitar puttrade i ugnen. Av en ren händelse så zappade jag över till tvåan och upptäckte då att samma toner kom ur min tv. Jag skruvade taktiskt upp lite extra för att förbereda grannen på att 20.00 är det jag som står för underhållningen. Ännu är det ingen som knackat på dörren, jag är ju inte så van att behöva ta hänsyn eftersom jag bott i tassemarken i hela mitt liv. Troligtvis detsamma med min granne eftersom det alltid låter mycket därifrån. Kvällens toner från grannväggen stod ökenbluesbandet Tinariwen från Mali för, lite skillnad på tonerna från " En riktig jävla schlager" som min granne får stå ut med nu. Hämnden är ljuv!
 
 
Mina laxbitar var grymt goda :-)
 
 
 
 
En ensam fågel kvittrade envist när lurvet och jag var ute på morgonrundan.
Jag försökte se hur denna ensamma vinterkrigaren mot våren såg ut,
men hur jag än kikade så höll den sig undan.
Hoppas bara att den har tak över huvudet för det ska komma mera snö.
Sportlov hos oss nästa vecka och då är det ju bra om snön ligger kvar.
 
I butikerna har hjärtan bytts ut mot påskens ting.
 
 
Sonen ringde igår kväll. Allt var mycket bra och det var varm och gott.
Kängurun betade utan för skolan och alla kycklingar var blå.
Han och några skolkamrater hade varit och bunkrat upp inför kommande veckan på köpcentret.
Med massor av kassar att bära började de gå hemåt då en tjej med sin lilla dotter i bilen stannade och frågade om de ville bli skjutsade.  Hon skulle inte ens åt det hållet. Några andra hade stannat och undrat ifall han ville ha hjälp med något. Dennis var imponerad av deras vänlighet, han menade på att hemifrån är man ju mera van vid att människor tittar ner i marken vid möte.
 
 
Ha en bra lördag!
För det ska jag ha :-)
 
 
Det är inte ofta som jag blir hungrig på natten, men inatt hade jag nog kunnat ätit upp vad som. Längtan hem till frukosten och det goda teet stod högt på listan idag på morgonen. Så var det fredag igen. Funderade på inatt om det verkligen brukar vara så här mulet på vintern. Kollade på lite foto från några vintar tillbaka och jag hade många flera solfoto än vad jag fått ihop denna vinter. Inte undra på att så många flyr landet. Nog om detta.
Idag ska jag träna...jag ska träna på att lata mig. Jag måste bli bättre på att göra ingenting. Mutor är bra så om jag klarar av mitt träningspass idag så blir det gottor till kvällen.
 
 
Det kan väl inte vara för mycket begärt
med lite sol också :-)
 
Ha en bra fredag!

En ros till alla hjärtan!
 
 
En gråmulen dag blir lättare att genomlida
en dag som denna.
 
I natt 01.14 fick jag meddelande från sonen "Nu är vi framme, krya och måttligt utvilade"
 
:-)
 
 
 
 
 
 
 
Palanderska gården får bli min 9:de presentation av 100 hus 2013.
Palanderska gården räknas som en av stadens vackraste gårdar och den hade en lång och ståtlig historia
fram till att karlskrona stad köpte den 1951.
 
 
 
 
 
 
 
 
Flygelbyggnaden som ligger alldeles intill var landskansli.
Nu kallas den röda stugan för där sitter våra s-politiker.
 
 
Här kan man även se den fina delfinporten och en skymt av Palanderska gården.
 
 
 
 
Utanför Palanderska gården står denna vackra skulptur av massiv ek
föreställande Drottning Birute.
Denna gåva är från litauiska staten 1994.
 
 
:-)
 
 
 
Dennis hade inte kunnat valt en bättre dag att åka på än idag. För att tröstäta på fettisdagen passar mig mycket bra. Pratade just med Dennis och de var nu i Malmö, det går tåg var 20:de minut över till Köpenhamn. Som tur är så hinner jag prata med honom en gång till innan de stiger på planet, för sedan lär det ju ta några dagar innan vi hörs igen. Undrar vekligen om han är så sugen på att lämna detta snörika landskap för värme och sol.
 
 
 
Mums mums!
:-)
Min son och jag har olika uppfattningar om tid och det har inte bara med åldern att göra. Sonen tyckte att tiden fram till idag har sniglat sig fram och jag tycker att den har tickat på i raketfart. Nu är det bara 12 timmar kvar innan han drar till Australien. Idag har vi grejat med det sista innan nycklarna återlämnades och de saker som var kvar har vi flyttat. Det kommer att kännas mycket tomt att inte få träffas som vi brukar. Kan nog inte riktigt förstå ännu vad det innebär att inte få ses förrän i augusti då vi ska dit. Samtidigt är jag väldigt glad för Dennis skull och jag hoppas att han ska få uppleva många trevliga, roliga och lärorika månader i landet som ligger långt bort.
 
 
 
Känner jag den här grabben rätt så kommer det vara många
bollar i luften även i Australien.
 
Nu är det lika bra jag går och lägger mig så att jag
är utvilad tills i morgon.....
 
 
Jag må vara naiv men inte hade jag en endaste tanke på att lite kött i en lasange från Findus skulle kunna ha åkt genom halva världen och under resans gång så har det även stoppats en häst i kvarnen innan den hamnat på min tallrik. Konstigt nog så hade jag tuggat på utan att fundera på innerhållet om det nu inte hade uppdagats av media. Man får ju hoppas att inte hästarna var självdöda, men å andra sidan så finns det ju värre kött som jag inte vill ha i en lasangen. Det man inte vet, har man ju inte ont av. Jag kommer nog att fundera både en och två gånger innan färdiglagad mat kommer inhandlas av mig igen.
 
Vem vet vad som uppdagas nästa gång.
 
Måndag och solen som skulle skina,
lyser med sin frånvaro.
Vill du ha solsken får du skapa det själv, läste jag i en tidning där jag hittade mitt årsastro. Ödet är inte min fiende men inte min vän heller. Snarare väntar ett år då jag har allt i mina egna händer och det kan ju passa bra. Risker ska löna sig, Juni och juli blir stressiga och kärleksfattiga. (Kan det verkligen bli värre). Semestern ska därför läggas senare. Passar ju bra då att jag ska ha semester i slutet på augusti. Ska jag byta jobb ska detta ske första halvåret eller om jag vill byta spår är det bara att slå till. Jag börjar med att skapa lite solsken, hoppas ni också har glädje av det.
 
 
Kräftan skulle få ett fantastiskt år
så jag fundera på att byta stjärntecken :-)
Somnade som en stock igår och jag har sovit 8 timmar i ett sträck utan att vakna. Har nog inte hänt sedan jag var barn om det ens hände då. Gozzi tittade lite konstigt på mig då jag steg upp, så det var bara att på med kläderna och ut på förmiddagspromenaden. När jag väl kom ut så var det så skönt och den lilla rundan blev en lång på över en timme. Gozzi blev glad och jag blev pigg. Nu är snart den sena frukosten på plats innan det bär av till mamma. Tänkte köra inom konditoriet för att köpa var sin biskvi till eftermiddagsfikat. Smaskigt!
 
Ska plocka med mig en kvist hem idag.
 

Söndag och ledig ännu en natt :-)

Hittade en så fin dikt idag då jag letade runt lite. Kände att jag ville dela med mig av den. Tyvärr hittade jag inte vem som skrivit den.

Att Vara Stark

Att vara stark är inte
Att aldrig falla
Att alltid veta
Att alltid kunna

Att vara stark är inte
Att alltid orka skratta
Att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
Att lyfta tyngst
Att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
Att leva livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
Slå sig hårt
Och alltid komma igen

Att vara stark är
Att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
Att se ljus i mörkret
Och alltid kämpa
för att nå dit
.

 

 

 


:-)

 
För två veckor sedan så bröt min kära mamma lårbenet då hon halkade
på en isfläck när hon skulle gå till bilen. Inte en enda människa i sikte då hon ropade på hjälp.
Då kom det en mamma med sin lilla flicka i handen och hon ringde SOS. Sedan lämnade hon kvar sin flicka
hos min mamma medan hon sökte upp min svägerska som var i ett hus en bit bort.
Den lilla flickan erbjöd min mamma sitt gosedjur så hon inte skulle ha så ont. Så gulligt.
Mamma har envist kämpat varje dag på sjukhuset för att så fort som möjligt få komma hem.
Nu är hon hemma, nöjd och belåten.
 
Snart ska vi skåla i lite rött
 

Kramar till kära mamma!
Eftersom jag inte får cykla med Gozzi längre efter hans operation för diskbråck
och jag älskar att cykla så får det bli en sådan här cykel.
 
 
:-)
 
Det enklaste sättet att bli Lycklig..
..är att släppa det som gör dig ledsen.
 
En egen liten Glädjeboa att hitta dagens energi kanske skulle vara något.
 
Ha en bra fortsättning på dagen :-)
 
Denna lilla stuga har för mig en okänd historia.
Jag tar med för att jag
gillar de här små båtmansstugorna och som många andra har säkert
denna lilla stuga också blivit flyttad hit.
Intill hamnen i Kristianopel kan man hitta denna lilla raringen.
 
 
Titta noga på nästa bild. Känner du igen någon?
 
 
Gubben Rosenbom står där med sin utsträckta hand
 

Skulle kunna tänka mig en sådan lite stuga :-)
 
 
Gå ut så mycket du hinner.
Försök ha bra sovrutiner.
Tänd lampor så fort du vaknar.
Ät och motionera regelbundet.
GLÖM INTE GÖRA ROLIGA SAKER
 
 

Redan nu kan man märka att det är ljusare längre.
 
:-)
 
 
 
Presentationen av hus nummer 7 får bli där jag själv bor.
Fastigheten Lanternan finns på Hästö som ligger några km från Karlskorna centrum.
  Fastigheterna byggdes 1968 och består av 2 st byggnader med 84 lägenheter.
De boende äger tillsammans bostadsrättsföreningens byggnader och mark.
Själva platsen Hästö har en intressant historia som jag kan skirva om
vid ett annat tillfälle.
 
I den lilla bostadsdelen finns 12 st lägenheter, 4 tvåor och 8 ettor med sovdel och det är här jag bor.
 
 
 
 
 
Den stora bostadsdelen kallas för bananhuset efter sin form och här finns 72 lägenheter.
4 st ett rum med kokvrå, 9 st ett rum och kök, 12 tvåor, 41 st treor och 6 st fyror.
Här finns även tvättstugor och förråden.
 
 
 
Här finns även badplats, liten butik och fina skogar i närheten.
 
:-)
 
 
 
Startar upp denna mulna måndag med en fräckis.
 
 
Pastor Jansson hade åkte Polenfärjan med damerna i syföreningen.
Något oroliga berättar de för Pastorn att de köpt liquor som de själva inte vågar
bära med sig genom tullen. De vädjar då till Pastorn ifall han inte kan bära deras
flaskor under sin långa kappa. Han funderar en stund på alla dessa bakelser och
annat gott han fått uppleva med damerna så han gick med på deras förslag.
När de någon timme senare går genom tullen, damerna före och Pastor Jansson efter, 
då tulltjänstemannen frågor ifall de har något att förtulla.
Pastor Jansson ler med handen på hjärtat och säger "det jag har ovanför mitt bälte tillhör min
Gud och det jag har under mitt bälte tillhör damerna i syföreningen".
 
 
Ha en bra måndag :-)
 
För nästan exakt ett år sedan flyttade Länstyrelsen in i sina nya lokaler i Karlskrona.
Det fina läget i kajhörnet mellan gästhamnen och handelshamnen
är pefekt för lokalen med sina fria ytor och mycket ljusinsläpp.
Det är arkitekten Per Lewis-Jansson som har utformat byggnaden
i anpassning till sin tidigare gestaltningsprogram
för vision "Stadsmarinan i Kalskrona".
På baksidan finns Sjörkök (spis och bar), där man kan äta gott medan man tittar ut över vattnet.
 
 
 
 
 
Svårfotograferad med alla sina speglingar :-)
 
 
Tillslut så blev det melodifest för oss.
Sjuka barn höll på att sätta käppar i hjulet när vi skulle gå på schlagerfesten
på Arena Rosenholm mina döttrar och jag.
Vi var väldigt nöjda och vi längtar tills vi ska få uppleva detta live igen.
 
 
Söndag och solen skiner från en klarblå himmel.
 
:-)
 
Min resa till Köpenhamn har lärt mig två saker.
Det är betydligt lättare att cykla i Köpenhamn än förstå det danska språket.
Så ska man inte sno in sig i sin cykel då man ska fotografera.
Väldigt trevligt och många goa skratt har dessa två cykeldagar bjudit på.
 
Åka tåg är kul
 
Gunilla testar elcykel
 
På kvällen åt vi vegetarisk buffé på en mysig restaurang
 

Nu är det fredag och jobbet väntar!
Ha en fin kväll alla :-)
 
 
 
.