Idag så kokade W och jag ny citrondricka, men vi la även i några kiwi från fruktkorgen. W tyckte detta var kul och han grejade och fixade. Drickan blev jättegod och vi var så nöjda. Jag frågade dottern för en stund sedan om hon smakat på vår goda dricka men hon hade inte vågat ifall det var något jag bara samlat för att slänga i komposten. Hahaha...
Jag kom då att tänka på en annan sak som en förskolelärare berättade för mig, jag nästan kiknar av skratt bara jag tänker på det. Barnen på hennes förskola hade gjort fruktsallad och ni vet hur det kan vara med barn. En petar bort äpple en annan bananen och så vidare. När alla hade ätit så skrapade barnen av sina talrikar från fruktbitar och vaniljglass i en skål och ställde på diskbänken för att bäras ut i komposten lite senare. Men av någon anledning så glömdes detta bort under dagen så att den förskoleläraren som stängde för dagen ställde in skålen i kylen för att slippa springa ut till komposten nu när det hunnit bli mörkt. Just den kvällen så hade en studiecirkel träff i lokalen och personalen på avdelningen brukar alltid se till att det finns något gott till deltagarna i kursen som barnen gjort.
På morgonen låg där en lapp " Tack snälla för den mycket goda fruktsalladen och var gott det var med den goda vaniljkrämen i". Bullarna som barnen bakat låg kvar i skåpet som var ämnat för deltagarna.
Allt går att äta, bara man inte vet!
Nu hoppas jag inte att det finns rektorer som läser min blogg. Jag vet att det slängs mycket mat på skolorna. För man vet ju aldrig vad de kan hamna för gott på tallriken på "hemmet" i dessa spartider.


:-) Där solen gassat lite extra tändes ett litet hopp om våren som ska komma om några månader :-)

Är du sugen på fruktsallad eller något annat?

:-)


Jag hittade lite citroner i fruktkorgen hos dotter som vi gjorde citronsaft av. Mycket gott tyckte W och jag. När jag kommer hem så ska jag göra Limoncello en Italiensk citronlikör. Jag återkommer när den är testad.
Ordningen är nu återställd, föräldrarna hemma från sin tur till Göteborg. Allt som vanligt igen.
Solen skiner och det är -7 grader.
Måste ut i skogen för att kolla om det finns några vårtecken.
:-) Man vet ju aldrig :-)


Så här glad blev katten när Gozzi ville hälsa

:-)
Enligen en undersökning om vad svenska hotellgäster helst vill slippa se på hotellrummet så var det 67 procent som vill slippa heltäckningsmattor, 49 procent porrkanalerna och 26 procent bibeln. Överkastet kom på fjärde plats. Vad som saknades på hotellrummet svarade 44 procent frukt och godis, 23 procent saknade böcker och tidningar och 20 procent huvudvärkstabletter och vitaminer enligt undersökningen som Best Western gjort.



Sova på hotell är mysigt för att inte tala om hotellfrukost i lugn och ro.
Att det ligger en bibel på hotellet stör mig inte men jag har många gånger fundat på varför. Tv-porr på hotellet har jag aldrig kollat på så det kan jag inte uttala mig om jag vill slippa eller inte. Stör mig inte på sådan jag kan påverka själv. Däremot så tycker jag det är skönt att slippa det där snuskiga överkastet, eftersom det inte byts mellan hotellgästerna. Heltäckningsmattan får det gärna vara, bara den är ren utan fläckar och hår.

:-)
När vi kom till skogen igår för att kolla vem som hade ätit av maten vi tagit med dagen innan så såg vi att räven varit där. Potisskalen hade han lämnat kvar, men korven, brödet och pastan var borta. Man kunde se rävslagen som först cirkulerat runt maten några varv innan den hamnat i rävens gap.


Full packning mot skogen


Massor av snöblock fick vi med hem på pulkan

Nu är det dags för lördagsgodis!

:-)
Bara några få timmar kvar och här laddar vi för fullt. De franska etablerade storstjärnorna är säker jättenervösa nu när de ska få möta våra krigare till handbollsspelare.
Dinart- Jernemyr, Fernandez - Carlén, Karabatic - Larholm, Omeyer - Sjöstrand, Abalou - Ekberg, Gille - Gustavsson
m.m.
Spännande värre!


Kvällens outfit går i blågult

Då är det bara till att sjunga upp sig lite också!
Hoppas, hoppas, hoppas.........

:-)
Ingrid Marie är ett höst- och vinteräpple som plockas i oktober men är bäst utvecklat runt jul och kan hålla sig ända fram i april. Äpplet härstammar från ön Fyn i Danmark där ett litet träd växte upp i början av 1900-talet. Sorten är uppkallad efter skolläraren K. Madsens dotter och kom med stor sannolikhet från ett frö från Cox´s Orange som hade grott bland hallonplantorna. Känns igen på sin kraftigt rödbruna täckfärg, runda fina form, saftiga och söta, något kryddiga smak. Ett utmärkt dessertäpple. Frukten är medelstor, har en rund form med ett glatt skal. Köttet är grönvitt, medelfast, saftigt med aromatiskt sötsur smak och svag arom. Färgen är kraftigt brunröd med ljusa punkter. Äpplet går att äta från november och är som bäst lagom till jul. Från min barndoms jular minns jag att vi hängde dessa dekorativa äpplen i julgranen.


Ett äpple om dagen är bra för magen

:-)



Idag när vi var i skogen så letade vi efter spår i snön.
Vi hittade räv, kanin, mus och rådjurspår och några andra små fotspår.
Undrar vem som varit i skogen och traskat runt?




Undar om det kan vara N

Eller?


Nja....lurvetass är det inte


Kan det vara W tro?

W hade med sig lite mat till någon av de vilda djuren, vi ska gå dit i morgon för att kolla vem av dem som mumsat.



Underbar dag i skogen med barnbarnen idag!

:-)
Danmark - Sverige 27 - 24
I onsdagens match i handbollen tycker jag att svenskarna slarvade bort och gjorde enkla missar. Det var 11 585 åskadare på Malmö arena och decibelnivån var säkert väldigt hög. Enligt en tidning så var det lika delar blågult som rödvitt bland publiken den enda skillnaden var att danskarna lät mera.
På fredag så får man bänka sig redan 18.00, för då är det dags igen, då möter Sverige de regerande mästarna Frankrike.
Håller tummarna stenhårt för att det blir en trevlig och spännande match :-)


Inte utan att man längtar tills att fotbollen ska börja

Natti natti!

:-)
Hur många av er, handen på hjärtat nu, mäter erat blodtryck någon gång sådär om året?
Högt blodtryck är en folkhälsosjukdom och ett lindrigt och måttligt förhöjt blodtryck har man ofta inga symtom på. Det enda sättet att veta är just att man tar ett blodtryck ibland.
Har du tillgång till egen mätare så är det ett bra komplement, man kan mäta oftare och vid olika tidpunkter på dagen. Så är det ju många som lider av "vita-rocken-syndromet". Ett normalt blodtryck på en mottagninga är 140/90 och 135/85 vid hemmamätning. Enligt en nyligen genomförd undersökning av 1000 pesoner så var det endast 27 procent som kände till sitt eget tryck men 87 procent kände till riskerna med ett högt blodtryck.
I Sverige finns det ca 1,8 miljoner personer med högt tryck och det är ca 27 procent av den vuxna befolkningen.


Många hundägare har bra blodtryck

Regn hos mig!

:-/
Det har nu gått några veckor sedan jag började med Gozzis träning för att komma tillbaka, förhoppningsvis som han var innan operation. Ännu så länge går det mycket bra och vi höjer ribban lite varje dag. Just nu så längtar nog Gozzi mest efter att få springa lös eller att få leka av sig med kompisen Tilly. Men oj så olydig han har blivit, så det blir inget kompislek före uppfriskandet av reglerna som gäller. Gozzi kollar på mig som om jag talade i gåtor när jag ber om något som var en självklarhet för några månader sedan. Kan ju vara så att lydnadsgenen satt just i den bort skrapade delen av kotan. Så nu blir det till att lydnadsträna också, han är helt slut efter tio minuter träning. Men han sover gott efter passen i alla fall.


Gozzi längtar

Måndag och lönevecka :-)

Vilken rysare handbollsmatchen var, jag var nog svettigare än spelarna.
Så en halvtimme med de trevliga grannarna på solsidan innan fotbollen.
Så nu önskar jag er alla en trevlig fortsättning på söndagskvällen.



:-)

Det finns ett virus som är extremt smittsamt och som jag vill hålla mig ifrån och det heter Celicivirus. Men eftersom jag nu har det jobbet där man ofta, just nu väldigt ofta stöter på detta så är man lycklig för varje dag då man inte ramlat dit som så många andra av befolkningen.  Bara jag tänker på det så är det som om något händer i kroppen, nästan som med loppor. Man börjar riva sig i huvudet så fort någon nämner detta på tal. Just så är det med VKS= vinterkräksjukan också, det bubblar och maten liksom fastnar i halsen. De få timmar som just denna hemska sjuka sitter i så minns man den med skräck och nära döden upplevelser.
Känner du igen det?
Om du aldrig blir drabbad kan du ha turen att tillföra en av de 30 procenten
som har en mutation i en gen som kallas Fut2.



Hur skyddar du dig!
För att undvika att bli smittad ska du: alltid tvätta händerna noga med tvål och vatten, framför allt före måltider och efter toalettbesök. undvika att äta av bufféer, importerade frysta hallon och ostron. undvika att besöka magsjuka personer. En enda person kan föra viruset vidare till en hel förskola eller arbetsplats. Blir du sjuk bör du stanna hemma från jobbet i minst 48 timmar efter att symptomen försvinner. För föräldrar med smittade småbarn är det viktigt att vara observant på barnets urin. Kissar inte barnet som det brukar bör man kontakta sjukvård. Källa: Smittskyddsinstitutet

Blä och fy!

Tog upp det där med rökning på arbetstid i natt, så nu är jag inte poppis.
Skulle bara retas lite inför det som med all säkerhet kommer att bli så. Inte idag eller i morgon men om ett år sådär.

Solen sken igår och det var så skönt ute även om det bet lite i kinderna. Var man på solsidan (hahaha..inte programmet) så var det en hel del plusgrader. Men som jag tänkte igår då jag satt nere vid vattnet och fotograferade svanarna. Det är bara januari så det kommer många bakslag till.
Men nu så njuter jag av den soldagen som fick upplevas.



Då var det fredag!
Jobbfredag!
Trevligt!
Vad skulle man annars gjort?

Jag önkar er alla en underbar fredagskväll!

:-)
Mönsterås har tydligen de hårdaste rökreglerna i landet.
Kommunens tobakspolicy är följande;
Deras mål är att alla kommunanställda ska bli rök- och tobaksfria.
Rökning får ej ske under arbetstid. Lunchen räknas inte som arbetstid.
Arbetsgivaren erbjuder avvänjnings stöd till den medarbetare som vill bli rökfri.
Cheferna tar upp hälsofrågor, där tobak- och rökavvänjning ingår, inför nyanställning och i medarbetarsamtal.

Enligt en färsk undersökning så minskar rökningen i hela landet. Men å andra sidan så gör nog de flesta arbetsgivare det svårare och svårare för sina anställda att röka på arbetstid.
Kan tänka mig att det är många som sätter sig på tvären när någon annan bestämmer att man ska sluta röka. Är det något som är viktigt i denna frågan så är det nog att man bör sluta för egen skull. Eftersom jag nu varit rökare själv så kan jag intyga att det många gånger bara handlar om en bortförklaring. För som rökare så tänker man inte till sin egen hälsa. Min farfar dog i lungcancer. Fruktansvärd upplevelse, trots detta så slutade jag inte förrän många år senare.
Idag är jag väldigt glad och stolt över mitt beslut den där gången för snart 20 år sedan.


(rök)Fri som en fågel

Undrar om vår chef skulle ha mod att införa en rökfri arbetsplats!?
Med tanke på att vi inte har några obetalda raster så kan ju vi ha en rökfri arbetsplats.

Solen skiner från en klarblå himmel!
Kan man annat än njuta :-)
Nästan i var och varannan tidning kan man läsa om mitt nya årsastro, kärlek och hälsa och mycket annat. Inte utan att jag brukar roa mig med att glutta in i det nya året som någon förmodligen har suttit och plitat ihop medan stjärnorna gnistrat. I år tycker jag det handlar mycket om hur stjärnorna leder dig att komma iform. Skrattade lite när jag läste att tennis vore den bästa sporten för mig för då fick båda ha bollen lika mycket, för det tilltalar vågens sinne för balans. Vi skulle bara klargöra reglerna innan. Jag är ju då våg och mycket, inte allt, stämmer bra in på mig hur en våg är. Enligt denna stjärnkoll ang att komma iform så har jag två hinder att övervinna innan jag ger mig ut i träningsspåret. Min medfödda lättja och bristande förmåga att bestämma mig. Hahaha...börjar bra "eller hur"! Allt låter roligt, dels kan jag inte välja dels vill jag inte för "tänk" om jag missar något när jag väl bestämt mig. Men när jag väl har bestämt mig så flyter allt på och jag befinner mig i ett lyckorus. Några rader längre ner så står det att jag tränar inte för tränandets skull utan för att umgås. STÄMMER JU! Ensamhet är det värsta man kan utsätte en våg för, delad upplevelser är dubbel upplevelse för en våg. Så när vi kommer till jobb så ska jag söka jobb som medlare. Det där sista får jag nog fundera över.
Så är det med det!


Hittade en isfri bild som jag tyckte passade in på mig

Inte lätt att vara våg!

:-)



Läste att det rövas bort runt 1000 barn om året i Sverige, det blir ca tre barn om dagen. Konstigt nog så gäller inte Haagkonventionen inom Sverige när barn blir bortrövande. Oftast gäller bortrövandet vårdnadstvister där någon tar sig friheten att berövar barnet sin frihet. Kvinnor är klart överrepresenterade då det gällde bortrövande av barn och det var oftast bara när männen rövade bort barn som polisen gör något.
Det är så svårt att veta i enskilda fall vad som är bäst för ett barn eller varför någon gör sig skylldig till bortrövandet. Men jag tycker att det låter mycket att tre barn om dagen blir bortrövade. Brott mot barn väcker ofta avsky. Jag vill att alla barn ska bli behandlade lika och med respekt.



Vem vet barnets bästa?

En kram till alla kämpande barn.
Så avslutades denna söndagen med lite fotopillande. Alltid något :)
Badande barn är ju kul så länge de är sams. Men N blev inte glad då storebror häller en hel kanna med vatten över henne då hon i godan ro leker med sitt.


Synd att jag inte fick till en ljudbild

Sov Gott!

:-)
Vet inte varför det känns som jag inte varit ledig en lördag på evigheter, i alla fall i år. Denna lördag började med att jag tittade ut och såg att det snöat igen. Ovanligt! Kan inte fatta vad all denna snö kommer ifrån. Det sägs att det ska komma regn i morgon, vet inte vad jag skulle svarat om jag fick önska mellan regn och snö. Eftersom jag nu ska ha semester i morgon natt så kan det gott regna lite. Ohhhhh vad snäll jag var nu :-)  Ekorren hade varit framme och ätit av solrosfröna, deras små fötter avslöjade besöket . Tänkte att jag skulle sätta mig med kameran för att fånga de små sötnosarna på bild en dag. Skulle kunna tänka mig att bjuda in dem på fika också om nu Gozzi samtycker.

Igår var jag på Swedbank Cup i Emmaboda. Våra grabbar kämpade för en plats i finalen men de fick nöja sig med gruppspel. En mycket trevlig fotbollskväll.


Våra fina killar i grönvitt

Då är det dags för en rund bulle med gojja och fluff.

:-)
Oj,oj, idag blir det många att laga mat till. De tre muskitörerna red just in och var hungriga. Jag är rädd för att det kommer flera som är inbjudna av W. Får bli soppa på en spik idag.


De tre muskitörerna
Mot grytorna!
:-)
Så mycket intryck från några veckotidningar.
Hittad lite tidningar här hos dottern som hon fått av en kompis. Så nu är jag uppdaterad med trendfynd, pepp-tips, systerterapi, sovterapi, energitips, kriser, dessertfrossa, trick för att få tjokt glansit hår till hur man blingar muffen.
Så hittade jag några noveller om olycklig kärlek, mord och bedrövelse också.
Inte lätt att sålla bland alla "må-bra-tips" och terapier.
Inte för det jag brukar me köpa mig en tidning ibland och skillanden är inte så stor ang innehållet.
...och så alla dessa goda matrecept och mumsiga kakaor.



Nu ska jag läsa om hur man får bättre sömn på tre veckor genom att först se över sovvanorna, sedan förändra vanorna och till sist börja sova bättre.
Enkelt va!?

:-)
W gjorde fina fynd på IKEA igår :-)


En fin pall för 49 kr


och ett rött lackbord för 29 kr


W;s tiger hjälper till att släcka bränder

Om ni undrar vad det är som brinner så är det draken som springer runt och sprutar eld på alla mjukisdjuren.
Oj, vad det brinner!

Nu är det fikadags för alla brandmännen

:-)

På snorhala vägar tog jag mig de 6 milen till dottern idag. De små barnen behövde få lite passning medan föräldrarna jobbade. Vi började med lite frukost till W och mig medan N fick nöja sig med välling.
Smörgås, kokta ägg, kaviar och lite annat gott mumsade vi på under vårt samtal, när W helt plötsligt säger att han är en skitunge. Jag undrade ju naturligtvis vad han lärt sig sådana ord, "min mamma" sägar han mellan tuggorna. Jag skrattar lite innombords eftersom nu mamman är välutbildad och jobbar som förskolalärare. "Vem brukar hon säga det till" frågar jag W. "Till mig" säger han och kisar lite med ögonen och så berättar han en massa andra ord som mamma brukar kalla honom. Nu kan jag inte annat än skratta för att så fort dottern kommer hem så måste jag fråga vad hon brukar kalla sina barn.
De små barnen är ju för roliga. Lilla N satte sig på min väska så att jag inte skulle kunna smita hem.


Här sitter jag bra tycker lilla bönan.

Vi har även hunnit fynda på IKEA!

:-)







Finns det något så härligt som ett fång tulpaner som piggar upp en vintertrött själ. En eller många, spelar ingen roll. Av de drygt 250 sorterna som odlas fram i Sverige så har nog alla sin egen favorit.
För mig blir det oftast en bukett från livsmedelsbutiken, men ibland så kostar jag på mig en bukett speciellt utvalda för uppskatta mig själv :-).
Enligt en undersökning så leder vi världsligan på 130 miljoner köpta tulpaner mellan nyår och påsk.


Älskade tulpan

Glöm ej att flytta på fruktskålen
för mognadsgasen etylen som frukten avsöndrar
får dina undebara tulpaner att vissna i förtid.

:-)



Eftersom det är så gott så tar jag nog tre....

Så var det redan början på en ny trevlig dag :-)
Då var det dax för de fina tulpanerna att åka i komposten, men innan dess så fick de passera Nikon.
Annars så händer det inte så mycket mer än det vanliga ni vet.
En låda i taget!
Det går inte fort, men det bli bra :-)
Skulle sortera papper i en pärm, tog nog en timme. Blir full av skratt.....bästa hade varit att inte öppna pärmen.
Men men.....



Lördag= GODIS

:-)
I natt har det fortsatt att snöa, frågan är bara var man ska göra av all den gamla snön för att få plats med den nya. ...och hur många gånger jag ska hinna köra fast innan den försvinner. Kom hem från jobbet idag något sliten och naturligtvis körde jag fast i en vall som plogbilen skottat upp till infarten. Tog en timme innan jag kom väck eftersom jag skulle hämta snöskyffel först och det var en bit att gå.
Men nu så har kroppen fått vila lite och städning av lådor kan fortsätta.
Ohhhhhhhhhhhhhhhhh va roligt!


Jag blir tokig på all snö

En sak vet jag!
Jag måste ha nya dubbdäck. Nu!
Helst igår.

Då bli det fotboll ikväll,
för världens bästa IF Trion gick vidare till slutspel igår.



Lediga fredagar är underbara fredagar.

:-)
Då är det bara till att spotta i nävarna och sätta fart!
Att rensa upp bland saker, möbler, tidningar, kläder man har sparat genom åren är ju väldigt skönt när det är klart. Men ack så jobbigt då man håller på. Har börjat det nya året med att rensa, allt ska gås igenom. Precis allt, varenda liten sak ska få det kritiska öga riktat mot sig, varenda liten lapp ska granskas. Alla "bra att ha saker" som ligger på vinden och har gjort sedan de hamnade där, de ska nu ut ur mitt hus. Jag ska aldrig mer samla på mig en massa prylar.
Jobbigt men skönt!
2011 kommer att bli ett fantastiskt år på många sätt.


Härligt med nytt år!

Åter till lådorna!
:-)
Skulle bara jobba lite och så gick tiden väldigt fort.
Hoppas ni alla, som brukar tittar in här hos mig, haft en härlig jul och att det nya året börjat bra.
Vad det gäller nyårslöfte så ska jag hålla det som jag lovade att hålla inför 2010, bara godis på lördagar.
Eftersom det fungerat så bra fortsätter jag med det löftet, hade tänkt att lägga till ett löfte till. Typ som att jag skulle vara mer rädd om mig själv men antagligen så kommer jag att bryta det redan första veckan så det löftet får bli ett senare löfte.

Om jag nu ska blicka tillbaka på roliga händelser 2010 så dyker naturligtvis min dotters bröllop upp som en gnistrande juvel. Denna underbara dag. Att få vara med om förberdelser, få förtroende att få fixa med hår, fotografering och brudbukett gör ju en mamma så stolt. Vilka underbara dagar på Öland. Solsken och fågelsång, glada skratt och go mat och ett alldeles fantastiskt bröllop gör att 2010 var ett mycket speciellt år för mig.



Mycket annat roligt, trevligt har naturligtvis också hänt under 2010
men av det får ni ta del av en annan dag.

Puss och kram