Min nya halsvärmare är påbörjad. Färgen är lite missvisande såg jag nu, den är lite mera åt det mörklila hållet. Tänkte ha den klar till nästa vecka när jag ska på möte. Har köpt en ny tunika på Inderska, som den kommer att passa perfekt till. Mycket fint i butikerna nu så det gäller att hålla sig borta från dessa. 
 
 
Hejsing svejsing 😃
Varför tar alla rökare det så personligt när jag tycker att vi ska ha rökförbud på våra arbetsplatser. Vad var och en gör på sin rast är ju en sak, men där emellan. Jag tycker att det luktar så fruktansvärt illa när någon kommer in då de har rökt. Spelar ingen roll om de tvättar sig, det sitter i kläderna. Det är lukten och handlingen jag hatar inte rökaren, och det är en jäkla skillnad. Hade jag fått bestämma så hade jag velat att alla slutade röka och att ingen börjar för KOL och lungcancer är inte roligt att dö i. Jag vet, träffar på dem på jobbet. Ångest och massor av lidande är vad som väntas. Inte så trevligt att stå och se på när någon kvävs till döds. Så jag önskar och hoppas att många bestämmer sig för att sluta och att de inser vilken tjänst de gör sig själva och inte minns för plånboken.
 

Måndag igen och den sista denna månaden!
 
Känns lite konstigt att säga att jag varit ledig i helgen trotts att jag jobbade natten mellan fredag och lördag, men det är så jag känner varje gång jag jobbar helgnatten. Hur som så var det inte det jag skulle skriva om ikväll, utan om den fantastiska roliga och mumsiga festen jag var på igår. Jag misstänker att det fanns en och annan bultande tining idag, den sista gästen gick visst hem 06.15 och det var inte jag för då sov jag redan. Det har inte blivit många knop gjorde idag men den har varit behagligt mysig på alla sätt och vis. Så får jag inte glömma bort att skriva att jag äntligen fått min timme tillbaka, konstigt att jag inte kan förlika mig med att ha den utlånad.
 

Lika bra jag lägger mig tidigt ikväll!
Ska upp med tuppen för att köra till barnbarnen i Kalmar.
 
:-)
 
 
Jag hade en underbar dröm idag efter nattens jobb. Visst är det bra när man kan köra träningspasset medan man sover, men det ger nog inte så mycket mer än känslan som faktiskt fortfarande infinner sig. Jag var ute och sprang och jag svävade fram, på ett endaste lite steg kom jag hur lång som helst. Stämmer inte ett dugg med verkligheten märkte jag när jag sprang hem från parkeringen med tunga steg och med andan i halsen. Vid närmare eftertanke så måste ju sonen fått sina flygande anlag från någon, så det kanske inte var bara en dröm.
 
 
Så var det kvällen igen!
 
:)
  
Känns lite konstigt, inget ovanligt i och för sig lika dant varje år, när man går in i affären och tomtarna står på rad. 24 oktober och två månader innan jul, vem köper tomtar nu liksom. Tänk om all denna nederbörden hade kommit i snö.... då du!!! För ett antal år sedan så kom det massvis med snö i oktober/november och ek grenarna knäcktes eftersom de fortfarande var klädda med löv. Jag ska inte klaga på vädret eftersom vi behöver massvis med regn. Om jag inte fick allt om bakfoten så såg jag flertalet blixtar igår då jag var ute och körde. Ska bli spännande att se ifall väderprognosen håller i sig fram till lördag för i så fall ska det bli klarblå himmel och en stor skinande sol. Hoppet finns!
 
 
Måndag och ny vecka
och jag har en jobbnatt att se fram emot!
 
:)
 
 
....... och jag är blöt om både skor och strumpor ☔️.
Tror ni bönderna på Öland är glada att det redan kommit 63 milliliter regn på några dagar?
 
 
 
Tur det är varmt i bilen!
 
🚙💨
 
 
 
När jag kom upp till stugan igår så eldade jag i spisen det första jag gjorde. Sedan fixade och donade jag med lite av varje medan temperaturen steg både i stugan och i min kropp. När jag tyckte det var behaglig temperatur så tittade jag på termometern, underbara 27 grader var det. Så var är det för fel på mig!? Efter att ha frusit i veckor så kände jag att kroppen slappnade av och att det infann sig ett behagligt lugn. Vad är det för fel på min inre termostat egentligen. Tror ni att mina ungdomarna skrattade åt mig då jag sprang runt med byxor och tröja i Australien när de höll på att förgås av värme. Hösten ska ju frysas in sägs det så det är väl bara att stå ut. I år blir det ju ingen värmande resa till landet långt borta som kan tina upp mig. Men det finns ju bastu. 
 
 
😁
Halva oktober är nu passerad och resterande av halvan är påbörjad. Om jag nu inte kommer att frysa ihjäl så är almanackan fullklottrad av möte, utbildningar, jobb och en efterlängtad födelsedagsfest. Lillebror fyller jämt. Min träning går framåt och jag känner mig starkare för varje dag. Fick ett skrattbryt för några dagar sedan då jag läste att man skulle variera löpningen med att stanna emellanåt för att göra lite armhävningar. Sagt och gjort!!! Jag är verkligen urkass på att göra armhävningar, det blev ju knappast inte bättre efter min nyckelben/axelskada. De dagar jag inte hinner löpträna så gör jag övningar hemma. Eftersom N och jag umgåtts i helgen så har det blivit inomhusträning. Benböjen med 20 kg extra på ryggen gick bra men när det lilla hjärtat erbjöd sig att ligga på min rygg när jag gjorde armhävningarna så blev jag en punkterad valross. Hur som så fick vi skratta i alla fall. Skam den som ger sig, jag SKA lära mig att göra tio stycken regelrätta övningar, nu gör jag någon slags snikvariant. 
 
 
Höstlöven är mycket vackra att titta på!
 
:-)
 
 
 
När mamman jobbar heldagar och mormor är ledig så ställer hon gärna upp på att bli road av minsta barnbarnet.  Idag är det dans, födelsedagsfest och lite plock i förrådet som väntas. Trevlig lördag med andra ord.
 
 
😄
 
15.920 foto är nu flyttade från dator till den externa hårddisken. Papperskorgen tömd på 300 objekt och känslan av lättnad är underbar. Tänkt såååååå många gånger att jag måste få det gjort, helst innan det är försent. Nu är batterierna på Nikon laddade så det är bara till att fylla på med nytt, måste ju ha lite att ha bekymmer om ;) Det grävs ju i stan, måste ju dokumentera allt som händer. Mycket nytt på gång. Hahaha.... hittade ett roligt foto i arkivet.
 

Då har det blivit torsdag denna veckan också!
 
:-D
Tänk om jag hade kunnat vara lika motiverad att träna inför ett lopp som jag är efter jag sprunget ett. Jag har under några år sprungit en del och det har gått bra trotts att jag inte legat i med träningen, har ju alltid tyckt om att röra på mig men det är ju inte detsamma som att träna till ett lopp. Att förändra och att göra saker till en vana tar upp till sex månader kontinuerligt träning eller vad det är nu man vill förändra. Under dessa månader hinner jag hitta hur många undanflykter som helst. Nu i år har jag inte behövt skylla på något eller klura ut några undanflykter heller eftersom jag inte skulle anstränga mig eftersom jag har haft lite problem med delar av maskineriet. Men nu måste jag ta tag i detta. Både kortsiktiga och långsiktiga delmål är satta och ännu så länge sköter jag mig.... det har gått typ två veckor :-D. Göteborgsvarvet är spikat och avgiften betald, det är nästa exakt 7 månader dit så förhoppningsvis har den där vanan ätit upp motviljan. Det ska vara enkelt, roligt och inspirerande och det är precis så mina mål är satta. Måste säga att jag är nog mer taggad än jag varit tidigare, kan ju bero på belöningarna som väntas då de olika delmålen är avklarade. 
 

:-)
  
Bönderna på Öland  jublar för varje droppe som kommer och jag får sitta inne men det kan det vara värt. Allt regn som kommer innan frosten kan jorden tillgodogöra sig inför nästa års grödor. Det är verkligen torrt nu och de uppmanar alla att vara rädda om dropparna. Inga rinnande kranar eller slöseri på annat sätt med vattnet påtalas med hjälp av affischer och radio/TV. För min egen del så slösas det inte med vattnet, det blir bara några koppar te och en skvätt till blomkrukorna.
 
 
I morgon är det ny vecka!
Men först ska resten av söndagen genomlidas :-)
 
 
 
 
 
Solen tittade fram en lite stund!
 
:-)
......... endast "tankarombilder" som gäller!
 
 
 
 
 
 
...... på jobbet, passar jag på att kolla på lite bilder från Öland.
Kan liksom inte få nog.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart är det sängen även för mig!
 
😴
Idag är det 15 år sedan jag fick mitt första barnbarn!
Grattis till dig min älskade underbara Linnea,
hoppas din dag blir fantastisk 💞
 
 
 
❤️