Jag har med förtjusning följt bladen när de vecklat ut sig på min monstera. Mycket vacker grön växt tycker jag. Gör vad jag kan för att monsteran ska ha bra förutsättningar, vill ha många fina blad. 
 
 
 
Ha en bra fredag mina vänner!
tro det eller ej..... jag är LEDIG!!!!! 
Om några veckor kommer det att flytta in en liten lurvig Australian Shepherdskille hos mig. Det är nu två år sedan min underbara Gozzi lämnade jordelivet, har tagit några år men nu är jag redo igen för att bli hundägare. Så var beredda på att bloggen kommer att matas full av valpfoton i alla möjliga och omöjliga situationer och miljöer.
 
Hanen till vänster är SoNS G'Outside The Fire import från Tyskland bor i Örebro 
 
 
Tiken till höger är Tillyhills Vildvittra "Mindy" bor i Karlskrona
 
 
Denna sötnos är Tillyhills En På Miljonen och kommer att heta EddieUnik
 
 
 
Det är nästan sötvarning på honom!
 
😁
Mina sänglådor i stugan har varit flitigt använda och ibland (oftast) tungt belastade. Under varje sänglåda har det funnits små hjul som det ena efter det andra gått sönder. När jag var på Ikea senast så gick jag till sängavdelningen för att höra om de möjligtvis gick att beställa. Visst fanns det hjul, tre dagar senare låg de i mitt postfack. Nu är de på plats och lådorna rullar fint igen. Småtjejerna kommer att bli glada när de är i stugan nästa gång, för i den ena lådan finns deras plock. Tack kära Ikea för trevligt bemötande och mycket snabb service. 
 
 
 
 
Nu bär det hemåt igen,
jobbet väntar 😅
Då var brunnslocket klart så här långt, nu ska det bara bränna klart innan det är dags för montering. 
 
 
 
 
 
Nu är det dags för sängen!
 
😴
Regn idag igen. Har sagt det förut och jag säger det igen, vi behöver lite nederbörd. Igår var det den 10:de gången på 30 år som det regnat just den 23 april. Den högsta uppmätte temperaturen denna dag var 29 grader 1996 och kallast -2 grader 2005. Solen går upp 05.30 och ner 20.19, så nu vet ni det 😃
 
 
 
Så var det måndag igen!
 
🤗
Min fina gårdspump som försörjer mig med vatten då jag är i stugan har fått nya fina packningar och blivit ordentligt rengjord från rost. Delarna ska nu smörjas in med kokt linolja så att den håller i många år. Bultarna som nu ska bytas ut har nog gjort sitt. Idag ska formen gjutas som pumpen ska stå på. Hoppas det blir bra 🤗
 
 
 
 
 
 
Trevlig söndag!
 
😴
Hur söt är det tillåtet att vara ❤️?
 
 
Snart är det dags!
Längtar 💞
Nu var det dags för den del av murstocken som syns i köket att få sig ett lyft. Det kommer att bli så fint när det blir klart men fy vad det ryker att få bort den gamla putsen. Tvärdrag, dörrar och fönste står vidöppna. Lite kallt i stugan nu, men jag håller ju värmen uppe på annat sätt. Tur att murstocken endast har två synliga ytor. Här kommer det att stå en vedspis istället för kaminen framöver. 
 
 
Småkallt idag men uppehåll 😃! 
Murstock kök,
Varje år äter vi svenskar ca 17,1 kg godis per person, bara under påskhelgen äts det ca 1,4 kg godis pp. 
Eftersom jag inte äter godis så är min undran "vem äter upp min del"?
 
 
 
Har du ätit något godis i påsk?
Nu är min magiska filt klar som om några veckor ska pryda soffan i stugan. Min filt innehåller massor av goda egenskaper. Den kan trösta om man är ledesen, den kan få en till att känna dubbel lycka och det bästa av allt är att den har svar på alla frågor. Det är bara till att öppnar sitt sinne och ställa sin fråga/frågor då man kurar under filten. 
 
 
 
 
Så var det måndag, en röd sådan 🐥!
Idag är det ingen vanlig dag
för idag fyller mormors söta och älskade hjärtegryn full hand.
 
 
 
Tusen grattiskramar på din födelsedag ❤️!
Idag är det verkligen ingen vanlig dag för idag
fyller mormors söta och älskade lilla hjärtegryn
full hand.
 
 
Tusen grattiskramar på din födelsedag ❤️
Krasse har alltid varit min favorit bland de hemmaodlade blommorna. Lätt att få till att gro och fina att titta på med alla sina färger och olika former på blommorna. I år blir det gul fjärilskrasse, röd buskkrasse och den vanliga slingerkrassen. När barnen var små så brukade de få en eller flera påsar med krasse för att plantera där de själva tyckte det skulle passa in med en vacker blomma. Det var alltid lika kul att se var ett litet frö hade stuckits ned av små flisiga händer när krassen började att växa. Det var många som höjde ett förvånade öga när det växter krasse i potatislandet, i krukan med persilja eller i en liten skreva i någon sten. Nu för tiden blir det mestadels i krukor som det planteras. Kanske jag skulle låta mina minsta barnbarn få var sin påse när de kommer till mig i stugan om några veckor. Kanske kan bli en årlig tradition 😃. 
 
 
Måndag och det blåser på Ön.
 
😁
Då har dagen kommit, bedrövligt att det ska behöva hända. 
Skickar massor av värme och kärlek till de drabbade och till de som fanns där till hands för de 
som behövde hjälp. 
Jag hatar att ens behöva tänka tanken på att denna dagen har jag väntat på.
Flera gånger när det varit stora evenemang så har vi knäppt våra händer över att
ingen har kommit till skapa på detta bedrövliga sätt. 
Vill aldrig mera behöva läsa eller på något annat sätt behöva uppleva detta igen.
 
 
 
😢
 
Det är nog dags för dessa sköna skor att flytta hemifrån.
De har gjort sitt känns det som.
Måste åka till Australien för att köpa ny. 
 
 
😫
Jag brukar ha en bok liggande i stugan som jag bara läser då jag är där. Ibland då det är väldigt spännande så är det svårt att slita sig, bara ett kapitel till kan gärna bli flera. Första boken för i år är följande.
 
 
 
 
Så bra!
 
🤗
Då har jag satt upp nätet som ska hålla putsen på plats och lagt ett lager med puts uppe på. Nu ska detta få torka till innan det blir dags för den sista putsen som ska bli slät och fin. Där ska jag sedan måla i samma nyans som jag håller på att måla övriga rummet med. Det är så roligt att hålla på att greja i stugan, särskilt när det blir så fint.
 
 
 
 
Ha en fortsatt bra dag mina vänner!
 
😄
Fåglarna kvittrar, fasanen skriar, solen skiner och himlen är blå, gräset är inte grönt för det är blått. Helt fantastiskt underbart. Nu är det dags att sätta i gång med dagens projekt.
 
 
 
 
 
 
.... fortsättning följer!
 
👍
Har sörplat i mig två koppar te i väntan på att dimman ska lätta lite innna jag drar till ön. Bilen är fullpackad med allt som behövs inför dagarna i stugan. Förhoppningsvis ska det bli en hel del gjort. Alltid lika kul att sätta händerna i en del av alla projekt som jag har tänkt hinna med i vår. 
Idag bjuder jag på ett foto som alltid gör mig så glad 💞, min fina stuga och mina underbara döttrar.
 
 
Önskar alla en fantastik dag!
 
😁