.....
ska vi här nere i söder få fint väder hela veckan :-)
det där gillar jag att höra
eller uppleva.

Ingen frost!
Endast på bild,
ibland är det
tillräckligt.



Så nu åker långkallingarna av och mössan få bli kvar inne
medan
jag och Gozzi
njuter av höstens färger i solskenet

Ha en gosebra kväll!

Men så var det bara en natt kvar, hihi...

:-)
Två av fyra nätter jobbade så nu är det bara resten kvar. Men i natt blir det lite extra drygt för när klockan blir 2 så ska jag ställa den på 1 och vid den tiden så är man ju inte så sugen på skruva klockan åt fel håll, även om jag nu gillar vintertiden bättre än sommartiden eftersom den stämmer bättre med min inre klocka. Det blir ju i alla fall en krona extra i plånboken till en glass. Jag minns i början när många inte visste vilket håll klockan skulle vridas så blev det både åt rätt och fel håll för många. Jag för min del har aldrig haft några problem med detta men min fars ständiga diskussioner ang detta kommer jag mycket väl ihåg. En höst då klockan skulle vridas tillbaka ringde min far till mig kl 9 en söndagsmorgon och blev förvånad över att jag fortfarande låg och sov. Jag sneglade då på min klocka och sa att min bara var 7, min kära fader skrattade och sa att jag hade noll koll på tiden. Jag försökte en lång stund att förklara att min klocka var rättställd. När han väl fick klart för sig hur det låg till så sa han att han hade vaknat 7 och ställt klockan på 8, men det var inte klart med detta för när jag nu skulle få honom att förstå att hans klocka skulle vridas två timmar tillbaka eftersom han vridit åt fel håll, blev det stopp.  Jag avslutade vårt samtal med att han fick vrida åt vilket håll han ville eftersom han nu mera lever ett tidlöst liv, bara han väntar med att ringa mig när jag sover.
En gång slog pappa och jag vad, men det är en annan historia :-)

Har du något roligt minne som har med tidsomställningen att göra?


Frostpärlor

Inte lika arg idag, bara förvirrad
Gozzi har inte lika ont,
så allt går framåt

Tack för allt stöd!

:-)
FÖRLÅT!

Idag är jag arg, riktigt jäkla arg, till och med argare än så.
Med risk för att ni också kommer att bli arga för att jag inte kan delge er mitt problem utan bara skriver A.
Men den smällen får jag ta!
Det här är ju liksom ingen dagbok med ett stort hänglås, som man kan gömma på ett braigt ställe, där ingen annan än en själv har tillgång till tankarna. I detta läget vill man ju inte trampa någon på tårna eller såra utan att först ta reda på helheten. Min tanke var bara att få pysa ut lite och att jag där med skulle förhindra en hjärnblödning eller att jag skulle gå lös på inredningen innan jag fått grepp om verkligheten.
Ibland kan det ju hjälpa och jag hoppas naturligtvis på det.
Men hur som helst så har jag provat lite annat innan jag satte mig här. Druckit tre stora koppar te, jogga på stället, diska, rivit sönder ett papper (några till var det nog), spola huvudet i kallt vatten......
Långpromenaden som jag nu så väl skulle behöva uteblir för att min lurvetass inte mår så bra.

Undrar om det inte känns lite bättre nu!?



Nu ska jag dricka en kopp med te till!

Men!

Är det redan fredag?

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr






Då var besöket på djurkliniken över och efter en grundlig genomgång av muskler och leder så blev det en tur på röntgenbordet. Efter några bilder av hals och bog så var det ingen tvivel om orsaken varför Gozzi mått dåligt. Diskbråk på en av halskotorna är problemet så nu ska vi börja en behandling med kortison och vila under någon vecka. Endast korta promenader för att utföra behovet från tarm och urinblåsa. Har vi tur så kan denna behandling räcka och svullnaden lägger sig, annars är det operation som gäller. Men nu så tar Gozzi och jag en dag i taget och hoppas naturligtvis att en operation inte ska behövas.


Inget bus med W på några veckor

Fortfarande mulet och grått här hos mig,

nu regnar det också!


:-/
Idag ska jag till farbror doktorn med Gozzi. Det som jag trodde var en sträckning har nu visat sig vara något helt annat. Vad vet vi inte ännu men hoppas på svar om några timmar. När jag var på Öland senast så gick vi en härlig promenad till vattnet, Gozzi sprang lös som vanligt och när vi kom tilllbaka hem så märkte jag att han ömmade från vänster framben. Jag lät honom inte vara lös mera utan bara koppelpromenader, när det inte gick över så lät jag honom vila från långpromenaderna och då tyckte jag att han blev bättre. Men nu så har jag försökt att sätta honom i rörelse igen och då har det bara blivit värre. Han har svårt för att vända sig i liggande ställning och när han ska resa sig upp, bil tycker han inte om att åka som han annars älskar. Så idag blir det en undersökning och jag håller mina tummar för att det blir lätt att åtgärda. Ibland önskar man att de kunde tala.


Vill ej vara med på bild

Grått men uppehåll hos mig!

Hörs senare!

:-)
....för nu står Wämöhallen eller templat som många kallat den genomtiderna, naken och sårig.


Bit efter bit rivs nu bort

1960 börjades insamling av pengar genom lotterier och försäljning av olika slag för att få ihop till början av bygget och efter 2 år kunde hela 300.000 kr redovisas. Så med hjälp av ett lån från stadsfullmäktige på 525.000 kr kunde nu bygget börja. men det blev dyrare än så och slutsumman slutade på 1300.000 kr. Kommunen gick in och hjälpte till och det tror jag inte någon har ångrat med tanke på att Wämöhallen blev en av landets få inomhusarenor och blev där med en punkt på kartan.
Publikrekordet under en av KIK´s matcher låg på 4217 personer, det var minst sagt folk över allt.
Jag och säkert många andra har många minnen från denna hall eller templet,
som funnits där under hela min uppväxt.


Rivningsarbetet är i full  igång , inte utan att det sticker till lite i hjärtat

Men!
Den 28 oktober 2005 stod den nya arenan klar som döptes till Arena Rosenholm som nu mera heter
Telenor Arena Karlskrona (TAK)
:) om detta ska jag berätta en annan gång :)

Då var det "lill"lördag

:)
Enligt en stor undersökning från ett läkemedelsföretag visar att folk överlag har flera sexpartners än tidigare. Könsjukdommar är inte bara något som drabbar yngre utan nu är det även bevisat att det sprids på ålderdomshemmen. Kondom är ju inte bara ett sätt att slippa oönskad graviditet utan skyddar ju som sagt även mot könsjukdommar. Så i stället för skålar med polkagriskarameller på boendena så får vi nu se kondomer i varierande färg och form inta skålarna. Varför inte införa speciella rum på våra boende med lite olika hjälpmedel eller varför inte filmkvällar.

Varför är det så skämmigt och tabubelagt att prata om sex i övre medelåldern?


Livet rinner fort iväg!

Så medan jag funderar och klurar på framtidens boende så får ni ha en bra dag :-)

Solen skiner även idag!

:-)
Lördagens födelsedagsfest för att fira fina svägersk"ann" blev så lyckad. Alla samlade, massor av gosaker, lekande barn och vuxna och massor av andra trevligheter. Eftersom jag nu var den som körde på denna fina fest så var jag pigg på söndagsmorgonen och det är alltid skönt även om det kan vara gott med lite rött vin till maten.


Ostbrickan med tillbehör efter maten satt lika fint som maten vi blev bjudan på


Som alltid när vi träffas så blir det tuneringar och andra påhitt

Söndagens trevligheter bar av till Kalmar för att kolla på ett litet derby mellan Kalmar och Mjällby, men innan arenan fick besök så hälsade vi på hemma hos dottern för att gosa lite. Vädret var ju inte på sin bästa sida med regn hela vägen upp till Kalmar, men endast lite dugg under matchen gjorde att vi kunde hålla värmen med sittdynor och mycket kläder. Spelmässigt var det en bra match och resultatet som slutade 1-1 var rättvist. 5394 hade tagit sig till Frediksskans för att se och hålla tummarna för att rätt lag skulle vinna.
Sedan bar det av hemåt, jag skulle förbereda mig för en natt på jobbet med bästaste arbetskamraten.

Nu så är det kvällen igen!

:-)
Jordgubbar.....



.....hur länge ska jag behöva vänta?

:-)
Grattis på din födelsedag
min kära son


Världens bästa Jimmie fyller år idag


Det här är killen som charmar gammal som ung
alltid med glimten i ögat och nära till skratt
han kan med lätthet fixa det mesta
allt från en trasig moped till
en bil som inte startar
och
mat lagar han som den västa kock
och det smakar alltid så gott
När han inte jobbar så tar han gärna en tur med båten
för det här är killen som som vet hur firren på linan ska hamna
årets största mätte 78 cm och var 5,5 kg tung
efter mätning och vägning så släpps de tillbaka
i väntan på sjöodjuret.
Jimmie är pappa till två underbara barn
som är hans ögonstenar

Hoppas du får en trevlig födelsedag!

Grattis älskade
Jimmie
min underbara son
önskar
din
Mamma

:-)


Efter en natt med sömn för ovanlighetens skull, så vaknade jag så full av skratt så om någon hade sagt "bu" vet jag inte vad som hänt. Jag misstänker att skrattet som lurar beror på att jag tittade på "bonde söker fru" igår. Kan inte säga vad som fick mig att vrida mig av skratt i soffan, men det var det jag gjorde. Kan ha varit övertrött så om jag kollat på något annat på tv så hade jag kanske skrattat åt det också. Hunden tittade lite misstänksamt på mig, men han borde ju vara van. Så kom jag att tänka på mitt minsta barnbarn som just nu är inne i en period där man inte skrattar sådär utan vidare och när jag var där sist så försökte vi med alla medel att få henne att dra på mungiporna. Bara jag tänker på hur vi såg ut så.....skrattar jag.
Så om jag nu så här på kvällskvisten ska summera dagen så har det varit en skrattig dag.


Sockersnuttan

Nu ska jag kolla på Robinson

:-)
Koppen med rykande väldoftande te står på min vänstra sida och doften från födelsedagsteet fyller mina näsborrar med välbehag. Ute piskar regnet och det är alldeles kolmörkt. I braskaminen sprakar veden och en behaglig värme börja sprida sig i rummet så nu ska jag nog få upp värmen. Inatt då jag jobbade kan man säga att det ösregnat, blir jag inte sjuk nu så blir jag det aldrig mera. Redan första timmen på jobbet så blev jag dyblöt medan jag spang mellan brukarna och bilen. Inte blev det bättre av att min arbetskamrat råkade parkera bilen mitt i en vattenpöl som jag inte såg eller märkte förrän mina fötter badade i en lerpöl.
Man får trösta sig med att lera är bra och hälsosamt.



Eftersom jag varit på lite olika möten idag så har hunden fått sina rundor i staden, eftersom han nu tillhör den sorten som hellre ligger tre timmar i bilen än att vara ensam tre minuter hemma.
En tanke som slog mig på en av mina rundor var hur duktiga många har blivit, de cyklar, går, joggar, strosar i ur och skur.
Är det bara jag som tycker att fler och fler blivit hurtiga?

Gott te,
ger hälsa kraft och mod

:-)



Om några dagar ska jag på medarbetarsamtal med min nya chef :)
Följande frågor ska jag fundera över tills dess

Hur betydelsefull är du?
Hur ser din kompetens ut?
Hur öppen är du?
Hur vill du vara med och påverka arbetsplatsen?
Vad är dina förväntningar på mig som chef?
Har du tankar, funderingar som du vill ta upp med mig?

En del av frågorna har jag redan klart för mig vad jag ska svara,
men några får jag nog tänka till lite extra på.

Hur det gick får ni kanske veta på fredag!



Hur är vädret hos dig?
Det är bara regn hos mig!

:-)



Inte vinnarelåten men en av mina favoriter.

Salem Al Fakirs låt " Keep on walking" har spelats 6946 gånger i radion under det senaste året. Därför han han nu fått Radioakadamins pris "Årets mest spelade svenska låt".
Grattis till Salem!
På andra plats kom Robyns låt " Dancin on my own" och som god trea kom Darin med " Viva la vida".

Solsken hos mig!
:-)





Tänk om man hade luktsinne som en hund, då kunde jag nosat upp alla kantareller som igen hittat eller
nosat knark åt polisen.
Jag skulle kunna byta jobb oftare för jag hade haft massor av olika yrken att välja på.

Det var nog inget bra förslag,
nu när jag tänkt till lite,
för då hade jag ju känt sådana lukter starkare som man är glad att slippa
som vanlig levande.

Så jag är nog nöjd som det är!

:-)
Ett härligt varmt bad i badtunna under bar himmel och med frost i mössan satt jag igår kväll (natt) och njöt tillsammans med tjejerna. Vi badade så att fötter och händer var skrynkliga som russin och det ångade om oss i skenet från månen. I en liten blå stuga i Hallandsboda intill Mörrumsån mitt i Blekinge har vi sovit som stockar medan mullvardarna hade gjort gångar över hela gräsmatten. Vaknade av att solen letat sig in i rummet för att säga god morgon, alldeles för tidigt.


Härliga underbara vänner


Här inne sov vi väldigt gott i natt

Efter en härlig frukost så blev det en runda med Nikon. Hängbron över Mörrumsån såg väldigt lockande ut och naturligtvis var jag bara tvungen att ta mig över på denna gungande skapelse.
Hej å hå!





Hallandsboda kan även erbjuda vandringar på vackra vandringsleder på Blekingeleden eller Laxleden eller en cykeltur på banvallsleden, fiske i Mörrumsån, farmer golf, eller bara att njuta av lugnet.

Tack kära vänner för ett skrattfyllt och givande dygn med er!

:-)
Idag så tog hunden och Nikon mig ut på en härlig höstpromenad. Inte utan att de fick tjata en stund för jag var inte så laddad för att strosa runt bland höstlöven i solskenet efter en natt på jobbet. Försökte sova men ibland så vill kroppen helt andra saker än vad man tänkt sig. Så efter mycket tjat så åkte skor och jacka på. Det var så skönt ute, men jag sa inget för de kunde gott tro att jag bara gjorde det för deras skull :)
Jag styrde stegen mot den lilla utsiktsplatsen som ligger här intill, Gozzi nosade runt och Nikon hänger med på allt som alltid. Jag såg redan från skylten att solen lyste på det lilla lusthuset uppe på berget.



Väl där uppe så satte jag mig ner på den lilla bänken inne i lusthuset, Gozzi var inte sen med att inta platsen intill. Så fint det var. Det var då jag bestämde jag mig för att tänka på "ingenting". Bara låta höstluften fylla mina lungor, släppa ner axlarana från öronen och sväva ut över vidderna. Hur bra gick det då, plupp plupp och tankar dyker upp. Så jag provade med att räkna från 20 till 1 sakta i takt med min andning. Om tankar dök upp så fick jag börja om igen. Räkna baklänges det kan jag nu, mellan 20 till 10, och så var det bara till att börja om igen.
HUR SVÅRT KAN DET VARA??
Men till slut så satt jag bara där och inte en tanke vågade sig i närheten av mina hjärnceller.
Som tur var,
annars hade vi nog suttit där ännu.



På väg hem så passade jag på att ta några höstbilder.





Ha en mysig fredag!

På solsidan så har vi 26 grader,
nästan som i Turkiet!

:-)


Det som syns uppåt kan ibland speglar sig nedåt.

:-)
Fjällig Bläcksvamp är en läcker matsvamp som passar bäst till att fritera men går även bra att steka. Den växer ofta i närheten av människor där den trivs på feta gräsmattor, komposter eller längs med vägkanten i orter. Den bör plockas medan hatten är vit och fjällig.
Nu finns det massor av fjällig bläcksvamp på Ölands tomma campingar.



VARNING!
Får inte förväxlas med Grå Bläcksvamp som saknar fransiga fjäll, denna svamp tillhör nu mera giftiga svampar eftersom den innerhåller ämnet Coprin som hämmar nedbrytning av alkohol. Om du så bara dricker en lättöl till maten så kan svampen orsaka obehag flera dagar efter intag.

Solen skiner efter en frostig natt!

Nu ska snart B-rolle rulla mot Blekinge,
jobbet väntar.

Ohhhhh så roligt!!!!




Min dator var så proppmätt av alla bilder som jag matat den med så den har varit seg som sirap och det tog evigheternas evighet att få den till att utföra minsta lilla knapptryck. Men nu så är bilderna lagrade på annat håll och min dator är nu redo för höstens nyheter. 4954 bilder blev nog lite väl mycket att hantera för min lilla dator.


Bildligt sett så såg det ut ungefär så här i min dator.

Hur kunde jag vara så oklok så jag glömde batteriladdaren hemma till min kamera,
nu när det finns så mycket att föreviga.
:-/
...är alla ord slut!

Då är det tur att bilder finns.



Bokstäver blir till ord,
meningar bildas,
vi hörs i morgon.

Kan inte vara rätt att man ska behöva sova en underbar dag som denna. Men ska man orka en natt till på jobbet så gjorde jag nog rätt som lät mig lockas av John Blunds vaggvisa. Nu så är det gjort och jag har trynat färdigt. Solen skiner från en klarblå himmel och Gozzi väntar på att få gå en skön runda innan vi åker på födelsedagskalas.


Utanför mitt köksfönster på Öland satt dessa tu i godan ro.

Saker och ting är ofta bättre än de verkar, enligt Nasse!

:-)



Antalet personer som överlever ett akut hjärtstillestånd har ökat kraftigt, detta tack vare att privatpersoner rycker in och gör hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans. De stora utbildningsinsatser som gjorts på skolor, arbetsplatser och på andra ställen har nu visats sig göra nytta.




Har du ännu inte hunnit eller haft tillfälle att gå en hjärt- och lungräddningskurs så ta tillfället i akt och gör det nu. Om vi alla hjälps åt och vet hur vi ska göra så kan vi rädda liv.

Tillsammans är vi starka!

:-)





Snart så kan de skördas.

På Öland finns massor av majsfält.
:-)
Alla har vi drömmar, saker vi vill göra eller uppleva men inte kan på grund av olika anledningar. Det kan vara pengar, barnen, jobb, relationer eller så har man bara en massa ursäkter för att inte behöva förverkliga dem. Ibland så räcker det med att bara ha en dröm, inte något behov av att förverkliga den. Hur många av de drömmar som fanns lever kvar och finns där år efter år, man bara väntar på rätt tillfälle. Jag har alltid drömt om att åka till Island, men ännu inte kommit dit, en dröm som inte behöver ligga så långt bort i tiden. Jag har även haft en dröm om att utbilda mig till psykoterapeut, men ödet ville något annat då jag sökte och kom in men tackade nej. Annat dök upp som jag tyckte var viktigare än att tänka på mig själv. Det kanske är dax att ta tag i vissa av drömmarna igen.
Men än så länge är det dock bara drömmar.


Gozzi och W

Har du någon dröm som du inte hunnit att förverkliga ännu?

:-)

Härlig promenad med Nikon och dotterfamilj resulterade i både huggorm och konstig svamp.
Solen värmde även om det blåste vitingar på havet.


En liten trött orm låg på vägen och W tyckte detta var mycket spännande


En stor röksvamp, iklädd svärsonens keps

Så blev det kvällen även denna första måndag i oktober

:-)
Farmors hjärta
har fyllt 9 år.

Grattis på födelsedagen!


Farmors duktiga fotbollstjej

På fredag kommer du få paketer
och ett besök på MCD.

Massor av kramar!
Ölands små och stora företag, enskilda personer, olika föreningar och organisationer kan nog inte vara annat än nöjda med året skördefest. Bra väder och massor av aktiviteter. Jag har inte varit runt på aktiviteterna eftersom jag varit hos Eva och rullat kroppkakor som varit mycket omtycka av hungriga kunder. Vi har varit allt från fem till åtta personer som stått och rullat. Vi har haft mycket kul och skratten har klingat mellan grytorna. Men igår lördag så blev det en runda ner till Borgholm för att kolla på fyrverkeriet och äta lite annat än kroppkakor som jag annars gjort i tre dagar. Massor av folk hade tagit sig till hamnen för att se det färgsprakande skådespel som fyrverkeriet bjöd på. Det var så mysigt att strosa runt, butikerna var öppna och de hade massor av erbjudande. Men vi var inte på köphumör så det blev bara lite lördagsgodis och en kvällstidning innan vi körde hem. Jag hann lagom lägga huvudet på kudden innan klockan ringde, tyckte jag.
Men nu ska jag göra ett nytt försök.


"Så här gjorde Emil med soppskålen" berättade W och visade med tekoppen på huvudet.

Jag hoppas på fint väder i morgon så att jag kan njuta av underbara Öland från solsidan.

Natti natti!

:-)