Vi får väl se hur det blir med den nederbörden. Det är väldigt svårt att sia väder i denna delen av Sverige. Ibland så tar snön slut innan den når oss och då blir det regn istället. Andra gånger kommer det ingenting för då har snömolnen ändrat sin rutt. Eller så kommer det en jäkla massa och tar oss regält på sängen. Enligt appen så skulle det kommit några flingor nu men än så länge är det bara minusgrader och vindstilla. När jag gick till jobbet ikväll så var det väldigt skönt ute. Hittade ett foto från början på året, vem vet det kanske ser ut så har när jag traskar hemåt i morgon bitti. 

(null)

På tal om annat så ringde jag telefonbanken idag. Inte ofta detta händer men jag orkade inte gå till banken. Om jag vetat så hade jag kanske övervägt att göra besöket iallafall. Det var nämnligen 245 före mig i kön, den beräknade väntetiden var 83 minuter som slutligen landade på 98 minuters väntetid. Ärendet tog nästan exakt 2 minuter att utföra och då räknade jag även in lite döprat. På dessa 98 minutrarna han jag laga mina termobyxor, se ett avsnitt av Knutsby, dricka tre koppar te samt äta middag. Jag hann även packa ner lite inför den kommande flytten. På tal om flytt så har inte adventsljusstaken åkt fram ännu. 

(null)

Enligt planerna så blir målarna klara i morgon och det betyder att jag ska få flytta hem hem hem. Som jag längtat. Ett hem är precis vad jag behöver just nu. 
Nu har det regnat i nästan ett dygn. Mini och jag hann ut på en skön kvällspromenad igår innan himmelen öppnade sig igen och så har det varit sedan dess. Himmelen var inte så blå i verkligheten men vackert blev det på bild med fint upplysta träd.  

(null)

Det är mycket som ska hinnas med nu i juletider. Mini tyckte att katten var lite ruffsig i pälsen. 

(null)

(null)

Världens bästa Pelle han står ut med det mesta, allt för att bli lite ompysslad. Det där med att bli ompysslad har vi nog lite delad mening om. Men så länge Pelle trivs så......

(null)

En paket om dagen till de som längtar till tomtens besök. Det kan väl inte göra något om jag tjuvkikar i några. 

(null)

Önskar er en härlig första advent❣️
Halv åtta idag gick jag och minstingen 
en långrunda innan stans butiker fylls av köplystna besökare.
Regnet hängde i luften men vi klarade hela promenaden på över en timme utan att få en endaste droppe regn på oss. 

(null)

Här har vi flera morgonpigga

(null)

Innan vi strosade hemåt så stannade vi till i lilla butiken för att köpa några frukostfrallor. 
Skylten utanför blev vi inte lockade av. 

(null)

Tur den här lille killen älskar att åka vagn eftersom jag gillar att promenera. Mamman och pappan är på vift så det hinner att bli många promenader innan de återkommer i morgon eftermiddag. 

(null)

Nu blir det frulle. 
Det ska bli väldigt gott. 
Gäller att ladda upp inför det kommande förmiddags röjet
Idag fyller denna härligt fartfyllda tjejen år.

(null)

Stort grattis 🥳 
Till dig min älskade N 
på din födelsedag ❤️
Mormor älskar dig❣️
Lite kryddor

(null)

En tomat

(null)

Ett ägg 

(null)

Mycket smaskigt när man har lite bråttom. 

(null)

Nu är promenaden också avklarad
eftersom jag gick till och från mötet. 

Härligt med sol ännu en dag❣️
Äntligen tittade solen fram.
Som jag längtat. 
Det fick bli en härlig långpromenad
 innan jag körde in till nya lyan 
för att hämta nycklarna. 

(null)

Då var det tisdag!
Allt går så mycket lättare med packning, tvätt och andra måsten inför flytten när man kan lyssna på en bra bok under tiden. Jag har läst alla Kristina Ohlssons böcker som jag tycker är en mycket bra författare. Inte utan att jag blev lite glad när jag såg att hennes senaste bok kom ut nu i november. Först var jag inte så glad för uppläsaren Martin Wallström men nu har jag vant mig. Jag misstänker att jag helt enkelt jämförde honom med en annan uppläsare som jag lyssnat mycket på innan och som är grymt bra. 

(null)

Isbrytaren med Kristina Ohlsson är en fortsättning på "Stormvakt" som jag faktiskt lyssnat på två gånger. Anledningen till det var att jag inte var tillräckligt fokuserad när jag lyssnade första gången. Fick en klarare bild över bokens innehåll andra gången så det var ju bra att det blev gjort. 

(null)

I morgon fortsätter lyssnandet när förrådet ska få sig en omgång. Det är tio timmar kvar av boken så jag kommer nog hinna med ett och annat om jag inte latar mig allt för mycket.

Nu är det nära 🤩
.... måste jobba, då ställer farmor upp. 
Tänk så mycket man kan hinna med 
när en två och ett halvt-åring  
ska passas. 
Fika med bolibompadraken gånger flera.
Dricker verkligen drakar så mycket kaffe!?
Vi fick servera och brygga nytt kaffe hela tiden. 

(null)

 Vissa blir pigga av kaffe men inte draken inte.  
Lilla Gubben fick duga som sovgose
när det blev dags för middagsvilan.

(null)

Tanken var att även kaffekokerskan 
skulle vila lite middag 
men det blev tandborstning istället. 
Det är ju också viktig. 

(null)

(null)

Medans tänderna blev skinande blanka stod rådjuren utanför och mumsade i sig från trädgårdens läckerheter.

(null)

Mysig hemmadag med 
farmors hjärta ❤️
...... endas dåligt väder!
Regn hos mig hela dagen.
Långpromenad i duggregn.
Men i lampans sken, 
såg det ut som om 
solen fanns där en stund.

(null)

Hoppas på uppehåll
i morgon 🤩

I morgon efter att jag sovit klart och innan mina två möten så ska jag äntligen hämta nycklarna till min nya lägenhet. Som jag längtat. Jag får inte flytta in ännu men just nu är jag så nöjd bara över att ha tillträde. På torsdag påbörjas renoveringen men redan på onsdag ska jag själv greja lite med sådant som hyresvärden och jag kommit överens om att jag ska fixa. Förhoppningsvis så går det lite snabbare om jag kan göra lite själv. Om allt går som det är tänkt så flyttar jag in till andra advent. När jag sovit klart efter nattens jobb ska jag åka och välja golv. Det var inte enkelt kan jag lova. Finns massor att välja på. 

(null)

Längtar❣️
..... än så här! 
En stilla promenad runt Trossö i dimman.

(null)

(null)

(null)

En alldeles perfekt ledig kväll❣️

För någon vecka sedan så hände en lite incident som krävde ett samtal till mitt försäkringsbolag. Det här med att anlita sitt försäkringsbolag när man behöver hjälp är absolut inte som man kan önska det skulle vara. När jag till slut hade stått i kö hur länge som så kom jag till slut fram till rätt handläggare som sa att jag skulle ta kontakt med det försäkringsbolaget som tillhörde ägaren till inciden trots att det var jag som orsakat skadan. Jag ringer till det försäkringsbolag och jag fick till slut prata med någon som talar om för mig att jag ska ringa mitt försäkringsbolag. Tillbaka till ruta ett. Efter att h stått i telefonkö hur länge som helst så kommer jag fram till en snorkig dam som säger att jag kan gå in på hemsidan och göra en anmälan. Du ser hur du ska göra när du är där, säger kärringen snorkig. Väl inne på hemsidan är det en djungel av upplysningar att förvilla sig bort i. Till slut får jag iväg en anmälan.

Jag tittar upp för att andas lite!!!

(null)

Andas in andas ut! Efter en dag eller två får jag ett mail att min anmälan är mottagen. Efter ytterligare några dagar får jag ytterligare ett mail om att jag ska ta kontakt med det andra försäkringsbolaget. Jag försöker få kontakt med handläggaren på mitt försäkringsbolag för att reda ut vad de inte fattar. Jag ringer en dag, två dagar och tre dagar i rad. Sedan var det helg. Ringer igen inget svar eller hänvisning. Men idag blev det bingo. Jag förklarade mitt ärende och och hon säger igen att jag ska ringa det andra försäkringsbolaget. Jag förklarar igen men hon vägrar fatta.  Då jäklar tar jag ton och säger ifrån på skarpen. 

Andas in, andas ut och tittar neråt.

(null)

Nu ryker det nästa ur mina öron. Till slut fattar hon och kopplar mig vidare eftersom mitt ärende inte ska handläggas av henne. När jag blir kopplad till nästa person så tror jag inte mina öron. Hon ber mig att ta kontakt med det andra försäkringsbolaget. Jag är nu nära till att slänga på luren i örat på henne, tyvärr ger det ju inte samma effekt med dagens telefoner så jag drar min historia EN GÅNG TILL. Jag lovar er att när den här sörjan är uppklarat så ska jag byta försäkringsbolag. Jag har haft detta bolaget i tjugo år. Har behövt deras hjälp två gånger tidigare med några småsaker på den tiden de hade ett lokalt kontor inne i stan. De var både hjälpsamma, tillmötesgående och trevliga. 
Alltså jag fattar inte vad de håller på med. Fick känslan av att  kundmottagaren absolut inte är där för kunden iallafall, hur svårt kan det vara. Det slutade med att jag hade kommit rätt och att jag absolut inte behövde kontakta det andra bolaget, det hade bara skett ett missförstånd.  Behöver jag tala om att ..... 

..... jag är fortfarande väldigt irriterad! 


Så här ser det ut de flesta morgnarna 
när jag kommer hem från jobbet.
Det var betydligt flera måsar, kråkor och skator innan min mobil hann dokumentera. 
Detta gör mig så trött!!!

(null)

Så ett litet skrap på det!

(null)

Spänningen är olidlig 

(null)

Sparar på spänningen 🤩
Efter massor av jobb, jobb och åter jobb
tyckte den här bönan att mormorn
behövde lite ledigt . 

(null)

Tänk så klokt att jag hakade på. 
Först åkte vi till nya lyan för att mäta lite. 

(null)

Lägenheten ska renoveras med början om en vecka så jag har lovat att fixa lite nytt som ska  på plats efter att det är klart. Åka till Ikea ser jag inte som det minsta jobbigt, allrahelst när man får så trevligt sällskap. 
Nya garderober behövs och det kommer verkligen att göra stor skillnad när de är på plats. 

(null)

När vi kollat färdigt på garderober så strosade vi vidare till rullgardinsavdelningen. Så mycket  det finns att välja på. Men jag tror att vi fastnade för dessa.

(null)

Efter att vi klämt och känt på än det ena än det andra så kände vi oss hungriga. 
Det lilla vi hade i vår påse hängde vi på kroken 
innan vi gick vidare in till restaurangen. 

(null)

Naturligtvis körde vi sedan över bron
till paradiset ❤️
Långt där borta på fotot nedan kan man se två höga torn som pekar upp mot skyn. Kabeltornet till vänster på Verkö i Karlskrona ska bli landets tredje högsta byggnad med sina 150 meter över marken och 38 meter under marken. Det är bara Turning Torso och Kaknästornet som är högre. Av 400 inkomna namnförslag så fastade juryn för - NKT Lighthouse. 

(null)

Det lilla tornet som står intill NKT Lighthouse byggdes mellan 1998 och 1999. Det tornet mäter 84 meter över marken och mäter 78 meter under marken. Båda tornen används för att producera elkraftkablar. 
Det ska vara invigning där framöver och jag hoppas att få följa med sonen när de ska på förhandsvisning. Längst upp är inglasat så man kan se hur långt som helst en klar dag.

Idag ska kontraktet på nya lyan skrivas.
Det måste jag fira med en smarrig bakelse  
Vi är lite småtokiga hela familjen som tur är. Det här med att ta alla tillfälle till att få spöka ut oss är vi inte sena med. Som tur är har de inte tröttnat för de tycker att det är lika roligt nu som då. Symaskinen gick varm i syhörnan hemma när barnen var hemmaboende, det syddes allt från spökdräkter till indiankläder.
Nu mer om kvällen igår. Dottern och barnen hade grejat med att dekorera både inne och ute på söndagen. Sedan kom jag och fixade med maten på måndagen. Nästa alla var där så vi dukade till femton personer för de två största barnbarnen var upptagna med jobb. 
Först blev det mat.

(null)

(null)

(null)

Efter maten gick mina döttrar ut och fixade färdigt med spökrundan. Ljus skulle tändas och högtalare skulle kopplas in. Kära nån vad de grejade. Det var riktigt skönt och väldigt kusligt att få komma ut efter att vi ätit våra magar proppfulla. 

(null)

(null)

Efter mycket skratt och bus så var vi fikasugna. Trotts att vi varit så mätta innan så fanns det plats för lite gotte ändå.

(null)

(null)

Mumsat och stoppat i oss hela kvällen ändå var vi fortfarande lika beniga. 

(null)

(null)

Efter att vi fixat till och ställt att tillrätta efter festen så bäddade jag och två av mina barnbarn ner oss på madrasserna vi lagt ut i tv-rummet. Vi somnade som klubbade.

Tack för allt mina go och busiga barn ❤️



.... och det är ny månad och vecka.
Inte vilken vecka som helst utan höstlov.
Efter fyra nätter på jobbet så blir det
familjebus i eftermiddag. 
Det har lite med det här fotot att göra. 

(null)

Maten är inhandlad, kläderna redo, 
så det är bara lite sömn efter jobbnatten som ska hinnas med. 
Just det, jag ska på ett läkarbesök också. 
Men inte av denna läkaren.
I och för sig ska jag träffa denna doktorn också men då i en annan skepnad.

(null)

Nu börjar nedräkningen!
Om en månad flyttar jag.