....... den sista denna månaden. 
I år har jag bestämt att inte längta till våren eftersom jag inte ville att tiden skulle gå så fort. Men inte tusan hjälpte det. Så i morgon välkomnar jag våren med skott av fina pelargonior. Sova, sedan möte innna det är dags att dra till jobbet igen. 
 
 
 
😴😴
Det var så roligt att sticka en varm och mysig filt i ull så jag gör en till. Denna gången blir det i färgen "brasved". Inte riktigt som jag hade tänkt mig i färgerna men jag tror det kommer att bli väldigt bra när jag väl påbörjat mitt lilla nya projekt. Hinner nog lägga upp några maskor nu när det är lungt på jobbet.
 
 
 
5 av 5 snart över!
Resten av helgen ledig 😃
.... och så blev det vinter igen. Läste i tidning idag att våren kommit till Blekinge, svaret på det påståendet ser jag utanför. Det ska snöa hela natten sägs det och stämmer prognosen för övrigt ska det bli sol i morgon. Hoppas kan man ju alltid. Barnen har ju sportlov i denna delen av landet så då kanske det blir till att dra fram pulkan ingen. Hur som ska jag iallafall sova. 
 
 
 
🤗
Inte för att vara tjatig på något vis men jag älskar blommor. Idag har jag lärt mig något nytt, att en av mina älsklingsblommor Monstera även brukar kallas Adams revben. För ett tag sedan då det var rea i en av byns blomsterbutiker så fick en Monstera följ med hem. Naturligtvis så köpte jag även en lerkruka för det var så min kära farmor hade sin Monstera planterad. Kommer så väl ihåg hur den stod där vid den gamla trampsymaskinen i en för mig minikruka av lera. Den hade långa långa luftrötter som spretade åt alla håll. Jag är nästan helt säker på att den där blomman aldrig var omplanterad eller fick ny jord. Men växte gjorde den, bladen var stora och flikiga och den slingrade sig upp till taket där den var uppbunden med ett grått snöre. Synd jag inte tog hand om blomman när farmor lämnade jordelivet. Enligt andra så kan en Monstera bli väldigt gammal. Nu hoppas jag att min blomma ska bli stor och få massor av flikiga blad. 
 
 
3 av 5 påbörjad!
 
🤓
För varje berg du bestiger, se inte bara vad som
ligger framför dig, titta ner och se vad
du redan har åstadkommit.
 
 
 
☀️😄👍
Visste ni att 40 procent sover mindre än rekommenderat trots att vintermörkret denna ruggiga årstid gör oss tröttare. Den onda cirkeln gör att vi äter sämre, motionera mindre och sover dåligt. Jag ska absolut inte slå mig för bröstet med tanke på att jag sovit betydligt mindre än vad man bör, men nu har jag tagit tag i detta. Det var ett krav från mig själv att jag skulle bli bättre på att sova ordentligt nu när jag började jobba natten igen. Så jag känner mig riktigt nöjd nu när jag börjat att motionera samt bättrat på kosthållning igen. Många tror att vinterdeppigheten har med själva årstiden att göra men man ska aldrig nöja sig med att tro det utan att ha kollat upp så det inte beror på något annat. För egen del så hinner jag aldrig bli deppig eller fundera på det, jag lägger hellre min energi på ett eller några projekt. 
Då var det måndag igen, veckorna rusar på. Fyra jobbnätter framför mig denna veckan, nätterna går fort så vipps är det helg igen. 
Kollade lite i arkivet idag. Älskar mitt arkiv. 
 
 
 
Trevlig fortsättning på måndagen!
 
😃
Det var en helt vanlig bokvagn på biblioteket som fick Aina Wifalk att tända till på idéen om ett hjälpmedel på fyra hjul. Aina drabbades av polio då hon var 21 år, året var 1949 och hon var tvungen att avbryta sin sjuksköterskeutbildning. Med åren blev Ainas axlar utslitna av att ha gått med käppar i 20 år så hon började fundera på ett hjälpmedel. Det var på bibblan som idéen tändes och hon gick då från tanke till handling. Det var 1978 som hon lämnade in idéen om ett hjälpmedel på fyra hjul till utvecklingsfonden. Tre år senare var produktionen av rullatorn i full gång. För många äldre och personer med gångsvårigheter är rollatorn nyckeln till frihet och självständighet. I dag finns den i stora delar av världen. Aina tog aldrig ut någon patent på sin enkla och geniala uppfinning. Hon ville att så många som möjligt skulle få tillgång till rullatorn. Aina avled 1983 i cancer. 
 
 
 
👍 
 
Två av tre jobbnätter är nu avklarade och det är alltid lika skönt att krypa ner för att sova efter nattens jobb. Frukosten är på plats så nu är det bara toalettbestyren som ska avklaras innan sängen. Jag ångrar inte att jag sökte mig en nattjänst, jag har verkligen saknat mitt nattjobb, mer än jag trodde faktiskt. Tur det fanns en tjänst att söka. 
 
 
Önskar alla en fin lördag!
 
🤣
.... så var det fredag igen. Sitter på jobbet och lugnet har lagt sig. Hittade en bok som jag fördriver tiden med i väntan på nästa som behöver lite stöd i tillvaron påväg till toan.
En gammal läkarebok från Elanders boktryckeri Aktiebolag Göteborg 1933 av en kostnad på 3 kr. Det finns väldigt mycket att läsa men det var inte utan att jag drog lite på smilbanden då jag läste om flugor. " Husfluga är det farligaste djur på jorden. Dess rätta namn är tyfusflugan? Man skulle också kunna kalla "henne" smutsflugan". Hahaha..... henne?! Nu måste jag läsa vidare 😄
 
 
 
 
 
 
Go fredag på er 😁! 
Ett gammalt skrivbord som en gång i tiden stått inne och varit till nytta, fick då ägaren tröttnat flytta ut i mjölkrummet i en lada. Kan ju också vara så att det lilla skrivbordet behövdes bättre där. Men hur som så skulle det fina skrivbordet fått sig en sista resa till tippen om inte jag hade råkat få se det. Bort med den gamla vaxduken och de 100 små nubben, bort med komockestänket och den flagnade färgen. Det har tagit några månader av vädring och skurande att få bort kolukten. Men nu mina kära bloggläsare luktar det lika gott som det är vackert. Tänkte först slipa skrivbordets ovansida men jag tyckte det blev så charmigt med jacken och den ojämna ytan. Idag har det äntligen kommit på plats. Så vackert! 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
😄
Bloggerskan Dagny 104 år har nu även kommit ut med en bok. Idag var hon på nyhetsmorgon på en intervju. Underbara Dagny som enkelt förklara att man ska sluta klaga och att inte gräva ner sig i det förflutna eller annan gammalt skit inte är den bästa metoden för att bli gammal. Det finns så mycket att vara tacksam över och att se fram emot även om man är 104 år. 
För några veckor sedan så hade jag ett härligt samtal med en farbror på jobbet, han tyckte det är underbart att bli gammal för att då kunde man säga vad man tyckte och tänkte utan att en massa människor hade åsikter om det. Han sa att "ingen käftar med en gammal gubbe", med glimten i ögat. 
Med handen på hjärtat så finns det väldigt mycket att vara tacksam över. Som att solen skiner idag, min fina gröna filt som jag började med den 8 februari håller på att bli klar och en massa massa annat.
 
 
 
 
 
 
Solig dag på er!
 
😄
Alla dagar är hjärtedagar för mig, men eftersom det idag är "alla hjärtans dag" så tänker jag lite extra på alla mina fina och underbara stora som små hjärtan ❤.
 
 
Kramar till er!
 
Det måste vara vädret fel eller alla idéer som jag får av sonen som gör att jag måste pyssla hela tiden. Kan liksom inte låta bli. Sitter på jobbet om nätterna när tid finnes för att hitta nytt projekt att starta upp, som tur är så fullföljs de flesta, även om jag har flera på gång samtidigt. Så i fredags bar det iväg till väldigt många butiker för att hitta rätt prylar till lite av helgens projekt. Väldigt kul har det varit att få ihop denna skapelse som ni kan se nedan. För att vara första gången är jag otroligt nöjd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trevlig fortsättning på söndagen!
 
😄
Inne brinner det i vedspisen och maten är snart på G.
 
 
 
Go lördag på er!
 
🤗
Varför inte sticka en filt nu när det är så snöigt och kallt ute. Denna härligt grön/gula filt kommer att värma mina fötter framöver. Hoppas den hinner bli klar innan de vite står i knopp ute i backen. Tänkte först ha lite mönster på, någon flätning eller så, men jag bestämde att den blev snyggast i slätstickning. 21 nystan inhandlade så vi får se hur stor den blir. Lovar att ni ska få se när den är färdig.
 
 
 
 
 
Just det!
Snöar hos mig 🤗
 
 
Just nu läser jag "Fyren mellan haven" av M. L. Stedman. Boken handlar om ett par som finner en död man i en båt som spolas upp på stranden. I båten finner de även ett spädbarn. Tom vill först underrätta myndigheterna, men Isabell, som genomlidit tre missfall, ser barnet som svaret på alla hennes böner. Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla den lilla flickan. Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet , som paret inser att den händelsen som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annans människas liv i spillror.
 
 
 
Te och en spännande bok, mycket bra kombo!
 
🤓
 
 
Minns ni? Slöjdgrytlappen? Inte utan att jag småler när jag tänker på hur den där grytlappen kunde se ut, samma mönster för alla men ack så olika. Det är nog många föräldrar som suttit och dragit i den lilla lappen med ögla inför sina barn och sagt att det var den finaste grytlappen de någonsin sett. Jag har mina kvar, ej använda till och med. Jag var så lycklig över mina grytlappar så de skulle minsann inte bli bruna och brända vid någon matlagning. Kanske skulle ge de till mamma i födelsedagspresent. Haha.... undra vad hon skulle säga!?
Väldigt trevlig tidning jag hittade på jobbet, med många tillbakablickar.
 
 
 
 
Trevlig fredag på er!
 
🤗
Idag har jag gjort granola, den är verkligen mycket mumsig. Jag tröttnade på den köpta som innehöll en massa annat som jag inte villa ha men fick på köpet. I den egna kan jag själv välja vad som ska ingå. Jag har blandat i hela linfrö som blandas med vatten, havregryn, solrosfrö, kokoschips, 3 dl grovt hackade valfria nötter och en matsked honung. In i ugnen 20 min på 225 grader, glöm inte röra om. Lätt som en plätt och betydligt godare. Ätes med yoghurtkvarg och mango.
 
 
 
 
Mycket bra början på den första dagen i februari.
 
😁