Mitt minsta barnbarn drabbades av feberkramp igår. Som tur var så har ju min dotter varit med om detta innan då även Minis storasyster drabbades av detta som barn. N blev ju jätteledsen över att se lillebror i detta tillståndet så det var att försöka trösta samtidigt som Mini krampade på för fullt. 
Som tur är går anfallen över relativt snabbt, men det har varit två tuffa dagar med besök på barnakuten och väntan på provsvar. 
Är man sjuk får man äta glass i sängen. 

(null)

Orsaken till feberkramp är väl inte forskarna riktigt överens om men de tror att det beror på barns hjärnor är omogna jämfört med vuxnas. Det sägs att det finns en viss ärftlighet för feberkramper. Min dotter drabbades av feberkramp då hon var barn och båda hennes barn i sin tur har också krampat. 

(null)

Nu får vi hoppas på att det är över för denna gången. Mini var helt slut efteråt, mamman och syrran har fått mycket gos i dagarna två, då det inte funnit ork till så mycket annat.

(null)

Statusen på sjuklingen var att han hade återhämtat sig lite ikväll och att det var full rulle innan läggdags. Så nu hoppas vi att det blir en lugn natt för hela familjen.

❤️‍🩹

…… blir det ljusar.
Det firas med blommor 🌷 

(null)

Det gör skillnad❣️
Vid sex olika tillfällen hade vi medarbetare inom äldreförvaltningen i karlskrona möjligheten att få träffa andra medarbetare, lyssna på föreläsning och lite fika på det. 
Det är alltid trevligt att få träffas och årets duktiga föreläsare var mycket trevliga, roliga och enormt kunniga. 
Men som med allt annat så har man tyvärr inte riktigt förståelse för hur vi som stått i motvinden befinner oss efter tre år med pandemi och ett arbete som ska skötas precis nästan som vanligt. Vår oro som ständigt påmint oss över våra egna familjemedlemmar som vi inte fått träffa eller hjälpa som vi brukar. Där kontaktnätet minskat och bördan varit större för de som var allra närmast. Jag vet ju själv hur det var eftersom som min pappa gick bort mitt under pandemin. 
De flesta av dessa som varit med och planerat årets medarbetardagar har under den värsta tiden under pandemin flyttat sitt skrivbord hem till tryggheten. 
Nu ska vi gå på föreläsning som ska peppa oss, få oss att förstå att vi äger vår arbetsmiljö att vi ska tänka och känna positivt i den allt sinande förståelse av scheman, omorganisationer, sjuka medarbetare, sjuka vikarieer. Jag och många av mina medarbetare har jobbat hur mycket som helst utöver vårt ordinarie schema. 

(null)

Det låter hur bra som helst och gnälla är det sista jag vill. Jag vill ha förståelse för vad vi gått igenom under dessa tre åren. Det skulle vara underbart med lite arbetsro, framtidstro och nytänk där jag och vi andra som jobbar med att vårda, trösta och allt annat som ingår i min arbetsuppgift får vara delaktiga. 
Allt fler och fler väljer bort yrke som har med vården att göra. Resultatet av detta blir att många som vill ha ett jobb kan enkelt få det. Alla tas emot med öppna armar. Kvaliteten blir sämre, statusen på jobbet sänks och de som kämpar på väljer att jobba med annat. 
Det krävs mer än en föreläsning med glada tillrop för att få våra unga att välja vård och omsorg framöver när jag och du och många med oss behöver hjälp och stöttning i vår vardag. 

(null)
 
Intresset för att lägga en ledig förmiddag eller eftermiddag var svalt på min arbetsplats. Av tre avdelningar,  tjugoåtta medarbetare så var vi  tre som var där. "Vem vill inte vara glad på jobbet efter detta" eller "ska vi bedöma eller döma" som föreläsarna pratade om fick inte mina medarbetare att offra sin lediga dag och sin välbehövlig återhämtning . 
De borde nog lagt medarbetardagen på schemalagd tid, frågan är bara vem som skulle ha jobbat. 




Astrid får roa mig lite innan jag ska sova efter nattens jobb. Det är alltid lika underbart att få gå hem till min sköna sängen efter att ha jobbat just lördagsnatten. Varför denna morgonen är så skön att krypa till kojs kan ju helt enkelt bero på stillheten, det är som om hela stan sover. 

(null)

(null)

Denna boken är bara något över en timme lång. Alltid trevligt att få lyssna på något om Astrid innan John Blund och jag ska dejta. 
En natt till sedan är det ledig två nätter.  
Idag ska jag göra absolut ingenting. 
Underbart❣️








Bakad potatis med smaskig skinkröra och ett glas bubbel (cider) så här en helt vanlig torsdag. 
Föreläsning hela förmiddagen om arbetskultur. Väldigt spännande måste jag säga. Bra föreläsare och jag hoppas innerligt att alla chefer i äldreförvaltningen också varit på en av de sex tillfällena som fanns till buds. 
Mer om föreläsningen i ett senare inlägg. 

(null)

(null)

Strax filmmys med äldsta barnbarnet 💖
Enligt förslag som röstades igenom i riksdagen år 2021 så ska undersköterska bli en så kallad skyddad yrkestitel. Det är socialstyrelsen som bestämmer vilken utbildning som har rätt kompetensnivå. Det har ju funnits många utbildningar allt från veckor till treårig gymnasieutbildning. 
Från och med den första juli 2023 kan man ansöka om sin titel och de som behöver validera eller kompletterar sin utbildning har tio år på sig.  Jag tillhör den gruppen som inte behöver ansöka om en skyddad yrkestitel eftersom jag inte tänkt jobba tills juli 2033. 

(null)

Jag kan ju börja med att damma av min brosch som jag fick köpa när jag fullföljt min utbildning. Jag köpte två, en blå och en röd. Har helt ärligt inte använt någon av dessa. Jag jobbade i nattpatrullen mina första femton år i kommunen och under större delen av den tiden använde vi privata kläder och då hade jag ingenstans att fästa den. 
Tanken från början var att kommunal skulle driva frågan om att undersköterskan skulle få legitimation. Men nu ser kommunal detta som en viktig delseger att undersköterskor ska få skyddad yrkestitel. Skillnaden är att en legitimation är kopplad till personlig lämplighet och skyddad yrkestitel handlar mera om formell kompetens. Summan av detta är att legitimation kan dras in om personen visar sig vara olämplig medans den som har skyddad yrkestitel kommer inte att kunna återkallas. Det fattar ju vem som att undersköterskor aldrig kommer att få någon legitimation. 
Så med detta sagt så är det endast socialstyrelsen som går vinnare ur detta för det kommer att kosta att få sin yrkestitel prövad. 

Hur som så är tulpaner vackert, för att prata om något helt annat 😂.

(null)

Trevlig onsdag! 



En av mina söner har beskrivit årets väder hittills med hjälp av bilder. Som ni säkert redan förstått så är modellen mer än gärna med på att hjälpa pappa med dokumentationen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vatten behövs!
Bra kläder är ett måste 💦
Tillåtande föräldrar är ett krav 😂
Nog blir jag allt lite sugen på att hjälpa till med den där dokumentationen 💕
Solen har tittat fram, perfekt lagom till den lilla treåringen skulle fira sin födelsedag med sina kusiner. Dottern bestämde redan för några veckor sedan att vi kör ännu ett covidkalas (utomhus). Wämöparken är ju perfekt att bli firad på och med tanke på att det nya året endast bestått av regndagar så var det allt en chansning. Men tro det eller ej vädergudarna var på vår sida under hela kalaset. När vi hade satt oss i bilen för att köra hemåt efter att ha varit ute hela förmiddagen så kom regnet. 
Grillat är alltid gott!
De blivande 11-åringarna som fyller i april fixade lunchen. Perfekt med grillmästare. 

(null)

Mammamys är det bästa.Tar alltid en lite stund innan Mini vill släppa mammas trygga famn innan det blir fullt pådrag med kusinbus.

(null)

Näst minsta kusinen kom med paket.

(null)

Brödet som blev över matade vi fåglarna med.

(null)

Dagar som denna får alltid högsta betyg💕
Vädermässigt så har det både stormat och ösregnat utöver solen som tittade fram. 
Jag brukar alltid eller för det mesta avge ett nyårslöfte varje år. I år ska mitt nyårslöfte bestå av förändring. Vad har jag inte bestämt riktigt ännu men jag har allt några frön satta. Jag hoppas innerligt att de ska gro och att det i slutändan kommer bli mycket bra. 
Vi får se eller också händer ingenting. 
Innan jag for till jobbet ikväll så tog jag ett snack med denna gubben. Han brukar för det mesta vara rätt så tystlåten men jag tyckte nog ändå att han inte var helt emot mina planer. Det var nog för att om ifall att, så kommer vi att ses oftare. 

(null)

Så har min jul dansat ut och med det fick jag hjälp av detta lilla sockerhjärta. Jag saknade både hjärtat och granen innan jag gick hemifrån för att knega. 

(null)

Men, ikväll kommer mina Kalmartjejer med bussen. Som jag längtar 💖
Dottern skickade detta urklippet till mig idag. Så kul att de fick en hörna i dagstidningen. Efter allt kämpandet så är de väl värda lite uppmärksamhet. När de kom till träning ikväll så hade tränarna ställt fram den fina pokalen mitt i träningshallen. 

(null)

Nu är de taggade för mera cuper❣️
…. För oss som älskar det goda i livet❣️
Tre-årskalas med extra allt. 
Dottern är så pysslig. 

(null)

(null)

Mycket smaskigt 💕

Gothia innebandy cup
Pojkar 15

(null)

Bra kämpat hela gänget❣️
Andra grabben längst ner till vänster
är mitt barnbarn. 
🏑

När storebror spelar Gothia Cup i Göteborg och mamman och pappan vill kolla på så kommer mormor och håller tjerna sällskap. Mycket trevliga dagar har vi haft. Mamman och pappan kom hem från Göteborg för en stund sedan, sonen är kvar för de gick vidare till slutspel. Så nu gäller det att hålla tummarna. Den där mormorn var ju tvungen att jobba. 
Vad har vi hittat på tjejerna och jag. Vi har latat oss. Gosat med katterna, myst och ätit gott. Ishallen har fått besök, då den minsta i familjen blivit isprinsessa. 

(null)

(null)

Bion var fantastiskt bra enligt oss. Fem av fem möjliga. "Avatar:The Way of Water" har hittills sets av ca 551 000 på bioduken. Den första Avatarfilmen såg av 1 525 417 på svensk bio. Jag var en av dessa. 

(null)

Kalmarborna har fyra katter, bland annat en gammal dam som heter Daisy, hon fyller 18 år i april . Vi får se hur länge hon orkar till. Men familjen har sagt så länge hon äter, dricker och klarar av att gå till kattlådan får hon hänga med. Hon går lite skröpligt men ingen smärta för trappor och hoppa upp i sängen är inga problem. 

(null)

En galen kattunge som är sju månader och som är en blandning mellan  Ragdoll och bondkatt.  Han gillar att ligga uppe på dörren och spana. 

(null)

(null)

Lilllebror till Tubbe är inte fullt lika galen. Men gosiga är de, älskar att ligga nära och mysa. 

(null)

Vackra Tindra som oftas smyger iväg och sover lite för dig själv.  Hon är åtta år, tror vi.

(null)

❤️

…. En dag som rullar på som alla andra. För mig som jobbar alla dagar oavsett aftnar eller andra röda dagar tänker inte alltid på vissa helgdagar. Dagens helgdag är en av dessa och som jag faktiskt råkar vara ledig. Idag blir det bio i Kalmar med två av mina barnbarn. 
Ettan kollade vi på igår för att friska upp minnet lite inför kvällen. 

(null)

Längtar 💕
💖 Mormors lilla älskling 💖

(null)

❤️
….. för då kan det bara bli bättre. Perfekt sovareväder är det också för de sysslar med sådant på dagtid. En jobbnatt till sedan är det ledigt till lördag. Iallafall vad jag vet, blir någon sjuk så blir det jobb innan dess. 

Vem behöver soffa 😂?

(null)

💕