Feberkramp!

2kommentarer

Mitt minsta barnbarn drabbades av feberkramp igår. Som tur var så har ju min dotter varit med om detta innan då även Minis storasyster drabbades av detta som barn. N blev ju jätteledsen över att se lillebror i detta tillståndet så det var att försöka trösta samtidigt som Mini krampade på för fullt. 
Som tur är går anfallen över relativt snabbt, men det har varit två tuffa dagar med besök på barnakuten och väntan på provsvar. 
Är man sjuk får man äta glass i sängen. 

(null)

Orsaken till feberkramp är väl inte forskarna riktigt överens om men de tror att det beror på barns hjärnor är omogna jämfört med vuxnas. Det sägs att det finns en viss ärftlighet för feberkramper. Min dotter drabbades av feberkramp då hon var barn och båda hennes barn i sin tur har också krampat. 

(null)

Nu får vi hoppas på att det är över för denna gången. Mini var helt slut efteråt, mamman och syrran har fått mycket gos i dagarna två, då det inte funnit ork till så mycket annat.

(null)

Statusen på sjuklingen var att han hade återhämtat sig lite ikväll och att det var full rulle innan läggdags. Så nu hoppas vi att det blir en lugn natt för hela familjen.

❤️‍🩹

2 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

28 Jan 2023 07:29

Men stackars lillkillen. Fy, för att behöva vara med om något så jobbigt. Inte underligt att han blev så trött efter en sådan påfrestning. Påfrestande var det så klart även för resten av familjen. En glass i sängen kan nog vara en bra tröst och snäll som han är delar han ju med sig till nallekompisen :D Skönt att han mår bättre nu och jag hoppas att han aldrig mer behöver vara med om feberkramper igen.
kram

Micke

29 Jan 2023 15:03

Stackars grabb, och stackars er också förstås, hujeda mej, jag hade nog fått panik.
Fint att din dotter varit med förr trots allt.

Såklart han ska ha en glass, det är ju sen gammalt. ;)

Ha en fin söndag.

Kommentera

Publiceras ej