Huvudhanden!

3kommentarer

Lille Mini han testar vilken hand som känns bäst att rita med. Ibland är det vänster och ibland är det höger. Men jag tror nog att vänsterhanden kommer att segra till sist. 

(null)

(null)

Det säg att det är fler pojkar än flickor som är vänsterhänta. Man tror att det kan bero på att en hög testosteronhalten i livmodern innan födseln kan vara orsaken till vänsterhänthet. Att vara vänsterhänt idag är inte lika komplicerat som det var förr. När jag gick i småskolan så var inte fröken Gertrud så väl inställd till de som vågade skriva med vänster hand. Tur att det inte är så idag iallafall. Det finns även bättre utbud av redskap även om det är begränsat. 

(null)

Om en timme går jag av natt fyra,
hem och sova, sedan ledig till tisdag.




3 kommentarer

Micke

16 Jan 2022 17:13

Önskar nästan jag kunde skriva med vänsterhanden, det blir ju så snyggt tycker jag.
Brukar berömma en del av kidzen för just det på skolan.

Tillönskar dig en fin kväll.

Ibod11 - Ingrid

16 Jan 2022 17:38

Vilken tur att han föddes i en tid då det är helt ok att vara vänsterhänt...om det nu är så det blir. Min pappa var både höger- och vänsterhänt eftersom han inte fick skriva med vänster hand i skolan. Då var han tvungen att träna upp även den högra. Det kan nog finnas fördelar med att kunna använda båda händerna men det är ändå skönt att det inte går till på det sättet nu.
Kram

S

21 Jan 2022 15:27

Min snart 7-åriga älskling är vänsterhänt, det är så skönt att se hur självklart hon konstaterar det. Mamma min använde båda händerna som liten, men se det gick inte för sig i skolan. Fast även om hon skriver med höger så gör hon fortfarande vissa saker, som klipper med vänster. Tänk så mycket tid och möda som har lagts på att "omprogrammera" barn alldeles i onödan!

Kram!

Kommentera

Publiceras ej