Vad hjälper mot hosta?

2kommentarer

Det var längesedan jag kände mig krasslig, hostan håller på att förgöra mig. Jag greppar efter det sista halmstrået och tog mig till butiken för att prova farmors gamla beprövade recept. Som ni säkert alla vet så finns det inget enkelt sätt att bli av med hosta. Allt som säljs på apoteket är egentligen endast en kostnad med ringa resultat. Jag minns att farmor kokade mjölk och lät några eukalyptus smälta i och detta skulle sedan drickas så hett det bara gick. Vad jag minns var detta gott. Men sanningen var en helt annan 2022. Hur kunde jag ha så fel!!! 

(null)

Som tur var så köpte jag även en påse med Dr Dryls och det smakade ljuvligt gott både att låta smälta i munnen och upphettad. Tur att farmors lilla hemmaapotek bestod av två val. 

(null)

Jag ser ljuset i tunneln!
Eller en viss lättnad i lungorna 😷

2 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

24 Apr 2022 20:56

Det var så länge sedan jag hade hosta så jag minns knappt hur det var. Men jag vet att det är jättejobbigt med ihållande hosta och jag hoppas och önskar att du snart ska slippa den. Det är gott att smälta goda halstabletter i te eller mjölk och dricka när man har ont i halsen och förhoppningsvis hjälper det dig med hostan också.
En stor kryakram <3

S

27 Apr 2022 11:22

Åh, dessa halstabletter ger riktiga barndomsminnen. Jag minns också att jag älskade Eukalyptus i mjölk, kanske lika bra att inte testa det minnet. Drygt med hosta, krya på dig nu!

Kram!

Kommentera

Publiceras ej