Fjälltur med övernattning!

7kommentarer

Vilken upplevelse det var att få uppleva en tur på fjället med övernattning. Vädret var perfekt även om det blev en aningen kallt på natten, iallafall om någon frågar mig. Allt var verkligen helt perfekt förutom mygg, knott och bromsar.  På vissa sträckor på väg upp till toppen gick det inte att stanna, det var rena rama blodcentralen. Jag klarade mig rätt så bra faktiskt, fanns de i gänget som hade det betydligt värre. 

(null)

Trotts myggspray och andra ej så eftertraktade medel mot flygfän av alla de slag så blev vi ändå heta byten. Eddie fick lindas in i min bomullsbadduk, något han uppskattade eftersom han somnade bums. 

(null)

Nog om det dåliga för allt det andra var mer än perfekt. Vilken känsla att få ge sig av med ryggsäcken fullpackad av allt som behövdes och lite till för en natt på fjället. Nästa år när vi ska vandra så ska Eddie få en egen väska att ha sina prylar i. Min nya ryggsäck är jag mycket nöjd med. Den sitter helt perfekt och även om packningen var tung kände jag inte av det. 

(null)

Det här med att fjällvandra har verkligen gett mersmak. Vilka vyer och fantastiska upplevelser jag varit med om. Svårt att ge en rättvis beskrivning av något så givande som detta varit. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)


Det var ljust hela natten. Det var endast en kort stund då solen gick  ned för att doppa sig i fjärran som det skymde till en stund. 

(null)

På en av våra vandringar mellan fjälltoppar fann vi ett renhorn, detta fick följa med hem som minne. 

(null)

(null)

Fjällhunden Eddie hittade sina ställen där han spanade på allt från fåglar till renar. 

(null)

Vilken fantastisk upplevelse ❤️

7 kommentarer

Erika

19 Jul 2021 07:31

Det ser fantastiskt ut! Kan tänka mig att fjällvandring passar dig och Eddie perfekt.

Hanna Karlsson

19 Jul 2021 08:33

Jag drömmer om att göra en riktig fjällvandring med övernattning. Jag var uppe på Städjan och Nipfjällets lilla topp nu i somras. Men det är ju turer man gör på några timmar bara. Var har ni vandrat?

S

19 Jul 2021 16:10

Vilka underbara vyer! Det låter som en alldeles speciell upplevelse. Så mysigt att kunna ha med Eddie på sådana utfärder. Skönt att din ryggsäck är bra, det underlättar klart. Jag har inte släpat runt på en ryggsäck sedan tågluffandets dagar någon gång i förhistorien, men det är fantastiskt vad man kan bära när man väl får upp det på ryggen. Kul att ni kom iväg och fick se lite andra nejder än de vanliga.

Kram och ha en bra ny vecka!

Anki

19 Jul 2021 18:33

Ser verkligen härligt ut! En sån vandring skulle vara kul att ha gjort ... tyvärr blev den aldrig av ...
Härliga bilder!
Kram!

Ibod11 - Ingrid

20 Jul 2021 07:21

Hahaha, jag skrattar gott åt att jag först satt och letade i texten efter vilket eller vilka fjäll du har bestigit och sedan såg jag avståndsskylten och insåg att du är i "mina" fjäll :D
Härliga bilder och jag vet ju hur vackert det är där. Jättekul att få följa med dig upp där och se det storslagna landskapet genom dina ögon. Det verkar ha varit mycket värre med mygg, knott och broms än vi har haft under vår fjällresa men ni verkar ha haft det bra ändå. Skönt för Eddie att få sova inlindad i din handduk.
Kram

Åke

21 Jul 2021 05:24

Så vackra bilder med din 4 bente vän. Vilken lycka inte bara för dig att få vandra så där. Jag förstår att det var en fantastisk upplevelse just den bilden på stenen. Trevligt med renhornet. Fjällvärlden är så vacker, det visar du upp med dina härliga bilder. Bydalen var jag med far och mor som liten. Oftast en vecka på hösten. Min hund har fått en liten egen ryggsäck… jag tog med henne in på en djuraffär i Sundsvall och så provad jag mig fram. Oj vad stolt hon bar den. Nu var det meningen att jag skulle montera en GoPro kamera på den… men det vart en till sele med rätt fäste i stället som jag har med mig på mina promenader.

Sara P

29 Jul 2021 08:22

Wow vilken härlig och häftig upplevelse!

Kommentera

Publiceras ej