Cyklingens störtlopp

4kommentarer

När vi var i Åre fick ett av mina barnbarn testa på downhills. Spänd av förväntan gav de sig iväg tidigt på morgonen. W:s fasters kompis är instruktör i denna sporten, så hon hade tagit ledigt för att instruera och vara behjälplig.  

(null)

De började med att åka liften upp till toppen av Åreskutan för att sedan med hjälp av cykeln ta sig ner på en bana bland sten, stubb, grästuvor och andra hinder. 

(null)

De hyrde cykel, hjälm och andra viktiga skydd som man måste ha på sig ifall man skulle stå på näsan. W höll sig på hjulen hela tiden. Liftkort fick han också köpa eftersom de åkte upp till topparna där de olika banorna var lagda. 

(null)

Det blev många stopp längs med banan för att få sig lite tills livs samt att dricka massor nu när det var så varmt, även ben och armar behövde vila sig. Det är jobbigt för både kropp och knopp att parera och hålla balansen nerför i den terrängen.

(null)

(null)

En mycket nöjd och glad W 
återvände efter många timmar i backen. 


4 kommentarer

Anki

22 Jul 2021 09:58

Spännande sport! Inget för gamla tanter ... jag vågar knappt titta en gång!
ha en fin dag!
Kram!

S

22 Jul 2021 19:02

Häftigt! Min mamma bor i Järvsö och där har de också downhill på sommaren, det är visst enormt populärt. Kul för dem som gillar fart.
Kram!

Micke

22 Jul 2021 20:32

Det där har jag nog sett på tv några ggr, och provat själv, fast bara i ett dataspel, irl hade jag nog stått på öronen rejält ;)
Häftigt är det hur som helst men jag står nog över detta våghalsiga konststycke.

Ha det fint denna kväll,

Ibod11 - Ingrid

23 Jul 2021 08:11

Jag har ju sett de modiga och duktiga cyklisterna komma farande och varje gång har jag känt en liten, svag lockelse. Men den försvinner snabbt igen för jag skulle absolut inte våga sätta fart nerför. Kul att barnbarnet fick prova och vilken tur att en duktig instruktör fanns så nära till hands :D
Fina bilder.
Kram

Kommentera

Publiceras ej