Från mörkt till ljust!

5kommentarer

Nu var det äntligen dags för taket i köket att få sig en svepning med pensel. Som ni redan vet så har jag ju hållt på någon vecka nu med det här projektet. Det tar ju alltid mer tid än det var tänkt från början. Just nu känner jag att det får ta så mycket tid det vill bara det blir bra och det blir det. Det är tjugofem år sedan den här panelen kom på plats. Mörk furupanel i ett litet kök, ni kan bara tänka er hur murrigt det upplevdes här inne även när det var ljust ute. Förr tyckte jag att det var grymt snyggt när träets egen färg och karaktär trädde fram. Men det var många år sedan jag tyckte så. 

(null)

När jag målat taket två gånger så upptäckte jag att det syntes mörka springor mellan takpanel och taklist. Något som jag inte tänkte på innan när taket var mörkt. De där springorna kände jag direkt att jag inte skulle stå ut med så det var bara till att börja foga. Vilken skillnad, det var värt varenda timmes pill. 

(null)

(null)

Nästa gång jag kommer till stugan är det dags för sista strykningen. Vilken skillnad på upplevelsen av takhöjd, så mycket ljusare och luftigare det lilla köket blev nu. 
 
Supernöjd! 


5 kommentarer

S

22 Feb 2021 06:47

Men oj så fint! Kan tro att det blir stor skillnad med ett ljust tak, att rummet lyfter.

Ska det bli vårväder nu så är det väl snart dags att påta i trädgården också? Ja okej, det är förstås bara februari ännu, jag går nog händelserna i förväg. :)

Kram!

Anki

22 Feb 2021 07:12

Blir kanonfint - bra jobbat!
För några år sen målade vi trätaket i rummet i gamla delen, det som bara har 1,89 i takhöjd och det kändes också riktigt mycket bättre :)
Kram

Ibod11 - Ingrid

22 Feb 2021 18:24

Du kan verkligen vara nöjd med resultatet. Superfint och ett snyggt jobb :D I vårt första hus hade vi träpanel i taket överallt. Då var det snyggt men nu skulle jag också ha målat det vitt i stället. Tänk att man blir så påverkad av tiden och trender. Eller kan det vara så att man faktiskt ändrar smak helt utan påverkan? Hur som helst så blev ditt tak jättesnyggt :D
Kram

Erika

23 Feb 2021 07:57

Fick mitt innertak målat vitt innan jag flyttade till mitt lilla hus för snart sex år sen. Det kändes genast luftigare. Jag kan tänka mig att ditt kök känns rymligare nu när du målar så fint!

Mia

23 Feb 2021 11:16

Det ser jättefint ut. Ett "gott" arbete du utfört, att måla tak kräver sin kvinna, förstår jag.

Kommentera

Publiceras ej