Fastlagsbulle på fettisdagen!

3kommentarer

Bulle med många namn och med varierande innehåll. Det görs ca 40 miljoner semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar eller temlor som Ture Sventon skulla ha sagt, per år i Sverige.  En sifffa som en del tror är lågt räknat. Det finns mycket att läsa om just semlan eller vad man nu väljer att kalla denna bulle. På den tiden då jag åt semlor skulle bullen vara liten och helst var hembakad. Det fanns aldrig någon kardemumma i mina bullar, en krydda som inte faller mig i smaken. Bullen skulle gröpas ur och innehållet skulle blandas med mandelmassa och en skvätt mjölk innan det var tillbaka i bullen igen. En liten klick grädde innan hatten blev täckt med florsocker . 
(null)


När jag kom till jobbet igårkväll så stod det en semla och väntade på mig och för de som inte äter semlor fanns det godis. 

(null)

Jag vill inte vara otacksam på något sätt nu när chefen bjuder, men jag äter varken semla eller godis. När jag bakade själv åt jag semlor, jag misstänker att det är kardemummans fel som oftast finns i de köpta semlorna som är orsaken att jag slutade. Hur som så är det inget jag saknar varken att baka bullarna eller äta dem. 







3 kommentarer

Mia

17 Feb 2021 09:06

Som du vet så äter jag gärna en semla, men absolut inget tvunget varje år. I år blir det två semlor! En i går och en i eftermiddag.

Erika

17 Feb 2021 12:41

Brukar äta en semla per säsong. Lika överreklamerad varje år 😃

Ibod11 - Ingrid

17 Feb 2021 13:37

Snällt av chefen att bjuda på semlor och godis men jag tror inte att någon tog illa upp för att du avstod. Mer till de andra gjorde nog dem glada :D Jag har ju, som du vet, smällt i mig två semlor men fler blir det nog inte. Jag gillar sötsaker men det finns andra sötsaker som är godare än semlor.
Kram

Kommentera

Publiceras ej