Ett besök på Marinmuseumet

1kommentarer

Har man inget annat för sig så kan man ju alltid hänga med när någon vill gå till Marinmuseumet. Det är en förmån att gratis kunna gå hit hur ofta man vill för att bara kika runt eller lyssna på någon föreläsning. Här finns mycket för barn i alla åldrar att både se och uppleva. Jag gillar galjonshallen där de mäktiga galjonsfigurerna står prydligt uppradade. Tänk att dessa har varit monterade i fartygets för, oftast var de då relaterade till fartygets namn. 

(null)

Det var en bondpojk från Västermanland vid namn Johan Törnström som blev en svensk amiralitetsbildhuggare, skulptör, tecknare, och målare vid Karlskrona örlogsbas under 1700-talets senare hälft. 

(null)

(null)

Jag kunde mycket mera om denna händige man då minsta dottern gjorde ett stort arbete om honom i skolan när hon gick på gymnasiet.  De bytte namn på gymnasieskolan som hon skulle gå på till Törnströmska gymnasiet och eftersom hon var den förste ättlingen som började efter namnbytet så var valet lätt när uppsatsen i svenskan skulle göras. Johan Törnström var hennes farfars farfars farfars far.

När vi hade sett och upplevt det mesta av utbudet som Museumet hade att erbjuda så styrde det här lilla gossebarnet oss hemåt. 

(null)

Så var det måndag
lediga sådana är det bästa. 



1 kommentarer

Ibod11 - Ingrid

16 Aug 2021 18:43

Jag reagerade på namnet och funderade på ifall det finns ett släktskap och sedan fick jag det bekräftat. Klart att det blir extra kul att ta reda på mer om honom då. Det gäller ju den egna släkthistorian. Vad roligt att ni kan komma dit och titta helt gratis när ni får lust till det :D
Kram

Kommentera

Publiceras ej