Det spirar!

3kommentarer

Lika härligt varje vår när man ser hur nya små skott tittar upp bland torra löv och kvistar. Min lilla trädgård på ön betyder mycket för mig.  Det är här jag finner inre ro och tankar ny energi. Här är det jag som basar och bestämmer. Jag vill ha det på mitt sätt och så som jag lämnar det möts jag av nästa gång jag kommer dit. Vårstädet i trädgården är underbart. Kom på mig själv att jag borde ha semester nu. Med tanke på hur mitt jobb är och med all ledsamhet vi möter dagligen så måste man någon stans hitta ny energi och engagemang.  Naturligtvis så finns det mycket glädje och andra trevligheter i mitt jobb också men att jobba med döden dagligen tar oftast mer än det ger. Då måste man tanka energi på eget vis och det gör jag i min trädgård och lilla stugan på ön.  Se hur pionerna och plymspireans små skott kämpar på i vårsolen. Underbart!

(null)

(null)

Hoppas det spirar hos er också!

3 kommentarer

Mia

04 Apr 2019 15:05

ja våren gör intåg1 Så hääärligt så! :-)

Ibod11 - Ingrid

04 Apr 2019 21:00

Du kanske inte tror mig men jag vet precis hur du känner inför pysslandet och spirandet i din trädgård. Jag var precis likadan förut. Jag älskade att gå ut och fixa med lite av varje men jag tror att det ändrade sig när jag inte kunde känna mig ifred längre. I Mjölby var det insyn från flera håll och sedan fick jag besked om att jag inte skulle vara mycket i solen. Två saker som tog bort min lust att vara i trädgården. Det slutade med att jag nästan kände ångest inför ännu en sommar som trädgården måste tas om hand. För mig blev det frihet att få komma hit, till min lägenhet med bara balkong och inga måsten :D Så lätt det kan ändras. Från att älska att vara ute i trädgården till att få ångestkänslor av att behöva ta hand om den ;) Men jag gläds med dig och minns hur glad och lycklig jag var när jag kände likadant :D
Kram

Åke

06 Apr 2019 19:24

Det spirar inte riktigt här i södra Norrland på min ö, jag bor på norrsidan, här ligger ca 10 cm snö kvar ännu. Var ned en skön promenad på isen i lätt duggregn... men en stor avkoppling där en bäck börjar öppna havet.

Kommentera

Publiceras ej