Gnällspikar!

3kommentarer

Gnäll föder mera gnäll. Många köper nya glasögon men det hjälper föga om synen man ser på saker är negativ. Hur ska man göra för att få personer mera positiva till sitt jobb och medarbetare. Jag jobbar inom en yrkeskår där det gnälls väldigt mycket. Jag lyssnar gärna men nu har jag börjat vända på det hela. Nu får du berätta något roligt istället för jag är så trött på att höra på allt negativt, brukar jag säga. Att uttala sitt missnöje för att sedan aktivt göra val är något helt annat än de som ältar och gnäller för samma saker. Det är dags nu, alla måste ta sitt ansvar för en bra arbetsplats. Bollen är i rullning, det är nu  på tiden att dra av sig offerkoftan. 
 
 
 
Fortsättning förljer! 😁

3 kommentarer

Pernilla

08 Jun 2018 17:17

Stod brevid när artonåringen gick en freestylekurs för några år sen. Den instruktören slutade med att alla skulle berätta två bra saker med kurskvällen. Att de fått något att fungera eller lärt sig något nytt eller bara fått bra kontakt. Sen skulle de säga en bra sak om personen intill.
Väldigt tänkvärt och bra sätt, tycker jag. Jag brukar påminna mig själv när jag tränat hunden. Då är det också lätt att bara se det negativa.
/P

Ibod11

09 Jun 2018 08:12

Hahaha, det verkar nästan som om du har läst min systers böcker eller hört en föreläsning :D
Jag är helt inne på samma linje. Det är klart att man ska se problemen och åtgärda dem men det är ännu viktigare att se det som är bra och bygga vidare på det :D Det är en stor del av att jag har kunnat gå vidare så bra som jag har gjort.
Lycka till med att påverka på din arbetsplats :D
Kram

S

10 Jun 2018 12:57

Långsökt minns jag en anekdot om min man. För bra länge sedan gjorde han ett studiebesök hos en new age-grupp. Deras guru menade att de skulle rena sig från allt negativt genom att ständigt påpeka fel och brister hos varandra. Det funkade sådär... Min man sade aningslöst att de kunde väl bekräfta det fina de såg hos andra människor istället, förstärka kärleken de sökte. Det slutade med att gurun hängde snyftande om hans hals och medlemmarna bugade djupt inför sin nya visa messias. :P Lycka till med arbetsplatsen.
Kram!

Kommentera

Publiceras ej