Årets sommarplåga!

3kommentarer

Årets myggor måste vara de värsta på bra länge. Inte nog med att de sticker som galningar och lämnar stora röda svullna märke efter sig, de är stora också. Jag brukar få några bett per sommar, max tre. Men i år så har jag fått lika många hitintills som jag har fått sammanlagt i hela mitt liv. Det sägs att myggen föredrar vissa människor och det har ju stämt men årets mygg verkar gilla alla. Det finns ca 3000 arter av mygg, men bara en tredjedel av dessa är blodsugare och det är tillräckligt. Jag sprayar och rollar med olika slags insektsmedel men det hjälper inte, de sticker och suger för glatta livet ändå. I solen brukar man ju vara fredad men även där hittar de mitt skinn attt sticka i. Jag har testat med ljusa kläder mörka kläder, äta vitlök och en massa bra tips som jag fått av andra eller läst mig till. Termobyxor och regnkappan kanske är den bästa hjälpen mot årets bestar.
 
 
Har du ont av myggen?
☀️

3 kommentarer

S

25 Jun 2018 16:04

Stackare! Jag har mest varit hemmavid och det är osannolikt lite myggor här, jag har inte fått ett enda bett i år... Annars är jag inte immun. Har bott i Härjedalen - OJ! Plus knotten och bromsarna. Nä det var inte kul.

Kram!

Ibod11

25 Jun 2018 21:42

Usch ja, de har varit många och envisa i år. Hos oss börjar det dock märkas en minskning och här, lite längre bort i vår hyrda stuga, ser vi inte många mygg alls i skogarna. Det har varit så illa där hemma att jag nästan helt har undvikit skogen ett tag. Kanske kan jag återvända dit nu igen. Jag har saknat den.
Hoppas att myggplågan hos dig blir väldigt kortvarig.

Mia

27 Jun 2018 09:57

Jag tycker att jag träffat på ovanligt få mygg i år. Detta trots att jag är utomhus mycket. T.ex gick jag en långpromenad sent igår kväll, lång sträcka utmed vatten, sedan genom lummig grönska. Ett enda myggbett, varken såg eller hörde fler.

Kvällen innan gick jag långpromenad i skogen, inga myggbett då, men det var gott om flugor och annat små flygfän som störde mig. Har alla mygg bestämt sig för att bevaka och plåga dig, kanske?

Kommentera

Publiceras ej