Bättre Pension!?

4kommentarer

Det där orangea kuvertet du vet med den allmänna pension som kommer till alla som råkat tjäna in någon krona och som ska bli överlevnaden den dagen då vi ska få fri tid, funderade lite över detta. Det var ju nyss som det var långt dit. Har man då som jag valt att ha mera tid med sina barn under deras uppväxt så är det nu detta syns bland siffrorna när man synar innehållet. Är det försent? Eller finns det någon chans för mig att kunna bättra på min pensionen de sista yrkesamma åren som jag har kvar. Funderade på om jag redan nu var tvungen att se till så att barnen hade ett extra rum till sin mamma så att hon kunde ha växelboende där en vecka i taget.  I så fall skulle fyra veckor per månad vara räddad, övriga dagar av månaden kan man väl alltid husa in sig hos någon kompis som ännu inte gått i pension, utom i februari då förstås. Det är väl inte värt att skrämma ungarna med detta förslaget, risken är väl då att alla flyttar till annat land. Det är ju några år dit och risken är väl stor att de höjer pensionsåldern då det blir min tur att få till utbetalningen. Nu skiner ju solen så jag tar tag i detta en annan dag.......det är ju långt kvar??
 
 
 
Trevlig helg!
 
 

4 kommentarer

Mia

17 Apr 2015 19:35

Jag har också funderat en del på pensionen. 60 % av den lön man är van vid har det hetat.... och det stämmer ungefär för mig som är född 1950. Sedan tror jag det försämras litet för varje år yngre ni är.

Utan tvekan är det dags för politikerna att titta på pensionssystemet för det kommer annars att krascha är jag rädd för.

Lena i Wales

18 Apr 2015 08:46

Jag har inte fått något orange kuvert på många år. Ringt till dem, men inget kommit, men det är säkert inte mycket heller, så...
Ha en trevlig helg!

Micke

18 Apr 2015 16:12

Har ju 19 år till pension.om jag går vid 65....får väl kika på de olika alternativen...annars blir det nog lite fattigt om jag lever till pension.

Men hur det än är med detta...ha en fin afton...det ska jag :)

Pensionsmyndigheten

21 Apr 2015 11:44

Hej Lotta!

Jag jobbar med sociala medier på Pensionsmyndigheten och såg att du gjort ett inlägg om pension och vill gärna svara på det.
Jag förstår känslan av att känna sig fundersam över sin framtida ekonomi och det som är bra att du redan nu har börjat titta på dina siffror. Det bästa du kan göra för din pension är att jobba och att ha tjänstepension. Om man kan så är ett tips att vänta med att ta ut pensionen för att få mer i plånboken som pensionär, särskilt om man jobbat eller tjänat mindre vissa perioder i livet.
Gör gärna en prognos på hela din pension på www.minpension.se. Där ser du eventuell tjänstepension från jobbet också och får en överblick av var din pension kommer ifrån. Ring gärna vår kundservice på 0771-776 776 om du behöver hjälp med prognosen.

En vanlig fråga vi får är hur man ska klara sig som pensionär. Det som är bra att tänka på till framtiden är att hålla nere utgifterna genom att ha låga bostadskostnader och att vara skuldfri.
Även andra utgifter som pendling, mat och kläder brukar kunna bli lägre när man blir pensionär. Om man har svårt att klara sig på sin pension kan man alltid söka bostadstillägg av oss, som är en hjälp att betala sin bostadskostnad med.
Gör gärna vårt test om pension på www.pensionsmyndigheten.se under ”Guide till din pension”.

Ditt inlägg hittade jag genom en sökmotor som heter NewsMachine och som visar träffar på internet som handlar om pension.
Har du fler frågor om pension är du välkommen att ställa din fråga direkt på www.facebook.com/fragaompension eller ring vår kundservice på nummer 0771-776 776.
Hälsningar Arvid, Pensionsmyndigheten


Till Lena, det låter som att vi inte har din utländska adress och att du därför inte får kuverten. Skicka oss ett brev med ditt svenska personnummer, din adress och namnunderskrift, så får du kuverten i fortsättningen. Du kan också logga in på www.pensionsmyndigheten.se och där läsa dina orange kuvert.
Vår adress är:
Pensionsmyndigheten
SE-106 44 Stockholm
Sverige

Kommentera

Publiceras ej