Grundlurad!

7kommentarer

Det stör mig att man inte ska kunna vara miljömedveten utan att bli grundlurad. Har inbillat mig att det är bra både för ekonomin och miljön att köpa refiller. Sylt är något som jag ofta köper i refillförpackningar. Men....inte utan att man blir lite sur när refillen är på 750 gram och syltburken på 600 gram. Inte nog med detta, det är ofta som jag i alla fall står där med sylt rinnande ner för fingrarna när man just tagit hål på plastkorven. Sylten blir billigare i och för sig i refill än burk om man ser till kilopriset annat är det med Nesscafé. Kilopris för kaffet i glasburk eller i refillen är exakt samma summa. Det var en annan vara jag råkade kolla på en gång som jag inte kommer ihåg nu där det var billigare att köpa en liten förpackning är en stor. Konstigt kan man tycka. Att man ska behöva vara på tå hela tiden för att inte bli lurad som konsument. Butikerna vet ju hur det ska göra för att sko sig själva.
 
 
Ingen syltburksbild idag men det passar alltid bra med ett foto på galen hund!
 

Solig måndag med storm!
 
:-)

7 kommentarer

AnnaKK

17 Mar 2014 14:34

Jag ska alldeles strax bege mej till någon matbutik och proviantera... Återstår att se vad jag ska bli lurad på/av då... Men alltid blir det ju når - det tar man i stort sett för givet... Hm!? <:-)

Anonym

17 Mar 2014 14:37

PS! Märker att jag trycker på fel tangent lite allt som oftast idag! Det beror på en massa papper som har samlats sej intill datorn. Tangentbordet får helt enkelt inte plats på sin vanliga plats, utan har förskjutits några centimeter åt höger. Men mina fingrar vill visst helst fortsätta att trycka på stället där de är vana vid att trycka - fast att det nu är andra tangenter där!

/AnnaKK

Spanaren

17 Mar 2014 18:50

Fina vackra Gozzi plus ett gosigt barnbarn också :-)
Detta med storpack och koffars stämmer aldrig heller. Ändå så har det varit så mycket tjat om det för några år sedan men ...
Blir aldrig ett kilo i plastpåsarna för de har räknat inte tråget också.
Ha en fin kväll /kram

S

17 Mar 2014 21:49

Mysigt med Gozzi och gulligt barn.

Jo jag har märkt det där med att småförpackningarna ibland har billigare kilopris - man får verkligen vara alert!

Kram!

Anonym

18 Mar 2014 05:18

Men åååhhh här pratar vi en liten spaning av stort intresse. Köper sällan sylt och därmed sällan refiller till burkar. Blir ändå lite irriterad över att man har olika mått på burkar och refiller.

Chris

18 Mar 2014 05:20

Men oj.... det var jag som skrev förra kommentaren. Missade att fylla i uppgifterna

Annika

18 Mar 2014 10:07

Visst är det så att det är alltid nån som vill lura oss för att själv göra sig en hacka. Men ibland stirra man bara på prislappen och det vet de väl om. Men tack för att du påminner oss om att vara uppmärksam.
ha nu en bra dag

Kommentera

Publiceras ej