Balsam för själen!

7kommentarer

Efter en underbar helg med mina fina vänner som har varit fantastiskt kul på alla sätt, sitter jag här med massor av bilder. Tänkte att ni skulle få följa med så här lite i efterhand. Tåget tog oss sex tjejer till Göteborg tidig torsdag för att bo på hotell en natt innan vi tog tåget vidare till våra väntande vänner i Säffle på fredagsmorgonen. Underbart att få skratta och umgås nu när man mest bara går och drar benen efter sig då jag inte får göra så mycket mera. Tyvärr så rusade dagarna iväg alldeles för fört. Men det är väl så det ska kännas när det är som bäst.
På lördagen så åkte vi till Arvika för att besöka deras fina kyrka men även göra ett besök i sveriges äldsta hantverksbutik. Vägen mellan Säffle och Arvika var fantastisk fin så vi passagerare satt med näsan tryckt mot rutan hela tiden. Erik den enda mannen i sällskapet ville visa oss skulpturen som står på torget när vi ändå var i Arvika, när vi kom dit var det loppis så där fick det ju bli en runda eller två.
 
Dessa trevliga djur har Kaj Stuart-Beck som är keramiker gjort och de stod där så fint och väntade på en hylla i hantverksbutiken på att någon skulle köpa
 
 
Glaskonst fanns också att köpa.
 
 
 
När vi hade vänt och vridit på alla ting så gick vi vidare mot torget för att se på skulpturen. Erik berättade att någon hade satt på en kondom på skulpturens behag varje natt till att börja med. Till slut hade personen blivit tagen på bar gärning och hans motivering var att han ville förhindra att det skulle bli flera av den sorten. Hahaha...kan ligga något i det!!! Jag tog bara ett halvkroppsfoto, så det är bara till att ta sig en tur dit för att se resten.
 
Ser ni kyrktornet under armen, dit gick vi sedan.
 

Mycket vacker kyrka och jag blev så glad över att den var öppen så att vi fick möjlighet att se den från insidan.
 
 
 
 
 
Ifall ni undrar vad Erik forografera så....
 
 
...så finns svaret här :-) Det otroligt vackra taket.
 
 
 
På vägen hem från Arvika så besökte vi Klässbols Linneväveri som bjöd oss på en resa i väveriets historia. Väveriet är ett familjeföretag som är sedan många år kunglig hovleverantör av textilier till fest och vardag. Så där fanns mycket fint att titta och känna på i alla tänkbara färger. Ägarna var väldigt trevliga och tog sig tid för sina kunder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas du också haft en trevlig stund!
 
:-)
 

7 kommentarer

♥ Carina ♥

21 Oct 2013 18:35

Det hade jag! Kul att få ta del av er härliga helg :)
Haha, nu blir jag ju nyfiken att se resten av statyn ;)
Kram

Spanaren

21 Oct 2013 18:38

Så trevligt och så fina bilder. Så mycket fint vi får se och tack för det. Synd att du inte fotade hela skulpturen *ler* Humor med det den mannen gjorde. Godkände inte din kommentar för ingen ska veta var du bor osv. Smart att du gjorde så när du inte tryckte på min presentationsruta och läste om mig osv. Allt är uppskrivet nu ... tack/kram

Soffie

21 Oct 2013 21:47

Vilken trevlig helg du haft, den kyrkan har jag med besökt den är otroligt vacker...ja om vi har vägarna förbi varann så måste vi ses.. Kram

Carina

21 Oct 2013 22:52

Vilken härlig resa o alltid lika fina bilder ♥

S

22 Oct 2013 07:52

Så helmysigt det låter! Att få umgås i glada vänners lag är sällan fel. Fina bilder. Kyrkan var vacker och speciell, skulpturen var... speciell. ;) Det finns mycket att se i vårt land!

Ha en riktigt skön tisdag.
Kram!

AnnaKK

22 Oct 2013 10:38

Åh, vilken trevlig helg du har haft!! :-)

På lördag ska jag och maken hänga med farsan och syrran till Göteborg - men det handlar inte direkt om en nöjesresa, utan om att köra flyttlass. Phu...

Men nån gång i framtiden ska jag baske mej skaffa mej ett lyx-konto där jag sparar undan slantar till nöjesresor och dylikt!! :-)

Emmie

22 Oct 2013 18:50

Va roligt att du delade med dig av din helg! :) O va kul att det var så lyckat! Kraam

Kommentera

Publiceras ej