Långfredagen!

3kommentarer

Igår var det långfredag, en dag som upplevs som extra lång i alla fall då jag var barn. Konstigt nog så upplever inte jag den så lång nu som vuxen. Om det beror på att jag visste att det fanns ett påskägg som låg någonstans och väntade på att få komma till min mage eller om det berodde på att alla inte skulle eller fick göra något. Tog mig en liten funderare på det igår då jag körde hem till mor o far. Inte tyckte jag mig se någon skillnad på deras innehåll av dagen som någon annan av deras dagar. Äta, läsa tidningen, hämta ved, köra en runda till skogen medan mamma kollade på film, äta igen, kaffe med kaka, gå en runda i trädgården...allt precis som vanligt. Men annat var det förr då man bodde hemma......det minns jag nog. Kolla på film, bara in ved en långfredag......undrar just när de började synda på detta vis :-)
 
Snuttefiltar i nappträdet, stackars barn vilka långa dagar det kommer att bli.
 
Hur minns du långfredagarna då du var barn?
 
Här snöar det...ovanligt! Eller hur!!?
 
:-)

3 kommentarer

TantGlad

30 Mar 2013 10:11

Ja idag och nu för tiden så är ju alla dagar lika. Allt är ju öppet så i och med det blir helgdagarna inte spesiella på nåt vis. Förr var ju ALLT stängt på helgerna. Jag minns dom åkså som lite stela och uppklädd var man. Man skulle ABSOLUT inte arbeta för det var en stor synd. Men jag minns åkso det mysiga med helgerna och att det var frid på nåt sätt. Mycke på tv och mycket godis var det.
Idagens samhälle så har folk svårt att BARA ta det lite lugnt nån dag. Så fort nån dag blir ledig så ska det gjöras en massa. Sen jobbas det, skutsas barn, nä puhhh vad svettigt det låter. Nä lite vila behöver vi allt.
Ha en fortsatt fin påsk vännen!
Goa kramar från mig!

♥ Carina ♥

30 Mar 2013 10:34

Jag minns dom inget annorlunda från nu men däremot har ju pappa berättat hur dom hade det då han var barn...
Kram och fortsatt fin helg önskar jag dig!

Inger Maryissa

30 Mar 2013 18:32

Jo, samma här att Långfredagen kändes mycket lång när jag växte upp ( 50 och 60-talet )
och dessutom tillhörde min familj en frikyrka så vi blev väldigt begränsade för vad vi fick göra och inte göra
Men allt övrigt var stängt också...alla butiker osv.
men som tur är så fick vi i alla fall påskägg...så det fanns något roligt att se fram emot.
Kram och ha en fin fortsatt påskhelg

Kommentera

Publiceras ej