Hur mycket är klockan?

6kommentarer

Sedan 1980 har vi ställt om klockan till sommartid natten mellan lördagen och söndagen sista helgen i mars för att kunna njuta av ljuset mera på kvällen. Trotts att det är så länge sedan vi började med sommartid så skapar detta fortfarande problem med vilket håll visaren ska vridas. Om du nu har vridit visaren framåt inatt så bör du ha rätt tid, om det nu inte är så att både du och klockan vridit ett varv var. Det hände mig för något år sedan, det var ljust väldigt länge den dagen. Annars kan man göra som min pappa gjorde vred klockan bakåt och så har man ljusa morgnar istället. Ska jag nu vara riktigt ärlig så tycker jag att det kunnat vara samma tid året om för min del.
 
Idag går solen upp 06.33 och ner 19.34 = 13 timmar och 3 min dagsljus
 
Snart så får vi njuta av sippor i backen
 

Det har sina fördelar att jobba sommartidsnatten :-)

6 kommentarer

♥ Carina ♥

31 Mar 2013 10:16

Dumt påfund det här med sommar och vintertid tycker jag med!
Haha, ja det är perfekt för oss nattare att jobba en sån här natt. Dessutom med storhelgs ob. Tyvärr är jag ledig i helgen ;)
Kram

Pst! Jag kryssar i rutan "kom ihåg mig" men måste alltid fylla i mina uppgifter då jag kommenterar. Vaffö äre på detta vise? ;)

TantGlad

31 Mar 2013 13:20

Håller med om att ha samma tid året om. Man blir bara förvirrad. JA hur mycket ÄR klockan?
Hå en fortsatt jättefin påsk och nu går vi mot ljusare tider.

Varma kramar från mig!

soffie

31 Mar 2013 17:37

tycker med det är onödigt jag som är så gammal;) blir ju helt förvirrad av det här:) kramen å guuu va vackra blåsippor..

AnnaKK

31 Mar 2013 17:45

Efter alla dessa år har jag iallafall lärt mej åt vilket håll klockan ska vridas - däremot ställer teknikens under till det! Ständigt detta huvudbry numera, om vilka klockor som måste justeras manuellt och vilka som sköter det där av automatik. :-X Man kan ju tycka att en smartphone skulle vara klurig nog att reda ut detta på egen hand, men tydligen inte... Och nu kom jag precis på att jag måste ställa om tiden i kamerorna själv också. Phu...

Ha en fin fortsättning på påsken! :-)

Inger Maryissa

31 Mar 2013 17:46

Jo, nog vore det enklare om det kunde vara samma tid hela året...och slippa ställa om klockan för vinter och sommar tid.
Oj, vilken ljuvlig bild av blåsipporna....och man ser verkligen fram emot när dessa söta vårblommor visar sig i naturen
men det gör de säkert snart.
Kram

AnnaKK

31 Mar 2013 20:34

Svar: Jodå, här hemma har vi fortfarande snö - fotot med kycklingarna i vägkanten var taget några mil söderut. Men nu hoppas jag verkligen att det INTE bli mer snö förrän framåt november/december!!!

Kommentera

Publiceras ej