Tillbehör

3kommentarer

Här ni tänkt att det där med olika tillbehör till mat kan förekomma på alla möjliga och omöjliga sätt. För att göra det enkelt så kan jag bara nämna två, lingonsylt och ketchup. Idag när jag var ute med hunden kom jag att tänka en som sa att han tyckte det var gott med ketchup på kroppkakor, det liksom bara skrek till i mina smaklökar när jag hörde det. Jag undrade ju naturligtvis om personen drev med mig...men så var det ej. Jag och mitt förhållande till ketchup är lite konstigt, jag kan använda ketchup som tillbehör när jag äter potatismos och korv, men inte om jag äter korv med bröd för då blir det bara senap. Lingonsylt passar för mig bra till biff och potatis så är det ju även mycket gott till kålpudding, annars använder jag sällan lingonsylt. Potatismos och stekt stömmimg är en maträtt där tillbehören också kan förekomma på många olika sätt. För min del så vill jag ha strömmingen på grov macka med hackad rödlök, inte med potatismos som många föredrar.


Till mina kroppkakor vill ja ha skirat smör och grädde

Sol hos mig måste skynda mig ut!

:-)

3 kommentarer

Selma

20 Sep 2011 11:24

Jag har också väldigt bestämda åsikter om vad som ska ätas med vad. Jag tycker bäst om strömmingen dagen därpå när resterna av den stekta fått ligga i ättikslag över natten.

mimmione

20 Sep 2011 17:25

är inte någon ketchup människa jag heller, om jag har potatismos och fisk går det inte med ketchup, det sa jag till mina ungar när de var små de brukade fråga mig, Går det ha ketchup till detta, som oftast svarade jag NEJ men till potmos med korv funkar det utmärkt,

AnnaKK

21 Sep 2011 08:39

Ketschup undviker jag i så gott som alla sammanhang, och lingon tycker jag funkar bäst så som du skriver. Och till fläskpannkaka! När det kommer till söta smörgåspålägg som honung och marmelad tex, så avstår jag helt och hållet - tycker det är ungefär hur äckligt som helst! <:-) Fast givetvis respekterar jag så klart om andra vill ha t o m båda dera samtidigt på sina mackor.



Inget socker i kaffet heller, tack! Men när det gäller läsk, ska det absolut vara riktigt socker och inget syntetiskt sötningsmedel! Och Fanta Apelsin passar ju faktiskt till ALLT!? :-D

Kommentera

Publiceras ej