Zeb Macahan

6kommentarer

Minns ni "Familjen Macahan" vars handling utspelade sig i mitten på 1800-talet och som visades på tv med början 1978. Många med mig satt klistrade framför tv-rutan varje lördagskväll och inget fick störa denna heliga stund, inte ens barnafödandet. En lördag i oktober 1979 så satt jag höggravid i min 42;a vecka och hade under hela denna dagen känt av lite småvärkar. Jag minns att jag tittade ner på min mage och sa tyst för mig själv "om du så bara våga kommar fram innan kl 23.00 så döper jag dig till Zebulon".  Att jag kom att tänka på detta just idag var att jag såg att James Arness som skådespelaren hette har lämnat detta jordeliv 88 år gammal. Någon förlossning blev det inte för mig den kvällen så jag fick komma på ett eget namn på min förstfödda son, det dröjde nästan ett halvår innan vi var överens om ett namn.


Sonen dotter hjälper naturen på traven

Vilka jobbnätter.....så varmt och gott!

:-)

6 kommentarer

mimmione

07 Jun 2011 17:52

vilken fin bild, Jag älskade också verkligen familjen, farbror Zeb verkade så härlig

Ailas

07 Jun 2011 20:25

Jag minns också Macahan, eftersom många satt som fastklistrade framför TV:n och jag hade ingen att prata med. Har aldrig gillat TV-serier av någon anledning, så tråkig är jag. ;)



Hoppas att du har en skön kväll och att det inte blir åska under natten.



Kram

AnnaKK

07 Jun 2011 21:27

Ja, jag såg på nån löpsedel i helgen att "Zeb" hade gått bort. Minns ju också den där serien mycket väl, och om jag hade fått en son -79 (vilket näpperligen hade varit möjligt, men iallafall!) så hade han garanterat fått heta Luke efter Luke Macahan! :-D

soffie

07 Jun 2011 21:54

visst minns jag Zeb och speciellt Luke i den serien!

här har det varit varmt idag med med lite regn emellan all sol:)

kram

Per-Anders

07 Jun 2011 22:24

Jag ska erkänna att jag inte på något vis uppskattade Familjen Macahan. Men det kändes som om jag var den enda som inte gillade serien. Oavsett vem man umgicks med på lördagskvällarna på den tiden så skulle det tittas på Macahan.

Marie-Louise

08 Jun 2011 12:15

Nja jag minns nog knappt Macahan, visst vet jag vilken serie det är och hur de såg ut men jag följde nog aldrig serien helt. Kram

Kommentera

Publiceras ej