Te utan honung är som kärlek utan kyssar

3kommentarer

Idag lär det gå åt mycket te hemma hos mig, skitväder eller jag menar pisseväder ute och jag har fått ändra om mina planer på vad som skulle hinnas med idag. När det gäller te så kan jag helt omöjligt dricka denna dryck utan honung, teet får en härlig arom och mjukhet i smaken. Visst socker kan gå om inget annat finns men smaken blir ej densamma som med en klick honung i. I Sverige så framställs ca 3 000 ton honung men vi konsumera det dubbla. Så med enkel mattematik så måste det vara flera än jag som använder detta härliga och nyttiga njutningsmedel. I en liten halvkilosburk med honung ligger en flygsträcka som motsvarar två varv runt jorden och då har de flitiga flygarna besökt tre-fya miljoner blommor. Bra jobbat med andra ord.


Tack vare alla bins surrande får dessa blommor även bli frukt

Nu är det dags att få lite gjort
:-)

3 kommentarer

AnnaKK

28 Jul 2011 17:34

Jag bidrar inte till honungskonsumtionen i det här landet... Men maken tycker det är gott, så en och annan burk sätter han i sej. Vanligtvis framställd av hans farmor (snart 92 år gammal!) som har ett par bikupor i sin trädgård och en honungsslunga i sin källare. :-)

soffie

28 Jul 2011 23:16

men guu va trist med skitväder hos mej har vi haft kanonväder i 3dagar nu kan nästan inte tro det,hoppa ni med får sommar snart igen!sjölv använder jag nästan aldrig honung !kram

Viktkamp

28 Jul 2011 23:54

Jag har börjat dricka te utan honung =) gott!!

Kommentera

Publiceras ej