Merhaba!

4kommentarer

När valräkningar och vilka som ska samarbeta med vilka står i fokus så skriver jag lite om min resa.
Det andra kan jag ändå inte påverka just nu.

Flyget som skulle ta oss till Turkiet avgick från Kallinge, ca tre mil från Karlskrona. När och bra. Med flyg tar det ca 3,5 timmar till Antalya i Turkiet. När vi kom fram fick vi veta att vi skulle bo i Anlaya som ligger ca två timmar bort med buss. Hotellet som vi bodde på heter Merhaba och betyder hallå. Åker man ospecificerat som vi gjorde så kan man ju hamna på vilken ort som och boendet får man ju bara hålla tummarna att det blir bra. Men vi var mycket nöjda, Alanya och hotellet var till full belåtenhet. Vi hade pool utanför dörren och ca 150 meter till stranden. Poolen blev inte något tillhåll för oss eftersom vi fördrog havet och de salta baden. Jag har inte badat så många gånger på en och samma vecka på minst hundra år, nästan. Vågorna, värmen, sandstränderna och det behagliga klimatet var helt underbart.




Innanför dessa grindar låg vårt hotell, där satt en farbror hela dagarna och halva nätterna på en pinnastol för att se till att inga obehöriga gjorde sig ärende in. En lummig trädgård med bananträd med solmogna bananer, fiolfikus som var lika höga som våra björkar, hibiskus översvallade med blommor och en hel del andra växtligheter.
Vilka blommor, jag kunde inte se mig mätt.


Ett av bananträden som stod i vår trädgård

När vi kom dit första dagen så kollade vi runt lite för att få en hum om hur vårt närområde såg ut. Senare på dagen så blev det stranden med bad och härliga solen som stod på programmet. Väl insmorda med solskyddsfaktor mellan 50 och 30 så låg vi där och njöt av vår första dag.

Det turkiska badet, Hamam fick vänta till dag två. Det sägs att man ska göra det i början av sin vistelse för att man ska bli vackert brun och att brännan ska sitta bättre. Hamam är en grundlig kroppsrengörning där man skrubbar bort gamla hudceller och andra orenheter. En skön och mycket behaglig upplevelse. Den varma marmorhällen som vi låg på, en frisk rökelse och ångbastun rensade upp både kropp och själ.


Åka på vågorna var kul, när man lärt sig hur man skulle göra.

Tillbaka till verkligheten, hunden behöver rastas.

:-)

4 kommentarer

Marie-Louise

21 Sep 2010 16:02

Härligt. Vad ressugen jag blir nu :) /Kram

Carina

21 Sep 2010 19:53

Vad härligt att ni haft det gott! Bilderna gör ju att man blir sugen på en resa :)

Kram och välkommen hem!

soffie

21 Sep 2010 20:33

mmmm va underbart ni haft det och vilka härliga bilder,Dina bilder gör mej glad och väääldigt ressugen,

kram

mimmione

24 Sep 2010 15:30

ser så himla gött ut, ser ut som du hade en skön resa, välkommen tillbaka till verkligheten

Kommentera

Publiceras ej