FÖRHÖRET

8kommentarer

Första sidan i måndagens lokal tidning kunde man läsa att Olsson, som är kommunalråd med ansvar för tekninska frågor i Karlskrona tycker att S lägger krut på fel saker och där med tycker han att det är lättare att samarbeta med SD. Han menar att Sverigedemokraterna har tydligare talat om vad de vill, medan S talar om att de (alliansen) gör fel i tekninska frågor, utan att komma med bättre förslag. Förhöret hölls i ett kallt och skumt bergsrum, med hjälp av en lögndetektor i lågbudjetklass. Där fick Olsson svara på nio påstående, enligt förhörsledaren så talades det endast sanning på tre av de nio påståendena.
Ollson; Kandiderar som toppnamn för Kristdemokraterna i kommunalvalet i Karlskrona

Tisdagens förhör med Socialdemokraten Christina Mattisson i det kalla bergsrummet börjar med att hon är trött på att bli kallad gnällig. Hon har varit aktiv socialdemokrat sedan 20 års åldern (45år nu). Hon störs sig på den manliga härskartekniken i politiska forum och att man blir kallad som gnällig om hon ifrågasätter något som kvinna. Enligt lögndetektorn så var fyra påstående av tio sanna.
Mattisson; Kandiderar för Socialdemokraterna till kommunvalet och siktar på att bli kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona

Nu har jag inte i detalj gått in på vad de båda partierna står för i förhöret med lögndetektorn
för att det verkar ju ändå inte som om det vore sant det som är sagt.


Årets val är som att cykla utan hjul

Lögndetektorn bygger på ett antagande att det finns samband mellan puls, andning, blodtryck, handsvett och det obehag en person upplever vid obehagliga frågor.
Forskare har sagt att en lögndetektor är lika tillförlitlig som att singla slant.
Kan det vara så att forskaren är politiker!?

:-)



8 kommentarer

Sara

07 Sep 2010 10:19

Jag har letat efter historiens största skämskudde ända sedan igår. Känns som att den där tidningen tappat bort den seriösa och trovärdiga journalistiken någonstans på vägen... :)

Daniel

07 Sep 2010 11:45

Så många val å löften, sen e det tyst som graven efter valet

Carina

07 Sep 2010 12:09

Alltid samma visa inför ett val, suck!!

Ha en fin dag!

Kram

Marie-Louise

07 Sep 2010 13:55

Ja du det stunda valet kommer nog bli en mardröm. Och alla politiker pratar bara illa om varandra hela tiden. Tänk om dom kunde föra fram sina sakfrågor istället för att hålla på med smutskastning och sandlåde dravel.

mimmione

07 Sep 2010 16:15

JOJO fast frågan är om inte det är så att politiker är så vana att prata trams så de tror på vad de själva säger, så ett lögndetektortest på en politiker är som att ösa vatten på en GÅS...........

Ailas

07 Sep 2010 19:44

Ja, du... vad ska man säga om dessa politiker? De pratar kanske som de har förstånd till? Allt detta gör mig ganska irriterad och jag tror över huvud taget inte på någon politiker längre. Jo, om tungan slinter på dem, då avslöjar de sig. Tur det inte är val oftare...

SOFFIEPROPP

07 Sep 2010 22:42

blir intressant att se vilka som vinner i år,å om det blir några förändringar för uj va det lovas mycket nu,

kram

AnnaKK

08 Sep 2010 07:25

Jag är måttligt intresserad av politik, måste jag erkänna, men jag går ju och röstar iallafall.



Genom åren har jag upptäckt att det inte alls är tvunget att rösta på samma parti i riksdagen som i landstinget (regionen, heter det kanske numera?) och kommunen. För när det kommer till den politiken som ska föras allra närmast mej (den kommunala, framförallt) så tycker jag att det på nåt vis kan handla mycket mer om VEM som får bestämma än om vilken IDEOLOGI som styr. I en liten kommun som min är man ju dessutom ofta lite halvt om halvt bekant med politikerna, och vet vem som är bäst lämpad till att ha hand om skattepengapåsen oavsett hans eller hennes partitillhörighet.

Kommentera

Publiceras ej