Föreläsning

4kommentarer

Bättre omsorg med historier från förr hoppas Bertha Ragnarsdottir att det ska bli när hon i morgon ska föreläsa för oss i äldreomsorgen. Hennes syfte med föreläsningen är att vi ska se de olika individerna och att personalen ska lära känna personerna de var- och fortfarande är, så att vi kan förbättra vården och få en annan förståelse för olikheterna

Så bra med en föreläsning om detta viktiga ämne, får bara hoppas att det tänder en gnista hos personalen och att de ser det som en viktig del i vårt arbete.
Jag har alltid tyckt att levnadsberättelser varit intressanta hos våra äldre medborgare. Tänk vilken utveckling våra äldre varit med om. Vi har ju en hel del gamla invånare i vår kommun, som fortfarande är pigga och aktiva uppe i knoppen men kanske inte kroppsligt. De behöver hjälp med än det ena än det andra men levande och med behov precis som du och jag.
Skillnaden är bara att brukarna är i behov av vår hjälp för att deras vardag ska kunna bli så bra som möjligt.
Ibland så vill inte jag bli gammal, jag vill inte ha hjälp av de där människorna som ser sitt jobb bara som en del för att få ihop till hyran.
Jag vill vårdas av personal som ser mig som en människa inte ett kolli.



Jag hoppas på en bra föreläsningen som ger frö till en bättre vård!
Jag säger som Carina Berg " Alla borde ha någon som tvättar en ibland"

Vad jag tyckte om föreläsningen får du veta i morgon.

:-)

4 kommentarer

Annelie m fam

30 Sep 2010 00:11

Syns imorgon efter föreläsningen =) Kram kram

AnnaKK

30 Sep 2010 14:37

Hoppas föreläsningen blev minst lika bra som du hoppades! :-)



Med två 90-åringar i den närmaste familjekretsen börjar jag få iallafall lite insyn i både åldrande och vård... Kan ju säga direkt att jag inte skulle klara av att jobba på exempelvis ett äldreboende. Det är TUR att det finns de som gör det, och underbart om dessa personer också brinner för att utveckla vården till något mycket bättre än vad den många gånger är idag. :-)

Carina

30 Sep 2010 20:20

Hoppas det var en bra föreläsning :)

Kram

Marie-Louise

30 Sep 2010 20:32

Jag hoppas att föreläsning blir bra och att alla förstår budskapet och får en gnista tänd hos sig. Jag har också alltid älskat när äldre berättar. Min mormor brukar alltid berätta för mig, när jag var barn gick vi varje sommar stadsvandringar och så berättade hon för mig hur det var när hon var ung :) det är ett av mina lyckligaste minnen faktiskt. /Kram

Kommentera

Publiceras ej