Läxläsning

6kommentarer

Igår hade jag förmånen att få avnjuta mitt äldsta barnbarns läxa, högläsning ur läseboken Silveryxan.
I läseboken får man följa Mimmi och Ola och några av deras klasskamrater. Mimmis mormor och Olas gammelfarfar berättar också om hur det var när de var små. Dikter, sagor och mycket annat kan man finna i denna mycket roliga och intressanta bok. Så nu kommer det stackars barnbarnet att ha en tjatande farmor som vill höra fortsättningen på den spännade berättelsen som jag fick lyssna till igår.


Mitt duktiga barnbarn

En av dikterna ur boken

Stjärnorna
När natten kommer
står jag på trappan och lyssnar,
stjärnorna svärmar i trädgården.
Hör, en stjärna föll med en klang!
Gå inte ut i gräset med bara fötter;
min trädgård är full av skärvor.
Edith Södergren


Sjusovareväder!

:-)

6 kommentarer

Mimmione

19 Nov 2010 13:02

en liten söt prinsessa, här tjatar vi matte jag och sonen med läxor världens tråkigaste ämne enligt honom och egentligen håller jag med honom om det MEN om det låtsas jag som inget hoppas han inte märker nått

Ailas

19 Nov 2010 13:32

Vilken rar tjej! Jag förstår verkligen din läxiver, för du anar inte hur jag längtar att få läsa för mitt barnbarn (som är endast dryga 10 månader)! Det får börja med sagor, men skulle gärna ställa upp även som läxhjälp.



Pratade faktiskt igår med min dotter om just våra läsestunder och om hur mycket hon uppskattade dessa. Så vi "gamlingar" ska läsa och umgås med de små så mycket vi någonsin har möjligheten.



Kram!

Carina

19 Nov 2010 18:04

Vilken fin liten prinsessa du har :)

Önskar dig en trevlig helg!

Kram

AnnaKK

20 Nov 2010 15:51

Roligt att höra om skolbarn som faktiskt HAR en riktig bok att lära sej läsa ur. :-) Såna är ju till så stor del bortrationaliserade i dagens skola, och jag tycker det är så-å-å FEL...!!! Och skolbibliotikarier finns förresten inte heller på så många ställen numera... Ännu ett vansinnigt FEL, om någon vill veta vad jag tycker...



Men, men!!



Hoppas du har en fin helg, trots eventuellt skitväder, och jätteskoj att höra att du gillade mina änder! :-D Ett lite bortg(l)ömt projekt, men nångång kanske jag försöker mej på att göra en fortsättning... :-)

Per-Anders

21 Nov 2010 23:14

Fin dikt. När natten kommer är det skönast att vara inne.

AnnaKK

22 Nov 2010 17:48

Och här har det precis börjat snöblaska... Ska visst kunna komma en hel del sånt under det kommande dygnet... Hu!!



Ja, säga vad man vill om Telenor, men bra täckning har de!!



Trevlig kväll - som gjord för att mysa inomhus!! :-)

Kommentera

Publiceras ej