Bara några tidningar

8kommentarer

Sonen har varit hos en kompis som grejade med sitt hus, där någonstans så hade en hög med gamla tidningar hittats. Tidningarna är från november 1955. Eftersom jag nu är väldigt nyfiken av naturen och inte var född då dessa trycktes så dissades dagens tidning och de gamla dagstidningarna som var mycket väl bevarade luslästes från början till slut. Det var inte som att öppna dagens tidning med en massa mord, stölder och andra människoöden. I de här gamla tidningarna så stod det om musikunderhållning, kvinnor och män som prisades för sina goda gärningar, platsannonser och andra trevligheter.


Hon ser väl inte ut som dåtidens husmor precis, men pulvret kunde användas till både disk och tvätt


Hembiträde till äldre par, dåtidens hemtjänst




Jag valde att fotografera utan blixt så att ni skulle se hur gula de här tidningarna var.

Tänk vad lite gamla tidningar kan roa :-)

Så var det en ny vecka med nya möjligheter

Ha en bra fortsättning på dagen!

:-)

8 kommentarer

Ailas

15 Nov 2010 16:00

Jag älskar också gamla tidningar! Har ett par veckotidningar från den gamla goda tiden, med roliga annonser och annat kul! Där sas saker och ting med de rätta namnen och det mesta var positivt! Idag har vi ju hamnat i eländen på heltid och dubbelmoralen flödar. Högst beklagligt!

Carina

15 Nov 2010 18:28

Åh, vilket roligt fynd!! Dom där måste du vara rädd om :)

Kram

Marie-Louise

15 Nov 2010 19:08

Vilket fynd, vad häftigt.

maria

15 Nov 2010 20:51

Riktigt gamla tidningar, kul !

Per-Anders

15 Nov 2010 21:52

Intressant att se hur vokabulären förändrats. På en av annonserna står det "23 års flicka". Idag skulle det nog vara mer naturligt att skriva 23-årig tjej.

mimmione

16 Nov 2010 16:22

SV; ingen orsak hoppas tårtan smakar, gamla tidningar är alltid kul att kolla i. I BT(Borås Tidning) som jag prenumererar på har dom varje vecka ur BT för 50 år sedan eller något annat årtal alltid lika kul att kika i språkbruket har ändrats rejält

AnnaKK

16 Nov 2010 17:18

Spännande! :-) Min man hittade en gammal tidning i ett hus han var med och bytte tak på förra våren. Den var från 30-talet, om jag minns rätt. Men i så uselt skick så jag tror knappt det hade gått att öppna upp sidorna i den... Men undrar om den ändå inte finns kvar här nånstans - tror faktiskt inte att vi har slängt bort den!? Måste kollas upp vid tillfälle... :-)

soffie

16 Nov 2010 21:59

va kul med gamla tidningar,

ha en goo kväll

Kommentera

Publiceras ej