Julmust

9kommentarer

Åh, så gott det är med julmust.
Ibland så köper jag olika sorter för att testa vilken som är godast. Den ska vara kall och jag kan dricka den när som på dagen, även till frukost. En del (inte jag) köper julmust på glasflaska för att lagra från det ena året till det andra. Musten blir då något rundare och fylligare till smaken om man lagrar ett år på en sval och mörk miljö. Om jag hade vetat att det stod must här hemma så kan jag lova att flaska efter flaska hade öppnats för att drickas med välbehag.
Även om jag tycker väldigt mycket om must så är det endast till jul och påsk som jag njuter av denna goda dryck.



Gillar du julmust?

Förlåt!
Jag vet att jag borde sova nu....men jag ska bara först ...

:-)

9 kommentarer

Ailas

06 Dec 2010 23:39

Jag är inte överdrivet förtjust i julmust, tycker att den är för söt och har för mycket kolsyra. Allra helst dricker jag vatten med lite citron i till julmaten, men självklart köper jag julmust till dem som vill ha!



Sover inte heller... Finns så mycket att göra. :)

Kokade bl a sylt idag.



Kram och sov gott!

AnnaKK

07 Dec 2010 09:51

Musten är inte det första jag skulle sakna på ett julbord, om jag så säger... Men om jag alls ska dricka sånt så är det till jul och påsk - fast lite spännande ändå att man faktiskt kan lagra den! :-)



Det samma (lärde jag mej nyligen) gäller helt vanlig ost! Den kan man tydligen också lagra till långt efter att bäst före datumet har gått ut. Och den kan förvaras i kylskåpet under tiden och ska bara vändas lite då och då. Det skulle jag vilja testa nångång, men jag "vågar" inte riktigt, för jag ger mej den på att om sonen eller maken plötsligt en dag saknar ett pålägg till sina mackor (själv äter jag knappt bröd, så det händer att jag på grund av det missar att något pålägg har tagit slut...), så skulle de förmodligen utan betänkligheter kunna ge sej på min "mitt i lagringstiden"-ost! 8-X



Ha en fin tisdag! :-)

AnnaKK

07 Dec 2010 12:24

Svar: Det var väl egentligen mest koncistensen som blev helt fel med mina fudge - men när det snarare krasade mellan tänderna än smälte i munnen, så tyckte jag inte att det smakade nåt vidare faktiskt... <:-)



På tal om kladdkaka! Så här till jul kan man smaksätta en helt vanlig sådan med 2 tsk pepparkakskryddor - det blir JÄTTEGOTT!! :-)~

Marie-Louise

07 Dec 2010 12:56

Å vad jag känner igen mig i detta. Jag brukar också testa olika sorters julmust, men jag skulle aldrig kunna spara och lagra jag skulle garanterat dricka upp den. Även om jag älskar julmust så dricker jag den också bara till jul och påsk, fast jag ska vara ärlig - min jul brukar börja i slutet av november när det handlar om julmust. Jag dricker hellre julmust till julmaten än t.ex. julöl.

Mimmione

07 Dec 2010 13:03

Julmust är jättegott men till julbordet gillar jag bäst svagdricka ett måste på mitt julbord...

Annelie

07 Dec 2010 19:19

Jag ääääälskar julmust!!!

soffie

07 Dec 2010 20:19

jag älskar julmust men på flaska de har jag ej sett några iår,just nu har vi köpt ICAs å vi tycker den är jättegod,

va fin bild,

kram

Per-Anders

07 Dec 2010 22:43

Nja, jag är inte så väldigt förtjust i julmust. Väljer hellre en julöl.

Em

08 Dec 2010 18:02

Fin bild!

Kommentera

Publiceras ej